Suomalaisia arvokonservatiiveja jäi rannalle EU-vaaleissa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 7

Homofobia ei osoittautunut kantavaksi voimaksi Suomen EU-vaaleissa. Sisäministeri Päivi Räsänen jäi kauaksi edustajapaikasta eikä KD saa edustusta EU-parlamenttiin. Kokoomuksessa tasa-arvokielteisiin hlbti-kysymyksissä kuulunut Eija-Riitta Korhola putosi. Henna Virkkusen tultua valituksi kokoomuksen meppiryhmässä ei ole arvokonservatiiveja. Jos Alexander Stubb siirtyy kuitenkin kokoomuksen johtoon Petri Sarvamaa nousee varasijalta EU-parlamenttiin. Sarvamaa on joutunut selittelemään ihmisoikeuslinjaansa.

Keskustan arvokonservatismia Brysselissä edustanut Hannu Takkula ei hänkään saanut jatkoa. Keskustasta valituista Olli Rehn edustaa huomattavasti arvoliberaalimpaa linjaa.

Tasa-arvokysymyksissä suomalaisen arvokonservatiivisen linjan saarekkeeksi EU-parlamentissa jäävät perussuomalaiset. Heidän edustajamääränsä nouseminen yhdestä kahteen on tasa-arvokysymysten kannalta vähäisempi muutos kuin johtavien arvokonservatiivien jääminen valitsematta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

EU-parlamenttiin pääsi pari änkyrää, persujen Jussi Halla-aho ja kepun Paavo Väyrynen, jotka ilmoittavat olevansa täysin eri mieltä yhdenvertaisesta avioliitto- ja adoptio-oikeudesta.

Toki hieman koomista se että maahanmuuttokriitikko Halla-aho _maahanmuuttaa_ nyt Belgian Brysseliin. Halla-ahohan on valmistautunut sorvaamaan EU:n aselakejakin - Eduskunnassahan suurin osa hänen lakialoitteistaan on koskettanut aselupalakien höllentämistä, eli hän on keikahtanut varsin kauas nuoruutensa aseettomasta siviilipalvelusajasta.


Silti täyden yhdenvertaisuuden kannattajia on suomalaismepeistä nyt yli 2/3.

Vaalikonekysymykseen:

"Homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla."
(5 = täysin samaa mieltä, 0 = täysin eri mieltä, 3 = ei osaa sanoa)

Vastasivat valitut näin:

Stubb 5
Pietikäinen 5
Virkkunen 5

Kyllönen 5

Hautala 5

Torvalds 5

Jaakonsaari 5
Kumpula-Natri 5

Rehn 5
Jäätteenmäki 3
Väyrynen 0

Terho 1
Halla-aho 0


Mepeistä profiilikooste esim. täällä
http://www.hs.fi/politiikka/T%C3%A4llaisia+ovat+Suomen+13+euroedustajaa++lue+profiilit/a1400998412858

- - -

Rannalle ruikuttamaan jääneistä, 2003 kokoomukseen loikannut Eija-Ritta Korholahan oli aiemmin kd:läinen ja siten umpi-uskovainen "rakkauden" uskomuksessaan.

EU-meppinä nyt jatkava Sirpa Pietikäinen taas puolestaan on ollut aktiivisesti mukana hlbt-yhdenvertaisuuden edistämisessä, eli kokoomuslaisetkin äänestäjät tekivät arvovalintansa vapaammaksi sieltä kirkkomaalta.

- - -

Pitää seurata lähipäivinä ILGA:nkin analyysejä, liikahtivatko asenteet hlbt-yhdenvertaisuutta kohtaan koko EU-parlamentin meppiporukan tasolla mihin suuntaan.

Kommenttia muokattu: 26.05.2014 klo 17:49
Vaalien tulos oli Suomen osalta paljon parempi kuin olin uskaltanut toivoakaan.
Erityisesti ilahdutti homovastaisten ääriuskovaisten (Takkula, Essayah ja Korhola) putoaminen.
---
Timo Soinin ilme oli paljastava. Hän kenties tajusi, että puolueensa alamäki oli alkanut.

Lisäys
Kiitokset humanille tarkasta tilanneselvityksestä.

Kommenttia muokattu: 26.05.2014 klo 01:13