Lakialoite: Tasa-arvojulkisuus ei ilmeisesti sovi kaikille

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 4

Meni melkein kahvi väärään kurkkuun, kun ranneliikkeestä luin lakialoitteen sukupuolineutraalista avioliittolaista valmistuneen. Nimittäin ihan edellisenä päivänä kyseisen työryhmän demarijäsen, keskisuomalainen kansanedustaja Huovinen, oli viestittänyt tämän ranneliike-sivuston spostiosoitteeseen, että "vielä ei ole haastattelujen aika", vaan vasta sitten kun lakialoite on valmistunut ja että aikataulu on "vielä vähän epäselvä". Mutta sitten lakialoite onkin jo seuravaksi päiväksi valmistunut.

On joko sovittu, että tiedottamisen hoitaa kokoomus tai sitten tämä aihe on ehkä sellainen, että kaikille uutiseen profiloituminen ei oikein sovi. Ellei sitten työryhmän sisäinen tiedonkulku ole todella heikkoa, tai työryhmä olekin vain sen kokoomusjäsen.

Kokoomus, Räsäsen nostajana nykyiseen asemaansa, ei todellisuudessa ole kovin tasa-arvomyönteinen puolue. Mutta julkisuuskuvaan todellisuus ei ole vielä ehtinyt. Eikä näin taitavasti toimien ehkä ehdikään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Joskus kansanedustajat joutuvat hieman vahingossa erilaisiin työryhmiin. Kauan sitten keskustan Pekkala oli pistänyt nimensä johonkin tasa-arvoporukkaan, kun luuli sitä aluepoliittiseksi poppooksi. Mutta kyse olikin ollut mm naisten oikeuksista.. Juttu ei kerro, kuinka aktiivinen hän siinä selvitysryhmässä oli ollut.
Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö toimi työryhmän puheenjohtajana, joten lienee luontevaa, että hän oli ensimmäinen, joka asiaa julkisuudessa esittelee. Muut jäsenet ovat Susanna Huovinen (sd.), Oras Tynkkynen (vihr.), Silvia Modig (vas.) ja Astrid Thors (r.).

Ehkä puheenjohtaja ei onnistunut pitämään ryhmäänsä ajan tasalla työn etenemisestä?