Perussuomalaisten menestys

» Linssilude Timo Soini

Jos Haavisto ei olisi homovihreä, Sanoma ja YLE olisivat mediapropagandallaan iskeneet hänet alta aikayksikön polvilleen paskaan anelemaan armoa juutalaisia loukkaavien vihalausuntojensa takia. Mutta kun on, niin - hilirimpsis! Mitäpä sitä sen suuremmin kommentoimaan. Painetaan villaisella vaan.

Voi kyllä vihreässä nuorisossa kyteä joltinenkin ärsytys, kun oma iskä tuolla tavalla piiskaa eikä anteeksipyyntöä kuulu.
Yle FST5:n vaalikeskustelu oli mielenkiintoista seurattavaa. Taisi olla ensimmäinen kerta, jolloin muut ehdokkaat toivat esille mielipiteensä Soinista.

Perussuomalaisideologian mukaan kaikki muut ovat väärässä, kuten tästäkin vaalikeskustelusta käy selville. Jokainenhan on joutunut huomaamaan, että perussuomalaisideologian omaksunut ja siihen uskova ei voi lainkaan ymmärtää, että muut ovat eri mieltä. He eivät siedä lainkaan kritiikkiä, vaikka päästäisivät suustaan mitä tahansa. Perussuomalaiset ymmärtävät kritiikin sananvapauden rajoittamiseksi. Kritiikki ja toisenlaiset mielipiteet ovat Soininkin mukaan suvaitsevaiston fasismia, olipa esittäjä sitten kuka tahansa tai minkä tahansa puolueen kannattaja.

FST5:n vaalikeskustelussa Soini jatkoi perinteisellä tyylillään, ja otti taas esille sen, että kun ne muut jatkuvasti kokevat perussuomalaisten mielipiteet vääriksi ja vielä kritisoivatkin.

Kyseinen suhtautumistapa kuuluu oleellisena osana populismiin, joten ei siinä mitään uutta, mutta Soinin selittelyt vaalitentissä kuulostavat kyllä tosi naurettavilta.

Muut ehdokkaat ryöpyttivät Soinia. Arhinmäki sanoi, että Soinin on hyväksyttävä kritiikki, kun tietää, mitä perussuomalaisedustajat ovat sanoneet ja tehneet. Lipponen totesi, että Timo Soinin ongelmana on, ettei hän kestä kritiikkiä ja debattia. Demokratian perusteena on se, että käydään vapaata keskustelua.
Väyrynen sanoi, että Soini arvostelee muita voimakkaasti, ja kritiikkiä pitää silloin itsekin kestää.
Niinistö ja Haavisto tuomitsivat myös eduskunnasta ja muualta tulevat vihapuheet.
Biaudet sanoi suoraan Soinille, että Soini ei ole rehellinen, vaan leikkii ja pilailee asioilla.

FST5:n vaalikeskustelu Areenalla. Soinin selitelmä suvaitsevaisuusfasisteista ja muiden vastaukset Soinille alkavat kohdasta 0.17.00 eli 17 minuuttia ohjelman alusta:

http://areena.yle.fi/video/1326227068049
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on havainnut hakeutuneensa ihan väärään duuniin.

Hakkarainen valittaa Iltalehdessä, että hän kuvitteli, että voisi kansanedustajana vaikuttaa paikallisteiden rakentamiseen. Näin ei ole kuitenkaan käynyt, ja siksi Hakkarainen onkin ollut täysin tuppisuuna eduskunnassa.

Edustaja Hakkarainen tyrmää eduskunnan salikeskustelun, sillä se on hänen mielestään pelkkää pelleilyä.
Nyt löytyi siis sellainen pellehomma, jonka Hakkarainen haluaa jättää väliin.
Ilta-Sanomat julkisti kyselyn, jossa tiedusteltiin, mitä puoluetta äänestäisit, jos kuntavaalit pidettäisiin nyt.

Perussuomalaisia kertoi äänestävänsä 11 %, Kokoomusta 26 %. Vihreät ja Vasemmistoliitto saisivat kumpikin 9 % äänistä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/is-kysely-perussuomalaisten-jytkysta-katosi-puolet/art-1288445236604.html

Pirkanmaan perussuomalaisissa kärhämöidään jälleen. Puolueaktiivi Rajasalo lyttää sekä Soinin että koko puolueen: – Minulla on suoraan sanottuna paskan maku suussa. Puolueesta on tullut byrokraattinen ja keskusjohtoinen. Kenttä on jätetty täysin yksin.

Tamperelainen: Haavisto kätteli, Soini istui Hesburgerissa:

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/91079-persu-aktiivi-haavisto-katteli-soini-istui-hesburgerissa
Vaihteeksi puoluepolitiikkaa.

Puheenjohtaja Timo Soini, joka teki katoamistempun kesken ekakierroksen vaalikamppailun, katosi uudelleen kaksi viikkoa sitten heti vaalituloksen selvittyä.
Nyt hän ilmestyi ihmisten ilmoille Pohjois-Savon Rautavaaralla. Soini torjuu populistisesti häneen kohdistuneen kritiikin. Soini on herra johtaja, jota kaikkien pitää kumartaa.
Perussuomalaisilla on rahaa ja kansanedustajia, mutta eivät ole saaneet mitään aikaan. Yrittivät homovihassaan muuttaa adoptiolakia entistäkin syrjivämmäksi, mutta eivät tietenkään onnistuneet. Ohjelmassaan halusivat ruotsinkielisten, homojen ja maahanmuuttajien ihmisoikeuksien rajoittamista, mutta eivät tietenkään onnistuneet. Mitään myönteistä he eivät ole yrittäneetkään tehdä.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/02/soini_torjuu_moitteet_huonosta_johtamisesta_3230118.html
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1488973/diesel-voi-edelleen-kallistua---kuljetusyrittajat-vetoavat-hallitukseen

Vihreiden konkreettisii aikaansaannoksii, eli ei mitään hyvää taaskaan. Näissäkin vaaleissa kannattaa muistaa, mikä vaikutus pienellä vihreellä miehellä on Suomen työllisyyteen ja talouteen sekä kansainväliseen kilpailukykyyn. Suomen ulkopolitiikan kulmakivi on kuitenkin talous- ja kauppasuhteiden edistäminen, minkä Niinistö onkin jo tajunnu, toisin ku Haavisto.
Ai Katainenkin littyi sitten vihreisiin, vai? Vastahan siitä tuli kristillisdemokraatti.
Vihreillä on varmaan samanlainen maailmanlaajuin salaliitto kuin homoilla ja juutalaisilla. Tekeytyvät muiden puolueiden puheenjohtajiksi ja jopa persuiksi ja kristillisiksi voidakseen päättää kaikista asioista ;0
Vihreethän sitä energiaveron korotusta on eniten ajanu. Harmi vaan, et Kokoomus (hyvätulosten etupuolue) on lähteny siihen mukaan.

Vihreiltä ei koskaan tullu mitään positiivisii eikä käyttökelposii ideoita. Vihreiden kunigasajatuksii on mm:

-Energiaveron ja alv:n korottaminen ympäristön suojelemiseks (tavallisten kansalaisten pitää kuitenkin edelleen syödä, juoda, pukeutuu, asuu ja liikkuu).

-Maahanmuuttorajotusten helpottaminen ja turvapaikkasäädösten holtiton lieventäminen (mm. turvapaikka "ilmastopakolaisille", halpatyövoiman vapaa liikkuvuus)

-Kannabiksen käytön laillistaminen (kannabiksen käytöstä on hyvin lyhyt matka kovempien huumeiden käyttäjäks, päihdemyönteisyys lisääntyy jne.)

-Lievemmät tuomiot rikollisille (mm. sakkovankeuden poisto poliisin määräämistä sakoista toteutu Braxin toimesta, johtanu käytännössä myymälävarkauksien lisääntymiseen)

-Rikolliset maahanmuuttajat pitää yrittää "sopeuttaa" yhteiskuntaan, vaikka kaikki näytöt puhuu sopeutumista vastaan

Kokoomus on saanu Vihreistä oikein hyvä "puisto-osaston" ja apupuolueen. Ja vasurit vielä peesaamassa...
Joidenkin logiikka kyllä ihmetyttää.
Ensin vähätellään Vihreän liiton ja Vasemmistoliiton merkitystä ja vähäistä edustajien määrää.
Seuraavassa virkkeessä sitten kuitenkin selitellään, kuinka vihreät ovat päättäneet kaikesta, aivan kuin sosialidemokraatteja, kokoomuslaisia ja muiden puolueiden edustajia ei olisi päättämässä lainkaan. Perussuomalaisilla ja Keskustalla, vaikka ovatkin oppositiossa, on eduskunnassa myös täysi äänestysoikeus.

Tämä on juuri sellaista persujen vainoharhaisuutta, jota olemme joutuneet nyt kuulemaan aivan liian kauan. Ensin he väittävät, että homoja on vain 0,5 %, mutta homojen maailmanlaajuinen salaliitto on kuitenkin muuttanut kaikki tv-ohjelmat ihan homoiksi, kuten täkäläiset persuedustajat lehdissä jatkuvasti voivottelevat.
Persujen selitelmäkirja ilmestyy kesäksi. Siitä löytyy ratkaisu joka ongelmaan sutkautuksineen: kyllä kansa tietää, että muut ovat aina väärässä.

Perussuomalaisedustajat ovat olleet hiljaa melko pitkän aikaa, mitä nyt omaa porukkaansa ovat julkisesti moittineet. Ehkä he ovat viimein huomanneet, että on parempi olla hiljaa silloin kun ei ole mitään annettavaa.
(Haukotus) Mistähän Tampereen poika on taas tampassu väitteensä siitä, et Persut ois väittäny homojen lukumääräs 0,5 % väestöstä tai puhunu jostain "homojen salaliittoteoriasta". Täällähän pikemminkin Hannu, tre:t (alias hks:t) turpa vääränä itkee Persujen salaliittoo, joka niin kovin sortaa homoi, ruotsinkielisii, mamui ja mitä millonkin.
Tutkija Jussi Jalonen kirjoittaa erittäin terävästi ja asiallisesti perussuomalaisten ja erityisesti Timo Soinin tämänhetkisistä ongelmista ja synkistä tulevaisuudennäkymistä.

Jalonen kirjoittaa muun muassa: ”Kuluneen päivän aikana on Soini ehtinyt avata suunsa jo kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla julistanut vaalit "konservatismin voitoksi liberalismista". Viesti on ollut selvä; aivan kuten edellisissä eduskuntavaaleissa, myös nyt ovat Perussuomalaiset voittaneet. Aluksi mies tiedotti panttaavansa äänestyspäätöksensä ilmoittamista vaalipäivään asti, mutta pyörsi lopulta puheensa ja julisti asettuvansa Niinistön taakse, ilmeisestikin vain saadakseen nyt vaalien jälkeen esiintyä ikään kuin kuninkaantekijänä.
Perussuomalaisten päällikön lausahdukset voi jättää omaan arvoonsa. Huomionkipeä populistijohtaja ehätti presidentinvaalien aikana sortua surkuhupaisuuksiin muutenkin moneen otteeseen.
Soinin oma uskottavuus on presidenttikarnevaalien jälkeen osapuilleen samoissa kantimissa kuin amerikkalaisella autokauppiaalla.”

Perussuomalaisista yleensä Jalonen toteaa muun muassa: ”Paitsioon jääneet Perussuomalaiset ovat reagoineet sillä kouristuksenomaisuudella, mitä heiltä on totuttu odottamaan. Ammattiyhdistyshaaveet on ilmeisesti kuopattu vähin äänin. Kriisiin suistuminen on vaatinut yrittämistä, sillä vaalivoiton jälkeen Perussuomalaisilla on ollut, millä mällätä. Puolueen aikoinaan vastustamien tukirahojen kuluttamisesta Soinin kirstunvartijat eivät ole halunneet veronmaksajille tarkempia tietoja antaa.”

Kirjoitus on pitkä ja mielenkiintoinen, joten kannattaa lukea ajatuksella.

Jussi Jalonen: Perussuomalaisten jumaltenhämärä

http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96804-perussuomalaisten-jumaltenh%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4
Heh... tuo nimimerkki Riquman1990:n linkittämä juttu siis koskee hyvin yleisesti hyväksyttyä ennustetta presidentinvaalin toisen kierroksen tuloksesta ehdokkaiden Niinistö ja Haavisto välillä.
Jutulla ei ole mitään tekemistä Perussuomalaisten menestyksen kanssa, josta tässä keskusteluketjussa on kysymys, eikä edes kokoomuksen tai vihreiden menestyksen kanssa. Vaaleja ei voittanut Kokoomus vaan Sauli Niinistö, eikä toiseksi tullut Vihreät vaan Pekka Haavisto. Vaalien ensimmäistä kierrosta voidaan hyvällä tahdolla pitää jonkinlaisena puolueiden välisenä kamppailuna (ja sellaisen tulkinnan mukaan siis Vihreät löivät Kokoomusta lukuun ottamatta kaikki muut puolueet, ja selkein luvuin etenkin Perussuomalaiset), mutta toinen kierros oli yksiselitteisesti henkilövaali.
Aijaa, no jos kyseessä oli "henkilövaalit", niin sillonhan Pupparin logiikalla myöskään Persut ei kokenu "vaalitappioo" (oikeestihan ne kolminkertasti kannatuksensa edellisistä presidentinvaaleista), vaan Timo Soini koki vaaltappion henkilönä eikä Persut puolueena.

Vai oliks se sittenkin niin, et Vihreiden tappioo toiselle kierroksella ei voi pitää Vihreiden tappiona puolueena, mut Persujen "tappioo" voidaan pitää Persujen tappiona puolueena? Miten on?
Omasta mielestäni Soinin vaalitappio ei kerta kaikkiaan ollut PeSujen vaan Soinin tappio. Henkilövaalit mitkä henkilövaalit.

Samalla lailla, ihan samalla, soisin Vihreiden olevan hyvin varovaisia Haaviston menestyksen ja puoluekannatuksen linkityksistä.
Jos jokin taho, niin Kokoomus voi kieltämättä vähän röyhistellä (ja eipä heitä siihen erikseen kehottaa tarvitsekaan).

PeSujen tappiostakin on silti kyse. PeSujen tappion alku oli Soinin vajoaminen demarimais-väyrysmäiseksi selittelijäksi heti ensimmäisen kierroksen vaali-iltana.

Kunnallisvaalit jatkavat sitten siitä.

Silloin tuloksia verrataan eduskuntavaalien tuloksiin siinä kuin viime kunnallisvaaleihinkin, haluttiin tai ei, ja vertailuun on ihan hyvä syy: valtakunnalliset puoluekannatukset.
Kuten kirjoitin, presidentinvaali oli henkilövaali, ei puoluevaali. Ensimmäinen kierros, jossa oli mukana useiden puolueiden ehdokkaita, voidaan vielä hyvällä tahdolla (suomeksi sanottuna jos väkisin niin halutaan) tulkita jonkinlaiseksi puoluekannatuksen mittaukseksi, mutta toisella kierroksella sellaisesta ei missään tapauksessa ollut kyse.

Kunnallisvaaleista taas tulee todella mielenkiintoiset monenkin puolueen kannatuskehityksen mittarina. Täytyy kuitenkin muistaa, että kunnallisvaaleissakin on kyse hyvin erilaisista asioista kuin eduskuntavaaleissa. Siellä paikallispoliitikot ottavat mittaa toisistaan, ja monessa kunnassa on varmasti suosittuja perussuomalaistenkin edustajia, jotka ovat ansiokkaasti panneet kampoihin keskustan tai demareiden vanhoille läänityksille ja suhmuroinneille. Siinä ei soinien ja väyrysten sutkauksilla ole paljon painoarvoa, vaan paikallinen tilanne sanelee pitkälle lopputuloksen. Tietysti jos Perussuomalaiset jatkaa entisellä räyhälinjallaan valtakunnanpolitiikassa, osa äänestäjistä kääntää heille selkänsä ihan periaatteesta.
"Tietysti jos Perussuomalaiset jatkaa entisellä räyhälinjallaan valtakunnanpolitiikassa, osa äänestäjistä kääntää heille selkänsä ihan periaatteesta."

No, jos valtaapitävien arvostelu EU-, maahanmuutto, työllisyys-, talous- ja muissa tärkeissä kysymyksissä on räyhäämistä, niin sit mä toivon, et Persut jatkaa samalla "räyhälinjalla" ku tähänkin asti. Siitä niille on äänet annettu.
Ongelmana onkin, että Perussuomalaisten agendalla on ainoastaan valtaapitävien arvostelu. Arvostella osaa kuka tahansa eikä se paljoa vaadi. Milloinkohan näkisimme jotain rakentavaa ja innovatiivista Perussuomalaisten suunnalta?
Ja juuri tuo ainainen arvostelu yhdistettynä myönteisten avauksien puuttumiseen tekee perussuomaisista ummehtuneen ja taaksepäinkatsovan lauman, jonka voimin ei isänmaata viedä kohti tulevaisuutta. Tuohon asiaan koko perussuomalaisen nykypolitiikan ongelma kiteytyykin.
Kokoomuksella on osittain samat ongelmat ku Vihreillä. Niiden opeilla ei tätä maata pitkälle rakenneta. Kokoomus esim. itsepintasesti kieltäytyy näkemästä EU:n ongelmii ja on itsepintasen vakuuttunu siitä, et EU on edelleen menestystarina, vaikka EU rypee itseaiheutetuissa, rakenteellisissa ongelmissa. Edelleen Kokoomuksesta löytyy haluu kehittää EU:ta entistä enemmän liittovaltion suuntaan, mistä kertoo kaavailtu EU-maiden yhteinen talouspolitiikka, joka kaventaa Suomen suvereniteetti ja omaa budjettivaltaa.

Mitä tulee maahanmuuttoon, niin vaikka Kokoomuksella onkin hyvii linjauksii elintasoturismin suhteen, niin Kokoomusen halu vapauttaa halpatyövoiman maahantuonti, vaikka meillä on samaan aikaan työttömyyttä omassa maassa (esim. rakennusalalla), ei lupaa hyvää suomalaiselle duunarille eikä suomalaiselle pienyrittäjälle, joka käyttää suomalaista työvoimaa ja hoitaa asiansa kunniallisesti (mm. maksaa verot ja työnantajamaksut). Vaikka Kokoomus sanoo, et etukäteisvalvonnan sijaan täytyy panostaa ns. jälkivalvontaan, et valvontaa täytyy lisätä, niin miten valvontaa voidaan toteuttaa ilman maahanmuuttokontrollii, jossa tarkistetaan, et palkat ja työehdot on sovitun mukasii. Kokoomus haluu muuttaa maahanmuuttoviraston maahanmuuttolupii jakelevaks automaatiks, niinku Ruotsissa tapahtu, kun halpatyövoiman maahantuonti vapautettiin 2008. Siitä lähtien on Ruotsissa (taantumasta huolimatta) rikottu maahanmuuttoennätyksii lähes joka vuos.

Ja mitä tulee siihen, miten Kokoomus on lähteny Vihreiden kelkkaan ja kiristäny energia- ja kulutusveroi eikä halunnu koskee hyvätulosten tuloveroon, niin Kokoomuksen veromalli haittaa kaikkein eniten pieni- ja keskitulosii sekä yrittäjii ja vientiteollisuutta.

Kokoomukseltakaan ei oo oikein tullu mitään rakentavii uusii avauksii oikein minkään suhteen. Ongelma on se, et kaikki vanhat puolueet on jonkilaisii muunnelmii Vihreistä.
Soini vaikenee toisella kielellä. Maisterismiehen puhelakko kestää syksyn kunnallisvaaleihin asti. Syynä väärinkäsitys, kun Soini vihjasi ruotsinkielellä tehdyssä haastattelussa äänestävänsä toisella kierroksella Pekka Haavistoa. Soinisto alottaa ruotsinopinnot tulevien väärinkäsitysten ehkäisemiseksi. Jättekiva, eller hur?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012020915185831_uu.shtml
"Soini lopettaa ruotsin puhumisen"

Aamulehden jotkut kommentoijat olivat sitä mieltä, että olisi ihan jees, jos Soini lopettaisi myös suomen puhumisen.
Toisaalta on kyllä hauska kuunnella kuinka Soini selittää persujen tulevan alamäen, joten puhukoon suomea toistaiseksi.
HK:n Siniselle tiedoks, et suurin osa Aamulehden kommentoijista oli sitä mieltä, et se on "hatunnoston arvonen suoritus" ja et "Soini toimi oikein".

Sen sijaan RKP jäi taas kerran kiinni ruotsinkielisten suosimisesta sekä siitä, miten ruotsinkielisii ei koske samat lakkautuslistat ku suomenkielisii. Itse asiassa koko RKP:kin on olemassa vaan kielipoliittisista syistä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194721646020/artikkeli/puolustusministeri+kiisti+dragsvikin+suosimisen.html

Muiden alueyksiköiden yhteyteen vois perustaa ruotsinkielisille omat alueyksiköt.
Perussuomalaiset elvytti Kristillisen toimikunnan.

-Tarkoitus on tuoda evankeliumia ja pitää yllä kristillisiä arvoja yhteiskunnassa, joka valitettavasti tahtoo maallistua yhä enemmän ja enemmän. Raamatun ilmoittamat totuudet uhkaavat jäädä taka-alalle, sanoo toimikunnan puheenjohtaja.

Kristillisen toimikunnan puuhamiehiä on kansanedustajapastori Joutsenlahti, joka iloitsee: "Nyt on palattu Smp:n aikaan ja voi sanoa, että rutosti."

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/6650-perussuomalaiset-elvytti-kristillisen-toimikunnan

Perussuomalaisille paluu Smp:n aikaan on siis edistystä.
"Nyt on palattu Smp:n aikaan" lause kiteyttää perussuomalaisuuden. Vahvan johtajan ympärille rakentunut protestiliike, jonka tulevaisuuskin politiikassa on todennäköisesti samankaltainen.
Lainauksii artikkelista:

"- Nykyinen toimikunta toimii melko matalalla profiililla enkä välttämättä hyväksy sen kaikkia kannanottoja. Meillä on eduskuntaryhmässä kaksikin rovastia ja olemme ihan kirkon virallisella linjalla. Toimikunnassa on ollut sellaisiakin kannanottoja, ettei hyväksytä naispappeutta, emme ole sellaisella kannalla, Joutsenlahti sanoo."

"Puheenjohtaja Lindellin mukaan toimikunnan kannanotot julkaistaan Perussuomalainen-lehden Leivänjakaja-pastalla.

- Rajauksena on, että palstalla ei oteta kantaa kastekysymykseen eikä naispappeuteen. Niistä on ilmennyt liikaa jakavia mielipiteitä, toimikunnan muutama vuosi sitten uudelleen perustanut Lindell sanoo."

Joten mikä se ongelma on? Onhan Vihreilläkin kytköksii ympäristö- ja ekofasistijärjöstöihin, Kokoomuksella EK:hon ja muihin työnantajien riistojärjestöihin, Demareilla ja Vasureilla AY-liikkeeseen ja Kristillisillä herätysliikkeisiin.
Kiitos jälleen kerran Riqumanille hyvästä argumentoinnista. Voisiko Ranneliikkeen väki hankkia tänne ystävällisesti joitain katu-uskottavia homoja vastaamaan näihin vasta-argumentteihimme, en jaksa enää kovin pitkään väitellä näiden parin nutriletttarpeisen "kristityn" mökinrakentajahomon kanssa. Alkaa usko loppua siihen, että oikeiden homojen joukossa on enää yhtään setafasistia. Aika hyvät rahat olitte btw tempaisseet makkarabileisiinne Arhinmäeltä, nekin voisitte laittaa hyvään tarkoitukseen: lahjoittaa ne esim. dtm:n ilmaisen viinan bileisiin, niin eivät menisi nuhjuisten 70-lukulaisten ajatuksienne juhlimiseen.
Viime syys-lokakuussa perussuomalaiset päättivät, että nyt valloitetaan ammattiyhdistysliike ja kaikki ammattiliitot. Persujen ay-ammattilainen ja kaikkien alojen erikoismies Matti Putkonen kertoi, että valloitus aloitetaan SAK:n Metalliliitosta, ja sitten valloitetaan maan suurin ammattiliitto JHL (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto). STTK-lainen Pro oli myös valloituslistalla.

Kerrattakoon vielä, että kyseinen Matti Putkonen on juuri se sama Putkonen, jonka piti tehdä Soinista presidentti. Kun Putkonen ei onnistunut presidentinteossaan, hän kertoi, kuten hyvin muistamme: ”Kyllä viesti oli aika selkeä koko vaalien ajan, että emme halua Soinia presidentiksi, vaan seuraavaksi pääministeriksi. Itähelsinkiläisetkin haluavat nähdä Soinin mieluummin pääministerinä.”

No, Metalliliiton, JHL:n ja Pron valloitus ei onnistunut niin kuin Putkonen oli maalaillut. Perussuomalaisista ei ollut raskaaseen ja kuluttavaan ammattiyhdistystoimintaan. Siinä ei populistiset sutkautukset auta, pelkästään rasittava puurtaminen, joten tässäkin tapauksessa jytkystä tuli lötky.

Vasemmistoliitto ja sosialidemokraatit asettivat Metallin vaaleihin yli 1200 ehdokasta. Perussuomalaiset saivat framille ainoastaan 6 ehdokasta, joista 3 on oikeasti perussuomalaisia, siis koko maassa.
JHL:n edustajiston vaaleihin eri puolueet asettivat yli 1100 ehdokasta, joista perussuomalaisia on vain 2 kpl, siis koko Suomessa.

Talouselämä ja muut lehdet kirjoittivat, että perussuomalaisten alamäkeä edesauttaa presidentinvaalia enemmän juuri täydellinen epäonnistuminen ammattiyhdistysliikkeessä.
Syksyn kunnallisvaaleista puolestaan kirjoitetaan, että niissä perussuomalaiset eivät menesty siten kuin tällä hetkellä kuvittelevat. Keskustan mandaatilla valtuustoissa istuvat eivät siirry perussuomalaisten listoille nyt kun persut ovat aloittaneet mokaamisen. Monet ovat sitä mieltä, että persut onnistuvat menettämään suuren osan luottamuksestaan ennen lokakuun kunnallisvaalien äänestyspäivää.

Oikeusministeriön kunnallisvaalisivu 2012:

http://www.vaalit.fi/14167.htm
Joku arveli joskus, että homoille politiikka on se asia mikä heitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Asia ei taidakaan pitää paikkaansa? ;)
"Alkaa usko loppua siihen, että oikeiden homojen joukossa on enää yhtään setafasistia."
Hyvä, koska tietääkseni "setafasisti" on mielikuvitusolento.

Riqumanin todistelu persujen puolesta on enää lähinnä liikuttavaa. Pressanvaalit viimeistään osoittivat alamäen alkaneen.
Paljon on uhoa, muttei konkreettisia toimia. Jos meininki ei muutu, saattaa kunnallisvaaleissakin pamahtaa antijytky
keskustan ryövätessä vanhat kannattajansa takaisin ja roppakaupalla uusia kaupan päälle.
Opettele, Anki, lukeen. Toi sun lainaama lause ei ollu mun kirjottama. Ja mitä tulee Persuihin, niin Persut muistaakseni kolminkertasti kannatuksensa edellisiin presidentinvaaleihin verrattuna. Kunnallisvaaleissa Kepulla on mahdollisuuksii vaan, jos Väyrynen nousee puheenjohtajaks ja Kepun politiikka muuttuu eurokriittisemmäks ja Anki voi varmaan itekin päätellä, miten todennäköstä se on. Jo viimestään presidentinvaalit todisti sen, et eurokriittisyydelle on Suomessa tilausta ja Väyrysen ja Soinin eurokriittinen duo sai 1. kierroksella yhteensä 26,93 % kannatuksen. Ja äänestäjät varsinkin pääkaupunkiseudulla muistaa kepulaisen pääministerin suhmuroinnin Sipoon osakuntaliitoskysymyksessä vuonna 2009. Ja Kepun valtakaudella Suomessa tehtiin myös ennetysmäärä kuntaliitoksii ja palvelujen alasajoi.

Ja sanottakoon nyt vielä loppuun, et jos 16-vuotiaille annettas äänioikeus, niin meillä ois nyt Haavisto presidenttinä. Teinien äänet kanavoitus melko todennäkösesti sellasille puolueille ku Vihreet, Vasemmistoliitto, Piraattipuolue, Muutos2011 jne. Ja muutenkin toi homojen Haavisto-hypetys on ollu kautta linjan huvittavaa seurattavaa, vaikka eihän Haavistossa sinänsä mitään vikaa oo, mut sen taustajoukot mua lähinnä naurattaa. Haavisto sai paljon sympatiaäänii homouden ja ulkomaalasen puolison takii etenkin naisilta ja homoilta. Valitettavasti vaan Niinistön kokemus oli ylivertanen Haavistoon verrattuna. Haavisto tuskin ois saanu noin paljon äänii, jos se ois ollu vihree naimisissa oleva heteromies.
Jopa Hommaforumilla pyörivä perussuomalaisten faniporukka alkaa kyllästyä, koska naurettavuudessa riittää, mutta mitään todellista ei saada aikaiseksi.

Eikö Soini muka ollut kartalla kuinka Putkosen projekti Metalliliiton "valtaamiseksi" sujuu. Jos olisi tiennyt että PS ehdokkaita on huimat 3 olisi ehkä kannattanut jättää nokittelu väliin.
Tässä taas uhottiin jytkyä mutta oli unohdettu että ei oo lainkaan kuivaa ruutia. Matalampaa profiilia kiitos kun puheet ja teot eivät kohtaa.
Putkonen nimenomaan hehkutti että persuilla Metalliliitossa 30 prossan kannatus...ehkä paperilla mutta käytännnössä 3/1300 on noin 0,25 prosenttia. Okei ei voi verrata, on ay-kulttuurii ja muut syyt. Mutta silloin pitää olla realisti. Ja Putkosen olisi pitänyt oman kotipesänsä tuntea, tai sitten hänet tunnettiin liian hyvin ;)
Tällä menolla Kunnallisvaalit on samaa haihattelua, mutta ei hätää; onhan tulossa Kirkollisvaalit ja kaiken maailman idoläänestyksikä, kyllä sitten rävähtää.
Olen huolestunut en innostunut näistä vastoinkäymisistä. Tarttis kurssin kääntyä.
---”
On selvää, että persut eivät voi menestyä kunnallispolitiikassa ja ay-liikkeessä. Niissä vaaditaan sitoutumista. Esimerkikisi ay-liikkeessä ja luottamushenkilöinä tarvitaan ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon muiden puolesta. Varsinkin luottamusmiestoimi on vaativa eri osapuolten välillä. Ei luottamustoimeen sovellu henkilö, joka valittaa ja huutelee selän takana, kuinka kamalaa on se, että meillä on Suomessa maahanmuuttajia, ruotsinkielisiä ja homoja.
Ei persuista ole erilaisten ihmisten edustajiksi.
Noi HKS:n kommentit on taas pelkkää nyyhkimistä siitä, miten se on kamalaa, kun ruotsinkielisii, homoi ja maahanmuuttajii Persujen toimesta Suomessa niin syrjitään. Mä en viitti enää edes ampuu alas noita sen "argumenttei", koska itteensä ei oo kiva toistaa. Mä kehotan myös HK:n sinistä tekeen saman, eli lopettaan ton ittensä toistamisen.
"Alkaa usko loppua siihen, että oikeiden homojen joukossa on enää yhtään setafasistia."
Hyvä, koska tietääkseni "setafasisti" on mielikuvitusolento."

Jos on samaa mieltä tämän foorumin enemmistön kanssa, kannattaa osta peili kotiin seuraavan kerran kun menee tuulipuvussa Prismaan ostamaan hunajamarinoituja broilerisuikaleita.
En väittänytkään Riquman, että sinä olisit laittanut kommentin. Kommentoin kahta eri asiaa.

PS: Toisten nimittely "HK:n siniseksi" ja "Puppeliksi" kertoo argumentoinnin tasosta kaiken tarpeellisen.
Pirkanmaan kuulumisia.

Ranneliikkeessä oli aiemmin juttua persuaktiivi Viinikaisesta, joka hyökkäsi homoja vastaa perustamalla homovihamielisiä Facebook-sivuja (Jatkuva homottaminen tympii meitä heteroita! ja R.I.P. Irti Setan otteesta!) ja kirjoittamalla typeriä juttujaan paikallislehtiin. Perussuomalaiseen tapaan Viinikaista ei erotettu puolueen paikallisosaston johtoryhmästä. Persujen mukaan valehtelu ja homoviha nimittäin kuuluvat sananvapauteen ja ovat siksi suositeltavia.

Viinikainen ei lopettanut, vaan jatkoi sen jälkeen kirjoittelua paikallislehtiin. En ole niistä aiemmin kertonut, sillä ei niissä mitään uutta ole, samaa sairaalloista paasaamista. Kukaan ei ole niitä lehdissäkään enää vaivautunut kommentoimaan, joten antaa olla tässäkin yhteydessä.

Kansanedustaja Mäkipää (ps) on lomansa aikana voinut jälleen osallistua rakkaan rukouspiirinsä toimintaan Kihniössä. Siinä rukouspiirissä ei rukoilla homojen ja lesbojen puolesta.
Edustaja Mäkipää kertoi vaalisivuillaan, että homojen oikeudet ovat keinotekoisia (?) eikä niitä siksi tarvita, ja vahvistukseksi hän kävi myös YLE:n Tampereen Rariossa kertomassa, kuinka homot eivät mitään avio-oikeutta ansaitse. Käsityksensä hän perustaa vanhoihin tarustoihin. Facebookissa hän on muun muassa osallistunut ja allekirjoittanut kampanjasivut, joissa vastustetaan niitä kansanedustajia, jotka kannattavat tasa-arvoa.

Kankaanpäästä oleva kansanedustaja Joutsenlahti (ps), joka oli perustamassa äärikristillistä ryhmää perussuomalaisten johtoportaaseen, kertoi ilonsa siitä, että nyt persut siirtyvät Smp:n aikaan. Koska Joutsenlahden käsitykset ihmisarvosta ja maailmasta perustuvat ”Raamatun totuuksiin”, merkitsee se tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kaiken edistyksen vastustamista.
Ei siis mitään uutta. En kyllä odottanutkaan.

Pienenä edistyksenä voidaan pitää paikallisen persuaktiivin toimintaa. Jari Rajasalo arvosteli aiemmin kovin sanoin persujen ja Soinin toimintaa:
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/91079-persu-aktiivi-haavisto-katteli-soini-istui-hesburgerissa

Rajasalo soitti sen jälkeen Väyryselle ja päätti liittyä Keskustaan:
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/92119-soinia-kritisoinut-kohupersu-loikkasi-keskustaan

Perussuomalaisissa ilmenee kuohuntaa, joten palaamme asiaan varmaan piakkoin.
Riqumanille päätää aukovat ovat jokseenkin herkkähipiäisiä. Menkatko teillä on menossa? Luulisi armeijan käyneiden miesten selviävän ilman keppiä syvällä p*rseessäkin.

Hks voisi lopettaa naurettavan propagandansa. "Homoviha"? Miten niin? Se että joku uskaltaa käydä taisteluun setapropagandaa vastaan, ei tarkoita sitä että hän vihaa homoja! Lopettakaa tällaisen roskan jauhaminen! Hks:n määritelmän mukaan minä vihaisin itseäni. Käsittämätöntä. Se, ettei anna identiteettiään jonkin suvaitsemattoman punaviherjärjestön määriteltäväksi, ei tarkoita sitä että vihaisi ihmisryhmää, jota ko. järjestö yrittää aivopestä.
Perussuomalaiset ja Keskusta ovat käynnistäneet jännittävän taiston kuntien valtuustopaikoista.

Keskusta sai viime kuntavaaleissa 2008 noin 20,1 % äänistä, ja sillä on tällä hetkellä koko Suomessa noin 3000 kunnan- ja kaupunginvaltuutettua.
Perussuomalaisia äänesti 5,39 %, mikä toi 443 valtuustopaikkaa.

Perussuomalaisten tarkoituksena on saada tarpeellinen määrä ehdokkaita joka kuntaan ja kaupunkiin. Lisäksi he yrittävät tietenkin saada nykyisiä Keskustan valtuutettuja loikkaamaan. Perussuomalaisten uskottavuuden heikentyminen ei varmaankaan saa Keskustan valtuutettuja siirtymään perussuomalaisiin, jotka joutuvat nyt siis etsimään ehdolle uusia henkilöitä, missä on tekemistä.
Vihreiden, Vasemmistoliiton, Kokoomuksen ja Sdp:n tämänhetkiset valtuutetut eivät ainakaan loikkaa perussuomalaisiin.

Keskustan Paavo Väyrynen on tapansa mukaan voitonvarma:

”Hän (Soini) taitaa pelätä, että minä palaan puolueen johtoon ja hän saa kuntavaaleissa ja eduskuntavaaleissa niin kovan vastuksen, että hän ei pärjää. Hänhän hävisi nyt minulle presidentinvaaleissa kaikissa vaalipiireissä myös Uudellamaalla ja myös Espoossa, omassa kotikaupungissaan. Timo on haavoittuva, ja hän tietää, että minä olen se henkilö, joka voi lopullisen kuoliniskun antaa tälle jytkyilmiölle.”

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/02/perussuomalaiset_ja_keskusta_haravoivat_kuntavaaliehdokkaita_3253219.html
TNS-gallup kyseli jälleen kansan kantoja.
Puolueita kannatettiin seuraavasti.

%
Kokoomus 24,1
Keskusta 16,8
PerusS 16,5
Sosdem 16,2
Vihreät 9,6
Vasemmisto 8,3

Vihreiden ja Keskustan kannatus on lisääntynyt, perussuomalaisten ja sosialidemokraattien vähentynyt.
Asioihin perehtyneiden mielestä perussuomalaisia on siirtynyt takaisin lähtöpuolueeseensa Keskustaan. Perussuomalaiset ei ole pystynyt täyttämään kannattajiensa kovia odotuksia.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/02/hs_perussuomalaisten_kannatus_laskenut_3256753.html
Perussuomalaisten johtoa kritisoidaan edelleen: vauhtisokeus on iskenyt puolueen johtoportaaseen eikä sisäistä kritiikkiä siedetä.
Pitkän linjan paikallisvaikuttajan mukaan perussuomalaisten sisäinen tilanne on niin tulehtunut, että osa eduskuntavaalien jättivoiton mahdollistaneesta puolueväestä uhkaa jäädä lakkoon kuntavaalien alla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021415197513_uu.shtml

Keski-Suomen sahateollisuuden lahja eduskunnalle availee välillä suutaan. Nyt enää harva on kiinnostunut, mutta seuraavassa yksi möläytys:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021215194746_uu.shtml
Hakkaraisen kommentti on esimerkki selkeästä äänestyspäätöksestä perusteluna ei-homous: Niinistön äänestäminen koska tämä ei laita "polttoainetta pakoputkeen".

Ja valtakunnassa kaikki hyvin...
Tämän päiväisten uutisten mukaan perussuomalaisten kannatus menee alas kuin lehmän häntä. Hyvä niin.
RKP:llä on lähinnä karannu mopo käsistä, jos Dragsvikii ei voi lakkauttaa, mut Itä-Suomesta voidaan lakkauttaa varuskuntii, vaikka Itä-Suomen varuskunnat on puolustuksellisesti paljon tärkeempii. Ruotsinkielellä intin voi suorittaa ihan hyvin muiden varuskuntien yhteyteen perustettavissa ruotsinkielisissä yksiköissä. RKP on lähinnä kielipuolue ja sen takii kielipuolueen edustajii ei pidäkään päästää päättään näin tärkeistä asioista. Kertoo kaiken olennaisen RKP:stä, jos Dragsvik on tärkeempi ku Itä-Suomen puolustus.
Riquman hyvä:

Minulla on sinulle yllätys!

Olen nimittäin kutakuinkin samaa mieltä kanssasi.

En tiedä Wallinin jääviydestä tai osallisuudesta (tai äksyilyistä) sen enempää, mutta asia on minunkin mielestäni syytä tutkia.

En tiedä oletko havainnut, mutta olen aktiivinen reserviläinen, ja kertausharjoituksia minulle ja tiimilleni järjestävät organisaatiot ovat nimenomaan UudSAlE ja Uudenmaan Prikaati. En ole sen jälkimmäisen killan jäsen, suomenkielinen kun olen, mutta eipä tässä nykyisten leikkausten aikana varmaan enää tarvitse kertaamaan lähteä.
Noh. evp majurina olen joka tapauksessa todennäköisesti sotilasurani huipulla, ja tämän kommenttini mahdollisesti lukevat aktiivipalveluksessa olevat kollegat ovat aika varmasti samaa mieltä, joten annan palaa...

Tosiasia N:o 1: Uudenmaan prikaati on osa Merivoimia. Se kouluttaa rannikkotaistelijoita sodan ajan tehtäviin. En näkisi itse mitään estettä sille, etteikö Uudenmaan Prikaatia (Rannikkojääkärikomppania, Amfibiokomppania, Rannikkotykistöpatteristo jne.) voitaisi yhdistää Upinniemessä sijaitsevaan Rannikkopataljoonaan ja nimetä se kokonaisuus Vaikkapa Etelä-Suomen Rannikkorykmentiksi. Sijoituspaikka olisi edelleen sama, mutta hallinto olisi keskitetty.
Kyseessä olisi vain statuksen muuttuminen joukko-osastosta joukkoyksiköksi, ja ruotsinkielinen koulutus voisi jatkua ennallaan.

Tosiasia N:o 2: Pohjois-Karjalan prikaatin lakkauttaminen on äärettömän typerä hölmön tölväys, joka antaa mielestäni Venäjälle signaalin siitä, että emme katso sitä lainkaan uhaksi. VÄÄRIN!!!
Tällaisen uudistuksen jälkeen itärajallemme nopeasti lähetettävissä olevat joukot olisivat käytännössä Jääkäriprikaati pohjoisessa ja Karjalan Prikaati kaakossa. Tuhannen kilometrin verran siinä jää väliin. Lappeenrannassa on kyllä Maasotakoulu, joka myös kouluttaa sotilaspoliiseja (myös erikoisjoukkotehtäviin) sekä Utissa Sotilaspoliisikoulu, Laskuvarjojääkärikoulu ja Erikoisjääkärikomppania, mutta eipä se määrä mihinkään riitä iloista itänaapuria ajatellen, ja sijainti on myös kaakossa, ei siellä Kainuussa tai Pohjois-Karjalassa.

EDIT: Sorry. Unohtui ihan, että onhan meillä vielä se Kainuun prikaati siinä Etelä-Karjalan ja Lapin puolivälissä, mutta kyllä enemmän soisi olevan.
Tämän aamun Jälkiviisaat-keskustelussa TV1:ssä Dragsvik-jupakka pantiin oikeisiin raameihin. Perussuomalaiset Oinosen johdolla ovat kuin pikkuneidit koulussa, jotka heti pienestä kärhämästä menevät kantelemaan koulun rehtorille (oikeuskanslerille). Yksi keskustelijoista, Kalle Isokallio siis ehdotti periaatteessa, että PS:lle mekko päälle. PS:lla on sisäisiä ongelmia. On sopivan vaaraton kohde ja jäsenistöä mielistelevä, käydä kielikysymyksellä tappelemaan. Vanha hallitsijoiden periaatehan on ollut ohjata sisäisten ongelmien ilmetessä kansan huomio ulkoiseen uhkaan, eli aloitetaan sota.

Katso Jälkiviisaat kohdasta 9:00 eteenpäin. Kiinnostavia ajatuksia.
http://areena.yle.fi/video/1329463566256
Täysin naurettavaa nyyhkimistä tollaset argumentit, joiden mukaan "persut sais vetää hameen päällensä", jos ne tutkii Wallinin jääviyskysymyksen tässä asiassa. Tän maan puolustusta ei kehitetä sillä, et mollataan Persujen esiin nostamaa tärkeetä pointtii siitä, miten ruotsinkielisten etu menee koko kansa edun edelle.

JuhaniV:n mielestä on siis niin, et kun Persuilla on sisäsii ongelmii, niin ne ei saa ottaa kantaa päivän polttaviin kysymyksiin.

Ja oho, kerrankin Pete on jostain samaa mieltä ilman minkäänlaista henkilöön kohdistuvaa solvausta... Edistystä.
Varsinainen herkkähipiäinen tyttölauma nuo persut. Muita he katsovat voivansa haukkua mielin määrin, mutta auta armias, jos joku torjuu tai kyseenalaistaa heidän haukkumisensa!

Olen harkitsemassa sitä, joskos ostaisin Oinoselle ja kumppaneille hamekankaan, vaikka ei taidakaan olla karkausvuosi. ;-)
Riquman1990:lle tiedoksi: kyse ei ollut siitä, etteivätkö perussuomalaiset saisi pyytää Wallinin jääviyden tutkimista. Se on toki jopa erittäin suositeltavaa.

Kysymyksessä oli kansanedustajien (ps) nostama parku siitä, että puolustusministeri on käyttänyt kovaa kieltä vastatessaan heidän syytöksiinsä, ja heille ei saisi puhua samaan sävyyn jota he itse käyttävät, koska se on "uhkailua".
Mitähän ne Persut on mahtanu sille Wallinin-tytölle oikein sanoo, kun se on noin loukkaantunu? Mun tietääkseni ministerit on vastuussa kansanedustajille eikä toisinpäin, joten mitäköhän ne Wallinin mainitsemat "jatkotoimenpiteet" mahtaa olla?
Penttihauveli Oinonen, joka pahoitti mielensä siitä, että homoja pidetään ihmisinä, jotka saavat tanssia ihan presidentin linnassa, sai lisänimensä siitä, että hän vertasi perheen sisäistä adoptiota eläimiin sekaantumiseen.
Suomessa on todellakin kansanedustajia, jotka eivät tiedä, mitä eroa on kahden toistaan rakastavan ihmisen suhteen ja toisaalta ihmisen ja lemmikkieläimen suhteen välillä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905149590906_uu.shtml

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/60040-kohu-oinonen-%E2%80%9Dseison-sanojeni-takana%E2%80%9D

Pentti on nyt pahoittanut herkän mielensä siitä, että Wallinin setä vaati Penttiä kertomaan, mitä Pentti tarkoittaa puheillaan. Apuun Pentti kutsui oikeuskanslerin. Jatkoa seuraa.
Ei päivää ilman PerusS:ää. Eduskunnan eilinen keskustelu sujui hyvin siihen saakka, kunnes perussuomalaisedustaja teki ylilyönnin:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120231-eduskunta-kohahti-%E2%80%9Dmauton-vaite%E2%80%9D

---
Perussuomalaisille kiitokset piristämisestä. Ylähampaan juuren tulehdus ja kahden viikon antibioottikuuri eivät tunnu enää missään.
Oululaisessa Monaco-nimisessä pizzeriassa oli ampumavälikohtaus, jossa kuoli kaksi ja yksi loukkaantui vakavasti.
Köyliön kunnanvaltuutettu Tommi Rautio (ps) antaisi ampujalle kunniamerkin. Raution mielestä käynnissä on sota:

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194723534484/artikkeli/koyliolaisvaltuutettu+ehdottaa+mitalia+oulun+ampujalle.html

http://yle.fi/alueet/satakunta/2012/02/perussuomalaiset_ei_paina_villaisella_koylion_valtuutetun_rasistisia_kommentteja_3271751.html
No niin, Rikumäääään ja muut persuilijat, kertokaas nyt meille miten tää persusekoilu on taas oikeasti vaan perätöntä vihervasemmistofasistien ihmisjahtia. Puolustelkaa nyt pliis, kamöön hei.
JuhaniV 17.02.2012 15:11:

"Olen harkitsemassa sitä, joskos ostaisin Oinoselle ja kumppaneille hamekankaan, vaikka ei taidakaan olla karkausvuosi. ;-) "

Kannattaa kyllä harkita sitä hamekangasta melko pian, kyllä nyt on karkausvuosi ja karkauspäivä on 29.2.2012.
Ja Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaikenee edelleen. Oman mielipiteensä rehellisesti kertoneen kunnanvaltuutetunkin suurin virhe oli se, että "hän on aiheuttanut puolueelle kielteistä julkisuutta", ei suinkaan se, että hänen arvonsa ja asenteensa olisivat ristiriidassa puolueen linjan kanssa.

"Jokaisen pitää ymmärtää, mitä voi julkisesti puolueen jäsenenä ja valtuutettuna kirjoittaa."

Jep jep.
Enhän mä kysynyt yhtään mitään.

Tuollaisia Rautioita on persut pullollaan. Ei toi mikään yksittäistapaus ole muuten kuin siten, että ne muut eivät (toistaiseksi) ole aukoneet päätään julkisuudessa ihan yhtä törkeästi. Kyllähän näitä vastaavia pulpahtelee yhtenään pintaan, ja aina saa sitten toverit yrittää selitellä niitä parhain päin ja vähätellä. Ja ennenkaikkea tietenkin vedotaan sananvapauteen.
Niin, kyllä tällainen tapaus on sitä luokkaa, että puolueen puheenjohtajan pitäisi omalla suullaan viipymättä ilmaista, etteivät tuollaiset asenteet kuulu puolueen linjaan. Timo Soinin vaikeneminen ilmaisee hiljaista hyväksyntää.
Haluan kiittää Perussuomalaisia siitä, että he ravistelivat vallassa olevia kolmea suurinta oikein kunnolla. Kansaa ei voi kohdella aina alentuvasti kun kyse on vaikkapa maahanmuutosta tai rahan kippaamisesta EU:hun. Suuret puolueet maksoivat vaaleissa kovan hinnan ylimielisestä asenteestaan.

Samalla toivon, että persut kuihtuvat jälleen marginaaliin, koska he ovat tehtävänsä tehneet prostestiliikkeenä.

Puolue, jonka toiminta perustuu kaiken vastustamiseen, ei koskaan voi olla valtionhoitajapuolue. Ja sutkautuksillakin on rajansa. Siispä olkaa hyvä ja kutistukaa taas pieneksi.

Joukoissanne on aivan liikaa ihmisiä, jotka ovat suorastaan vaarallisia.

Ja tuo Dragsvik-mekkala, se on suorastaan farssi. Koko maa on täynnä kepulaisen aluepolitiikan rahareikiä ja muistomerkkejä, jos RKP tyytyy yhteen varuskuntaan, halvaksi tuli.

Paljon enemmän kuin yksi Dragsvik minua kiinnostaa se, miksi he****ssä maanpuolustusta ajetaan alas.
Paitsi, et Persut ei todellakaan oo tehtäväänsä vielä tehny "protestiliikkeenä", koska hallituksen ja maahanmuutto- ja EU-linjaukset ei oo juuri muuttunu.

Ja valitettavasti mä pidän Vihreitä ja Vasemmistoliittoo paljon vaarallisempana ku Persui, koska tää maa tulee näyttään niin totaalisen erilaiselta ku nyt, jos Vihreet ja vasurit pääsee ronkkiin maahanmuuttoo (vrt. Ruotsi-ilmiö). Samoin, jos Kokkarit pääsee ronkkiin työperästä maahanmuutto, niin työpaikoilla (ja suomalaisten työttömyyskortistoissa) tulee näyttään huomattavasti erilaiselta ku nykyään.

Ja mitä Dragsvikiin tulee, niin Wallin ei pysty päättään tätä asiaa puolueettomasti, koska kielipuolueen edustajana sillä on taipumus vetää kotiinpäin näissä asioissa. Hallitusohjelmassa sitä paitsi sovittiin ruotsinkielisen varusmiespalveluksen säilyttämisestä eikä suinkaan Dragvikin säilyttämisestä.
Pete01 esitti asian ytimekkäästi ja mielestäni siinä oli paljon totuutta, mistä kiitokset.

Timo Soinilla on ongelma. Hän ei uskalla sanoa enää paljon mitään pelätessään puolueensa kahtiajakautumista.

Perussuomalaisten halla-aholaissiipi äänesti puoluetta voidakseen vastustaa maahanmuuttajien, ruotsinkielisten ja homojen oikeuksia. Mikään muu ei merkinnyt mitään. Kyselytutkimuksetkin osoittivat, etteivät he tienneet valtakunnanpolitiikasta mitään, ei sitä, mitkä puolueet olivat hallituksessa, missä asioista päätetään, missä on EU:n pääpaikka, mitä tasa-arvo ja yhdenvertaisuuslakeja Suomessa noudatetaan ja niin edespäin.

Toinen perussuomalaisia äänestänyt puolisko taas kiinnitti enemmän huomiota muihin asioihin, eivätkä he voi lainkaan hyväksyä Halla-ahon hameen alla toimivaa hörhöporukkaa.

Perussuomalaisten puoluejohto ei nyt tiedä, mitä tehdä. Hörhöjen tuomitseminen ja erottaminen puolueesta johtaisi jakautumiseen. Toisaalta hörhöjen suosiminen johtaisi taas tietyn osan eroamiseen puolueesta tai puolueen mahdolliseen hajoamiseen.

Soini kertoi juuri, että Rautio erotettaneen puolueesta. Ei uskalla sanoa mitään suoraan, ettei vaan pahoittaisi rasististen ja homovastaisten herkkää mieltä.

Kansanedustaja Kristiina Salonen (Sdp) Satakunnasta sanoo:
”Ihmettelen kovasti, kuinka näitä vähemmistöjä loukkaavia kannanottoja ilmenee jatkuvasti yhden puolueen piiristä. Jos näiden puheiden takana on Perussuomalaisten vähemmistö, tulee puolueen enemmistön tuomita äänekkäästi tällaiset kannanotot. Hiljeneminen taas on äänetöntä hyväksyntää.”

http://yle.fi/alueet/satakunta/2012/02/kristiina_salonen_raution_kommentti_aarimmaista_vihapuhetta_3274160.html
No niin, Perussuomalaiset siis ovat ainoa puolue, joka ymmärtää jotain maahanmuutosta? Suomalaiset (siis aivan tavalliset suomalaiset, ilman mitään etuliitteitä) osaavat edelleen ajatella asioista omilla aivoillaan, ja vähän pitemmälle ja monipuolisemmin kuin mitä pitserioiden nurkalla rähinöitsevät tai vinttikamarissa nettiin kirjoittelevat putkiaivot.

Jos Perussuomalaiset pääsisivät (tai siis suostuisivat...) tarttumaan vallan kahvaan, Suomi lähtisi hyvin nopeasti luisumaan Unkarin tielle. Siinä sitä olisi sitten ihmettelemistä täällä Pohjan perukoilla, ei näkyisi kylänraiteilla vääränvärisiä eikä väärää kieltä puhuvia ihmisiä, mutta ei olisi kohta myöskään tuonti- eikä vientiyrityksiä ja ulkomaille matkustaminen maksaisi maltaita. Täällä sitä lypsettäisiin lehmiä ja siliteltäis toistemme paitoja. Keräilytalous, se vasta olisikin poikaa!

Muuten, jos yksikään ministeri ei saa tehdä päätöksiä oman puolueensa edustajana, olisiko hallituksen jäsenten siis ministerivalansa yhteydessä luovuttava jäsenkirjastaan ja julistauduttava riippumattomaksi eduskuntapuolueestaan ja äänestäjistään?
Niin, eli ne mokuillossa aikaansa viettävät viherpiipertäjät, anarkistit ja kommunistit siis tietää maahanmuutosta enemmän ku tavallinen kansa? Mä en siis väitä, et Persut edustas kaikkii tavallisii suomalaisii, mut suurin osa Persujen kannattajista ei oo "pitserioiden edessä rähisevii putkiaivoi" (mikäs porukka ne Pitseriat yleensä omista?). Sen sijaan MTV3:n kyselyn mukaan yli 90 % suomalaisista haluis rajottaa muslimien maahanmuuttoo. http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2009/10/968895/nettikysely-islaminuskoisten-maahanmuuttoa-rajoitettava Lisäks melkein 60 % suomalaisista ei nykysessä taloustilanteessa ottas lisää maahanmuuttajii. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/L%C3%A4hes+60+prosenttia+ei+ottaisi+lis%C3%A4%C3%A4+maahanmuuttajia/1135254407014

Ja saanks mä huomauttaa, et just Vihreiden (ja myös Kokoomuksen) toiminta on omalta osaltaa tuhonnu niiden Pupparin hellimien vientiyritysten kilpailukyvyn järjettömällä energiaveropolitikaallaan ja viherveroillaan? Tätä vauhtii meillä ei oo enää kohta enää vientiteollisuutta eikä muita hyvinvointii ylläpitävii rakenteita.

Ja mitä tulee ulkomaille matkustamisen kalleuteen, niin... Maksaahan ne lentoliput ja majotus, eli jos Pupparilla ei varaa, niin ei voi mitään. Pari kymppii maksava viisumi on pikkusumma lentolippuihin ja majotuksiin verrettuna. Ja Euroopan maihin on Suomesta ennen EU-jäsenyyttäkin päässy matkustaan ilman viisumii.

Ja ihan hyvä ois, jos ministerit valintansa yhteydessä luopus puoluekirjastaan ihan niinku presidenttikin joutuu luopuun siitä valintansa jälkeen.

P.s. Arvon "suvaitsevaiset", Timo Soini on tuominnu kyseisen Persun möläytykset.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1499023/il-soini-pitaa-ampujan-ylistamista-kuvottavana---kenkaa-tulossa
Kovin varovaisia ovat Soinin kommentit edelleen. Tuo ulostulo oli ehdottomasti vähintä, mitä hän olisi voinut tässä tilanteessa tehdä.

Ja aika erikoiselta vaikuttaa myös lainaus "Soinin mukaan on kuitenkin mahdotonta ennakolta estää vastaavanlaisia möläytyksiä, sillä puolueella on 560 000 kannattajaa."

Ei kai mikään puolue pysty suitsimaan kaikkien kannattajiensa sanomisia. Sen sijaan jokainen puolue on velvollinen varmistamaan jo ennakolta, että sen luottamustehtäviin pyrkivien ihmisten arvomaailma vastaa puolueen arvomaailmaa. Toivottavasti tämä tehdään Perussuomalaisissa ennen tulevia kuntavaaleja, ja paremmalla menestyksellä kuin tähän asti. Ettei tarvitsisi jatkossa enää niin tiuhaan selitellä.
Kyllä se Soinin kaapistatulo kestikin. Miksi aina pitää odottaa viime hetkeen asti ja katsoa, olisiko kiusallisesta tilanteesta sittenkin muuta tietä ulos kuin oman puolueen edustajan puheista julkinen irtisanoutuminen? Jännää muuten, että Soini vetoaa tuohon 560 000 kannattajaan. Tuskin rivikannattajien mölötykset niin merkittäviä ovatkaan, mutta kun niitä kuuluu tarpeettoman paljon myös puolueen piiristä luottamustoimiin valittujen henkilöiden suusta. Silloin on kyse todella vahvasti puolueen linjaan pultatuista asioista.
Ääripopulismiaallon vaikutuksesta nykytilanteeseen.

Suhtautuminen maahanmuuttajiin muuttui Suomessa myönteisemmäksi 10 vuoden ajan vuoteen 2009 saakka. Sen jälkeen populistien vihakampanjat, jotka perustuvat tunteisiin, muualla syntyneitä, homoja ja ruotsinkielisiä vastaan ovat muuttaneet suhtautumista kielteisemmäksi kyseisiä ryhmiä kohtaan.

Ruotsidemokraattien propaganda ei ole onneksi myrkyttänyt Ruotsia. Siellä entistä harvempi vastustaa esimerkiksi maahanmuuttajanaapuria tai –työkaveria. 67 % ilmoittaa myös tulevansa hyvin tai erittäin hyvin toimeen maahanmuuttajataustaisen työtoverinsa kanssa. Alle 9 % katsoo, että tulee huonosti toimeen.

Ruotsidemokraattien epäonnistuminen valtiopäivillä ja kunnanvaltuustoissa on syönyt sen ääriryhmän luottamuksen. Lisäksi muut puolueet ovat irtisanoutuneet jo vuosia sitten ruotsidemokraattien käsityksistä.

Populistit yrittivät kaikin keinoin saada Suomea valitsemaan Unkarin tien, jossa parissa vuodessa edistys vaihtui vähemmistöjen vainoon, yleiseen apatiaan ja eurooppalaisen yhteistyön halveksimiseen. Nyt maa on henkisesti ja taloudellisesti konkurssissa.
Luotan kuitenkin siihen, että suomalaiset tajuavat meitä uhkaavan ääripopulismin vaarat, ja kääntävät kurssin myönteiseen suuntaan. Ainoastaan niin toimimalla tästä tulee hyvä maa kaikille.
---
Satakunnan poliisilaitos aloittaa esitutkinnan Tommi Raution nettikirjoittelusta.
http://yle.fi/alueet/satakunta/2012/02/poliisi_rautio-kohusta_syyta_epailla_kansankiihottamisesta_tayttyy_3276009.html
Ja täällä taas meidän pikku ystävä nyyhkii traagisesti, miten homoi, ruotsinkielisii ja maahanmuuttajii taas niin kovin kovin vainotaan. Miten joku voi puhuu vainosta Suomessa, jossa homous ei oo ollu rikos tai sairaus enää vuosikymmeniin (ja turha vetää sitä adoptioo tai avioliittoo mukaan tähän keskusteluun)? Persuilla on muutakin tekemistä ku kriminalisoida homous. Voiks joku sanoo, et Suomessa vainotaan mamui, jos vaaditaan järkevää, Suomee hyödyttävää maahanmuuttoo, joka tuo Suomeen korkeestikoulutettui huippuosaajii eikä sossutuilla elävii, kouluttamattomii ja pahimmassa tapauksessa luku- ja kirjotustaidottomii Afrikan ja Lähi-Idän asukkaita. Nehän ne niitä homoi vasta vainookin vai eiks se ookaan meidän pikku ystävän mielestä sitä kuulusaa homojen vainoomista, mitä, häh?

Ja mitä tulee Ruotsidemokraattien "propagandaan", niin meidän pikku ystävän puheet Ruotsin myrkyttämisestä kuulostaa ihan joltain Mona Sahlin-tyyppiseltä propagandalta, jolla pyritään pelkästään vaan myrkyttään ruotsalaista yhteiskuntaa ja luomaan pohjoisamerikkalaistyylinen voimakkaasti kahtiajakautunu luokkayhteiskunta, jossa on erikseen mustien ja valkosten asuinalueet. Maahanmuuton ikävistä lieveilmiöistä on Ruotsissa vaiettu ja niitä esiin nostavii tahoi pyritään mustamaalaan tehokkaaasti, mistä kertoo sekin, et vuoden 2010 valtiopäivävaaleissa Ruotsin SDP polkas käyntiin videokampanjan, jossa kehotettiin heittään Ruotsidemokraattien äänestysliput katuojaan ja polkeen ne sen jälkeen ryttyyn (Ruotsissahan äänestyslippuun on painettu puolueiden logot, eli siellä käsite "vaalisalaisuus" ei toteudu niinku Suomessa). Mona Sahlin hurras tälle kampanjalle ja mitäs kävi demareille vaaleissa: takkiin tuli niin, et tupsahti. Ja mitäs kävi Ruotsidemokraateille: ne löi ittensä läpi valtiopäivävaaleissa.

Suomessahan ollaan nyt suunnilleen samassa tilanteessa ku Ruotsissa 1960-luvulla, jolloin ulkomailla syntyneiden osuus oli 4 %. http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____26041.aspx

Suomalaisethan on Ruotsin virallinen vähemmistökansallisuus. Kohta varmaan irakilaisillekin myönnetään sama asema, koska niiden määrä tulee jossain vaiheessa ylittään Suomessa syntyneiden määrän.

Irakissa syntyneet

2000 49 372
2005 72 553
2010 121 761
2011 125 499

Suomessa syntyneet

2000 195 447
2005 183 685
2010 169 521
2011 166 723

http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Visavar.asp?yp=tansss&xu=C9233001&huvudtabell=UtrikesFoddaR&deltabell=02&deltabellnamn=Utrikes+f%F6dda+i+riket+efter+f%F6delseland+och+k%F6n%2E+%C5r&omradekod=BE&omradetext=Befolkning&preskat=O&innehall=UtrikesFodda&starttid=2000&stopptid=2007&Prodid=BE0101&fromSok=&Fromwhere=S&lang=1&langdb=1

Eli mitenköhän maahanmuuttouskovaiset kuvittelee sopeuttavansa tonkokosen irakilaispopulaation Ruotsiin tai saavansa ne suvaitseen homoi, juutalaisii tai vääräuskosii? Meidän pikku ystävä ymmärtää nyt varmaan Persujen (Ruotsidemokraattien) tiukan maahanmuuttolinjan. Ei kai nyt kukaan tosissaan haluu Suomeen vastaavanlaista muslimiongelmaa? Ja Ruotsissa on vaan 9,4 miljoonaa asukasta...
Ja siinähän sitä PeSujen keskeistä agendaa taas tulikin, "tavallista kansaa" myöten. Kiitos selventävästä muistutuksesta, jonka toivottavasti monet lukevat.

(Tämän kummemmin keskusteluun en tohdikaan osallistua, koska ohjeita siitä mistä sopii puhua ja mistä ei alkaa olla aika lailla.)
Neee kirjoittajaaat, joiden mielestä Suomessa kohdellaan liian hyvin homoja, vähemmistökielten puhujia ja maahanmuttajia, voisivat ehkä harkita Pietariin muuttamista. Siellä homoilla tai muilla vähemmistöillä ole oikeuksia. -- Ai niin, sinne muutettuaanhan olisi itse vähemistössä.
Kuten olemme joutuneet huomaamaan, perussuomalaisten mielestä me muut emme kuulemma ymmärrä heidän huumoriaan.

Täkäläinen kansanedustaja Pertti Veltto Virtanen (ps) kirjoittaa blogissaan huonolla suomella, että taas oli kyse vain rankasta huumorista.
Edustaja Virtasen käsitykset voi toki jättää omaan arvoonsa. Ei hänen lausunnoistaan ole tähänkään mennessä järkeä löytynyt.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194724116940/artikkeli/veltto+virtanen+koylion+kohulausunnosta+rankka+huumori+on+tapa+kasitella+asioita.html

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ei-rasistisen-terapiahuumorin-malliksi-virtanen-soinille
Lähde: HS.fi 23.2.2012

EU:n komission jäsen, talous- ja raha-asioiden komissaari Olli Rehn (kesk) vaatii perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta anteeksipyyntöä.

Soini nimitti Rehniä eilen keskiviikkona "Bobrikoviksi" Yleisradion A-studiossa.

"Tämä on paitsi loukkaavaa kaltaiselleni isänmaalliselle miehelle myös vaarallista vihapuhetta viittauksella murhattuun ihmiseen", Rehn kirjoittaa tiedotteessaan torstaina.

"Pidän tätä vertausta asiattomana ja odotan, että Soini pyytää vastenmielistä ilmaustaan anteeksi", Rehn toteaa.

Venäläinen kenraali Nikolai Bobrikov (1839–1904) oli Suomen kenraalikuvernööri vuosina 1898–1904.

Bobrikov muistetaan venäläistämispolitiikasta ja sortokausien järjestäjänä. Bobrikov nostatti Suomessa vastarintaa, ja vuonna 1904 Eugen Schauman ampui hänet valtioneuvoston linnan portaikoissa. Tapaus on Suomen tunnetuimpia poliittisia murhia.


.
Nyt on muuten pakko hiukan puolustaa PeSuja.

Tämän päivän uutisoinnissa leimataan Kike Elomaata tavalla, joka ei ainakaan käytettävissä olevien tietojen perusteella ole asiallista.

Kimmon, josta hän on eronnut vuosia sitten ja asuu eri osoitteessa, tuttavuus Cannonball -rikollisryhmän jäseniin on päivän ykkösuutinen. Ja uutisointi on toteutettu nimenomaan Kike edellä.

Olen täysin lehtitietojen varassa kuten muutkin, mutta yritän summata:

-Elomaat ovat eronneet mutta hyvissä väleissä, mm. linnan vastaanotolla yhdessä
-Kimmo Elomaalla, tunnetulla talousrikollisella, on värikäs tuttavapiiri
-tuttavapiiriin kuuluu ilmeisesti moottoripyöräjengiläisiä
-Elomaata ei epäillä rikoksesta tai osallisuudesta sellaiseen em. tuttujensa kanssa
-jutuista ei ilmene, että tämän tuttavuuden takia olisi perusteita jotenkin epäillä/leimata Kike Elomaata.

Tässä kohtaa olen -siis nyt käytettävissä olevoilla tiedoilla- sitä mieltä että Kike Elomaan lyöminen asialla on törkeää ja tarkoitushakuista.
Kike Elomaa on edelleen virallisesti naimisissa miehensä kanssa, joten sikäli ihan ok uutisoida Kike Elomaan miehestä ja sen yhteyksistä moottoripyöröjengiin, koska Elomaa ei oo koskaan virallisesti eronnu miehestään. En mäkään silti pidä kenenkään leimaamisesta puolison tekemisten takii.
Huvittavana yksityiskohtana on edustaja Elomaan tietämättömyys rikollisena pidetystä ja usein uutisoidusta Cannonballin toiminnasta. Iltalehden uutisen mukaan

- Ei minulla ole heidän toiminnastaan mitään tietoa. Moottoripyöräkerho on ihan yhtä hyvä ja tarvittava kerho kuin joku urheilupiirikin. Keitä siihen kuuluu, annettakoon kuulua, Elomaa sanoo.

Minäkin kannatan MSC-Finlandin toimitaa. Tervehenkistä ja monipuolista moottoriurheilua!
Perussuomalaisten köyliöläisvaltuutettu Tommi Rautiota esitetään erotettavaksi puolueesta:

http://yle.fi/alueet/satakunta/2012/02/tommi_raution_erottaminen_puolueesta_on_sinettia_vaille_valmis_3285427.html

Helsingin yliopiston viestintäoikeuden tutkija Riku Neuvonen on sitä mieltä, että Timo Soini liikkui kunnianloukkauksen rajamailla, kun tämä vertasi Olli Rehniä (kesk.) kenraalikuvernööri Bobrikoviin.
- On Soinin itsensä mietittävä, että haluaako hän tällaisen keskustelukulttuurin leviävän, tutkija toteaa.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/02/asiantuntija_soini_oli_kunnianloukkauksen_rajamailla_3285334.html
Soinin möläytykset osoittavat, että Perussuomalaisten johtaminen alkaa käydä jo voimille.

Vakavasti otettavalla poliitikolla pitää riittää arvostelukykyä omien sanomistensa suhteen myös stressitilanteissa. Perussuomalaisten joukoissa toistuvasti tapahtuvat irtiotot, heikosti sujuneen presidentinvaalit sekä yleinen kannatuslukujen alamäki alkavat verottaa puheenjohtajan uskottavuutta. Ryhdistäytymisen sijaan hän näyttää jumiutuneen ainaiseen kampanjointiin letkautuksilla ja sopivaisuuden rajoja hipovilla tai ne ylittävillä yksinkertaistuksilla.

Sen sijaan olisi syytä oppositiossakin pyrkiä puhumaan välillä myös asiaa, rakentamaan maan asioita eteenpäin sillä joukolla, joka eduskuntaan on saatu haalituksi. EU:sta ja Suomen EU-politiikasta voisi hyvin keksiä arvosteltavaa ja kehitettävää aivan asiaperustein. Pelkkä tauoton suosion kalastelu vain sieltä, missä rima on kaikkein matalin, ei ole kovin kauaskantoista politiikkaa.
Katotaan, mitä puoluehallitus päättää ja tuomitaan sen jälkeen. Tossa uutisessahan sanotaan, et paikallisyhdistys odottaa puoluehallituksen päätöstä asiassa.
Katsoo kuka katsoo, ja älköön muita käskekö. Minähän tuomitsen tämän saman tien ja täsmälleen siksi että se on hemmetin mones tapaus tuosta samasta porukasta.
Perussuomalaisten Pirkanmaan piirihallituksen jäsen Jani Viinikainen, joka tuli kuuluksi homovihamielisistä Facebook-sivustoistaan, on nyt perustanut romaneja mollaavan Facebook-ryhmän. Sivustolla on muun muassa julkaistu rasistisia vitsejä, natsiaiheisia videoita sekä vitsailtu romanien tappamisella. Ryhmässä on 45 jäsentä.

Jani Viinikainen: Mannet kuriin

http://www.hs.fi/politiikka/Perussuomalaisaktivisti+perusti+romaneja+mollaavan+Facebook-ryhm%C3%A4n/a1305556650227
Hakkaraisen muisti palailee pätkittäin liivimiesten jatkoilta, sahuri-parlamentaarikko kertoo olleensa "vähän liian kovassa" ja antaneensa naiselle, joka mahdollisesti oli prostitoitu "satasen säälistä".

http://www.hs.fi/politiikka/Nelonen+Teuvo+Hakkaraiselle+tarjottiin+Bandidosin+tiloissa+maksullista+seksi%C3%A4+/a1305556641596

Karhuikoninakin tunnettu on myös suosittu kulttihahmo Hondurasin sahurien keskuudessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815261350_uu.shtml
No niin, nyt on sitten selittelyjen ja uhon aika.
Perussuomalaisten Köyliön paikallisosaston viime viikolla hyllyttämä valtuutettu Tommi Rautio uhkaa mediaa oikeustoimilla.
Raution mukaan Yle Satakunnan tiedonanto oli rasistinen, ja kyseessä on lisäksi "rakenteellinen korruptio ja perussuomalaisten pelko".
–Nämä asiat eivät jää tähän. Pistän lakimiehen asialle, uhoaa Rautio.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/hyllytetyn-perussuomalaisen-muki-meni-nurin/art-1288452078717.html
Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut lauantaina köyliöläisen kunnanvaltuutetun Tommi Raution. Erottamisen perusteena oli puolueen toiminnan vastainen työ.
Puoluehallitus antoi myös vakavan varoituksen kahdelle pirkanmaalaiselle puolueen jäsenelle, joiden Facebook-sivuilla oli loukkaavia kirjoituksia. Toinen näistä on ilmeisesti homovihamielisiä Facebook-sivustoja sorvaillut Jani Viinikainen.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/03/perussuomalaiset_erotti_kunnanvaltuutetun_3304196.html
Varmaan tämä Raution tapaus on nyt päässyt jonkinlaiseen maaliin ja saatu puolueen kannalta pois päiväjärjestyksestä. Loppuun käsitelty se ei varmastikaan ole. Toivottavastikaan. Puoluekoneistolla on vakava peiliin katsomisen paikka tulevaisuutta ajatellen.