Perussuomalaiset pääsivät jälleen ulkomaiseen mediaan

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 17

Saksalainen uutissivusto Queer.de nosti perussuomalaisten uusimman "kiihotustyön" uutistensa kärkiaiheeksi. Lähteenä on ollut ainakin YLE. Keskiviikkona kansanedustaja James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen julkaisi blogin, jossa annetaan neuvoja poliisille. Jotta poliisin ei tarvitse kaikkia vieraan näköisiä tarkistaa, velvoitetaan muut kuin kunnon suomalaiset kantamaan hihamerkkiä. Näin vähennettäisiin rikollisuutta. Tällaisia epäilyttaviä ryhmiä ovat tietenkin somalit ja muut erilaiset, mutta Eronen haluaisi hihamerkit myös Suomen ruotsinkielisille ja seksuaalivähemmistöille. Se ei käy ilmi, miten nämä ryhmät liittyvät rikollisuuteen! Hihamerkistä voisi siis käydä ilmi, mihin vähemmistöön ko. henkilö kuuluu. Homot ja lesbot kantakoot sateenkaarilipun näköistä hihamerkkiä. Venäläisille sopii sirppi ja varasa.

Erosen blogi poistettiin Uudesta Suomesta, mutta Eronen pani sen omaan blogiinsa, jossa se edelleen on. Eronen hämmästelee hälyä. Kyseessä oli hänen mielestään satiiri. Lehdistön väkeä hän moittii huumorin puutteesta.

Mtv3:n aamuohjelmassa myös naureskeltiin median huumorintajuttomuudelle. Asiantuntija katsoi, että meillä ei kestetä poliittista huumoria.

Tilanne kuitenkin jonkin verran muuttuu, kun otetaan huomioon se ympäristö, jossa tällaista huumoria meille tarjoillaan. Hirvisaari on ollut oikeudessa syytettynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Joulukuussa 2011 hän sai Kouvolassa 1 425 euron sakot. Halla-aho on ollut oikeudessa uskonrauhan rikkomisesta. Halla-aho on itse sanonut, että hän jatkossa harkitsee tarkemmin kirjoittelunsa. Hirvisaari esiintyi hyvin hyökkäävästi eduskunnassa, kun käsiteltiin lakia tasa-arvoisesta avioliitosta. Oinonen ilmoitti, että hän osallistu itsenäisyyspäivän vastaanotolle, kun siellä homot tanssivat pareina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner kovin sanoin tuomitsi Hirvisaaren avustajan kirjoittelut ja vaati hänen erottamistaan. "Se oli huonoa huumoria ja vahingoittaa eduskuntaryhmää". Tänään on kommentoitu, että jatkuvat skandaalinpoikaset nakertavat perusuomalaisten kannatusta.


Perussuomalaisten touhuja seurataan myös ulkomailla, ja he helposti pääsevät otsikoihin. Siinä vahingoittuu myös Suomi-kuva. Erityisesti saksalaiset ovat herkkiä hihamerkki-uutisille, kun heidän omassa maassaan sitä on kokeiltu, ja tapahtumat tunnetaan.

17 kommenttia

  • 1 / 17
  • Homopallero
  • 13.4.2012, 17.46
Natsit tekivät ihmisistä saippuaa ja lampunvarjostimia. Luulisi, että länsimaisen sivistysvaltion hemmoteltu lellikakarakin ymmärtäisi olla häpäisemättä holokaustissa teurastettujen muistoa tekemällä heidän läpikäymästään helvetistä pilaa ehdottelemalla jotain halvatun hihamerkkejä. Mutta kyseessä olikin perussuomalainen "yksityistapaus".
On se hyvä että teidän ammattiloukkaantujien elämäänkin tulee jostain sisältöä, niin ei ole niin tylsää. Miten olisi vaikka liikunta harrastukseksi poistamaan turhaa ahdistuneisuutta? Kai kävit(te) sytyttämässä kynttilän Saksan suurlähetystön eteen holokaustin uhrien muistolle kun heitä näin julmasti loukattiin?