Perussuomalaisten rasismijulistus: ´Enemmistön suojelu´ on uutta kikkailua

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 7

Tämänaamuisen Helsingin Sanomien mukaan Perussuomalaisten rasismin vastainen julkilausuma oli yllätys monelle puolueen kansanedustajalle. Oli haluttu tuomita muukalaisvastaisuus ja väkivalta. Nyt halutaan heikentää vähemmistöjen asemaa.

Erityisesti Halla-ahon julkilausumassa nostetaan esiin ns. "positiivinen syrjintä". Mitään vähemmistöryhmää ei saa suosia enemmistön kustannuksella. Tyypillisiä tilanteita ovat jotkin koulutuskiintiöt, eli esim. ruotsinkielisille on kiintiöitä aloilla, joita ei voi muualla opiskella ruotsiksi. Työmarkkinoilla kunnat saattavat sijoittaa töihin henkilöitä, jotka esim. etnisen taustan vuoksi eivät ole tasaveroisia työnhaussa.

Enemmistön suojelu ei ole aivan uusi asia. Se on nostettu esiin mm. monissa itäisen Euroopan maissa, kun on haluttu kurittaa romaneja tai kieltää oikeuksia homoväestöltä. Ranneliikkeessä on asiasta kirjoitettu 4. maaliskuuta 2011.

http://ranneliike.net/teema/kummat-ovat-tarkeammat-enemmiston-vai-vahemmiston-oikeudet?srt=2&cid=18&aid=5241


Hommafoorumilla Halla-aho on jo kommentoinut Perussomalaisten linjaa. Tuomitaan ns. positiivinen syrjintä ja ruotsinkielisen väestönosan kiintiöt. Halla-aho kyselee nyt muiden puolueiden suuntaan: "Pallo on nyt vastapuolella. Joko ne allekirjoittavat paperin, joka tuomitsee myös positiivisen diskriminaation ja ruotsinkielisten kiintiöt, tai sitten me kysymme niiltä seuraavat neljä vuotta, eivätkö ne vastustakaan kaikkea syrjintää",

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Näin vähemmistöjen suojelu on muuttumassa enemmistön suojelemiseksi.

Lisää kommentteja mm. tässä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011052613786664_uu.shtml

7 kommenttia

Halla-aho osaa retorisen kikkailun, ja hän kykenee argumentaatiollaan suojaamaan omat mielipiteensä sellaisella paketilla, että paketin purkaminen näennäisesti pistää purkajan loogisten ristiriitojen suohon.

Juuri tällainen temppu on laittaa "positiivinen syrjintä" ja "enemmistön syrjintä" samalle viivalle "syrjinnän" ja "vähemmistön syrjinnän" kanssa - ja koplaamalla ne yhteen, yhdeksi "syrjinnäksi". Hän pystyy loogisilla loukuilla suojaamaan näin omat käsityksensä.

Oppineisuudestaan huolimatta en ole aivan täysin vakuuttunut siitä, onko hänen tapauksessaan oppi auttanut näkemään paremmin ympärille ja ymmärtämään.
Asiat saavat uuden merkityksen, kun puhutaan konkreettisesti. Helsingin Sanomien uutisen synnyttämässä keskustelussa invalidi kysyy:

Tarkoittaako tämä ------ toteutuessaan nyt esim. sitä että menetän invalidille tarkoitetun pysäköintipaikkani ?