Koska meillä on joulu?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Nallu

Mikäli haluat pitää joulumielesi, lue tämä vasta joulun jälkeen! (toim.huom.)

Joulu tulee jälleen ja on aika rauhoittua viettämään sitä perheen parissa. Joulu on ennen kaikkea lasten, mutta myös vanhempien juhla. Entä jos ei ole lapsia, perhettä tai muutakaan joiden kanssa joulun jakaa? Aika harvalla sateenkaarikansalaisella on varsinainen perhe ja lapsia. Hyvin suuri osa heistä on myös sinkkuja ja joutuvat viettämään joulunsa yksin. Joulu onkin hyvin korkealle arvostettu Suomen itsemurhatilastoissa - eikä syyttä.

Joulun valmistelut aloitetaan jo hyvissä ajoin ja marketeissa soi riemukkaat joululaulut pari kuukautta ennen joulua. Näitä renkutuksia ei pääse karkuun edes metroon. Juuri, kun luulit olevasi jouluvapaalla alueella, iskeytyy lauma sanansaattajia samaan vaunuun laulamaan joululauluja ja ojentamaan käännytyslehtisiä. Seuraava hyökkäys tapahtuu metroasemalla tai viimeistään vähän ennen kotiovea. Postiluukusta tunkee sisään mainos toisensa perään, vaikka ovessa on isoin kirjaimin, että "Ei mainoksia". Ainoastaan yksi nimeltä mainitsematon kauppa Helsingissä on tajunnut, että joulu ei ole sittenkään kaikkien juhla. "Meillä ei joululaulut soi", melkein pakottaa käymään tässä kaupassa kuuntelemassa normaalia elämisen ääntä. Internetistä löytyy myös sivustoja jotka eivät ole tunkeneet koko sivua täyteen liikkuvaa pukkia, poroa, seppelettä ja joulu-on-niin-pop animaatioita.

Onko syytä juhlia joulua mikäli siihen ei liity mitään tunnesiteitä tai perinteitä? Sateenkaarikansa on myös johtolukemissa kirkosta eroamisen kanssa, koska kirkkohan suuressa laupeudessaan ja hyväksymisessään ei voi sietää homoja. Näin ollen joululle ei jää enää oikeastaan mitään muuta funktiota, kuin yksi kirkollinen pakkojuhla joka sotkee kalenterin varsin tehokkaasti. Jouluhan on vain aika jolloin mikään ei toimi ja kaikki paikat on kiinni. Ja jos satut kuulumaan vielä siihen ryhmään jolle pomo muistaa joka joulu sanoa "Sinullahan ei ole lapsia! Sinä varmaan teet sitten pitempään niin muut pääsee perheidensä pariin? Korvaan tämän kyllä jotenkin.", niin se vähäinenkin joulumieli karisee kyllä varmasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jos aiot viettää joulun yksin ja hemmotella itseäsi vaikkapa pienellä kinkulla ja perinteisillä jouluruoilla, niin eiköhän joku ehdi siihenkin iskemään väliin ja kertoa miten huono ihminen olet, koska osallistut eläimen tappamiseen. Ilman että sinulla olisi siihen edes hyvää syytä, koska sinähän et vietä oikeaa joulua. Toisaalta, pitääkö kaikkien olla puita halaavia luomuvegaaneja. Tiristä itsellesi iso kinkku, ahmi se hyvillä mielin viikonlopun aikana ja sulattele sitä seuraavat kaksi viikkoa. Pääsetpähän ainakin joulun jälkeen valittamaan muun sateenkaarikansan mukana miten paljon jouluna tuli taas lihottua ja saat kunnioitusta kaveripiirissä, koska olet sittenkin normaali.

Ratkiriemukasta joulupakkomieltä itse kullekin!

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!