Vaalit tulossa. Puolueiden HLBT-järjestöillä agendaa joka lähtöön

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 5
Helsinki Priden torialueen poliittisessa nurkassa oli edustusta kokoomuksesta, demareista, vasemmistoliitosta, kommunisteista, vihreistä ja rekisteröimättömästä edistyspuolueesta.

Otsikko viittaa Suomen kunnallisvaaleihin, mutta miksei myös USA:han. Ranneliike kertoi äskettäin, kuinka USA:n republikaaneja lähellä olevat HLBT-toimiijat Log Cabin Republicans ja GOProud olivat ylistäneet voimakkaasti Paul Ryanin valintaa varapresidenttiehdokkaaksi. Täysin sen unohtaen, että Ryanin asenteet homoja kohtaan ovat jyrkkiä.

Poliittisella kartalla oudosti sijoittuvat homojärjestöt selittyvät toisaalta sillä, että niiden puuhaihmisten aatemaailmassa HLBT-oikeudet ovat kuitenkin toissijainen tavoite tai toisaalta sillä, että järjestöt ovat puolueen haavi saada HLBT-kannatusta.

Äänestäjän tulisi toki osata olla kriittinen. Jos sateenkaarijärjestön isäntäpuolue heiluu kahden vaiheilla, HLBT-porukan vaikutusmahdollisuudet ovat huonot tai olemattomat. Ainakin tulisi miettiä, miksi pro-HLBT -ehdokas on valinnut leirin, jossa tuloksekas HLBT-oikeuksien ajaminen on ylämäkeä.

Suomessa todellinen HLBT-oikeuksien edistäminen on ollut pääasiassa vasemmiston aluetta. Kokoomus teki näyttävän avauksen, osittain sattuman eli vielä kokoussalissa olleiden edustajien ansiosta 2010, mutta on palaillut omantunonkysymys -kantaan eli hands off -linjalle. Puolueen virallista kantaa avioliittokysymykseen ei ole kuitenkaan muutettu, kuten Kasaryn teltalla Pridessa muistettiin muistuttaa.

Periaatteessa voisi tietenkin vaikka KD perustaa HLBT-äänestäjille suunnatun järjestön, joko ihan linjalla "Päästä meidät pahasta" tai jotenkin kaunistelemaan puolueen linjaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tasa-arvon olosuhteet USA:ssa ovat kauttaaltaan niin peräti erilaiset kuin Suomessa, että siinä mielessä amerikkalaisen HLBT-keskustelun tarkka seuraaminen on ylimitoitettua ja kai heijastumaa muusta USA-keskeisyydestä mediassamme. Mutta Paul Rayanin valinnalla on se hyvä puoli, että sen kautta voi jokunen suomalainen toimittaja pitää aihetta esillä suomalaisiin puolueisiin päin.

Kokoomuksen Kasary kertoi sivuillaan äskettäin yhteyksistään Ruotsin Öppna moderaatteihin. Sieltä päin Suomi näyttäytynee haastellisessa tilassa. Kokoomus on pitänyt yhteyksiä USA:n republikaaneihin. Ehkä Kasaryllä on kanavat auki myös jutun alussa mainittuihin Log Cabin Republicans ja GOProud -piireihin.


Puoluenurkan mielenkiintoisin tuttavuus oli monelle "liberaalien tiski". Kuvassa taannoisen LKP:n logon päälle oltiin juuri laittamassa vanhan Edistyspuolueen tunnuksia.

5 kommenttia

Olisi kyllä kieltämättä hauska nähdä KD:n HBT-järjestö kampanjoimassa Päivi Räsäsen puolesta, ja ylistämässä häntä mielipiteissään joustavana ja humaanina ihmisenä. :)
  • 2 / 5
  • Tänään
  • 14.8.2012, 18.41
Entäpä perussuomalaisten hlbt-jaosto PersProud?