Venäjän homolait: Suomi ilmeisesti jätti arvostelun ulkoministeritasolle

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 43

Muutama viikko sitten Suomen ulkoministeri otti arvostelevaa kantaa Venäjän homolakeihin. Ulkoministeri mainitsi asian sekä Ranneliikkeen isännöimässä homofobian vastaisen päivän tilaisuudessa että myöhemmin vieraillessaan Pietarissa.
Aiheen uutisoinnissa viitattiin tuolloin myös tulossa olleeseen Suomen ja Venäjän presidenttien tapaamiseen.

Kohtaaminen Raudussa on ohi eikä mahdollisesta keskustelusta Venäjän ihmisoikeustilanteesta ole ollut uutismainintoja. Infossa ilmeisesti yksikään toimittaja ei aiheesta kysynyt.

Helsingin Sanomien Jussi Niemeläinen kirjoitti "Raudun sopuisista juhannusveljistä" (HS 25.6.12 s A 10). Niemeläinen kuvasi valtionpäämiehiä kahdeksi suunnilleen samanikäisiksi miehiksi, jotka pitävät urheilusta ja makrotaloudesta puhumisesta. HLBT-aiheen jääminen maininnatta sisältynee toteamukseen, että "putinilaisen vakauden poliittista puolta rajoituksineen Niinistö ei tiettävästi ottanut esille".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilman kenraali Makarovin puheita Venäjän ihmisoikeustilanne tuskin olisi pudonnut suomalaisesta uutiskiinnostuksesta Raudun tapaamiseen. Nyt se ei sinne sinne yltänyt.

43 kommenttia

  • 1 / 43
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.6.2012, 9.29
Entäs sitten? Suomen harjoittaman ulkopolitiikan ytimen tulee olla ihan muissa asioissa kuin muiden maiden homoasioiden arvostelemisessa. Eiköhän Niinistöllä ja Putinilla ollut muita vähän tärkempiä asioita keskusteltavana kuin homoasiat. Miksi aina vaaditte ja odotatte, että teidän asioita pitäisi ajaa joka paikassa ja joka tapaamisessa? Aikaa pitää käyttää esim. Suomen taloudellisten etujen ajamiseen, mistä on aidosti hyötyä, toisin kuin homoasioiden ajamisesta.
Nirputi narputi jokapaikassa? Nirputi nirputi nirputi nirputi, narputi narputi nirputi! Nirputin Narputin narputia ja narputi narputin nirputiasiat. Miksi itse nirputi nirputatte ja narputatte, kuin jokin narputinirpuri ja joka narputissa? Aikaa ottamaan narputi esim. narputin naruputin narpuun, mistä on nirputi narputi, toisin kuin narputiasioiden narputtamisessa.

Ei_narputtamista_nirputtajille (ei narpustoitunut) • 09:29