Vieläkö takatalvi jatkuu

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 1

Kiikkustuolissa sylikoira Daizyn kanssa katsellaan, kuinka takatalvi jatkuu ja kuinka pitkään. Tänään tuli uusi lasti polttopuita. Pihlajasaari on vielä jäiden keskellä. Iltalehti ei jätä rauhaan.

Sääli hyviä kulkuneuvoja.
Pääsisikö Pihlajasaareen suksilla?
Uusi lasti polttopuita saapui.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 31.3.2011, 5.53
Monensorttista ilmaa on pidellyt niin säässä kuin mielipideilmastossakin. Tässä tulee päivitetty sääkatsaus ja lyhyt mielipideilmaston kartoitus.

Alkutalvi oli täällä jouluun saakka suhteellisen siedettävä. Pakkasta oli sopivasti ja luntakin vain kymmenkunta senttiä, toisin kuin Virossa tai etelärannikolla. Joulun aikoihin alkoi sitten tulla lunta myrskyn siivittämänä aiheuttaen kaiken muun lisäksi harmaita hiuksia kaupungin kassakirstun vartijoille.

Tammikuun loppupuolella oltiin sitä mieltä, että monen halajama valkoinen joulu meni jo ajat sitten eli nyt voisi jotain muuta. Näin tapahtui, ja mittarit alkoivat näyttää -30 muutaman viikon peräjälkeen.

Viime viikon tiistaina oli pitkästä aikaa kymmenisen astetta lämmintä. Siis tiistaina, mutta heti sen jälkeen sulamisvedet jäätyivät, eikä ole haluttanut luistella. Ensimmäisen kerran liukastuin heti ulos päästyäni. Lähin Ilmatieteen laitoksen mittari Siilinkarilla näyttää nyt -6,3, ja pakkasia jatkuu, mutta auringonpaiste onneksi nostaa päivälämpötiloja. Pursiseuralla on myös mittari Siilinkarilla, joka löytyy googlaamalla, mutta se näyttää mitä sattuu.

Tässä Ilmatieteen laitoksen virallinen mittari:

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/Tampere?parameter=4&map=weathernow&station=2943

Säätieteilijöiden pitkän ajan ennuste lupaa meille viileää huhtikuuta, hieman lämpimämpää toukokuuta ja koleaa kesää. Mielipideilmaston ääri-ilmiöt onnistuvat myös pitämään Suomen kylmänä, ainakin meille homoille. Perussuomalaisten kannatuksen nousu ennustaa kalseita aikoja. Lisänsä tähän ovat tuoneet ja tuovat kristillisdemokraatit ja muut homovastaiset ääri-ilmiöt vastenmielisine kampanjoineen. Nyt kun vielä on niin, että edes ranneliike.net ei halua kertoa esim. tästä bi- ja homovihamielisestä kampanjasta tehdyistä kanteluista, jotka koskevat Helsingin, Espoon, Tampereen ja Oulun hiippakuntien pappeja, jotka ovat tämän vihamielisen kampanjan takana, on tilanne tosi huono.

Tämän tilannekatsauksen jälkeen kirjoitan vielä bikavereitteni mielipiteitä kampanjasta, joka lähinnä halveksi heitä. Sen jälkeen tietenkin katsaus poliittiseen tilanteeseen. Minun puolestani ranneliike.net voi keskittyä tärkeimpään tehtäväänsä eli julkkisjuoruihin.

Toivotan kaikille hyvää vointia ja jaksamista. Kai me tällä kokemuksella kestetään jo aika paljon.