Mitä konservatiivit eivät oppineet hiekkalaatikolla

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • 13

Pikkulapsille opetettava etiikka perustuu usein empatiaan. Jos Karoliina lyö Miroa muovilapiolla otsaan, häntä kehotetaan miettimään, miltä tuntuisi itse kokea sama. Ikävältähän se tuntuisi, joten Karoliina yrittää hetken olla kiltisti.

Jeesuksen opettamana samaa neuvoa kutsutaan kultaiseksi säännöksi. Sanassa sanotaan: ”kaikki, mitä te tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille”.

Kultaisen säännön noudattaminen edellyttää kykyä asettua toisen ihmisen asemaan. Tätä eivät konservatiivit nähtävästi ole oppineet sen paremmin hiekkalaatikolla kuin Raamatustakaan. He vaativat toisilta asioita, joihin itse eivät ole valmiita.

Ajankohtaisen kakkosen homoillassa äärilaidan kristityt julistivat, että homot ovat toki ihmisinä ihan ok, mutta homoseksuaalisia "taipumuksia" ei sovi harjoittaa. Homot eivät saisi mennä naimisiin eivätkä etenkään adoptoida lapsia.

Mutta miltä konservatiiveista tuntuisi, jos heiltä kiellettäisiin mahdollisuus mennä naimisiin? Tyytyisivätkö vanhoillisten arvojen kannattajat osaansa, jos he voisivat vain rekisteröidä parisuhteensa samalla, kun liberaalit voisivat avioitua?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miten konservatiivi laittaisi suunsa, jos olisi ihan ok olla hetero, kunhan ei vain harjoita heteroseksuaalisia "taipumuksia"? Miten sujuisi Päivi Räsäseltä tai Pentti Oinoselta elinikäinen selibaatti?

Entä miten vanhoilliset suhtautuisivat siihen, jos heitä ei pidettäisi kelvollisina vanhempina siksi, että he eivät tarjoa lapsilleen kunnollisia sukupuolimalleja? Jos heitä ei kelpuutettaisi edes sijaisvanhemmiksi - pitämään huolta lapsista, jotka ovat kokonaan vailla turvallista kotia?

Jos vanhoilliset kristityt osaisivat asettua toisten ihmisten asemaan, he tajuaisivat pian saarnaamansa opin vääryyden. Että avioliiton ja vanhemmuuden epääminen tuntuu pahalta. Että rakkauden ja seksuaalisuuden kieltäminen on julmaa.

Hiekkalaatikollakin ymmärretään, ettei toisia saa kohdella niin.

Oras Tynkkynen

13 kommenttia

En nyt tiedä, onko järkeä puhua siitä, mitä konservatiivien/ tekouskovaisten pitäisi idealistisesti olla sen sijaan, että puhuttaisiin siitä, mitä he ovat.

Konservatiiveja kiinnostaa valta ja nokkimisjärjestys. Heidän kielellään nokkimisjärjestys tarkoittaa "kilvoittelua uskossa".

Empatia on kohteidensa suhteen kovin selektiivinen ja monet ihmiset eivät ole empaattisia ollenkaan. Näitä kuulemma löytyy sieltä eduskunnasta ihan riittävästi. Ihmiset vaan menevät helposti retkuun ja äänestävät mieluummin lipeviä huijareita kuin empaattisia.

Mitä hiekkalaatikkoihin tulee niin kaverin kersojen taas tapellessa keskenään totesin kuivasti niiden harjoittelevan vain sosiaalisia perustaitoja. Kokoomuksen Häkämiesten veljeksetkin kehuivat lehdessä mättäneensä toisiaan turpaan nuoruudessaan.
Mitä me saammekaan kokea jos Räsäskän kristilliset ja Oinoskan persut saavat lisää valtaa! Siitä meitä korkeimmat voimat suojelkoot!!!!