Jos Timo Soinista tulisi presidentti... (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Hannu, Tre
  • 4.10.2011 16:16
Timo Soini vastustaa monia asioita. Hän vastustaa lähes kaikkea, mitä useimmat suomalaiset kannattavat.

Soini vastustaa naispappeutta. Naispappeja on ollut 20 vuotta, mutta edelleen tuntuu närästävän.

Soini vastustaa tietenkin myös muun muassa aborttia, homojen ja lesbojen tasa-arvoa ja ehkäisyvalistuksen antamista afrikkalaisille. Samanaikaisesti hän vastustaa niin kehitysapua kuin pakolaisten auttamistakin.

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit meuhkaavat eniten islamista, mutta muistuttavat kaikista puolueista eniten islamin vanhoillista tulkintaa yhdenvertaisuus-, tasa-arvo- ja perhepolitiikkakysymyksissä. Perussuomalaiset voisivat vallan hyvin hyväksyä islamin sharia-lain ohjelmaansa.

Soini vastustaa tietenkin myös luonnonsuojelua, ja hänen mielestään luonnon suurimpia vihollisia ovat luonnonsuojelijat. Toinen kansalliskielemme ruotsi aiheuttaa jatkuvaa päänkivistystä samoin kuin euro, EU ja globalisaatio.

Fundamentalismijunttiuden ja tietämättömyyden aallot ovat pyyhkäisseet Suomen yli. Nyt voi sanoa totuudenmukaisesti, että kyllä kansa ei tiedä. Siis se Soinin mainitsema kansa, joka Soinia kannattaa.
  • 2 / 10
  • Xx_Val_xX
  • 29.5.2013 22:00
Ruotsalais - norjalaisesta sukunimestäni huolimatta tai vaan sitten, että sukunimeäni ei löydy Ruotsista, vastustan pakko ruotsia. Ainoastaan tässä asiassa olen söinin kanssa samaa mieltä. Suomessa on edelleen paikkakuntia jossa asukkaat eivät osaa eivätkä halua osata suomea, kuten erään länsirannikon pieni kaupunki jossa edes ensihoitaja osaa tai ymmärrä Suomea
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 30.5.2013 0:42
Veikkaanpa, että Suomesta löytyy pilvin pimein paikkakuntia, joissa suuri enemmistö asukkaista, ensihoitajat mukaan lukien, ei osaa eikä halua osata ruotsia, vaikka se on maassamme yhtä alkuperäinen kieli kuin suomikin.

Jos ruotsinkielisten suomalaisten on luettava pakkosuomea, niin miksi ei suomenkielisten suomalaisten pitäisi lukea pakkoruotsia?

Vai onko kuitenkin niin, että asiassa kuin asiassa vähemmistö alistukoon ja mukautukoon enemmistön tapoihin ja elämäntyyliin?
  • 4 / 10
  • puppeliassi
  • 30.5.2013 12:50
Public eye miksi vaikka Ruotsissa on enemmän suomalaistaustaisia kuin Suomessa ruotsalaistaustaisia ei Ruotsissa ole pakko Suomea mutta Suomessa on pakkoruotsi?

Selitys johtuu siitä että pakkoruotsi Suomessa on imperialistinen jäänne Ruotsin vallan alta. Ja Suomen 10 rikkaimmassa ihmisessä jokunen vuosi sitten oli 4 suomenruotsalaista, eli raha puhuu.
  • 5 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 30.5.2013 13:30
Voihan sitä historiallista tosiseikkaa tietysti yrittää vääristää tietoiseksi ja pahantahtoiseksi "imperialismiksi", että Ruotsissa hovi ja ylimmät virkamiehet puhuivat ruotsia, ja paikalliset virkamiehet tarvittaessa suomea aikana jolloin koulutusta ei käytännössä juurikaan ollut eikä resursseja siihen ja jolloin ajateltiin tyystin eri tavalla.

Pakkoruotsi tosin keksittiin itsenäisessä Suomessa vasta 1960-luvulla peruskoulun myötä, imperialistisen venäläistämisen muisto vahvasti mielessä. Se siitä imperialistisesta jäänteestä.

Ei, historia on harvoin reilu, eikä sitä kannata mustavalkoisesti moralisoida nykyisellä maailmankatsomuksella. Käytännössä suomenkielisiä kohdeltiin varsin yhdenvertaisesti. Kannattaa myös muistaa, että pakkoruotsi koski myös valtaosaa ruotsalaisistakin, joiden vernakulaari poikkesi siitä suuresti.

Aivan sama pakkosuomi on toteutunut myös Suomessa, sillä itäsuomalaisten murteet poikkesivat standardista selvästi. Kuinkahan suuri osa varallisuudesta on keskittynyt kieli-imperialistiseen Länsi- ja Etelä-Suomeen, jonka murteille nykysuomi pitkälti pohjautuu?

Kommenttia muokattu: 30.05.2013 klo 13:33
  • 6 / 10
  • puppeliassi
  • 30.5.2013 13:41
Et vastannut homopallero miksei Ruotsissa ole pakkosuomea. Koska se johtuu siitä ettei Ruotsi ole ollut Suomen vallan alla. Mene ehdottamaan pakkosuomea ruotsalaisille ja ne nauravat että mitä järkeä siinä on?
  • 7 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 30.5.2013 14:22
Miksikö Ruotsissa ei ole pakkosuomea? Koska kun kirjapainotaito levisi, se levisi pääoman mukana. Ruotsin valtakunnassa se tarkoitti muutamia ruotsinkielisiä rannikkokaupunkeja. Siellä painettiin kirjat omalla murteella ja näin syntyivät kaikki suuret maailmankielet englannista ranskaan, espanjaan, italiaan, saksaan ja venäjään. Sama koskee myös ruotsin kieltä. Suurin osa Suomen alueesta sattui kuulumaan Ruotsille, mikä tarkoitti väistämättä myös sitä, että ruotsin kieli nousi hegemoniseen asemaan täälläkin. Suomen alue oli rutiköyhää, eikä täällä ollut yksinkertaisesti varaa painaa suomen kielellä. Tosin kyllä Ruotsin aikana lakikirjat ja Raamattu painettiin ainakin osittain suomeksi.

Puhun Suomesta ja Ruotsista yhtenä maana, koska ne olivat sitä. "Pakkoruotsi" muodostui kummassakin maassa samasta syystä.

Joten miksi Ruotsissa ei ole, eikä sinne tule pakkosuomea? Koska history's a bitch.

Kommenttia muokattu: 30.05.2013 klo 14:38
  • 8 / 10
  • puppeliassi
  • 30.5.2013 15:04
En mä vaadi pakkosuomea Ruotsiin vaan pakkoruotsin poistamisen Suomesta, koska asiat on eri tavalla kuin Ruotsin vallan alla jolloin ruotsia oli pakko osata, nykyään Suomessa ei ole hyötyä Ruotsin kielen osaamisesta samalla tavalla, nykyään englantia on tärkeää osata, siksi en kannata Englannin pakon poistoa, koska menet minne maahan vain niin englantia puhutaan joka maassa ainakin enemmän kuin ruotsia esim hong kong kävele keskustassa ja puhu sadalle vastaantulijalle ruotsia kukaan ei ymmärrä mutta joku niistä ymmärtää englantia.

Minusta olisi paras jos olisi yksi yhteinen kieli oli sitten vaikka klingon, Mordor tai englanti jota kaikkien pitäisi osata, koska se tuo ihmiskunnan paremmin kosketuksiin toisiinsa eikä samalla tavalla ihmiskauppa onnistu, koska jokainen vastaantulija osaa kieltä x.

Edit enkä nyt jaksa päivänselvistä asioista kinastella, sä saat kannattaa pakkoruotsia tai pakkoklingonia joka on susta rikkautta :D

Kommenttia muokattu: 30.05.2013 klo 15:06
  • 9 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 30.5.2013 15:17
Olet ilmaissut kielteisen kantasi pakkoruotsiin aikaisemminkin ja pitäähän se paikkaansa, ettei ruotsin kielen merkitys ole enää samanlainen. Demonisoida sitä ei kuitenkaan kannata, sillä yhdelläkään nykyajan valtiokielellä ei ole siihen paljoa varaa - toisilla vielä vähemmän kuin toisilla.

Henkilökohtaisesti en vastusta pakkoruotsin poistamista, kunhan virkamiesruotsi säilyy ainakin siellä missä sitä tarvitaan. En välttämättä edes kokisi suurena iskuna sitä, että ruotsista tulisi virallisesti vähemmistökieli. Toisaalta en kuitenkaan kannata sitä ja eikä pakkoruotsikaan minua haittaa. Ruotsin kielellä, Ruotsilla ja suomenruotsalaisilla on ollut Suomelle korvaamattoman suuri symbolinen ja käytännöllinen merkitys. Ilman niitä ei Suomea olisi olemassakaan. Se tupataan unohtamaan kun haukutaan suomenruotsalaisia imperialisteiksi ja miehittäjiksi.

Kommenttia muokattu: 30.05.2013 klo 15:18
minä en tunne yhtäkään suomenruotsalaista joka olisi imperialisti kapitalisti-fasisti, moni on myös hyvä kaverini. rkp useimmat äänestävät kuitenkin ja rkp ajaa ison rahan asiaa kokoomuksen mukana(enkä nyt puhu pakkoruotsista vaan yleisesti)

mutta itseasiassa tänään missä vietän aikaani juttelin tästä samasta asiasta niin hänellä tuli pelko että hän ei voisi esim käydä kelassa omalla äidinkielellään, ja siihen vastasin kuten nyt myös sulle että työhönottotilanteessa joillakin paikkakunnilla(esim turku, parainen yms) se on etu että jos osaa ruotsia ja voi hyvin määrätä että tietyn määrän asiakaspalvelijoista pitää osata ruotsia. eli jos vapaaehtoisena ylä asteella ei valinnut ruotsia vaan esim saksan tai ranskan niin sitten jos hakee paraisille askiakaspalvelutöihin niin voi olla että jää ilman sen alan töitä.

tosin ainahan myös voi opiskella ruotsia tai vaikka venäjän kieltä kursseilla jos kokee että siitä olisi vaikka työllistymisen kannalta hyötyä. ja monella alalla tulee kaikenlaista kieltä esim toisena vuotena mulla olisi ollut opittava ranskaa kun se on ruokakielenä sanottu olevan tärkeä ja opetussuunnitelmassa.

ja toi pakkoruotsi kuten olen täällä joskus ennenkin sanonut aiheuttanut itsetuhoisuutta ja ahdistusta kun ei vaan opi, ja itse olin jopa 8 ja 9 luokalla lisäopetusta pyytänyt muttei sekään auttanut. onneksi nyt en tarvitse enää ruotsia opetella/osata kun suomella ja enkulla pärjää, tosin klingon tai mordor voisi olla mielenkiintoinen kieli osata pari sanaa ;)

edit eli on ihan perustuslaillinen oikeus että saa omalla kielellä työvoimatoimiston, kelan, virastojen ja muiden mitä valtio on rahoittamassa. ei siinä ole mitään väärää että haluaa ymmärtää asian varmasti tärkeissä asioissa kuten vaikka kelan kanssa asioinnissa. ja suomenruotsalaiset on niin iso vähemmistö joillakin auleilla että se olisi väärin jos asiakaspalvelussa ketään ei osaisi ruotsia. sama juttu jos venäläisiä muuttaisi suomeen paljon ja keskittyisivät vaikka itä suomen kuntiin.

Kommenttia muokattu: 30.05.2013 klo 17:29