Perussuomalaisten menestys

» Linssilude Timo Soini

Seuraava
Havainnoija ei tainnu tietää, et ne "kantasuomalaiset" oli mustalaisii eikä suomalaisii? Viidestä vangitusta päätekijästä kahdella ei ollu edes osotetta Suomessa.
Kiitos Riquman1990 taas tästä valistuspläjäyksestä. Siis suomalaisia eivät ole ihmiset, jotka ovat sukupolvien ajan asuneet tässä maassa, jos heillä sattuu olemaan toisenlaiset geenit kuin Riqumaneilla. Enpä taida minäkään kelvata suomalaiseksi. Sukuni näet on peräisin Laatokan Karjalasta, joka tunnetusti on kuulunut milloin kenellekin, ja ollut Suomea vain satunnaisesti.
On se ihanaa, että meillä on näitä perussuomalaisia, joilla on sentään selvät käsitykset siitä, kuka täällä on kuka. Itse asiassa olenkin aika helpottunut, jos minun ei tarvitse lukea itseäni samaan joukkoon noiden pölvästien kanssa.
Niin, eihän karjalaiset ookaan suomalaisii. Ehkä tosiaan on hyvä, et sun kaltaset pölvästit, jotka ei ymmärrä karjalaisten olevan suomalaisii, ei lue itteensä suomalaisiks. Me muut karjalaisten jälkeläiset onneks ollaan täysin suomalaisii.
Niin, historiallisesti suomalaisia asuu lounaisella nurkalla. Muualla on hämäläisiä, savolaisia, karjalaisia ja mitä kaikkea.

nimim. uusmaalainen
Tässä taas malliesimerkki perussuomalaisesta logiikasta. Suomenkarjalainen Riquman1990 on mielestään ehdottomasti suomalainen, mutta suomenromanit eivät hänestä tietenkään ole missään nimessä suomalaisia. Vasinaisia suomalaisuuden ikoneita ovat persujen mielestä varmaankin esim. Carl Gustaf Emil Mannerheim ja Adolf Erik Ehrnrooth. Tosin heidän pakkosuomen opintonsa olivat jääneet vähän huonoihin kantimiin, mutta mitäs pienistä.
Nyt pitääkin olla varovainen, kun lähtee iltakävelylle. Sukuni on nimittäin lähtöisin ulkomailta, eikä edes Suomen naapurimaista. "Patriootit" nimittäin käynnistivät jo toissapäivänä katupartioinnin:
http://www.patriootti.com/vastarintaliikkeen-katupartio-helsingissa/

Myös Suomen Sisu julisti puheenjohtajansa Olli Immosen (kansanedustaja, ps) suulla olevansa valmis lähtemään katupartioon: "Mikäli viranomaisilla ei ole halua tai resursseja huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta, Suomen Sisu on järjestönä valmis käynnistämään katupartioinnin uudelleen alueilla, joissa ongelmia ilmenee. Partioinnin tarkoitus on luoda turvallisuuden tunnetta suomalaisten keskuuteen ja pitää huolta kanssaihmisistä", Immonen toteaa.
---
Tuoreimman uutisen mukaan kansanedustaja Tom Packalénin puheista on tehty rikosilmoitus:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1413252581477

Perussuomalaiset ovat muuallakin käyneet oikeutta:
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/alueuutiset/vh-hameenlinna/24792-persut-tukkanuottasilla-rivijasenelle-napsahtivat-yli-55-000-euron-oikeudenkayntikulut
smo kirjoitti: "Niin, historiallisesti suomalaisia asuu lounaisella nurkalla. Muualla on hämäläisiä, savolaisia, karjalaisia ja mitä kaikkea."

Näistä kaikista heimoista muodostu historian kuluessa Suomen kansa.

Mustalaiset pölähti tänne 1700-luvulla ja muualle Eurooppaan 1200-1800-luvuilla eikä ne oo koskaan oikein oppinu eurooppalaisille tavoille. Siks niitä ei voi pitää suomalaisina eikä oikein eurooppalaisinakaan.
Rasisti löytää aina perustelut rasismilleen, olivatpa ne miten hataria tahansa. Samalla monet perussuomalaiset kieltävät jyrkästi rasisminsa, joka tulee tuon tuostakin esiin pintaa pahemmin raaputtamatta. Tekisi mieli kysyä, milloin tähän maahan valloittajina tulleet ja alkuperäisväestön tieltään karkottaneet suomalaiset oppivat eurooppalaisille tavoille?
Olen jutellut yhden maahanmuuttajaystäväni kanssa suomalaisten tulosta tähän maahan ja jouduin kertaamaan historiaa. Näyttää siltä että ns. suomalaisia ei kertarysäyksellä tullutkaan, vaan mamuja rynni etelästä, idästä ja lännestä pitkän ajanjakson aikana. Oma sukuni tuli keskiajan lopulla Ruotsista, joten sekä patriootit että se toinen nuorisojengi varmaan löytää hyvän syyn iskeä lättyyn.

Pakko lainata vielä Herman Lindkvistiä: täällä ei ole muuta alkuperäistä kuin mannerjäätikkö.
Ricuman käyttää niin taidokkaasti No true Scotsman -argumenttia, ettei voi muuta kuin nauraa :D entä jos perinteinen valkoinen "kantasuomalainen" ei köyttäydy perinteisillä eurooppalaisilla tavoilla? Eiköhän enää ole suomalainen?
Kissakoi @,

Olen kiinnostunut argumentistasi "Not a true Scotsman". Hyvässä hengessä.
Oletan, että sinä oletat sen olevan jotenkin yleinen slogan, mutta koska skotlantilainen puolisoni ja minä emme sitä ymmärtäneet, pähkimme sille ainakin kuusi eri selitysmallia:

1.) "Nobody is a true Scotsman" - David Cameron puolustaessaan Iso-Britannian yhtenäisyyttä ja viitaten rajan yli vuosisatojen ajan tapahtuneeseen Englanti-Skotlanti-Englanti -muuttoliikkeeseen.
2.) Se tosiasia, että skotit ovat itse asiassa 400 -luvulla AD Irlannista muuttaneita, hyvin pienimuotoisten sotien mutta pääasiassa avioliittojen kautta paikalliset asukkaat, piktit, itseensä sulauttaneita valloittajia. Skotlannin gaeli on Irlannin iirin murre. Piktit (vain suurin heimo, niitä oli paljon muitakin) puhuivat lukuisia eri kieliä, m.m. latinaa. Roomalaiset uudisasukkaat olivat näet asettautuneet asumaan aina Invernessin tasalle asti ja vähitellen sulautuneet paikallisiin. Eri asia on sitten keitä nämä "roomalaiset" oikein olivat. Galleja, italialaisia, kreikkalaisia, germaaneja, hispanialaisia, libyalaisia, kyrenikalaisia jne, jne...
3.) Puolisoni Sukunimi on Denvir. Se tulee hänen ranskalaisten, uskonvainoja 1500-1600-luvuilla Skotlantiin paenneiden hugenotti-esi-isiensä sukunimestä D'Anviers. "Not a true Scotsman", eh?
4.) Entäpä tämä uusi "Doctor Who", Peter Capaldi? Hän on henkeen ja vereen skotti, mutta outo nimi, eikö?
1900-luvun alussa brittiläiset laivanvarustamot näet saivat loistavan idean ryhtyä kuljettamaan toiveikkaita italialaisia Ameriikan ihmemaahan halvalla. He kuljettivat kieli- luku- ja kirjoitustaidottomat siirtolaiset Genoasta tai Livornosta ensin Glasgow'hun, jossa alus piti hiilestää ennen Atlantin ylitystä, mutta siellä valehtelivat siirtolaisille, että he ovat jo New Yorkissa, purkivat heidät laivasta, ja ottivat paremmin maksavat skottimatkustajat tilalle. Tämän vuoksi Glasgowssa saa Britannian parasta jäätelöä ja pastaa vielä tänäkin päivänä.
5.) Skotlannin itsenäisyyskeskustelun käydessä kiivaimmillaan puolisoni sai kiivaita tekstiviestejä kaikkein trotskilaisimmilta (hänen ilmauksensa) SNP:n aktivisteilta, julistaen, että "he was not a true Scotsman", koska ei ollut kirjautunut kymmeneen vuoteen äänestämään Skotlannissa, eikä paikalla sitä tekemässä, vaan Suomessa lorvimassa.
6.) When it comes to Yours Truly, I don't know. Am I a true Scotsman or a true Finn?
By marriage I am a member of my husband's clan, The Campbell of McCorkadale.
On the other hand an official study has been made, proving that prior to the year 1701 my father's side of the family was called Fraser of Allander (named by the river Allander, near Glasgow), not Ålander.
Both the Frasers of Allanders and Campbells of McCorkadales were minions of the main Campbell clan, still wearing the same Campbell kilt, and lived about 10 miles from each other northeast of Glasgow.
What a small world.

Tulikohan tässä riittävästi erittäin omakohtaisia esimerkkejä nimenomaan kyseisenkaltaisen kommentoinnin osalta maahanmuutosta ja -muuttamisesta?
Siitä miten täällä meillä Espoossakin asuisi mammutteja, ellei tänne joku olisi joskus muuttanut (Eipä silti; mistäs sitä tietää. Nehän olisivat vaikka voineet perustaa sivilisaation, niinkuin "Ice Agessa") ei kukaan tunnu koskaan muistavan mainita.

ME OLEMME KAIKKI MAAHANMUUTTAJIA! OLEMME TULLEET ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN MUUALTA, MUTTA JOKA TAPAUKSESSA OLEMME TULLEET. VAIN JÄÄ OLI TÄÄLLÄ ENNEN MEITÄ!!!
Tämä tahtoo erikseen vielä kommentoida "Peten" edellisen kommentin ISOLLA KIRJOITETTUUN loppuun:
Juuri näin. Ja tämä ei ole mikään mielipide, vaan asia on kerrassaan juuri näin.

Muut väitteet ovat uskottavuusluokassa samaa sarjaa kuin überfundamentalistikristittyjen kreationismiteoriat.
Sorry,

Edellisessä kirjoituksessa unohtui mainita viikinkivaikutus. Skotlantilaisissa on enemmän skandinaavista kuin "kelttiläistä" verta nykyisin. Norjalaiset viikingit asettautuivat asumaan eri puolelle Skotlantia, ja sikisivät paikallisten kanssa.

Hebridien saaristo kuului Norjalle, mutta (muistaakseni) 1300 -luvulla joku skottilainen prinssi nai norjalaisen prinsessan (voi taivas. Voin vaan kuvitella sitä savusillin hajua puolin ja toisin...), ja sai Hebridit myötäjäisinä. Vielä tänä päivänäkin Hebridiläiset haluaisivat kuulua mieluummin Norjaan kuin Skotlantiin...
"No true Scotsman" on melko tunnettu väittelyvirhe, mutta en minäkään sitä tuntenut kuin vasta jokin aika sitten:

- Yksikään suomalainen (x) ei inhoa saunaa (y)!
- Mutta minä tunne suomalaisia jotka inhoavat saunaa.
- He eivät siis ole oikeita suomalaisia!

Tähän keskusteluun viittaamatta minusta se on kaikkein ärsyttävin väittelyvirhe, koska sen esittäjä on usein jo etukäteen päättänyt että x ja y ovat toisistaan riippuvaisia, ja silloin koko keskustelua on turha jatkaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman
Timo Soini on potkaissut käyntiin Soinin Juutuubin, jossa ei sanoja säästellä ("Byrokratia on p**ceestä. Euroopan unioni on sekasotku. Minä haluan kaataa tämän hallituksen" jne.) Uusi jakso julkaistaan tiistaisin ja perjantaisin.

https://www.youtube.com/watch?v=T1QhGVo0ACo

Videon tekijöistä Soini sanoo: "Kyllä tässä on useampi syyllinen, mutta minä päätän mitä minä sanon - kuten aina."
Timo Soini kertoo uusimmassaan muun muassa, että tasa-arvoista avioliittolakia ajavat Suomeen mesoavat kulttuurimarxistit tukenaan liberaalit hyödylliset idiootit.
Timo on kuitenkin päättänyt pysyä vahvana: "Minuun ei vaikuta patkääkään median suosima homorummutus."

http://timosoini.fi/2014/10/kulttuurimarxistit-elavat-ja-voivat-liian-hyvin/

Soini haluaa taas kerran todistaa olevansa täysin sopimaton hoitamaan Suomen ja suomalaisten asioita.
Soinin nimitteleminen paaviksi on suuri loukkaus nykyistä paavi Franciscusta kohtaan. Terv, -ilmeinen kulttuurimarxisti
Biseksuaalisuus ei näköjään estä joidenkin ihmisyksilöiden päätymistä homofobeiksi.
Perussuomalaisten Nuorten uusi puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia samoin perustein kuin kiihkouskovaiset:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194937754292/artikkeli/perussuomalaisten+nuorisojohtaja+kuuluu+seksuaalivahemmistoon+sanoo+silti+ei+homoliitolle.html

***
Mikkelin perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu on tuomittu ehdolliseen vankeuteen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, joka kohdistui 17 työntekijään. Laitonta hyötyä yhtiö sai ainakin 500 000 euroa maksamattomista yli- ja sunnuntaityökorvauksista työnantajamaksuineen.
http://yle.fi/uutiset/perussuomalainen_kunnallispoliitikko_tuomittiin_ehdolliseen_vankeuteen/7591216
Perussuomalaisilla on nyt kaksi kansanedustajaa vähemmän kuin vuonna 2011, kun erotetun James Hirvisaaren lisäksi tamperelainen Laila Koskela loikkasi eilen Keskustan edustajaksi:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194938230158/artikkeli/perussuomalaisten+kansanedustaja+loikkaa+keskustaan+pitkan+harkinnan+tulos.html

Koskelalla on ollut ongelmia perussuomalaisissa. Keväällä hänet erotettiin paikallisyhdistyksestä:
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_kansanedustaja_laila_koskela_erotettiin_puolueen_tampereen_paikallisyhdistyksesta/7131563

Koskela syytti ajojahdista:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194883299817/artikkeli/perussuomalaisten+yhdistyksesta+erotettu+laila+koskela+ajojahti+syytteet+tekaistuja.html

Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo lähti Tampereelle selvittämään asiaa:
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_johto_ihmettelee_kansanedustajan_ja_paikallisyhdistyksen_riitaa/7132186

Sovittelusta ei tullut mitään, sillä Tampereella ei päästy sopuun kokouspaikasta ja niin edelleen...
Timo Soini on turvautunut nykyajan välineisiin sanomansa saamiseksi paremmin perille. Eri asia sitten on, tuoko tuo sanoma puolueelle lisää äänestäjiä, ainakaan koulunsa loppuun käyneen ja ajattelukykyisen kansanosan keskuudessa. Soini ainakin tuntuu lukeneen etupäässä vain joitakin katolisen kirkon dogmioppaita.

Vai mitä mieltä olette hänen uudessa Juutuubissaan olevasta varsin sekavasta, Suomen puoluekenttää koskevasta tilanneanalyysistä, jossa hän muun muassa toteaa, että "mehän tiedämme että kuut kiertävät aurinkoa". (noin 2 minuutin kohdalla).
https://www.youtube.com/watch?v=SbMTsvc31WY
Heh! Tulipa katsottua. Kyllähän tuolla hölmöiltä kannatusta saa, vaikkei ne kuunkierrot tosiaan menneet aivan putkeen...

Toisaalta luulisi että juuri tuollaisten pohjalta Vihreät saisivat lisää kannatusta. No, katotaan keväällä.
Luinpa tuonkin ihan pätevänoloista tekstiä. "Totuus" tuli vastaan vasta kommenteissa... (Joita en lukenut tietenkään kaikkia, mutta selailin. Ihan riittävästi.)
Perussuomalaiset käräjillä Helsingissä ja Oulussa

Perussuomalaisten entinen puoluesihteeri Ossi Sandvik tuomittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin viestintäsalaisuuden loukkaamisesta. Kyseessä toiselle osoitetun kirjeen avaaminen ja tuhoaminen. Se jolle kirje oli osoitettu, joutui istumaan oikeudessa ns. pelkääjän kopissa. Tämäkin juttu on niin perussuomalaissekava, että jokaisen kannattaa lukea itse.
http://yle.fi/uutiset/en_milloinkaan_ole_antanut_lupaa_kirjeideni_avaamiseen__perussuomalaisten_ex-puoluesihteerille_tuomio_viestintasalaisuuden_loukkaamisesta/7636948

Perussuomalaisten Pohjois-Suomen piirin järjestösihteeri on puolestaan syytteessä kunnianloukkauksesta. Asiaa puitiin tänään Oulun käräjäoikeudessa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/perussuomalaisten-jarjestosihteeri-syytteessa-kunnianloukkauksesta/681714/

Ulvilan kaupunginvaltuutettu, joka esiintyi humalassa valtuuston kokouksessa ja lähti kännissä autoilemaan, erotettiin ryhmästään.
http://yle.fi/uutiset/rattijuoppoudesta_kiinni_jaanyt_perussuomalaisvaltuutettu_erotetaan_ryhmastaan/7593605

jne.
Valkoihoisella perussuomalaisella heteromiehellä ei ole varaa lisääntyä, kirjoittaa Risto Nurkkala:

http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/tyo-ja-talous/25872-perussuomalainen-valkoisella-miehella-ei-ole-varaa-lisaantya-2014-11-22

Kenties hyvä niin.
---
Jaahas, Ristolta ilmestyikin juuri ajankohtaista aihetta käsittelevä, tuota niin, tiedonanto:

http://ristonurkkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180595-suomessa-moraali-voisi-olla-korkeampi
Soraääniä löytyy sentään perussuomalaistenkin riveistä - mutta tuskin Soini tällaista menoa pitkään katselee...

Mikki Nieminen Lohjan perussuomalaisista: "Vaaliohjelman sitovuuden käyttö argumenttina perjantain tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksen taustalla on pelkkää kyykyttämistä, jossa kyse ei ole perussuomalaisesta linjavedosta tai arvomaailmasta vaan ainoastaan puolueen puheenjohtajan vallankäytön näytöksestä. Casen fakta on se, että Timo Soini lipesi linjastamme ensin ja vaatii nyt muilta kansanedustajilta sellaista mihin ei itse kyennyt."

http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180805-timo-soini-lipesi-linjastamme-ensin
Perussuomalaisista on siirtynyt muutama aktiivipoliitikko muihin puolueisiin perussuomalaisten ahdasmielisyyden takia.
Arto Dahlman perustelee lähtöään suhtautumisella tasa-arvoiseen avioliittolakiin: "En vaan pysty hyväksymään sitä että uskontoa ja politiikkaa sekoitetaan keskenään kuten Soini ja Räsänen tekee. Perussuomalaisten kannattajat on hyvin vanhoillisia eikä siellä arvosteta rakkautta vaan periaatetta."

http://artsin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181540-persut-vaihtui-demareihin
---
Europarlamentaarikko Sampo Terho on ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa. Ilmeisesti Soini kutsui ääniä haalimaan, sillä moni äänestää Terhon kaltaista turhaketta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/psn-sampo-terho-lahtee-eduskuntavaaliehdokkaaksi/683213/
---
Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ovat solmineet avio.., ei vaan vaaliliiton Lapin vaalipiirissä:
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_ja_kristilliset_vaaliliittoon_lapissa/7667064
Jotain perussuomalaisista kertoo myös se, että entinen kristillsdemokraatti Toimi "Homot ansaitsevat kuoleman" Kankaanniemi on nyt persujen riveissä.

Toimihan muistetaan homoliittojen tiukasta vastustamisesta, hänen kommentistaan "Homot ansaitsevat kuoleman" sekä siitä, että homot eivät saisi periä puolisoaan: "Kristillisten Toimi Kankaanniemi ei antaisi myöten tässäkään asiassa. Hän katsoi, että perintöoikeuden antaminen homopareille olisi loukkaus perintöoikeuttaan menettäviä lähiomaisia kohtaan." (STT vuodelta 1997: http://haku.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1997/12.syyskuu/GAYLESB.HTM )

Kristillistä "lähimmäisenrakkautta" nyt persu-paketissa.
Perussuomalaisten mediavalloitus päättymässä tuhnuun

Pari vuotta sitten perussuomalaisten mediavastaava, työmies Matti Putkonen kehui Perussuomalainen-lehden olevan uutta ja ihmeellistä Suomen mediakentällä ja saavan valtaisan levikin ynnä mahtavan lukijakaartin.

Toisin kävi. Perussuomalainen-lehden verkkoversio suljettiin lopullisesti puolitoista tuntia sitten kello 17.30. Lukijoita se ei paljon kerännyt, mitä nyt meikäläisen kaltaisia, jotka päivittäin tsekkasivat, mitä kummallisuuksia perussuomalaisilla oli tarjolla.

Huomenna 6.12. aloittaa Suomen Uutiset. Mitään uutta siitäkään tuskin löytyy. Samat nuivat kitisevät maahanmuutosta, ruotsin kielestä, kehitysavusta, eurosta ja hirveistä homoista. Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma siinä tietenkin jossain vaiheessa julkaistaan. Ohjelmasta tuskin tälläkään kertaa voi varmasti sanoa, mitkä kohdat on tarkoitettu vitsiksi ja mitkä pakottavat persuedustajat puoluekuriin.

https://www.suomenuutiset.fi/
---
Lisäys

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas hehkuttaa Suomen Uutisia. On kuulemma legendaarinen lehti ja vuoden lehdistökulttuuriteko. Yksi ainut, joka on vaivautunut kommentoimaan, kirjoittaa muun muassa: "Ymmärrän että kysessä on perälaudan tukkimisyritys, kun puolueen vanhat SMP:läiset ovat nuivalistosiiven kyrviinnyttäminä suorittaneet joukkopaon Keskustan kannattajiksi."
http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181851-suomen-uutiset-is-back
Iltalehdessä perussuomalaisten Kike Elomaa tilittää, että on loukannut (nyt kaiketi entistä) ystäväänsä Teuvo Lomania äänestämällä tasa-arvoista avioliittolakia vastaan ( http://www.iltalehti.fi/linnanjuhlat2014/2014120618901090_lu.shtml ). Loman on siis mitä ilmeisimmin pannut poikki välinsä Elomaahan.

Elomaa on pyörinyt "homopiireissä" 1980-luvulta lähtien, ja jokunen homo lieneekin tähän asti uskonut, että Elomaa olisi puolueestaan huolimatta edistänyt em. vähemmistöön kuuluvienkin yhdenvertaista asemaa. Noilta ajoilta lienee peräisin myös Elomaan ja Lomanin ystävyys. Elomaa oli myös juhlimassa loka-marraskuun vaihteessa Teuvo Lomanin ja Niko Heleniuksen parisuhteen rekisteröintiä.

Elomaa kertoi itsenäisyyspäivän juhlissa tehdyssä haastattelussa Iltalehdelle, että haluaisi olla yhä Teuvo Lomanin ystävä. Elomaa myös haluaisi, "että Teuvo ymmärtäisi, miksi äänestin tasa-arvoista avioliittolakia vastaan".

Elomaan mukaan politiikassa kaikkia asioita ei voi tehdä niin kuin haluaisi. Elomaan mukaan (ilmeisesti perussuomalaisten edustajien) on annettu ymmärtää, että on hyvä pysyä ryhmäpäätöksen takana. Elomaan mukaan Arja Juvosen oli helpompi "äänestää kuten äänesti", koska "hänellä on Espoon valtuuston tuki".
Perussuomalaisten Satakunnan piirin ex-johtaja Kimmo Toroska on eronnut ps:stä kohun saattelemana. Toroska valittiin Satakunnan perusjohtoon noin vuosi sitten silloisen kärhämän tuloksena, mutta erimielisyyksien takia ei valittu tänä vuonna uudelleen.

Toroska on liittynyt James Hirvisaaren muu11-hörhöihin. Satakunnan perussuomalaisten johtoon valittiin Toroskan tilalle rovasti Anssi Joutsenlahti, joka on tunnettu homojen oikeuksien vastustamisesta fundistyylillä. Joutsenlahti yrittää saada mahdollisesti hyväksyttävän tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisen kevään vaaliteemaksi.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_ex-piirijohtaja_jatkaa_muutos_2011_-puolueessa/7676843
Timo Soinin todellisuudentaju hämärtynyt huomattavasti

Soini kuvittelee perussuomalaisten olevan suurin puolue 45 edustajan voimin kevään eduskuntavaalien jälkeen. Soinista muka pääministeri ja ps saisi lisäksi viisi (5) muuta ministerinsalkkua.
Puolueensa puheenjohtajana/yksinvaltiaana Soini aikoo jatkaa edelleen, sillä hän sanoo melko suoraan, että ps ei pysy pystyssä ilman häntä: "Sitten kun näen, että puolue elää ja hengittää ilman minun puheenjohtajuuttani, voin lähteä."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/712820/Timo+Soinin+tavoitteena+kuusi+ministerisalkkua
No, ei tuu tapahtuu, hyvä jos puolue saa edes puolet nykyisistä edustajistaan. Vaikka vaaleihin toki on aikaa, niin sen verran tylyt on kannatuslukemat. Kepun veret seisauttava gallup-kannatuskin ehtii vielä sulaa. Mutta Soini vaikuttaa väsyneeltä ja takki tuntuu olevan tyhjä.
Maria Tolppanen (ps) on yksi niistä turhista kansanedustajista, jotka on syytä tiputtaa Arkadianmäeltä. Tolppasella ei ole ollut mitään annettavaa, mikä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että yleistiedot ovat sangen hataralla pohjalla.
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Natsit%20tappoivat%20600-9394

Toinen samasta vaalipiiristä on Vesa-Matti Saarakkala, joka on nyt kymmenisen kuukautta maalaillut lehtien palstoilla, haastatteluissa ja eduskuntakeskusteluissa, mitä uimahalleille ja peseytymispaikoille tapahtuu tässä kaameassa sukupuolineutraalissa ilmapiirissä, jossa homostelukin on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Jopa maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen pitävät Saarakkalaa naurettavana, yksi uutinen ( http://m.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/saarakkala-mita-tehda-homolle-uimahallin-suihkussa-1.1560593 ).
Esimerkki Saarakkalan kysymyksistä hallitukselle: Mitä hallitus aikoo tehdä kantaväestöä kohtaan harjoitetulle vihapuheelle? ( http://www.saarakkala.fi/blogi/2013/03/22/283 )

Sitten on tietenkin tämä vaikein tapaus eli Mika Niikko. Niikolla on neljä rikostuomiota mm. käsilaukkuvarkaudesta, katteettoman pankkikortin käyttämisestä ja suojatiellä kävelleen naisen päälleajosta varastetulla autolla. Näiden hörhöilyjen jälkeen Niikko luki elämänsä ensimmäisen kirjan ja liittyi helluntailaisiin. Lähes neljä vuotta olemme joutuneet kuulemaan tämän itseään moraalinvartijana pitämän tyypin horinoita siitä ainoasta lukemastaan kirjasta.

Tolppasen, Saarakkalan ja Niikon on aika poistua näyttämöltä. Poistumista voimme edesauttaa käymällä äänestämässä keväällä. Muitakin löytyy, niistä toisella kertaa.
---
Ikävä uutinen

Aiemmin Sampo Terho kutsuttiin Brysselistä haalimaan ääniä kevään eduskuntavaaleihin, koska perussuomalaisten kannatus oli alamäessä.
Nyt näyttää siltä, että myös Halla-aho tulee kalastamaan ääniä samasta jätealtaasta kuin viime eduskuntavaaleissa eli tulee todennäköisesti olemaan ehdolla keväällä.
Kahden lehden uutiset, joita molempia voi kommentoida:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/halla-aho-mahdollisesti-ehdolle-eduskuntaan-tiedotustilaisuus-tulossa/684495/

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194948441944/artikkeli/jussi+hallaaho+se+olisi+poliittinen+itsemurha+perussuomalaisille.html
Hätäkellot ovat ilmeisesti alkaneet soida Perussuomalaisissa.
Siksi kaikki mahdolliset ääntenkalastajat on saatava riviin eduskuntavaaleissa, riippumatta siitä mitä lupauksia he ovat vuotta aiemmin äänestäjilleen tulleet suoraan tai epäsuorasti antaneeksi. Nähtäväksi jää, kuinka kauan nämä äänestäjät antavat naruttaa itseään tällaisilla tempuilla.
Soinin sontaa
Timo Soini kertoo viettäneensä filosofisen viikonlopun. Sen tuloksena hän kirjoittaa tavanomaista enemmän puppua.
Kyllä plokista totuuttakin löytyy: "Vääryyteen sortunut ihminen on sisäisesti heikko." Soini on sortunut vääryyteen ottamalla homot ja meidän oikeutemme vihansa kohteeksi pelkästään siksi, että on valinnut paholaismaisen uskonnon. Siksi Soini on sisäisesti heikko.

http://timosoini.fi/2014/12/tahto-miehessa-maksaa/
Kansanedustaja Tossavainen on ehtinyt kiireisen ja vaativan nelivuotisen kansanedustajanuransa aikana laatia yli tuhat kirjoitusta. Hän kirjoittaa politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista. Kykyä kaukonäköisyyteen löytyy, sillä muutama päivä sitten hän kirjoitti, että ”todennäköisimmältä tällä hetkellä vaikuttaa Keskustan ykköstila”.
Janne Salonen on laatinut Tossavaisen ajatuksista yhteenvedon, jota kommentoijat ovat täydentäneet.

Onko Reijo Sylvester Tossavainen suuri suomalainen ajattelija?
http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183105-onko-reijo-tossavainen-suuri-suomalainen-ajattelija
---
Tossavainen on myös perussuomalaisten ajatuspajan hallituksen puheenjohtaja ( http://www.suomenperusta.fi/ )
Tässä muutamia Tossavaisen ajatuksia:

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110782-onko-haglund-riitt%C3%A4v%C3%A4n-terve-puolustusministeriksi

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147036-olenko-mina-apina

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109629-suomessa-05-milj-apinaa-perussuomalaista
Otsahikeä ja harmaita hiuksia Soinille

Timo Soini on yrittänyt vältellä maahanmuuttokysymystä, jotta hänellä olisi paremmat mahdollisuudet ministeri-Audin takapenkille. Soini on antanut ymmärtää, ettei maahanmuutto häntä henkilökohtaisesti kiinnosta.
Jussi Halla-aho ei hyväksy Soinin suhtautumista ja kannanottoja. Halla-aho arvostelee Soinia ja vaatii, että maahanmuuttokysymykset nostetaan puolueen kärkiteemaksi kevään eduskuntavaaleissa. Halla-ahon sanomisista ei ole vielä ilmestynyt mitään juttua perussuomalaisten verkkosivuille eikä heidän lehteensä. Tästä tuleekin kiintoisa kamppailu.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015010418972592_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420342455394.html

Tämänpäiväisestä haastattelusta käy ilmi myös Halla-ahon vähättelevä ja halveksiva suhtautuminen homoihin:
"Homoavioliitot ovat vähämerkityksinen asia, eivätkä ne vaikuta oikeastaan mihinkään. En niitä kannata, mutta voin mainiosti elää asian kanssa. Soini on sanonut, että maahanmuuttoon liittyvät asiat eivät häntä kiinnosta. Se on ihan ok, mutta toisaalta voisin sanoa, että homoliittokysymys ei kiinnosta minua henkilökohtaisesti pätkääkään, mutta silti ymmärrän, että puolue on muodostanut jonkin linjan."
---
Lisäys
Soini yrittää todistella, että puolueensa on moniääninen kansanliike, jossa maahanmuutosta ei kuulemma saa suurta riitaa aikaiseksi:
http://timosoini.fi/2015/01/perussuomalaiset-on-moniaaninen-kansanliike/
Tässä vaiheessa kaikki arvaukset ovat yhtä luotettavia.
Maailma ehtii muuttua vielä paljon ennen huhtikuuta, eikä meillä ole vielä mitään mahdollisuutta arvioida, kuinka puolueet onnistuvat pelaamaan korttinsa ennen vaaleja ja mitkä asiat loppujen lopuksi nousevat keskeisiksi. Kansan muisti on lyhyt, ja äänestyskäyttäytyminen sen mukaista. (En itsekään vielä tiedä, minkä puolueen ehdokasta huhtikuussa äänestäisin.)
Ystävällämme herra Freudilla olisi varmaan paljonkin sanottavaa perussuomalaisten ajatusmaailmasta ja siitä, mistä tuo heidän kaikkea yhteiskunnan perinteisten normien mukaisuudesta poikkeamista kohtaan tuntemansa kammo oikein kumpuaakaan.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa Timo Soini väläyttää (taas kerran) sitä, missä ympyröissä hänen ajatusmaailmansa pyörii: Omien sanojensa mukaan hän on täynnä virtaa "kuin peräruiskeen saanut". Soini taitaa tietää, mikä miestä piristää.
Perussuomalaisten kannatusta on tietenkin vaikea arvioida, mutta toisaalta on ymmärrettävää, että Suomestakin löytyy se noin 15 %, joka ei osaa muuta kuin valittaa. Ikävä kivireki vedettäväksi tietenkin, joskin jokapäiväiset töppäilyt ja keskinäiset kähinöinnit tuovat hupia kansalle.
Nyt on savustettu Satakunnassa. Tämäkin tapaus on niin sekava, että jokaisen kannattaa lukea itse.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011719037266_uu.shtml

Perussuomalaisiin kuulunut blogisti kertoi, että tällä hetkellä perussuomalaisten valtuustoryhmien jäsenet ovat tukkanuottasilla keskenään kymmenissä kunnissa. Ehdokasasettelut eduskuntavaaleihin eri puolilta maata kertovat, että hieman fiksummat eivät ole päässeet ehdokkaiksi, joten sama meno jatkuu. Puolueesta on lisäksi erotettu ja eronnut suuri joukko aktiiveja. Jotkut erotetut kertoivat, että eivät ole saaneet virallista pöytäkirjanotetta erottamisesta eli eivät edes tiedä, miksi heidät on erotettu eivätkä voi selvittää, onko toimittu lainmukaisesti.

Facebookista löytyy sivusto, jossa on yli 300 perussuomalaisista erotetun aktiivin nimet. Koska en ole rekisteröitynyt, en voi kertoa sisällöstä mitään.
Sukupuolineutraalit pukukopit hyökkäävät suomalaisten heteromiesten kimppuun (tai jotain)

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala jatkaa vuodesta toiseen kiiluvin silmin uimahallien pukukoppien, suihkujen ja saunojen kyttäämistä. Jokaisen on parasta lukea itse Saarakkalan kirjoitus. Kommentit ovat parasta antia.

http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185204-sukupuolineutraalit-pukukopit-tulevat-kuten-ennustin
---
Olli Ainola kirjoittaa Näkökulmassa, että Halla-aho pilaa tahallaan puolueen vaalikampanjan, jotta Timo Soinin haaveilema matka hallitukseen tyssäisi heti alkuunsa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012519075250_uu.shtml
Ylen julkisti tänään tuoreimmat puoluekannatusarviot (%):

Kesk 26,0
Sdp 17,2
Kok 16,3
Ps 14,8
Vihr 8,3
Vas 8,2
Rkp 4,2
Kd 3,5
Muut 1,5

Tarkemmat tiedot:
http://yle.fi/uutiset/kokoomus_romahti_kolmoseksi/7767805
---
Tässä kuussa perussuomalaiset ovat olleet tukkanuottasilla keskenään myös Kainuun piirissä.
Ylä-Kainuun perussuomalaisten mukaan Kainuun piirissä velloo naisvihamielisyyden, valtataistelun ja toisten mollaamisen kulttuuri. Ylä-Kainuun paikallisyhdistys on näistä syistä johtuen päättänyt erota perussuomalaisten Kainuun piiristä.

Tapahtumat etenivät suunnilleen näin:

Ensin erosi Kainuun piirin puheenjohtaja Maarit Nurmi: ”Naispuheenjohtajana olen saanut kuulla olevani milloin kukkahattutäti ja milloin muuten vaan osaamaton ja mitätön. Perussuomalaisten Kainuun piirissä naisjäsenen vähättely ei suinkaan ole harvinaista.”
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_kainuun_piirin_puheenjohtaja_erosi_tehtavastaan__naisjasenen_vahattely_ei_suinkaan_ole_harvinaista/7738221

Tänään siis Ylä-Kainuun paikallisyhdistys päätti erota perussuomalaisten Kainuun piiristä.
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisissa_kuohuu_kainuussa_piiripuheenjohtajan_savustaminen_oli_viimeinen_pisara/7768502
Vetoapua vaaleihin?
Timo Soinille luovutettiin tänään hevonen. -Kaikilla puolueen jäsenkirjan omistajilla on nyt myös osa hevosesta, Soini sanoo.
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_saivat_suomenhevosen_honkajoelta/7792208

Käräjöintiä Tampereella
Kolmea perussuomalaisten kärkipoliitikkoa syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta. Syytettyinä ovat Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki sekä kaupunginvaltuutetut Heikki Luoto ja Lassi Kaleva. He ovat myös kansanedustajaehdokkaina tulevissa eduskuntavaaleissa. Oikeuskäsittely alkaa huomenna Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
http://demokraatti.fi/perussuomalaisten-poliitikkojen-oikeusjuttu-lahestyy-syyte-torkeasta-kunnianloukkauksesta/

Vaalit ovellä, rivit hajalla Kymenlaaksossa
Perussuomalaisten toimintaa luonnehditaan värikkääksi ja toraisaksi. Huhtikuussa nähdään, vaikuttaako keskinäinen kähinöinti, johon on kuulunut erottamisia ja eroamisia – viimeksi neljä Kouvolan kaupunginvaltuutettua loikkasi muihin puolueisiin – perussuomalaisten menestykseen eduskuntavaaleissa.
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/02/02/Kommentti%3A%20Vaalit%20ovella%2C%20rivit%20hajalla/2015218578084/4

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/02/02/Perussuomalaisten%20valtuustoryhm%C3%A4%20murenee%20%E2%80%94%20Lampiranta%20ja%20P%C3%A4iv%C3%A4rinta%20loikkasivat/2015218578586/4
Edustaja Saarakkalan henkilökohtainen ongelma ja apuvinkki

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps) Kurikasta on taas tänään kirjoittanut ”perusargumentit sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan”. Julkiset peseytymistilat ja muut ”perusargumentit” siis jälleen kerran. Jokaisen on parasta lukea itse.

http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187352-perusargumenttini-sukupuolineutraalia-avioliittolakia-vastaan

Tiedoksi Saarakkalalle, että Kurikan terveyskeskus sijaitsee osoitteessa Mäkitie 47 ( https://www.jikky.fi/yhteystiedot/kurikan_terveyskeskuksen_ja_perhekeskuksen_puhelinnumerot ).
___

Muuta
Perussuomalaisilla on ollut ongelmia viime aikoina ja lisää näyttää olevan tulossa. Puolueen maahanmuutto-ohjelma on monissa kohdin perustuslain vastainen, puolueaktiivit jatkavat keskinäistä kähinöintiä Lapissa, Kymenlaaksossa, Kainuussa ja Satakunnassa ja Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kaksi kaupunginvaltuutettua istuu taas huomenna käräjillä.
Lahdessa puolestaan perussuomalainen kaupunginvaltuutettu on liittynyt pahamaineisen Cannonball-motoristijengin jäseneksi.
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/02/13/perussuomalaisten-johto-tarttui-vauhdilla-lahtelaisvaltuutetun-cannonball-jasenyyteen
S. Tynkkysen törppöilyä

PS-nuoret julkaisevat lauantaina europoliittisen ohjelmansa Mikkelissä.
Tilaisuuden päätteeksi he polttavat EU-lipun ja jakavat mummonmarkkoja.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ps-nuorten-tempauksessa-poltetaan-eu-lippu-ja-jaetaan-markkoja/689978/

PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, jota biseksuaalisuus ei ole varjellut homofobialta, on esittänyt toinen toistaan törpömpiä kannanottoja niin tasa-arvoisesta avioliittolaista, maahanmuutosta kuin Euroopan unionistakin. Nyt hänen tarkoituksensa on tehdä kaikkensa, jotta PS-nuoria ei otettaisi vakavasti. Siinä hän on onnistunut sangen, etten sanoisi erittäin hyvin.
MOT: Ääniä perus-Suomesta tänään klo 20 TV1:ssä
http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2467187

Ohjelmassa käsitellään perussuomalaisten nykytilannetta, mm. puolueen sisäisiä ristiriitoja.
---
Pohjois-Pohjanmaan perussuomalaisten puheenjohtaja Sirpa Ahola-Laurila kertoo tänään julkaistussa kirjassaan ”Soinin kupla”, että klikin valtaa ei saa uhmata. Ahola-Laurila uskaltautuu kritisoimaan Soiniin kohdistuvaa palvontaa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oululaiskirjailija-uhmaa-kieltoja-ja-kritisoi-soini-palvontaa-soini-kuittaa-kirjan-mustamaalauksena/690318/
---
PS-nuorten tilaisuus, jossa poltettiin EU:n lippu, ei ollut menestys. Paikalla olin noin 20 ps-nuorta ja kymmenkunta katsojaa, joista suuri osa tiedotusvälineiden edustajia. Kuvan keskellä seisova ps-nuorten puheenjohtaja S. Tynkkynen ei olisi tarvinnut megafonia.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tassa-se-eu-lippu-nyt-palaa-perussuomalaiset-nuoret-kokoontuivat-ymparille/690169/
Hämeen Kaiku on aika-ajoin nostanut esiin perussuomalaisten vaikuttajien sanomisia.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Maria Lohela katsoo tasa-arvon toteutuvan, kun "homoseksuaaleillakin on oikeus mennä naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa", ja lyö pöytään myös moniavoisuuden kortin ( http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja-vapaa-aika/19043-perussuomalainen-pohtii-homoseksuaalit-voivat-menna-avioon-vastakkaisen-sukupuolen-kanssa ). Lohela katsoo keskustelun tasa-arvoisesta avioliittolaista olevan "pöyristyttävän huonoa" - siis sen keskustelun, jossa tasa-arvoisen avioliittolain puolustajat yrittävät loogisilla asia-argumenteilla vaikuttaa arvoperustaiseen vastustamiseen.

Kansanedustaja Mika Raatikaisen osallistui homoavioliitto-aiheiseen kirjeenvaihtoon ( http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/alueuutiset/vh-hameenlinna/28144-persuedustaja-homojengi-loukkaa-ihmisarvoani-2015-04-14 ). Tasa-arvoista avioliittolakia kannattava kansalainen lähestyi kirjeellä kansanedustajaa, johon kansaendusta vastasi. Raatikainen katsoo hänen ihmisarvoaan loukatun väittämällä, että hän olisi jotenkin huonompi kuin homot. Sen lisäksi hän muistuttaa, että ilman heteroita ei homoja olisi olemassa - unohtaen sen, ettei homoseksuaalisuus aiheuta lisääntymiskyvyttömyyttä. Raatikainen kertoo myös osallistuneensa rauhanturvatehtäviin Lähi-idässä, jossa hän kertoo joutuneensa myös hengevaaraan - samalla vertaamalla itseään "täällä sohvillaan löhöäviin vinkujiin".

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho taas on kertonut tunnistavansa ihmisen homouden jo äänestä ( http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja-vapaa-aika/20842-perussuomalaisten-kansanedustaja-tunnistaa-homouden-pelkasta-aanesta ). Halla-aho ei taida tietää, että aina kun kuulen Radiosta Halla-ahon äänen, luulen äänessä olevan homon. Niin stereotyyppinen klangi on Halliksen äänessä. Sama herra on myös pohtinut omaa viehättävyyttään miesten silmissä ( http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kunta-ja-palvelut/kaikki/26081-perussuomalaisten-meppi-huolestui-avioliittolaista-kayvatko-ne-heti-kimppuun ). Ei kiitos :)

Ja onhan puolueen riveissä vielä esimerkiksi Mika Niikko ja Pentti "hauveli" Oinonen. Eikä puheenjohtaja Soinikaan ole turhaan viitsinyt pidätellä homoaiheisia aivopierujaan. Perussuomalaisten kohdalla totuus on aina tarua ihmeellisempää.
Perussuomalaiskansanedustajien ja -aktiivien tietämättömyys, välinpitämättömyys ja tökeryys on tosiaan vertaansa vailla. Tasa-arvoista avioliittolakia käsiteltäessä tuli esiin, ettei heillä ollut edes mielenkiintoa ottaa asioista selvää eivätkä olleet vaivautuneet lukemaan edes voimassa olevaa avioliittolakia.

Timo Soini kokosi vuonna 2000 uutta oikeistopopulistista (=rasistista ja homofobista) puoluetta, josta oli tarkoitus tulla samanlainen kuin esimerkiksi Itävallassa silloin aktiivisesti toimineen Jörg Haiderin natsimielinen puolue ( http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaisten-soini-kokoaa-uutta-puoluetta/1823844#.VSLPcuC3EFk.facebook ). Soini on mielestäni onnistunut, vaikka puolueen nimi ei muuttunutkaan. Perussuomalaisten puolueen etusivun yläosassa, tärkeimmällä paikalla, poseeraa ensimmäisinä kaksi homofobista äärioikeistolaista, joita yleisesti pidetään myös pahimmanlaatuisina rasisteina ( https://www.perussuomalaiset.fi/ ). Puolueen ohjelmat ja eduskuntavaaliehdokkaiden kotisivut todistavat myös, että puolueen tärkein tehtävä on vahingoittaa suomalaista yhteiskuntaa levittämällä rasistista ja homovihamielistä propagandaa kaikilla foorumeilla.

Se että jopa jotkut homot ja lesbot äänestävät perussuomalaisia, on tietenkin ikävää, joskin ymmärrettävää. Olihan natseissakin aikoinaan homoja ja pettureita on aina ollut. Onneksi suurin osa suomalaisista, niin homoista kuin heteroistakin, on normaaleja suomalaisia, joten epäsuomalaisten persujen saama ääniosuus ei estä sitä, että sateenkaari-ihmisten oikeudet lisääntyvät, homo- ja transvihaan sekä rasismiin puututaan tehokkaammin, kouluopetuksessa kerrotaan homoista ja sateenkaariperheistä entistä paremmin ja tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan laissa säädettynä ajankohtana. Perussuomalaisista huolimatta Suomi pysyy länsimaisena oikeusvaltiona.
---
Iltalukemiseksi "Perussuomalaiset vievät kansaa kuin litran mittaa"
http://lassijskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193361-perussuomalaiset-vievat-kansaa-kuin-litran-mittaa
"Se että jopa jotkut homot ja lesbot äänestävät perussuomalaisia, on tietenkin ikävää, joskin ymmärrettävää."

Niin, onneksi meissäkin on paljon heitä jotka eivät aseta seksuaalisuutta(an) korokkeelle kuten nm. Havainnoija tekee ja propagoi vihaa suurta osaa kantasuomalaisia vastaan noin muutoin.

"Perussuomalaisista huolimatta Suomi pysyy länsimaisena oikeusvaltiona."

Tiedoksesi vain ettei Suomi ole enää vuosiin ollut oikeusvaltio. Tosin sinun mielestäsihän kantasuomalaisilla ei tarvitse olla samat oikeudet kuin esim. mamuilla. Lakaistaan vain kaikki esim. ulkomaalaistaustaisten rötökset maton alle, eiköstä vain? Varmaan myös islamisaatio on sinusta hyvä asia? :o

Noinko koville se perussuomalaisten menestys ottaa kun täytyy jälleen kerran noita vihervassarianarkistien valheita toistella kuin papukaija? ;)

PS. Iltalukemiseksi sinulle voisit selvittää näin alkuun mitä eroa on maahanmuuttokriittisellä ja rasistilla.

---

Ottakaa opiksi!

http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193762-avoin-kirje-krista-kososelle-ja-muillekin-kuplassa-elaville

Tuossa vielä aivan loistava kirjoitus Ulla Appelsinilta! :-)

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1429693981806.html
"PS. Iltalukemiseksi sinulle voisit selvittää näin alkuun mitä eroa on maahanmuuttokriittisellä ja rasistilla."

Rasisti puhuu samasta asiasta sen oikealla nimellä.
Helppohan se on Pete sinun elää siellä Tapiolan kuplassa ja kieltäytyä näkemästä tosiasioita...
kala86,

Olen kyllä viimeiset seitsemisen vuotta asunut täällä Matinkylässä, enkä Tapiolassa.
Meillä on täällä ihan kiitettävästi noita maahanmuuttajiakin. On somalia, turkkilaista, kurdia, intialaista, kiinalaista, jenkkiä, brittiä, saksalaista ja egyptiläistä, vain muutamia mainitakseni.

Somaleja ja kurdeja lukuunottamatta kaikki ovat työperäisiä maahanmuuttajia, jotka työskentelevät hyvin palkatuissa IT-alan duuneissa Keilaniemessä, Otaniemessä tai NSN:llä...

Somalit ja kurdit ovat vaan muuten leppoisaa ja mukavaa väkeä. Ei pahaa sanaa sanottavana.
Kiinnostaisi kyllä tietää (huom. ylläpito!), kuinka olet onnistunut selvittämään, missä joskus asuin.
Lienet siis kirjoitellut aiemminkin.
Oletan, että olet nyt se uudella nimellä pelaava entinen kaikkien tuntema idiootti, joka nyt yrittää jälleen tunkeutua tänne uudella nimellä.

Piss off...
Toimi on toiminut
Uusi eduskunta ei ole ehtinyt vielä kunnolla aloittaa ja hallitusneuvottelut ovat vasta menossa, mutta persuissa tapahtuu.
Perussuomalaisilla on kaksi kansanedustajaa Keski-Suomesta, Hakkarainen ja Kankaanniemi. Teuvo Hakkarainen on esiintynyt monessa yhteydessä (http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3136292/hakkarainen-myontaa-kikkelikuvat-juovuksissa ). Toimi Kankaanniemi, joka on toiminut aiemmin mm. kristillisdemokraattien puheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä, ei halunnut jäädä toiseksi ( http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194980959246/artikkeli/keskisuomalainen+kansanedustaja+lahetteli+seksiviesteja+vieraille+naisille.html ).

Molemmat ovat lisäksi sairaalloisen uskontopohjaisen homo-ongelmaisuuden vallassa.
---
Lisäys
Jotkut ehdottavat Toimille peruspalveluministerin (persupalveluministeri?) salkkua. Toimi haluaa toimia rentouttavan yöunen puolesta:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051819712865_uu.shtml
Eikös tuo ole sitä heteroseksuaalisuuden harjoittamista - ja pysyvien parisuhteiden puolesta toimimista? Vai olenko erhettynyt?
Osana Perussuomalaisten menestystä on puolueen kansanedustaja Olli Immonen harrastanut "yksityisajattelua" ( http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/immonen%20facebookissa-38853 ). Ainakin perussuomalaisten eduskuntaryhmän ryhmänjohtaja Sampo Terho piti tuoreeltaan Immosen monikulttuurisuutta vastustavaa palopuhetta yksityisajatteluna ( http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/80617-ryhmanjohtaja-kohulausunnosta-kyse-immosen-yksityisajattelusta ). Myöhemmin Immonen vielä haukusteli hänen toimintaansa arvostelleen professorin - ja ilmoitti edelleen allekirjoittavansa kirjoituksensa. Sittemmin ryhmänjohtaja Terho on ottanut etäisyyttä Immosen ulostuloon ja todennut Immosen toiminnan olevan haitaksi puolueelle ( http://www.hs.fi/politiikka/a1437874323982 ). Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee Immosen mukaan asiaa lomien jälkeen.

Immosen kirjoitus on laajalti nähty asiana, johon olisi reagoitava ja jonka pitäisi vaikuttaa Immosen asemaan. Viimeisimpänä on Perussuomalaisten edeltäjän SMP:n vaikuttaja Pekka Vennamo ottanut tiukan kannan Immosen kirjoitukseen ( http://www.hs.fi/politiikka/a1305972981632 ).

Eduskuntaryhmän jäsenenä olevan kansanedustajan lausumiset ovat muodostamassa kyseisen ryhmän mielipiteiden konsensusta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä joutuu ottamaan asiaan varmasti selvän kannan, asemoitumaan siihen nähden. Myös perussuomalaisten on puolueena, puheenjohtajan suulla ennemmin tai myöhemmin otettava Immosen näkemykseen jonkinlainen kanta. Ja koska Perussuomalaiset ovat hallituksessa, joutunee myös pääministeri asiaan palaamaan, varsinkin jos perussuomalaiset eivät asiaa kunnolla selvitä oma-aloitteisesti.

Saapa nähdä, miten tämä asia velloo lomien vielä jatkuessa.
Kansanedustaja Olli Immosen (ps) teksti, jossa hän puhuu valtiopetoksen valmistelemisesta eli nationalistisesta vallankumouksesta ja taistelusta monikulttuurisuutta vastaan, muistuttaa melkoisesti terroristi Breivikin tekstiä ( http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-15968/kuvat/HJb9CdD.jpg ). Tässä ei sinänsä ole mitään uutta, sillä Immosella on jo pitkään ollut hyvät välit uusnatseihin ja väkivaltaista vallankumousta ajaviin fanaatikkoihin.

Mahtaa Soinia harmittaa. Peruspomo-kirjassaan Soini kertoo todenneensa Immoselle: "Etkö sinä muuta ongelmaa näe kuin monikulttuurisuuden. Luulisi kun olet pienen lapsen isä, sinulla olisi lapsilisistä ja neuvoloista asiaa, mutta ei, sinä ajat yhtä raidetta...rinkka tai reppu selkään ja reilaamaan, että näet vähän maailmaa".
Soinilla onkin nyt tiukka paikka, sillä ilman puolueensa rasistisiiven ääniä Soini ei olisi ministeri.
---
Ministereistä ainakin Sipilä ja Stubb sekä useat kansanedustajat ovat tuominneet Immosen vihapuheen. Alexander Stubb jyrähti muun muassa, että ”vihapuhetta tai ihmisarvon loukkaamista ei mielestäni kenenkään pidä hyväksyä” ( http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437878282175.html ).
Tutkijoiden mielestä Immosen tapauksesta voi kehittyä isokin soppa, sillä ps:n rasistisiiven Halla-aho puolustaa Immosen vihakirjoitusta:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194991582902/artikkeli/halla-aho+puolustaa+immosta+tutkija+nyt+tasta+voi+kehittya+isompi+soppa+.html

Immosen aivopieruista on uutisoitu ulkomaiden tiedotusvälineissä eli persut jatkavat Suomen maineen pilaamista.
Havainnoija kirjoitti: "Kansanedustaja Olli Immosen (ps) teksti, jossa hän puhuu valtiopetoksen valmistelemisesta eli nationalistisesta vallankumouksesta ja taistelusta monikulttuurisuutta vastaan, muistuttaa melkoisesti terroristi Breivikin tekstiä"
Vaikea ainakaan minun on löytää mitään valtiopetoksen aineksia Immosen viestistä, mutta onhan se kyllä kieltämättä aika paatoksellista tekstiä.

Homma-foorumillakin keskustellaan kiivaasti Ollin avautumisesta:
http://hommaforum.org/index.php/topic,101955.0.html

Antti Holma teki humoristisen laulun Ollin tekstistä:
https://www.youtube.com/watch?v=yG7r2rfL5Yg
Puoluetoveri Tom Packalén kirjoitti Immoselle avoimen kirjeen, jossa hän toteaa muun muassa:
"Meille viestisi aukeaa ääriajatteluna, eikä tarvitse olla vainoharhainen, jos mielessä käyvät neljän vuoden takaiset tapahtumat Norjassa. Kirjoittamasi manifesti kuulostaa korvaani aika sotaisalta ja paatoksessaan erään nimeltä mainitsemattoman norjalaisen terroristin retoriikalta" jne.
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199000-avoin-kirje-olli-immoselle

Krp selvittää, onko Immosta syytä epäillä rikoksesta ( http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/immosen-facebook-paivityksesta-tehty-tutkintapyynto-krplle/703127/ ), Keskustanuoret, Vasemmistonuoret, Svensk Ungdom, Demarinuoret ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO vaativat perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta selkeää vastausta, hyväksyykö puolue Immosen kirjoituksen kaltaisia rasistisia ja väkivaltaan kehottavia kannanottoja ( http://yle.fi/uutiset/poliittiset_nuorisojarjestot_vaativat_immoselle_rangaistusta/8183749 ) ja niin edelleen. Soini on edelleen hiljaa, ja yhä useampi vaatii Soinia tulemaan ulos perunakellaristaan ( http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-nyt-on-tultava-esiin-soini/703134/ )
---
Lisäyksiä

Helsingin Kansalaistorilla järjestetään mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta tänään tiistaina 28.7. kello 17.00-20.00
https://www.facebook.com/events/745976845524202/

Tampereen Tullikamarinaukiolla Tullintorin kauppakeskuksen edessä mielenosoitus tänään tiistaina 28.7. alkaen kello 17.00
https://www.facebook.com/events/384015275136593/

Oulun Rotuaarin pallon luona mielenosoitus tänään tiistaina 28.7. alkaen kello 17.00
https://www.facebook.com/events/826940450736128/
Ajattelin lähteä mukaan mielenosoitukseen Helsinkiin.

***

Tähän tilanteeseen sopii mainiosti mediakouluttaja Katleena Kortesuo haastattelu YLEn Päivän kasvo -ohjelmassa tänään. Hän totesi mm. että Aito avioliitto -kansalaisaloite on jättänyt jotkut ihmiset vereslihalle.

http://areena.yle.fi/1-2448967

Haluja osoittaa mieltä on siis melkoisesti. Arvelen, että huomenna saattaa olla joltinenkin porukka Kansalaistorilla Helsingissä kuulemassa poliitikkojen puheita. Oppositiopuolueet ottavat Immosen lausumista nyt kaiken ilon irti. Pääsevätpä tölvimään Timo Soinia ja hänen puoluettaan täydestä sydämestä. Onhan tunnettua, että vahingonilo on aidointa iloa.

Kreikka on hallinnut suomalaista keskuskustelua tänä kesänä aivan liikaa ja näyttää hallitsevan edelleenkin. Kotimaasta saatiin nyt herkullista vaihtelua poliittiseen keskusteluun. Soini sanoi jotain sellaista, että Immonen harjataan huolella puolueen kokouksessa. Tässä voi kuitenkin käydä myös niin, että Soini tulee itsekin harjatuksi huolella erityisesti oppositiopuolueiden taholta. Voi olla, etteivät sloganit enää riitä häntä pelastamaan tästä liemestä.

Perussuomalaisten sisällä on vahva oppositio. Tässä voi vielä tapahtua veikkovennamot, eli puolue repeää riitojen seurauksena kahtia. Soini on joutunut syömään sanansa monessa kohtaa saadakseen ministerinsalkun. Sitä eivät kannattajat ja puolueen sisäinen oppositio katsele hyvällä. Painetta pannuun on kerääntynyt jo jonkin aikaa.
Perussuomalaista tietämystä
Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Laura Huhtasaari (ps) on paljastanut, mitä seurauksia peruskoulussa lintsaamisesta on hänelle koitunut:
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-2473/kuvat/Studio_20150915_005804.png

Jyri Tiimonen on vastannut Huhtasaaren väitteisiin. Suosittelen lukemaan.
”Kansanedustaja Huhtasaari on eläin - uskoi tai ei”
http://jyritiimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202535-kansanedustaja-huhtasaari-on-elain-uskoi-tai-ei
Laura Huhtasaari (ps) kertoo olevansa työmatkalla Brysselissä ja saaneensa runsaasti yhteydenottoja. Vastaajakin on täynnä. Satakuntalaiskansanedustaja, eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen ja erityisopettajan koulutuksen saanut Huhtasaari on kommentoinut Facebookissa aiempia evoluutiopuheitaan seuraavasti: "Rakkaille toimittajalle vastaukseksi, että en aio kommentoida evoluutioteoriaa enkä siitä käytyä keskustelua sivullani."

Kuten edellä Havainnoija totesi, suhtautui Huhtasaari nettikeskustelussa ( http://www.facebook.com/laura.huhtasaari/posts/10156121213040046 ) kriittisesti evoluutioteoriaan:

- Se nyt vaan on niin, että ihmiset eivät ole eläimiä, eikä eläimiä koskaan olleet. On ihan mahdoton teoria, että eläimistä tai eläimestä ajan saatossa tulisi ihminen.

- Ihminen syntyy aina ihmisenä. Maapallo on huikea, kaikella on tarkoituksensa luonnossa. Ei näin täydellistä ja järjestelmällisestä maailmaa synny ihan vahingossa luonnonoikkuna, kuten esim ihminen? Vaikka en uskoisi Jumalaan, en kyllä uskoisi Darwiniakaan.

Muutama lisähuomio aiheeseen:
Näkökulma: Ei me olla apinoita, sanoi kansanedustaja ( http://yle.fi/uutiset/nakokulma_ei_me_olla_apinoita_sanoi_kansanedustaja/8306514 )
Opettaja-kansanedustaja kiistää evoluution ( http://suomenkuvalehti.fi/tarinoitatieteesta/opettaja-kansanedustaja-kiistaa-evoluution/ )
Kehitysopista kiistelty Darwinista lähtien - Laura Huhtasaari (ps.) jatkaa linjaa (http://yle.fi/uutiset/kehitysopista_kiistelty_darwinista_lahtien__laura_huhtasaari_ps_jatkaa_linjaa/8307312 )

Kansanedustaja ja Aito avioliitto -seurakunnan aktiivinen tukija Mika Niikko (ps) on myös ollut samoilla linjoilla vaatiessaan kouluopetukseen vaihtoehtoa evoluutioteorian pänttäämiselle.

Et semmottis... :)
Laura Huhtasaaren sekoilu todistaa taas kerran, että hörhöt ja fundikset ovat täysin pihalla niistä asioista, joista intoilevat. On todella ikävää ja häpeäksi Suomelle, että Huhtasaaren kaltainen on toiminut opettajana ja on nyt eduskunnan sivistysvaliokunnassa. Opiskelu yliopistossa ei ole myöskään auttanut Huhtasaarta, sillä hänen valitsemansa uskonto, joka perustuu muinaisten kamelikuskien nuotioturinoihin, estää loogisen ajattelun ja todellisuuden hahmottamisen.
Huhtasaari on vastannut saamaansa kritiikkiin, mutta se ei auta, sillä vastaus on täynnä virheitä ja suoranaista valehtelua. Huhtasaari kertoo noudattaneensa koulutyössä opetussuunnitelmaa, mutta kuinka se on mahdollista, kun ei ole edes peruskoulun tietotasolla? Entä pystyikö kertomaan oppilaille, että kaikille kuuluu lain mukaan samat oikeudet ja homojen syrjintä on ehdottomasti kielletty jne.? Epäilen.

Laura Huhtasaari vastustaa esimerkiksi ruotsinkielisten tasavertaisia oikeuksia, tasa-arvoista avioliittolakia, homojen mahdollisuutta adoptoida, osallistuu AA-joukkion tilaisuuksiin jne. Toisaalta on hyvä, että Huhtasaari on paljastanut kaikille, millaisia tapauksia vaikeaa uskontopohjaista homo-ongelmaisuutta potevat pösilöt ovat, joten tavalliset suomalaiset pysyvät kaukana, ja tasa-arvoinen avioliittolaki toteutuu päätösten mukaisesti.
Suuria muutoksia puolueiden kannatuksessa

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on romahtanut, se on tällä hetkellä vasta viidenneksi suurin puolue, josta vihreätkin ovat menneet ohi. Sdp on toiseksi suosituin:

Kesk 21,7
Sdp 18,3
Kok 18,0
Vihr 12,7
Ps 10,7
Vas 8,3
Rkp 4,8
Kd 4,0
Muut 1,5
Otos 2898, virhemarginaali +/-1,5 prosenttiyksikköä

http://yle.fi/uutiset/politiikan_mannerlaatat_siirtyivat_perussuomalaisten_suosio_romahtisdp_pomppasi_kakkoseksi/8363893
Se on se hallitusvastuu, joka perussuomalaisia nyt painaa. Populisti- ja protestipuolueelle on myrkkyä, kun ollaan itse tekemässä vaikeita ratkaisuja.

Ennen vaaleja on kritisoitu muiden tekemisiä ja luvattu yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Vallan kahvassa käy ilmi, ettei katetta lupauksille ollut minkäänlaista.
No syksy on pelastettu. Onhan vielä homokortti käyttämättä. Saadaan nähdä persujen populismin riemuvoitto. Silloinhan ei tarvi keskustella persusäätiöön upotetuista veroeuroista.
Aika kauan kesti ennen kuin kupla puhkesi ja Soinin sutkaukset lakkasivat kokonaan huvittamasta. Ilahduttavaa tietenkin, että monet suomalaiset tulivat järkiinsä. Vastuunkanto on tosiaankin vahvinta myrkkyä populistipuolueille, joiden ohjelmaan kuuluu pelkkä älämölö ja suuret lupaukset.

Populistipuolueen johtaminen ei ole varsinaisesti politiikkaa vaan sirkusta, kuten olemme saaneet huomata, ja Timo Soini vaikuttaa väsähtäneeltä sirkustirehtööriltä. Soini on usein tavoittamattomissa, kun persuissa tapahtuu. Esimerkkinä voidaan mainita Immosen Ollin taistelukutsu, johon Soinilta ei saatu kunnon kommenttia pitkään aikaan. Tietäväisimmät kertoivat syyksi sen, että Soini oli mökillään Pirkanmaalla tai tarkemmin sanottuna Kiikoisten ABC:n nurkkapöydässä herkkupatonki edessään, ja jokainenhan tietää, että ruoka suussa ei saa puhua.
Soinin plokeissa on nykyään pelkkää liirumlaarumia ja hörhöilyä. Tuoreimmassaan kertoo, että ”Kallion kirkkoon on pitkä matka...” ( http://timosoini.fi/2015/10/kallion-kirkkoon-on-pitka-matka/ ) ja aiemmassa höpöttää, että ”Oppositio räksyttää joka asiasta. Poikkeuksena Kristillisdemokraatit. Heistä kannatttaisi ottaa oppia. Tällä menolla pienimmästä puolueesta voi tulla opposition henkinen johtaja...” ( http://timosoini.fi/2015/09/koville-ottaa/ ).

Lopuksi huumoria
Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Ronkaisen Jari sanoo: ”Emme ole päässeet vielä näyttämään kynsiämme”:
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/10/08/ronkainen-ps.-murskaluvuista-emme-ole-paasseet-viela-nayttamaan-kynsiamme
Perussuomalaisten ex-kansanedustaja Hirvisaaren James intoutui kertomaan mielipiteensä Soinista: "Tyypillinen pienimunainen natsipäällikkö, jonka itsetuhoa kaikki odottavat" jne.
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/alueuutiset/vh-lahti/30067-ex-edustaja-soini-halveksii-omia-joukkojaan-2015-10-06
Gallupit laahaavat rankasti. Ja niissä suunta on yhä alemmas, yhtenä syynä alkaneet puhdistukset. Sebastian Tynkkynen sai kenkää puheenjohtajistosta ja samalla lennon koko puolueesta. Jo hissuksiin alkanut puolueen hajoaminen pääsi aivan uudelle tasolle.

Kuten odotettua, valta ja siihen liittyvä vastuu ovat myrkkyä populistiselle protestipuolueelle.
Perussuomalaiset on menettänyt kannatustaan niin paljon, että uudet vaalit olisivat sille katastrofi. Se menettäisi todella suuren määrän kansanedustajistaan ja samalla puoluetuki romahtaisi. Lähestyvät vaalit olisivat paniikin paikka puolueen jäsenille ja puolueen hajoaminenkin esim. Suomidemokraatteihin voisi olla edessä. Muutaman kuukauden hallitustyöllä Perussuomalaiset on osoittanut olevansa täysin selkärangaton puolue ja sen, että sitä äänestäneet eivät voi siihen luottaa. Soini osaa kyllä puhua, mutta puhe on täyttä höttöä - paitsi silloin kun hän julistaa homovastaista agendaansa.

Erityisen huomionarvoista on se, että persut ovat nyt täysin Keskustan ja Kokoomuksen talutushihnassa: jos Perussuomalaiset eivät pysy hallituksen linjassa ja päätöksissä mukana, niin pidetäänpä sitten uudet vaalit! Seurauksena Perussuomalaiset ja Soini joutuvat jäähylle ja Soinin Audilla ajelut ja business-luokan lennot päättyivät siihen.

Perussuomalaiset ovat pakkoraossa toimiva puolue, eikä sellaisen toiminta tule miellyttämään vanhoja äänestäjiään. Toki Kokoomus ja Keskusta voivat Soinille antaa armopaloja säälistä tai taktikoidakseen.

Itse veikkaan sitä, että puoluediktaattori Soini ottaa jossain sopivassa vaiheessa riskin ja kaataa hallituksen jonkin näennäisen kysymyksen perusteella toivoen, että ennen puoluetta äänestäneet menisivät taas halpaan ja uskoisivat miehen ja puolueen muuttuneen ja palanneen omiin arvoihinsa ja puolueohjelmaan.
Muuten... nuo puoluetuet. Muutama päivä sitten Perussuomalaiset saivat tahtonsa läpi: Puoluetukia ei menetetä, vaikka puolue / eduskuntaryhmä hajoaisi. Taisi Soini huokaista helpotuksesta!

Mutta muistatteko vielä, kun ennen Perussuomalaiset vaativat puoluetukien isoa leikkausta?

Kun 2010 heidän oma kannatuksensa kasvoi, niin nämä vaatimukset unohtuivat. Tämä puolue osaa kääntää takkia jo pitkään.
Pääsivät yllättämään. Luin uutiset vasta iltapäivällä, jolloin perussoppa jo kiehui. Oletin persujen vetävän matalaa profiilia mikaniikkojen töpättyä raskaasti eduskunnan lähetekeskustelussa avioliittolain liitännäislaeista, mutta ei. Oikeusjuttu ilmeisesti tulossa S. Tynkkysen erottamisesta, joka on yhdistyslakiprofessorin mielestä laiton/mitätön. Tähän mennessä on ainakin yksi rikosilmoitus tehty. Soini kirjoittelee vallan muista asioista ( http://timosoini.fi/2015/10/anarkorasismia-ja-murajan-mambojumbo/ ).

Sebastian Tynkkynen on pelletyyppi, joka on tullut tunnetuksi pääasiassa lapsellisista tempauksistaan ja idioottimaisista mielipiteistään, joskin Tynkkysen kertomukset persueliitin riehunnasta pitänevät paikkansa. Biseksuaalisuus ei ole kyennyt parantamaan S. Tynkkysen homofobiaa, joka on tyypillisen persumaisesti uskontopohjaista. Mielestäni mitätön suunaukoja, mutta jos onnistuu vähentämään persujen kannatusta edelleen, niin mikäs sen parempi.
---
Tässä eräs yhteenveto tapahtumista
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3451972/tynkkysen-kuva-persuista-huutamista-uhkailua-alyttomia-puheenvuoroja
Seuraava