Media ja maailma

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Hiiru

Neljä vuotta sitten kaveriporukassa syntynyt idea WWW-sivuston perustamisesta karkasi käsistä. Pienestä sisäpiirin iloittelusta kasvoi ajan kanssa täysimittainen portaali, jonka sisällön kehitys ei näyttänyt ihan heti tyssäävän - ilmiö, jonka näkee valitettavan usein tappavan sivustoja. Aivan alusta asti sivuston ideana oli toimia 'piironginlaatikkona' kaikille niille, jotka halusivat julkaista tuotoksiaan, olivatpa ne sitten tekstejä, kuvia tai sävellyksiä. Pitkän aikaa sisältö rajoittui kuitenkin vain toimitettuun tekstisisältöön, novelleihin, tarinoihin ja uutisiin - median koko kirjoa kun oli kovin vaikea saada esille ilman kattavaa arkistoa. Tietysti ohessa kehittyi sivustolle erilaisia interaktiivisia osa-alueita.

Aikaa kului - idea kypsyi ja kiinnostavia yhteistyökumppaneita tähyiltiin, kunnes runsas vuosi sitten aloitimme sattuman kautta yhteistyön helsinkiläisen radioryhmän kanssa. Ryhmä oli siinä vaiheessa jo pidempään tehnyt GLBT-teemaista paikallista radio-ohjelmaa. Samoihin aikoihin KimmoLiisaksi ristityn radio-ohjelman ja nettisivujen järkiliittoa ruvettiin tosissaan miettimään. 10.11.2005 tämä kahden ryhmän välinen parisuhde virallistuu ja aloitamme virallisen yhteistyön ja verkkoelämisen tasavertaisina medioina toinen toista tukien.

Kuten muissakin parisuhteissa, myös tämän parivaljakon arkeen mahtui paljon kommelluksia, joskus kivoja mutta valitettavan usein vähemmän kivoja. Milloin vastassa oli rahoitusmuuri, milloin henkilöresurssien vähyys ja milloin ajan puute. Ehkä suurimpana hankaluutena asioiden hoitamiselle koettiin kuitenkin määrättyjen tahojen olemassaolo - tahojen jotka itseoikeutetusti katsovat oikeudekseen 'edustaa' erilaisia aktiivisia ja innovatiivisia yksityishenkilöitä ja siinä ohessa keräävät sievoiset 'optiorahat' edustustilaisuuksiinsa. Näistä isoistakin ongelmista huolimatta emme lannistuneet kuitenkaan - ja jatkoimme projektin kehittämistä riisuttuna versiona, jossa yksikään helppoheikki ei pääse rahastamaan meillä. Tästä voimme olla ylpeitä, sillä arkistomme on alkanut kasvaa kiihtyvällä vauhdilla ja pystymmekin jo tarjoamaan jos kaikenlaisia äänimatkoja kuunneltavaksi - ulkomaita myöden!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kimmoliisa jatkaa perinteisellä "tehdään yhdessä" -linjalla ja tuottaa ohjelmia niin radioon kuin verkkolevitykseen mahdollisuuksien mukaan. Ryhmämme on pieni ja siksipä Sinä hyvä lukijamme ja kuuntelijamme olet tervetullut mukaan tekemään suomen ensimmäistä ja toistaiseksi ainoata valtakunnallista GLBT-mediaa! Olemme vapaat markkinavoimien puristuksesta, voimme tehdä ja tuottaa ohjelmia ruohonjuuritasolla ja saada ne maailmanlaajuiseen levitykseen ilman ensimmäisenkään sikaripohatan estelyitä! Haluatko olla mukana?

- Lue lisää: kimmoliisa.net

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!