Jouluna 2013: Kuka armahtaisi korpraali Manningin?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 3
Jouluaatto ranneliike.netin ikkunasta

Tämä joulu 2013 on armahdusten joulu. Englantilainen Alan Turing sai kuninkaallisen armahduksen 61 vuotta tuomionsa jälkeen. Oikeusministeri ehdotti ja Elisabet II armahti. Putin armahti Pussy Riotin jäseniä, miljardööri Hodorkovskin ja greenpeace-aktivistit. Kuka armahtaisi Snowdenin, Assangen ja Manningin?

Spiegel-lehden joulukommentissa pohditaan, miten Saksa monin tavoin on auttanut Idän toisinajattelijoita. Juutalainen sananalasku kuulemma sanoo, että kun pelastat yhden elämän, pelastat koko maailman. Hans-Dietrich Genscher on jo vuoden ajan toiminut Hodorkovskin hyväksi. Merkel on antanut taustatukea. Hodorkovski ei ollut mikään Mandela vaan ex-oligarkki, jonka puuhat tuottivat miljardiomaisuuden. (Kuinka suuri osa rahoista on Saksan pankeissa, kysyy ranneliike.netin toimitus).

Spiegel-lehti muistuttaa, että moneen muuhun suuntaan saksalaisten silmät ummistuvat. Idän toisinajattelijat otetaan avosylin vastaan, mutta miten suhtaudutaan läntisiin toisinajattelijoihin.


Hodorkovskin vapauttaminen oli komea näytös. Hodorkovski oli joutunut rangaistusleirille 2003, ja rauhallinen, lempeä hymy toi länsimaista sympatiaa. Mutta hän on hyvin erilainen toisinajattelija kuin esim. Solženitsyn tai Zaharov. Hodorkovski on itse kirjoittanut vuonna 1993, että hänen majesteettinsa on raha ja pääoma.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Poliittisia oikeudenkäyntejä on muuallakin kuin Venäjällä


Spiegel muistuttaa, että Hodorkovskin oikeusprosessi oli näytösprosessi, joka oli tarkoitettu varoitukseksi Putinin vastustajille. Mutta samanlaisia näytösoikeudenkäyntejä on muuallakin.

Joitakin viikkoja sitten New Yorkin liittovaltion oikeus tuomitsi 28-vuotiaan Jeremy Hammondin korkeimpaan mahdolliseen vankeusrangaistukseen, kun tämä oli hakkeroinut tiensä yksityisten tiedustelupalvelufirmojen tietokoneisiin ja julkaissut löytämiään tietoja wikileaksissa. Lisäksi hän oli kopioinut luottokorttitietoja ja siirtänyt satoja tuhansia dollareita yleishyödyllisille järjestöille. Itse hän ei tienannut senttiäkään. Oikeudessa hän myönsi rikkoneensa lakia, mutta hänen mielestään on rikottava lakeja, jotta saataisiin muutosta aikaan. Tuomio oli saman mittainen kuin Hodorkovskilla: 10 vuotta vankeutta.

Spiegel kysysy: tulevatko nyt Genscher tai Merkel Hammondin avuksi? Tai Snowdenin avuksi?

-----

Me kysymme nyt jouluna 2013: kuka auttaisi ent. korpraalia, Bradley Manningia.

3 kommenttia

Jos usa ja heidän liittolaisensa kokisivat että manningin(jonka etunimi on nykyään chelsea) vapauttamisella saataisiin hyvin pisteitä kerättyä että oltaisiin demokratia ja oikeusvaltio niin eiköhän he sen tekisivät. Veikkaan että mahdollisesti joku usan presidenttiehdokas ottaa esille kauhean vääryyden kymmenen vuoden takaa, vaikka itse olisi ollut valtion johdossa ja ollut hiljaa asiasta kunnes ottaa asian keppihevosekseen.

Ja turingin armahdus oli liian vähän liian myöhään, jos haluaisivat niin pyytäisivät kaikilta ketkä joutuneet kokemaan syrjintää seksuaalisen suuntautumisen takiaan briteissä ja ottamaan tasa arvoisen avioliiton britteihin JA ajamaan tasa arvoa muuallakin agressiivisesti vaikka laittamalla maat joissa ei tasa arvoista avioliittolakia kauppasaartoon.
  • 2 / 3
  • ERKKI - VAASA
  • 24.12.2013, 16.39
Venäjällä, Potjomkinin Kulissien maassa Vladimir Putinin suorittamat Mihail Hodorkovskin, Pussy Riot - ryhmän sekä Greenpeace-aktivistien jäsenten ”armahdukset” ovat pelkkää kosmetiikkaa ja typerää kulissia. Vladimir Putin haluaa vain pelastaa Šotsin ”talviolympialaiset” keinolla millä hyvänsä. Parhaassa tapauksessahan ne olisivat hänelle samanlainen ”probagandavoitto” kuin Adolf Hitlerille olivat vuoden 1936 Berliinin olympialaiset.
Julian Assangen, Chelsea Manningin ja Edward Snowdenin tapauksissa ”armahdusta” saattaisi edistää jokin kansainvälinen palkinto ja huomionosoitus, hieman samankaltainen kuin mitä paavi Franciscus tänä vuonna sai, se voisi edistää heidän ”armahtamistaan”! Tunnettuisuuttahan heillä on jo muutenkin!