Tapahtui 20. marraskuuta

Tapahtui tänään

  • Kansainvälinen lasten päivä / lapsen oikeuksien päivä
  • Nimipäiväonnittelut: Jari, Jalmari
  • 1999 Viharikoksen uhreina murhattujen transsukupuolisten muistopäivää vietettiin ensimmäistä kertaa, jolloin muistettiin Massachusettsin Allstonissa murhattua Rita Hesteriä. Vuosittain vietettävän päivän ideoi Gwendolyn Ann Smith.
  • 1862 Edward Westermarck syntyi Helsingissä. Hän on yksi kansainvälisesti ja kansallisesti tunnetuimpia tiedemiehiä. Hän tutki muun ohessa homoseksuaalisia käytäntöjä ja tapoja eri kulttuureissa. Hän eli pitkään Marokossa ja hänellä oli apuna paikallinen nuori mies, Sheeref. Westermarck kuoli 3.9.1939.
  • 1858 Ruotsalainen kirjailija Selma Lagerlöf syntyi. Vuonna 1909 hän sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon. Hänellä sanotaan olleen kaksi naisystävää: Sofie Elkam ja Valborg Olander. Selma ja Sofie kirjoittelivat toisilleen kirjeitä ja matkustelivat yhdessä. SVT teki aiheesta ohjelman: expressen: Lesbiskt sex med Selma. Selma Lagerlöf kuoli 16.3.1940.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.