Mitä selvitetään ja mitä ei - Tapaus Hautala

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 2

Heidi Hautalan ministeriuran kariutumisessa ei ole tälle viestimelle sopivaa HLBT-näkökulmaa kuin välillisesti. Hautala kompastui viime kädessä paikkauskelvottomiin virheisiin kriisin viestinnässä. Mutta jos erheet olisivat olleet hieman pienempiä, tilanne olisi ollut vertaílukelpoinen sisäministerin aiheuttaman "laki vai uskonto" -kohun kanssa. Tuolloin pääministeriltä löytyi ymmärtämystä ja olkapäätä ja asia todettiin puhelinkeskustelun puitteissa loppuun käsitellyksi, vaikka mahdollisuuksia muuhunkin olisi ollut.

Kristillisen oikeiston toiminta tarjoaisi mahdollisuuksia uutisvinkkeihin ja niiden selvittämiseen, mutta mediataloilla ei ehkä ole kiinnostusta. Tai sitten vinkkaajat katsovat, ettei nykyisessä ilmapiirissä kannata.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Räsäsen alaisten toilailuista voisi tietysti media alkaa etsimään jutunjuurta ja sitä kautta miettiä Räsäsen soveltuvuutta ministeriksi.
Ongelmana on se, että Räsäsen alaisuuteen kuuluu poliisi ja muut viranomaiset. Media ei eräiden väitteiden mukaan kovin halukkaasti pengo esim. poliisien toilailuja. Ainakin jos uskomme Mikko Niskasaarta http://mikkoniskasaari.fi/blog
No kyllähän tähän loppujen lopuksi saatiin ainakin vähäsen HLBT-näkökulmaakin, kun Pekka Haavistosta tuli uusi kehitysministeri, joka suostui vielä ottamaan huomaansa omistajaohjaussalkunkin.

Haaviston omaksumiskyky lienee ilmiömäinen, sillä vielä presidentinvaaleissa kansan syvien rivien näkemys oli, ettei Haavistosta voi tulla presidenttiä sillä sivari ei voi osaamisen puuttuessa mitenkään toimia puolustusvoimien ylipäällikkönä.

Pari päivää sitten kuitenkin puolustusvaliokunnan perustussuomalainen puheenjohtaja on "harmissaan" siitä, että menettää osaavan jäsenen (juuri tämä sama sivari-Haavisto) valiokunnasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101617614705_uu.shtml

Yhteenlaskettuna tarkoittaa siis sitä, että Haavisto on vajaassa vuodessa noussut nollasta huippuasiantuntijaksi. Melko saavutus :)

Ja onneksi meillä on presidenttinä pari kertaa kertausharjoituksissa pyörähtänyt Sauli, kyllä hänellä taatusti riittää näkemystä!