Donald Trump keräsi hallitukseensa homojen vihaajat

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 17

Donald Trumpin hallituksessa touhuaa pankkiireja, kenraaleja ja ultrakonservatiivisia poliitikkoja. Kaikkia yhdistää taistelu USAn hlbti-yhteisön oikeuksia vastaan. Saksalainen Tagesspiegel-lehti teki eilen yhteenvedon tilanteesta.

Kun Orlandossa yökerhossa kesäkuussa 2016 ammuttiin 49 ihmistä, Donald Trump kiirehti ilmoittamaan, että hän tekee kaikkensa suojellakseen queer-ihmisiä, jos hänestä tulee presidentti. Hänestä otettiin kuvia mm. Washington Timesiin sateenkaarilippu kädessä, tekstinä ”Hlbtiq Trumpin puolesta”. Häntä ylistettiin rohkeana hlbtiq-yhteisön puolustajana.

Trumpin tämänhetkinen ministerilista ei lupaa hyvää hlbtiq-ihmisille. Listalla on pankkiireja, kenraaleja, mediaihmisiä ja poliitikkoja, jotka kaikki tuntevat vastenmielisyyttä homojen, lesbojen ja transihmisten tasa-arvoa kohtaan. On kuin lukisi Kuka on kuka -kirjan versiota homofobisista julkisuuden henkilöistä.

Tulevalla varapresidentillä Mike Pencellä on tässä vahvasti oma osuutensa. Hän on valmistellut tulevan hallituksen henkilövalintoja. Pence itse on kunnostautunut taistelussa hlbtiq-ihmisten oikeuksia vastaan. Amerikkalainen hlbtiq-järjestö Human Rights Campaign nimesi Pencen homovihaajaksi numero yksi koko USAssa.

Muut ministerit eivät jää paljonkaan Pencestä jälkeen. Oikeusministeriksi nousevan Jeff Sessionsin nimitys herätti kuohuntaa ja sadat ihmisoikeusjärjestöt julkaisivat avoimen kirjeen, jossa muistutettiin, että Sessions edustaa homovihamielistä, rasistista, naisvihamielistä ja vammaisvihamielistä politiikkaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jo vuonna 1996 Sessions yritti estää Alabamassa hlbtiq-ryhmien kokoontumisia yliopiston alueella. Alabamaa edustavana senaattorina hän vastusti homojen pääsyä armeijaan ja homojen nimeämistä yhdeksi viharikosten kohteeksi. Nyt hän alkaa johtaa USAn oikeuslaitosta.

Ben Carson on yksi homoihin vihamielisesti suhtautuva ministeriehdokas. Runsaat 3 vuotta sitten hän sanoi mielipiteenään, että avioliitto ei kuulu homoille, eläimiinsekaantujille eikä pedofiileille. Hänen mukaansa homous tarttuu: kun vankilaan mennään heteroina, sieltä tullaan ulos homoina tai lesboina.

Terveysministeriksi kaavaillaan entistä lääkäriä, Tom Priceä. Hän on johdonmukaisesti äänestänyt homo-oikeuksia vastaan. Hän on myös vankka Obamacaren vastustaja. Obaman aikana saatiin sairausvakuutus, jonka voivat saada myös köyhät ihmiset, mutta Tom Price aikoo kaataa Obaman uudistuksen. Obamacare kielsi syrjinnän terveysasioissa, ja sen vuoksi transihmiset ja HIV-positiiviset saavat hoitoa. Homo- ja lesboparit voivat vakuuttaa itsensä yhdessä. Nyt kaikki uudistukset uhataan kaataa.

Tuleva opetusministeri Betsy DeVos on periaatteessa vastuussa oppilaitosten homo- ja transoppilaiden turvallisuudesta. Suojaavat lait tehtiin Obaman aikana. Nyt ne uhataan kumota. Betsy DeVos Tulee Michiganin osavaltiosta, ja siellä yritetään aktiivisesti kieltää myös homojen avioliitot.

Tulevan ulkoministerin Rex Tillersonin firma ExxonMobil aiheutti aikaisemmin paljon keskustelua siitä, että siellä suhtauduttiin queer-ihmisiin nurjasti, mutta vuonna 2013 ollessaan partioliikkeen johdossa Rex Tillerson hyväksyi homot ja lesbot partiolaisiksi. On siis jotain positiivistakin.

Partiolaiskeskustelussa Tillersonin vastaväittäjänä oli Rick Perry, USAn konservatiivisin poliitikko, josta nyt on tulossa energiaministeri. Vuonna 2014 hän sanoi, että homous on kuin alkoholismi. Molemmat voi tukahduttaa itsessään, jos vain on halua.

Trumpin halituskaavailuissa on välähtänyt myös sellaisten henkilöiden nimiä, joiden asenne hlbti-ihmisiin on myönteisempi, mutta ketään heistä ei ole valittu ministerilistalle.

Trump on unohtamassa lupauksena hlbtiq-yhteisön suojelemisesta. Valmistelussa on jo laki, jolla kristillisille sairaaloille, palvelujen tarjoajille ja työnantajille annettaisiin oikeus torjua homoasiakkaat uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

http://www.tagesspiegel.de/berlin/queerspiegel/donald-trumps-kabinett-trumps-team-des-homo-hasses/19214946.html

17 kommenttia

Anna mun kaikki kestää. Muistaakseni Trumppi sanoi jossakin vaalipuheessaan, että kaikki homot pitäisi tappaa... Anteeksi, jos muistan väärin, mutta näin olen muistavinani.
Muistat väärin. Trump ei ole homovihamielinen eikä ole tuo hänen kabinettinsakaan. Jos puolustaa kristillisiä arvoja, se ei merkitse, että on homovihaaja.