Homojen maailmanlaajuinen salaliitto eli salaisia ´yhtä-köyttä-yhteenliittymiä´

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 5

Homojen maailmanlaajuinen salaliitto ei ole uusi asia. Nyt wikileaks-paljastusten yhteydessä on jälleen noussut esiin homojen rooli. Hampurilaisessa Hinnerk-homokaupunkilehdessä vilahtaa sana "homosexuelle Seilschaften". Se tarkoittaa poliittista joukkoa, jota taustalla yhdistää jokin asia. Sana tulee vuorikiipeilystä: vuorikiipeilijät ovat yhteisen köyden varassa. Tällaisia yhteisen köyden vetäjiä on ollut aina, mutta asia nousee esiin vain joidenkin ryhmien kohdalla. Yleensä poliittiset vastustajat syyttelevät yhtä-köyttä-yhteenliittymistä. Natsit harrastivat taustalla sitä, että edistettiin samoinajattelevan uraa. Katolisissa pappisseminaareissa huhuttiin olevan salaisia homoverkostoja. Nyt sellaista toimintaa on löydetty Saksan liberaalipuolueesta.

Joulukuun alkupuolella Frankfurter Allgemeine -lehti nosti Saksan liberaalien tilanteen puheenaiheeksi. Onko puolueessa oma sisäinen ja salainen yhtä-köyttä-yhdistys? Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri ja homo Guido Westerwelle löytyi vuodetuista wikileaks-asiakirjoista. Joku oli paljastanut USAn Saksan suurlähetystöön, että Westerwelle ei ole erityisen hyvä johtajana ja sen homoperheellä on halu hankkia lapsi. Vuotajaksi paljastui liberaalisen puolueen sisällä toiminut, puoluetoimistoa johtanut homo Helmut Metzner (ei ihan kuin keskustan Jarmo Korhonen, mutta melkein). Puolueessa alkoi kuulua ääniä: Metzner on heti erotettava, koska hän on käynyt USAn suurlähetystössä juoruilemassa puolueen sisäisiä asioita. Mitä teki puolueen puheenjohtaja Westerwelle? Ei eroteta, mutta siirretään hierarkiassa alemmaksi. Homovihamieliset alkoivat heti puhua homojen yhden-köyden-vetäjistä. Homokaveria ei jätetä.


Ennenkin homot olivat salaliittolaisia?

Homojen salaliittolaisuudelle on herkullinen lähtökohta: on oma alakulttuuri, käytetään salanimiä, ollaan kaapissa, puhutaan itsestä kierrellen ja kaarrellen, totuutta väistellään. Taz-lehti muistelee tänä aamuna nettisivullaan vanhoja salaliittoteorioita. Ennen puhuttiin "homomafiasta" tai "Hominternistä". Sana väännettiin Leninin Kominternistä. Ensi kertaa Homintern näki päivänvalon 1940 kirjallisessa aikakauslehdessä Partisan Reviewssa. Brittiläinen lyyrikko W. H. Auden halusi siinä kertoa, että homojen pitäisi kansainvälisesti verkostoitua. Sana jäi elämään homojen vastustajien kieleen, ja 50-60-luvuilla sitä käytettiin paljon, kun haluttiin paljastaa kaikki vaaralliset ja katalat homot. Homoja ei huolittu armeijaan, virkamieskuntaan eikä mihinkään muuhunkaan julkiseen viraan, koska he olivat "turvallisuusriski".

Englannissa Hominterniä käytettiin, kun Cambridgen yiopistossa joukko opiskelijoita paljastui neuvostovakoojiksi, osa heistä oli homoja. Jopa kuuluisassa Time-lehden jutussa tammikuussa 1966 "Homoseksuaalit Amerikassa" (nimi suomennettuna) puhutaan hominternistä. Artikkelin mukaan maailmanlaajuista salaliittoa ehkä liioitellaan, mutta ainakin teatteri, tanssi ja musiikin maailma ovat vahvasti homojen hallussa. Niihin aikoihin kerrottiin myös homoista muotisuunnittelijoista, jotka kerran vuodessa kokoontuivat salaiseen paikkaan päättämään siitä, millaisiin asusteisiin naiset pakotetaan.

Sen ajan homolehdissä torjuttiin homintern-jutut. Vuonna 1966 yksi homo kirjoittaa: "Olen toivonut jonkinlaista Hominterniä, joka helpottaisi tietäni ylöspäin". Siihen mennessä hän ei ollut löytänyt homojen omaa hyvä-veli-verkostoa. Sen sijaan hän oli aina joutunut totaalisesti vaikenemaan itsestään. Homojen salaliitto oli vain homoja vihaavien aivoissa. Mutta jos sellaisia verkostoja olisi, sehän olisi homoille vapauttavaa.

*****

Googlaamalla löytyi kirja, nimi vapaasti suomennettuna: Hyödylliset verkostot ja korruptoituneet yhtä-köyttä-yhteenliittymät (2006). Olisi hauska tietää, miten se raja on vedetty. Onko homojärjestöillä salainen vallankaappausohjelma? Ei taida olla. Kun Seta käynnisti oman vaalikampanjansa marraskuun lopulla, erityisen painokkaasti korostettiin, että Setaan kuuluu ihmisiä kaikista puolueista. Se ei ole yhden aatesuunnan kuppikunta.

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Hannu, Tre
  • 22.12.2010, 3.59
Homojen salaliitto on varmaan hyvin salainen, koska ei näy eikä kuulu. Kaapeistaan kunnolla poistuneet kyllä vaativat ihan julkisesti kaikkia oikeuksia kaikille. -Tällä hetkellä en vaadi koko maailmaa. Riittäisi jos saisin valloitettua kotikatupubin J:n.