Tapahtui 24. tammikuuta

Tapahtui tänään

  • Nimipäiväonnittelut: Senja
  • 1983 Amerikkalainen elokuvaohjaaja George Dewey Cukor kuoli Los Angelesissa. Hän ei koskaan salaillut homoseksuaalisuuttaan. Hän syntyi New Yorkissa 7.7.1899.
  • 1712 Fredrik II Suuri (Friedrich II) syntyi Berliinissä. Hän kuului Hohenzollern -sukuun ja oli Preussin kuninkaana 1740 - 1786. Hänen homosesuaalisuutensa oli hovissa julkinen salaisuus. Voltaire kävi usein hovissa vieraana ja kertoi sen ajan homoseksuaalisista rituaaleista. Hän kuoli 17.8.1786 maaseutulinnassaan Sanssoucissa Potsdamissa.
  • 76 Rooman keisari Hadrianus syntyi. Vuonna 123 hän tutustui matkoillaan n. 15-vuotiaaseen nuorukaiseen, Antinoukseen. Keisari ihaili tämän kauneutta. Antinous hukkui vuonna 130. Keisari perusti Egyptiin Antinopolis-kaupungin ja valmistutti Antinouksen kuvapatsaita, joita lähetettiin ympäri valtakuntaa. Keisari kuoli 10.7.138.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa esitellään laajemmin ranneliike.netin historiaosiossa ja vähemmistöihin liittyvät vuotuiset teemapäivät ovat esillä omalla sivullaan.

Sateenkaarihistoriaa esittelee myös Sateenkaarihistorian ystävät ry aiheeseen keskittyvillä verkkosivuillaan osoitteessa sateenkaarihistoria.fi.