Vuoden tärkein puhe: kulttuuriministeri Arhinmäki taidenäyttelyn avajaisissa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 2

Priden suojelija kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on ottanut uudenlaisen, aktiivisen suojelija-roolin. Maanantaina hän tuomitsi urheilun homofobian. Tiistaina hän antoi tukensa ´Art Is So Gay - Taide On Niin Homoa´ -taidenäyttelyn tekijöille. Arhinmäen avauspuhe oli vuoden tärkein puhe.

Arhinmäki kertoi, että Priden suojelijana hän on saanut törkytekstiviestejä ja sähköpostiviestejä moninkertaisen määrän. Arhinmäki kuitenkin torjuu törkyviestit: pilkalle ja halveksunnalle ei pidä antaa tilaa. Nyt ei enää ole se aika. jolloin vetäydytään piiloon kellareihin. Euroopassa on maita, joissa asenneilmasto on kielteinen, mmm. naapurissa, Pietarissa. Siellä on otettu harppauksia taaksepäin ja homoseksuaalisuuden "propagointi" on kielletty. Arhinmäki sanoo, että jos homoseksuaalisuuden propagointi on sitä, että ihminen saa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan vapaana ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluuloista ja rajoituksista, niin hän itse on valmis propagoimaan tällaisen yhteiskunnan puolesta.

Nyt avattu taidenäyttely osoittaa Arhinmäen mukaan, että ollaan matkalla kohti parempaa maailmaa. Suomi ja Helsinki on kasvanut paikaksi, jossa ministeri voi avata näyttelyä tunneutssa galleriassa. Taidetta tarvitaan ennakkoluulojen purkamiseen, tunteiden ja elämän käsittelemiseen, asioiden näkemiseen uusista näkökulmista.

Kulttuuriministerin mukaan on hieman absurdia, että nykytaide, demokratia ja homoseksuaalisuus herättävät edelleen voimakkaita ennakkoluuloja. Nykytaiteesta ja homoseksuaalisuudesta tulee jatkuvasti valtavat määrät palautetta. Jos puolustaa erilaisuutta, sähköposti alkaa laulaa. Kulttuurielämän pitää käsitellä näitä ilmiöitä ja haastaa ja herättää keskustelua ja saada aikaan tunteenpurkauksia. Meidän kaikkien tehtävä on kääntää yhteiskunnallista keskustelua rakentavammaksi ja ennakkoluulottomammmaksi.

Se oli vuoden tärkein puhe. Arhinmäellä on tarkka silmä näkemään kulttuurin ilmiöitä, ja hän uskaltaa ilmaista mielipiteensä suoraan, kaunistelematta. Arhinmäen puhe on kokonaisuudessaan ´Art Is So Gay - Taide On Niin Homoa´ -uutisessamme. Kuuntele tästä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://ranneliike.net/teema/helsinki-pride-2012-art-is-so-gay-taide-on-niin-homoa?

Lauantaina Arhinmäki on mukana Helsinki Priden kulkueessa.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 27.6.2012, 11.47
Paavo! Hatunnosto Sinulle! Uskallat rohkeasti olla kaikkien ihmisten yhtäläisten oikeuksien puolella ja suhtaudut hyvin HLBT - kansan oikeutettuihin pyrkimyksiin.

Älä välitä törkyviesteistä. Niitä välittävät sellaiset tahot jotka eivät ole koskaan kasvaneet ihmisiksi aikuisuudesta nyt edes puhumatta. Mölyä maailmaan mahtuu!
  • 2 / 2
  • Homopallero
  • 27.6.2012, 17.54
Arhimäki on hyvä tyyppi ja vielä sopivan rääväsuinenkin. :D