Uhkaako maahanmuutto ihmisoikeuksia?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • -
  • 8
Kansanedustaja Oras Tynkkynen

Osa maahanmuuttokriittisistä poliitikoista näyttää hakeutuneen samaan rintamaan yhdenvertaisuuden puolustajien kanssa. He ovat kantaneet huolta siitä, voiko erityisesti muslimien maahanmuutto uhata seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Huoli vaikuttaa ymmärrettävältä. Monissa valtauskoltaan islamilaisissa maissa suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on erittäin nuivaa.

Kyselyjen mukaan egyptiläisistä 95 prosenttia, jordanialaisista 95 prosenttia ja indonesialaisista 93 prosenttia on sitä mieltä, että yhteiskunnan ei tule hyväksyä homoutta. Kaikki maat, joissa homoudesta voidaan rangaista kuolemantuomiolla, ovat muslimienemmistöisiä.

Muutama tosiasia on kuitenkin hyvä pitää mielessä.

Hallitusneuvotteluissa tasa-arvoinen avioliittolaki ei tyssännyt muslimien vastustuksen takia. Lain hyväksymisen estivät kristillisdemokraatit.

Lakialoite avioliittolaista ei hyytynyt eduskunnassa maahanmuuttajien vaan kantasuomalaisten vastustukseen. Eduskunnassa lähinnä maahanmuuttajaa on Ruotsista Ahvenanmaalle muuttanut RKP:n Elisabeth Nauclér. Hän kannattaa uudistusta.

Kansalaisaloitetta avioliittolain muuttamisesta eivät vastusta eduskunnassa jyrkimmin muslimit, sillä heitä ei edustajien joukossa ole. Koko väestöstäkin muslimeja on yhä vaivainen prosentti. Kärkevimpiä puheenvuoroja yhdenvertaisuutta vastaan eduskunnassa käyttävät tunnustukselliset kristityt, kuten helluntailainen Mika Niikko (ps.) ja katolilainen Timo Soini (ps.).

Maastamme on haettu turvaa myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin lähtömaassa kohdistuvan vainon vuoksi. On jokseenkin nurinkurista, jos homoutensa vuoksi kotimaastaan paennut henkilö joutuu kuulemaan epäilyjä homovastaisuudesta vain siksi, että sattuu olemaan maahanmuuttaja.

Tasa-arvoisen avioliittolain ovat säätäneet mm. kaikki muut Pohjoismaat, Englanti, Ranska ja Kanada. Mikä yhdistää näitä maita? Kaikissa on suhteessa väestöön enemmän maahanmuuttajia kuin Suomessa.

Maahanmuuton vaikutuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin voi toki pohtia. Suomessa yhdenvertaisuuden tielle ovat kuitenkin asettuneet ennen kaikkea vanhoilliset kantasuomalaiset.

Uskonnollinen vanhoillisuus on usein törmäyskurssilla ihmisoikeuksien kanssa - on kyse sitten maahanmuuttajista tai kantaväestöstä, kristinuskosta tai islamista.

Oras Tynkkynen

www.orastynkkynen.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Huoli varmaankin vaikuttaa ymmärrettävältä jos ajattelee ääritahoja ja vastakkainasetteluja, jota nämä harrastavat. Minusta vaikuttaa pikemminkin siltä, että äärioikeisto on löytänyt homokysymyksestä keppihevosen agendalleen. Mielestäni pitäisi olla enempi huolissaan toista laitaa edustavien ääritahojen harrastamaa homojen värväystä "islamisaatiota" vastustavien riveihin. Soinikin kirjassaan näyttää ulkoistavan kovimman islamisaation vastustamisen homoille, pitäisikö tästä olla huolissaan vai Soinin retoriikasta?

Kommenttia muokattu: 24.04.2014 klo 03:27
Joo, no, kun keräsin nimiä kansalaisaloitteeseen, kysyin nimeä kahdelta muslimilta ja molemmilta sain nimet. Kristillisten kanssa ei käynyt niin. Kristilliset lähtivät kirjoittelemaan paikallislehtiin ja repivät Tahdon-kampanjajulisteita pois. Kristinusko on ongelmauskonto ja eduskunnan suurin salaliitto. Kristillisillä on siis hyvin vakiintunut asema Suomessa ja he käyttävät häikäilemättä hyväksi verkostojaan. Vaikka Tahdon-aloite ei koske kirkkoja lainkaan, silti eduskunta kuuli kirkkoja asiantuntijoina.