Tasa-arvon vastustajien ei tulisi selvitä väistöselityksillä

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 3

Kaikille politiikassa vaikuttaville HLBT-tasa-arvon vastustaminen ei ole yksinkertaista ja vaatii suunniteltua vauriontorjuntaa eli selittämistä. Homofobiset populistit yleensä saavat kannatuksensa samoinajattelevilta eikä heidän tarvitse selittää, vaan voivat kantaansa hehkuttaa pitemmänkin ajan ja saada siitä jatkuvaa hyötyä. Rajatapauksille kanta suuntaan tai toiseen on kuitenkin hankala ja tahdotaan jopa häivyttää unohduksiin.

Laaja-alaisemman kannattajapohjan poliitikoiden on mietittävä, missä mennään ja mikä on vaikutus omaan tai puolueen tulevaisuuteen. Selitykset voivat olla hallinnollisia siihen tyylin, että kyllä minä kannatan, mutta asia ei kuulu tänne, vaan on jonkun muun tahon päätösvallassa. Tämänsuuntaista saatiin Eurooppa-tasolla tasa-arvoa sivunneen aiheen käsittelystä syksyllä.

Vastustaja voi myös sanoa kyllä kovasti kannattavansa, mutta jokin pieni tai suurempi yksityiskohta kokonaisuudessa estää kuitenkin kannatuksen soveltamisen. Tässä mielessä kysymys adoptiosta on oivallinen väistökeino. Voi väittää kannattavansa HLBT-tasa-arvoa, mutta näkee adoptiossa ongelman. HLBT-tasa-arvon vastustajille äänestäjäkunnassa riittää viesti siitä, että tiukasti poliitikko hanttiin laittoi.

Omaa luokkaansa on periaate hyökkäämisestä parhaana puolustuksena. Väitetään, että HLBT-tasa-arvoa ajaneet ryhmät ovat pilanneet aihepiirin asiaa kovasti ajamalla ja tehneet sen kannatuskelvottomaksi. - Vihervasemmisto on kaapannut tämän aihepiirin itselleen. - HLBT-tasa-arvoa tulisi kyllä kannattaa, mutta asian saaman vihervasemmistolaisen leiman takia en voi sitä tehdä, sanoo poliitikko. - Suomen vihervasemmisto on HLBT-tasa-arvon jarru.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homofobiset populistit saavat yksinkertaisilla lausumillaan helposti julkisuutta. Toimittajien mentyä virran vieminä mukaan Timo Soinin julkisuuskikkoihin yksinkertaistettujen totuuksien käyttäminen on yleistynyt eikä niitä heti ryhdytä kyseenalaistamaan. Kannalleen mahdollisimman vähän julkisuutta toivovien poliitikkojen selitysten setviminen ei lisää levikkiä ja kuuluu taustaan, jota esimerkiksi äänestäjä seuraavien vaalien alla ei välttämättä helposti löydä.

Kansan poliittinen muisti on lyhyt. Tasa-arvonsa tilasta ja Suomen maineesta huolestuneiden HLBT-suomalaisten ja laajemmin Suomen liberaalien muisti voi kuitenkin osoittautua totuttua pidemmäksi.

3 kommenttia

Homofoobikothan perustelevat mielipiteitään ihan sillä samalla tyylillä, millä esim. kristinuskomustakin perustellaan, että "jumala sanoo niin" - eli kun siis mykkä kakka sanoo niin, tai kun olematon huuhaa sanoo niin.

Persujen ja kristillisten käyttämään isä&äiti-tarvevaatimukseen on helppoa tosin kysyä, että alkavatko he vainota perussuomalaisia tai kristillisiä yksinhuoltajia sitten nyt myös?
Heidän isä&äiti-tarvevaatimuksensahan satuttaa eniten juuri heteroseksuaalisia yksinhuoltajia ja heidän lapsiaan - mistä he eivät tunnu välittävän.
Juuri äsken oli Hakkaraisen Teuvon puheenvuoro ja hän ei kyllä elä tässä maailmassa. Ei mitään käsitystä todellisuudesta ja teelusikalla on selvästi hänelle sitä järkeä silloin aikoinaan annettu. Toki se on jo ollut tiedossa kauan sitten, että Hakkarainen on kohtalaisen heikkolahjainen.

Selvästi älyttömin ja typerin puheenvuoro tähän mennessä, vaikka useita erittäin typeriä on jo nähty.

Kommenttia muokattu: 20.02.2014 klo 19:09