Saksan äärioikeisto valitsi lesbon kasvoikseen (juttukommentit)

Ehkäpä Sonin jälkeistä seuraavaa jytkyä juhlitaan Bottan sijaan Herculeksessa.
 • 2 / 6
 • Totuuden Laukaus
 • 24.4.2017 7:55
Ai miten lesbon voi vallita? Jotenkin vasten tahtoaanko tuo muide on mukana? Kun huomioi, miten ylimielinen sävy näissä jutuissa aina on, niin vois edes kirjoittaa oikein. Mitä muuten tuon eukon tilaisuudessa käyttämä vaate liittyy mihinkään?
 • 3 / 6
 • jnsto
 • 24.4.2017 14:52
Pahoittelen taippausvirheitä. Nämä jutut ovat asianharrastusta eikä esim tuossa sunnuntai-illan tilanteessa ollut aikaa edes lukea toistamiseen. Vaateasia oli noteerattu Saksan mediassa, jotta siellä seurasin, tosin en edes Kölnissä. "Pikkumustatyyli" oli kai uutta AfD:ssä. Ylimielisyys on sitten lukijakokemus.
 • 4 / 6
 • human
 • 24.4.2017 15:00
Jokohan Saksan AfD avoimesti kertoo että sakalaisten kristittyjen keskuudesta noussut natsi-ideologia oli nimenomaan ääri-kristillinen ja aikanaan Euroopan "isis". Vai onkohab AfD vielä kyvytön faktojen osalta?

Onhan persuilla ollut Tynkkys-tyrkkynä avoimesti biseksuaali, mutta silti homo-avioliitto-fobinen nuorisojohtaja.

Ja mitä persujen jatkoon tulee, niin Halla-aho ainakin on homofobinen.
Ja Sampo Terho on vastustanut yhdenvertaisia oikeuksia. Alkuvuodestakin hän äänesti Eduskunnassa persujen kannattaman, yhdenvertaisen avioliiton torppaamisyrityksen puolesta.

Kuntavaalikoneessa kysymykseen "Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla."
Jussi Halla-aho vastasi eri mieltä ( http://www.vaalikone.fi/kunta2017/tulos/01-091/ehdokas/763 )
samoin Sampo Terho vastasi eri mieltä ( http://www.vaalikone.fi/kunta2017/tulos/01-091/ehdokas/850 )
He tuolla myös molemmat kannattavat ns. "perinteisiä arvoja, kotia uskontoa isänmaata". Siitäkin huolimatta etteivät he kuitenkaan kannata suomenuskoa, vaan Lähi-idän maahanmuuttaja-kristinuskomusta :D

Joten jos he siirtyvät persujen uskonjohtajiksi, niin tuskinpa hlbt-asenteissa paavi-Soinin aika petraantuu.
Mikäli he yrittävät agitoida hlbtiq-ihmisiä uskontopuolueensa kannattajiksi, niin kannattaa sitten perätä heiltä, mitä he aikovat tehdä Venäjän, Ugandan, Nigerian,... umpikristillisten hlbtiq-vainoamis -tilanteitten suhteen?

Euroopassa radikaali-populistisissa ääri-oikeistopuolueissahan harrastetaan ristiriitaisuutta, kuten esim. Marine Le Pen, joka tuttuilee islamia vastaan, vaikka hän itse on katolilainen, eli hän itse kumartaa vatikaanin harrastamaa naisten alentamista ja homofobiaa - ja Marine Le Pen myös karsastaa juutalaisa.

Kommenttia muokattu: 24.04.2017 klo 15:29
 • 5 / 6
 • pekka.punavuori
 • 25.4.2017 10:28
Mielenkiintoista seurata miten lesbon käy. Hyvä veto puolueelta kiillottaa julkikuvaansa ja saada ehkä lisää kannatusta esim. pakolaisia vastaan, mutta kuten muissa vaaleissakin on nähty, ei mitään huippukannatusta äärioikeisto ole saanut.

Lisäksi on kyllä aika eri asia valita lesbo ehdokkaaksi kuin sitten äänestää häntä - ei koira karvoistaan pääse ja luulen, että moni puolueen jäsen varmasti valitsee mielummin minkätahansa vanhuksen kuin lesbon/homon puoluejohtajakseen.

Tiedostan hyvin, että parhaiten asioita yleensä muuttaa 'sisältäpäin' eli osallistumalla itse aktiivisesti vaikutettavan kohteen toimintaan, eikä vain ulkoapäin saarnaa ja arvostele vihollistaan, kuten tapana usein on. Mutta vaatii kyllä aika paljon osallistujalta, tässä tapaukseuksessa tuolta lesbolta, olla mukana puolueessa, jossa puoluetoverit hetkeä aikaisemmin ovat haukkuneet ja tuominneet homoja useissa yhteyksissä. Ilmeisesti lesbon ajatusmaailmassa sitten jokin muu asia, esim. pakolaisviha, on sitten niin paljon voimakkaammin esillä, että aikaisempi homoviha jää taka-alalle ja lesbo antaa sen anteeksi....

Hmmm, ehkä tämä vain taas kerran osoittaa, että seksuaalinen suuntautuminen on vain yksi osa persoonaa ja vaaleissa ei välttämättä kannata äänestää jotain vain sen takia, että hän on homo/lesbo!
 • 6 / 6
 • decoctor Sokal
 • 26.4.2017 16:34
Eurooppalainen vasemmisto ja vihreät, mutta myös liberaaliporvaristo, ovat eri syistä olleet varsin hiljaisia Euroopan segregoituvissa lähiöissä ilmenevästä ja tietyllä uskonnollis-poliittisella ideologialla perustellusta homofobiasta ja hlbti-ihmisten hankalasta tilanteesta noissa yhteisöissä, mikä on tarjonnut kansallis-populisteille ja oikeistoradikaaleille tilaisuuden esiintyä sateenkaari-ihmisten puolustajina. Nyt on AfD nähnyt tämän sauman. Suomessa kylläkin täkäläiset rasistiset, kansallis-radikaalit tai -populistiset liikkeet ja puolueet ovat esiintyneet enemmän tai vähemmän homofoobisina.