Entäs tyhjiö sisäministeriössä Viljasen jälkeen?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto

Kommenteissa kansliapäällikkö Ritva Viljasen siirtymisestä Helsingin kaupungin palvelukseen on jätetty jälkeen jäävä sisäministeriö melko huomiotta. Kansliapäällikkö Viljanen on ollut asenneoikeiston hampaissa mm nettikeskusteluissa esiintyvän vihapuheen hillitsemiskeinoista käydyssä keskustelussa, monikulttuurisuuden aihepiirissä Viljanen on myös joutunut arvostelluksi.

Sisäministeriön kansliapäällikön tehtävä tulee täytettäväksi aikana, jolloin talossa on voimakkaasti asenteellinen ministeri. Tämä ministeri on saanut hallituksessa asenneoikeiston edustajan ja edunvalvojan aseman, koska PS ei ole edustettuna.

Sisäministeriön kansliapäällikkö vaikuttaa paitsi suoraan hallinnollisesti myös ns läpäisyperiaatteella. Kristillis-oikeistolaisen värisuoran kehittyminen sisäministeriöön vaikuttaisi pitkällä tähtäimellä vähemmistöjen asemaan sekä kohteluun ja ehtisi ehkä muuttaa vielä toukokuulle siirtynyttä nettikeskustelun vihapuheiden hillitsemiskannanottoa.

Suomalaisessa poliittisesti sopivan ja "joitakin lähellä olevan" ylemmän virkamiehistön nimitysratkaisuissa alkaa ennen pitkää vaikuttaa myös PS:n demokraattisissa vaaleissa saavuttama vaikutusvalta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!