Saksan äärioikeisto valitsi lesbon kasvoikseen

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 6

Saksan äärioikeisto nosti puoluekokouksessa 23.4.17 avoimesti homoseksuaalin Alice Weidelin kärkihahmokseen iäkkään Alexander Gaulandin ohella. Nykyinen puoluejohtaja Fauke Petri ei tätä kirjoitettaessa ole eronnut, mutta Weidel ja Gauland ovat kärkihahmoja syksyn vaaleissa. AfD oli koolla Kölnissä. Äärioikeistovastaiset mielenosoitukset olivat laajoja ja Saksan poliisi joutui suojelemaan puoluekokouspaikalle meneviä delegaatteja.

Weidel on paitsi avoimesti homoseksuaali, myös nuori ja talousliberaali. "Vaihtoehto Saksalle" on Kölnin kokouksen jälkeen yhtä äärioikeistolainen kuin tähänkin saakka, mutta homofobia on väistynyt arsenaalissa taaemmalle. Mustassa housupuvussa Kölnin puoluekokouksen lavalla esiintynyt vaaleatukkainen Widel, 38, edustaa puolueelle uutta profilointia. Syksyn toinen AfD-kärkihahmo Alexander Gauland on 76-vuotias.

AfD:n puoluekokousta on varmaan seurattu Suomen perussuomalaisten piirissä tarkasti. Suomessa homofobian koti lienee poliittisessa kannatuspohjassa yhä keskeisimmin kristillisdemokraatit, joskin heidän nykyinen puheenjohtajansa on aiheen keskeisyyttä häivyttänyt. Perussuomalaisissa ennakkoluuloinen suhtautuminen homoseksuaaleihin on ollut sydämen asia väistyvälle puheenjohtaja Timo Soinille, mutta uutta puheenjohtajaa kanta ei välttämättä sido.

AfD ei ole suoranaisesti ollut PS:n aateveli, ja PS on viime vuosina halunnut korostaa verrattavuuttaan esimerkiksi Britannian konservatiiveihin. Mutta kesän ratkaisuissa Jyväskylässä PS mahdollisesti lähestyy manner-Euroopan oikeistolaisia mm maahanmuuttokriittisyydessään. Samalla se voi jättää homofobian liputtamisen vähemmälle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tagesspiegelin juttu

6 kommenttia

Ehkäpä Sonin jälkeistä seuraavaa jytkyä juhlitaan Bottan sijaan Herculeksessa.
  • 2 / 6
  • Totuuden Laukaus
  • 24.4.2017, 7.55
Ai miten lesbon voi vallita? Jotenkin vasten tahtoaanko tuo muide on mukana? Kun huomioi, miten ylimielinen sävy näissä jutuissa aina on, niin vois edes kirjoittaa oikein. Mitä muuten tuon eukon tilaisuudessa käyttämä vaate liittyy mihinkään?