Jos Timo Soinista tulisi presidentti...

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 10

Timo Soini Perussuomalaisisa kertoi Ykkösaamussa, että hän on halukas puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Mitä perustuslaki sanoo presidentin valtaoikeuksista? Voiko presidentti estää lakien voimaantulon?

Presidentti antaa hallituksen esitykset eduskunnalle. Sitä ennen hänen on hyväksyttävä lakiesitykset presidentinesittelyssä. Presidentti voi palauttaa lakiesityksen uudelleenvalmisteltavaksi. Kun lakiesitys tulee uudelleen esittelyyn, se lähtee eduskunnalle presidentin mielipiteestä riippumatta.

Presidentti myös vahvistaa lait. Jos presidentti ei vahvista lakia kolmessa kuukaudessa, se palaa eduskuntaan. Kun laista uudelleen päätetään eduskunnassa, se tulee voimaan ilman presidentin vahvistusta.

Presidentti voi myös pyytää laista lausunnon korkeimmalta oikeudelta tai korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Presidentin valtaa on vähennetty lainsäätämisasioissa, joten lain säätäminen ainoastaan viivästyy, jos presidentti ei lakia hyväksy, mutta eduskunta haluaa lain voimaan.

(lähde: wikipedia)

10 kommenttia

  • 1 / 10
  • Hannu, Tre
  • 4.10.2011, 16.16
Timo Soini vastustaa monia asioita. Hän vastustaa lähes kaikkea, mitä useimmat suomalaiset kannattavat.

Soini vastustaa naispappeutta. Naispappeja on ollut 20 vuotta, mutta edelleen tuntuu närästävän.

Soini vastustaa tietenkin myös muun muassa aborttia, homojen ja lesbojen tasa-arvoa ja ehkäisyvalistuksen antamista afrikkalaisille. Samanaikaisesti hän vastustaa niin kehitysapua kuin pakolaisten auttamistakin.

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit meuhkaavat eniten islamista, mutta muistuttavat kaikista puolueista eniten islamin vanhoillista tulkintaa yhdenvertaisuus-, tasa-arvo- ja perhepolitiikkakysymyksissä. Perussuomalaiset voisivat vallan hyvin hyväksyä islamin sharia-lain ohjelmaansa.

Soini vastustaa tietenkin myös luonnonsuojelua, ja hänen mielestään luonnon suurimpia vihollisia ovat luonnonsuojelijat. Toinen kansalliskielemme ruotsi aiheuttaa jatkuvaa päänkivistystä samoin kuin euro, EU ja globalisaatio.

Fundamentalismijunttiuden ja tietämättömyyden aallot ovat pyyhkäisseet Suomen yli. Nyt voi sanoa totuudenmukaisesti, että kyllä kansa ei tiedä. Siis se Soinin mainitsema kansa, joka Soinia kannattaa.
Ruotsalais - norjalaisesta sukunimestäni huolimatta tai vaan sitten, että sukunimeäni ei löydy Ruotsista, vastustan pakko ruotsia. Ainoastaan tässä asiassa olen söinin kanssa samaa mieltä. Suomessa on edelleen paikkakuntia jossa asukkaat eivät osaa eivätkä halua osata suomea, kuten erään länsirannikon pieni kaupunki jossa edes ensihoitaja osaa tai ymmärrä Suomea