Aamulehdessä Soini haukkuu Halla-ahon johtamaa puoluetta ihmisvastaiseksi, perustelut ontuvat pahasti

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 11
Kevättalvella 2011 kuunneltiin vielä tarkasti Soinin puhetta, kun oltiin Eduskuntatalon edessä aloittelemassa kevään vaalikampanjaa.

Aamulehden haastattelussa Timo Soini moittii Halla-ahon edustamia arvoja. Soinin mukaan Halla-ahon perussuomalaiset on ihmisvastainen puolue. Perustelut ovat hyvin outoja. Lehden kuvassa Soini poseeraa Sastamalan kirkossa. Hän itse on kuitenkin katolilainen.

Timo Soinin mukaan Jussi Halla-ahon perussuomalaiset ei ole sama puolue, jonka Soini perusti 1980-luvulla. Puolueen ihmisvastaisuus tarkoittaa Soinille mm. sitä, että Halla-ahon puolue ei ole kristillissosiaalinen puolue. Tällä termillä Soini on esitellyt entisiä perussuomalaisia. Lukemattomat ihmiset ovat ihmetelleet entisten perussuomalaisten kristillissosiaalisuutta. Puheet keskimäärin eivät ole olleet erityisen kristillisiä.

Soini myös arvelee, että pian Halla-ahon perussuomalaiset alkavat kannattaa eutanasiaa. Se on Soinin mukaan ilmaus ihmisvastaisesta linjasta: muukalaisen ihmisarvo ei ole sama kuin suomalaisen ja sairaan ihmisarvo on huonompi kuin terveen. Yksi asia Soinilta jää taas mainitsematta. Kun Yle ja taloustutkimus kyselivät vuodenvaihteessa suomalaisilta eutanasian kannatusta, yli tuhannesta suomalaisesta 73 prosenttia vastasi kannattavansa eutanasiaa, 14 prosenttia vastasi että ei kannata. Maa tuntuu olevan täynnä ”ihmisvihaa”. Soinin tiedetään katolisena vastustavan myös abortteja.

Mielenkiintoinen on Soinin tarina äänestyksestä, jossa päätettiin tasa-arvoisesta avioliitosta. Halla-aho on sanonut, että tasa-arvoisesta avioliitosta äänestämisen olisi pitänyt olla perussuomalaisille kansanedustajille omantunnon asia, mutta nyt vaadittiin, että kaikkien on ääänestettävä samalla tavalla: tasa-arvoista avioliitttoa vastaan. Moni on epäillyt, että Soini saneli puolueen linjan. Halla-aho on mm. ranneliikkeen haastattelussa maininnut, että avioliittoasia on ihmisten välinen yksityisasia, eikä kuulu poliitikan kärkiasioihin.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/timo-soini-perussuomalaiset-on-nyt-ihmisvastainen-puolue-200287832/?_ga=2.223137241.314041560.1501240306-747806297.1496924614

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


”Entisistä perussuomalaisista” on jäljellä Uusi vaihtoehto -ryhmänä vain murto-osa ja viisi ministeriä. Heidän painoarvonsa kuitenkin näkyy. Translaki ei etene eikä mikään muukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tai sateenkaariperheitä koskeva uudistus. Välillä ihmetyttää, mistä Uuden vaihtoehdon ihmisviha kumpuaa. Nythän olisi ollut tilaisuus siivota pöytää laajemminkin.

Syksyllä poliittiset paineet kokoomuksessa alkavat luultavasti kasvaa ja tulee eteen hetki, jolloin Uuden vaihtoehdon ministeripaikat menevät uusjakoon. Soini säilyttänee paikkansa, koska suhde presidenttiin on hyvä.

11 kommenttia

Vaeltaja2006 tiivisti omankin näkökantani oikein hyvin. Soini ja abrahamilaiset uskonnot edustavat itsessään pahinta mahdollista ihmisvastaisuutta ja siihen nähden Halla-Aho on kuin ihmisrakkain ja lämpimin ihminen mitä on.
  • 2 / 11
  • Utelias
  • 28.7.2017, 20.55
"Soini ja abrahamilaiset uskonnot edustavat itsessään pahinta mahdollista ihmisvastaisuutta"

Ihan tarkennuksena kysyn, että koskeeko tämä myös islamia?