Perussuomalaisten menestys

» Linssilude Timo Soini

Edellinen
Tässä on nyt hyvän aikaa kauhisteltu puolueiden kannatuslukuja. Monien painajaisuni (ja tietysti joidenkin märkä uni) on toteutumassa; SMP:n jalanjäljissä kulkevien perussuomalaisten kannatusluvut ovat tutkimus tutkimukselta suurempia. EU-kritiikillä ja "perinteisillä suomalaisilla arvoilla" ratsastava Timo Soinin ohjastama puolue on mielipidetutkimusten valossa liki yhtä suosittu kuin perinteiset "suuret puolueet", Kokoomus, Keskusta tai SDP. Se, miten protestipuolueena pidettyjen PerSujen kannatus todella realisoituu ensi kevään eduskuntavaaleissa, on asia erikseen.

Oikeisto-vasemmisto -akselilla perussuomalaiset ovat melko keskellä, mutta puolueen kannattajat ovat arvoiltaan huomattavasti lähempänä konservatiivista ääripäätä kuin liberaalia suuntausta. Käytännössä tämä näkyy siinä, ettei puolueen kannattajissa ole juuri tahtotilaa vähentää esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa eriarvoisuutta. Ns. "homoasiat" laitetaan vastakkain "tärkeämpien" asioiden, kuten sairaanhoidon kanssa - siitä huolimatta, että monien "homoasioiden" kuntoonsaattaminen ei maksa käytännössä mitään.

Populismia ja protestia perussuomalaisista löytyy. Etenkin puheenjohtaja Timo Soini on nostanut esiin EU-ongelmia ja koto-Suomen ongelmia, riemunnut politiikan "mätäpaiseiden" puhkeamisesta ja niin edelleen. Järin ihmeellisiä ratkaisuja ongelmiin Soinilla tai muulla puolueella ei ole ollut tarjota.

Perussuomalaisten menestys on puolestaan aiheuttanut hyperventilaatiota monillakin tahoilla.

Perussuomalaisten esiin nostamiin asiakysymyksiin tarttuminen on ollut luvattoman kehnoa. Suorastaan surkeaa. Onko Soinia ja hänen puoluettaan aliarvioitu? Ja ne tarttumiset, mitä on tehty, on yleensä tehty perinteisellä poliittisella liirumlaarumilla, josta tavallinen äänestäjä ei välttämättä jaksa kiinnostua.

Pahinta on kuitenkin se, että useammaltakin perussuomalaista maailmaa karsastavalta taholta on yritetty iskeä perussuomalaisia ja henkilönä myös Timo Soinia vyön alle varsin törkeällä tavalla, jolloin hyökkääjä joutuu vähintäänkin outoon valoon, eikä ainakaan auta käsittelemään asioita asioina. Samanlaista typeryyttä on myös perussuomalaisten äänestäjien aliarvioiminen.

On syytä muistaa, että perussuomalaisten kannattajat ovat suomalaisia, joilla on syynsä kannattaa perussuomalaisten edustamaa aatemaailmaa ja ajatella perussuomalaisten esiin nostamista asioista siten kuin ajattelevat. Ainoa kestävä keino mennä eteenpäin on se, että kaikki poliittisen kentän toimijat otetaan tasavertaisina huomioon keskustelussa ja keskitytään asiakysymyksiin. Eikä yritetä iskeä vyön alle.

Tai jos minulta kysyttäisiin, sivuuttaisin seuraavat puolueet seuraavissa aiheissa:
(lainaus eräästä aiemmasta kirjoituksestani)

Vihreät eivät saisi puuttua liikenne- ja energiakysymyksiin
Keskusta ei saisi puuttua maataloustukiaisiin eikä pääkaupunkiseutua koskeviin asioihin
Vasemmistoliitto ja Sdp eivät saisi puuttua verotukseen
Perussuomalaiset ja KD eivät saisi puuttua homoihin liittyviin asioihin
Maaliskuussa 2008 kirjoitin:
- Mielestäni Soini on vaarallinen nallekarhu niine periaatteineen joita hän julkisuudessakin markkinoi. Media taipuu hänen tahtoonsa ja kohta on jälleen liuta typeryksiä äänestämässä perussuomalaisten edustajia päättämään myös meidän asioistamme.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=6166

Tuo pelkoni on toteutunut pahemin kuin pystyin kuvittelemaan.
Joku fiksu sanoi jossain lehtihaastattelussa, että perussuomalaiset eivät nyt menestyisi näin hyvin, jos heillä olisi takanaan hallitusvastuuta. Kun puolue joutuu kevään vaalien jälkeen kantamaan hallitusvastuuta, sitä seuraavissa vaaleissa neljän vuoden kuluttua nähdään puolueen todellinen tila. Kyllä ministeriöiden virkamiehet pehmittävät poliittiset johtajansa, kun nämä joutuvat kohtaamaan reaalimaailman faktat, joita virkamiehet valmistelevat heille. Lisäksi ymmärtääkseni Timo Soini on jo hieman pehmentynyt EU parlamentissa, kun on joutunut perehtymään EU:hun pintaa syvemmältä ja näkemään mitä kaikkea kyseinen instituutio edistää. Sujuvasti hänkin äänestää direktiivien puolesta. Ja nämä harmonisoivat direktiivit ja säädökset ovat usein Suomen eduskunnan laatimien lakien pohjana, kun Suomi on jäsenvaltio, joka on aikanaan ratifioinut jäsenyyden ehdot määrittävät perussopimukset.
Aikoinaan perussuomalaisten edeltäjä SMP sai rökälevoiton eduskuntavaaleissa. SMP:ssä luvattiin poistaa työttömyys valtakunnasta muutamassa kuukaudessa. Hallitukseen työministeriksi nimitettiin SMP:n Urpo Leppänen. Kehnostihan hänelle kävi työttömyyden hoidossa.
Toimittajien kuuluu kiinnostua ajan ilmiöistä ja tuoda niitä tiedotusvälineissä esiin, mielellään arvottamatta asiaa hyväksi tai huonoksi. Arvottaminen pitäisi jättää lukijan oikeudeksi. Toki toimittajalla saa olla mielipiteitä, käsityksiä, ajatuksia syistä ja seurauksista, tulkintoja ja visioita, mutta ne pitäisi käsitellä muuten kuin faktoina.

Perinteiset politiikan toimijat ovat lakaisseet monia ongelma-asioita maton alle. On vaiettu, eikä ole haluttu ottaa kantaa. Tällaisia asioita ovat mm. globalisaation aiheuttamat ongelmat ja maahanmuuttokysymykset. Kuitenkin nuo aiheet mietityttävät suomalaisia, ketä mistäkin syystä. Soini puolueineen on kangennut pinnalle monia vaikeaksi koettuja aiheita.

Vasta aivan viime aikoina on siellä-täällä syttynyt lamppuja; perussuomalaisten tavoittelemaa yhteiskuntajärjestystä ei voi kritisoida moittimalla puolueen äänestäjiä typeryksiksi, vaan yrittämällä tarttua asiakysymyksiin. Minusta Soinia ja perussuomalaisia pitäisi haastaa esittämään ratkaisuja esiin nostamiinsa ongelmiin. Sillä voitaisiin punnita perussuomalaisten pohjan kestävyys tai ohuus.

Tosin eräidenkin nykypuolueiden kohdalla visiottomuus on silmiinpistävää. Nyt olisi ryhdistäytymisen paikka.

***

Yksi vaikea kysymys Suomessa on samaa sukupuolta olevien avioliitto, mutta tätä kysymystähän perussuomalaiset eivät ole nostaneet esiin puolueen tasolla, vaikka yleisesti on tietysti tiedossa Soinin kielteinen (uskoonsa pohjautuva) kanta sukupuolineutraaliin avioliittoon, samaa sukupuolta olevien ihmisten väliseen seksiin tai ei-aviolliseen seksiin. Ja puolueen piirissä muutenkin esiin nousseet asiat.
Noh, Persut nostaa esiin sellasii asioita, jotka muilta puolueilta on unohtunu, kuten työttömyys, köyhyys, syrjäytyminen, hallitsematon maahanmuutto, rahan syytäminen turvapaikanhakijoille ja romanikerjäläisille sekä tietenkin EU:n järjetön byrokratia ja demokratiattomuus. Sen sijaan, et muut puolueet nostas ite samat asiat esiin, ne keskittyy Persujen lyttäämiseen ja galluplukujen vähättelyyn. Noilla gallupluvuilla on taipumus realisoituu vaaleissa.

Mä muistuttasin jälleen kerran, et Vihreiden politiikka on järjetöntä haihatteluu ja täysin epärealisista utopiaa. Pitkällä aikavälillä esim. Vihreiden ajama kaikki rajat auki-tyyppinen maahanmuuttopolitiikka on pitkällä aikavälillä homoille paljon tuhosampaa ku Persujen ajama järkevä maahanmuuttopolitiikka. Persut ei oo myöskään ajanu varsinaisesti homouden luokittelemista sairaudeks eikä homouden julistamista rikolliseks, kuten ei myöskään avioliittoo eikä adoptioo. Mulle henkilökohtasesti riittää se, kunhan homous on suurinpiirtein laillista. Avioliittoo mä kannatan homopareille (ilman adoptioo).

Ja taidanpa äänestää Persui seuraavissa vaaleissa...

Soinihan ei missään tapauksessa oo tyhmä. Esim. Kreikan talouskriisi kaatu Suomen ja muiden euromaiden maksettavaks, mut Ruotsi ei joutunu maksumieheks, koska teki järkevän valinnan olla liittymättä euro-pakkopaitaan. Kohta kaatuu myös Espanjan, Portugalin ja Irlannin (kaikki euro-maita) talouskriisit Suomen maksettavaks ja Suomi velkaantuu. Nyt nähdään, mihin tää EU (ja euro) johtaa.
Smo:n aloitusviestistä puuttuu jälleen mystisellä tavalla vihreä työväenpuolue Kokoomus...

Sanotaan nyt sitten, että minun mielestäni kokkarit olisi ehdottomasti sivuutettava kaikissa työelämää ja työehtoja koskevissa asioissa, sillä siinä on alue, jolla ne onnistuvat saamaan pelkkää tuhoa aikaan.

Veikkaanpa muuten, että ennen ensi vaaleja saamme jälleen nähdä tiukan oikeistopuolue Kokoomuksen, kun demarien ja vihreiden sijaan täytyykin alkaa vokotella potentiaalisia persujen äänestäjiä.
Mystisellä tavalla listastani puuttuu myös Rkp. Tai sitten Kokoomuksen puuttumisessakaan ei ole mitään erikoisen mystistä. Kaipa tuosta voi sitten tulkita, miten minä ajattelen.

***

Soini ja Perussuomalaiset ovat onnistuneesti luoneet puolueeseen uskovien keskuuteen EU:lle imagon "Missä EU, siellä ongelma". Nyt talouskriisin yhteydessä tällaiselle toteamukselle on ollut hedelmällinen maaperä. Ei Suomella kuitenkaan ole eikä olisi ollut realistista vaihtoehtoa jäädä Euron saati sitten koko EU:n ulkopuolelle. Vaikka miten Kreikan ja Irlannin pelastaminen nyt kismittäisi. Minun käsitykseni mukaan Euron hyödyt ovat suurempia kuin sen aiheuttamat harmit.

***

Mitä taas tulee siihen, että politiikan pelikentälle on ilmestynyt taho nimeltä Perussuomalaiset, niin se täytyy hyväksyä ja asiaan suhtautua täydellä vakavuudella. Mikäli puoluetta sysitään jatkuvasti syrjään, se saa juuri sellaista protestiarvoa, jota sille ei ehkä haluttaisi antaa. Tosiasioiden hyväksyminen on kaiken viisauden alku, sanoi Juho-Kusti aikanaan.

Minä olen eniten huolissani siitä että muut puolueet eivät kykene vastaamaan Soinin ja puolueensa populistiseen tapaan esittää käsityksiään. En minä persuja kammoa, mutta en myöskään toivo, että puolue saisi suhteettoman suuren tilan eduskunnassa. On selvä, että poliittinen kenttä on Suomessa jonkinlaisessa isommassa käymistilassa.
>>>>Smo:n aloitusviestistä puuttuu jälleen mystisellä tavalla vihreä työväenpuolue Kokoomus...>>>>

Kokoomus puuttui sairaanhoitajien palkka-asioihin, ja hyvin meni! Kaikki syntynyt sotku on jo unohdettu.
Vihreät aloittikin jo tänään Persujen äänten kalastelun - ei kun haastamisen - "Uusi Suomi" kampanjalla jonka tunnuksena Suomen vaakunasta tuttu leijona vihreällä pohjalla. Ei liene sattumaa, että isänmallinen kampanja lanseerattin juuri itsenäisyyspäivän alla. Anni Sinnemäen mukaan kampanjalla halutaan määritellä leijonan merkitys uudelleen ; "Haluan, että Suomen symbolista tulee mieleen edistyksellisyys ja avoin suhtautuminen maailmaan. Meille leijona on hyvän puolella".


http://www.vihrealanka.fi/

(Uusi Suomi Oy:ltä ei ilmeisesti kysytty rekisteröidyn tavaramerkin käyttöönotosta.)
Hullua kyllä, itse tunnen olevani aika lähellä perussuomalaisten arvoja mitä tulee esim. maahanmuuttoon ja sen hallintaan...
Sen sijaan en saata lakata ihmettelemästä, kuinka maailman protestanttisimman maan (kilpailu käy asiassa edelleen Suomi-Norja -akselilla) peruskansalainen puoluekantaansa myöten voi olla katolinen, kuten T. Soini.
Muitakin Persujen arvoja toki jaan, kuten maanpuolustuksen tärkeyden, isänmaallisuuden (siis hyvässä mielessä), ja ylpeyden isänmaastani.

Sitten vaan rupeaa tökkimään;

-Minä liittyisin NATO:on vaikka henkilöjäseneksi, mikäli se vain olisi sallittua.
-EU ja Euro ovat mielestäni ehkä parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sitten YK:n jäsenyyden. Eläkää nyt ihmiset sen kanssa älkääkä Kekkostelko!!!
-Persujen homokommentit ovat olleet kautta linjan ala-arvoisia, ja osoittaneet puolueen olevan syvältä.
Ihan vaan Perussuomalaisille viestiksi.

Olette populistipuolue, olkaa siis populisteja.

Minä haluan äänestää ehdokasta, joka kannattaa:

Ydinvoiman lisärakentamista, Tarjalta vähän tomerampia Venäjä - suhteita, Suomen liittämistä NATO:n, Homofobisten Muslimimaahanmuuttajien maastakarkoitusta jne.

Näitä kyllä löytyy.
Maanpuolustus onkin ainoo, mikä Persuissa tökkii. Mä en kannata yleistä asevelvollisuutta, vaan pientä ja iskukykystä (ja kustannustehokasta) palkka-armeijaa. Palkka-armeija riittää kyllä nykysiin rauhanturvatehtäviin.

Toisaalta, ainahan sitä väkisinkin miettii näiden asevelvollisuuskohkaajien kohdalla, miten kurjaa se oma elämä on, kun asevelvollisuuden suorittaminen on ainoo merkittävä saavutus elämässä...
Peten ajatukset sanomassa nro 11 ovat hyvä esimerkki siitä, että yhteiskunnallisilla asioilla on puolensa jos toisensakin. Ei ole olemassa yhtä hyvää puoluetta, joka ratkaisisi kerralla kaikki ongelmamme. Eivät edes perussuomalaiset, vaikka he saattavat mainostaa pystyvänsäkin sellaiseen.

Tämän päivän Hesarissa Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen kirjoittaa kolumnissaan otsikolla Populismin monet kasvot. Koska en ole varma, kuinka pitkään Hesari pitää maksuttoman linkin avoinna, kopioin tähän Apusen kirjoituksen napakan lopun. Koko kirjoitus on lukemisen arvoinen.

Apunen päättää kirjoituksensa:
Populismiin on niin helppo vastata, että olen hämmästynyt, kuinka hampaattomilta valtapuolueiden johtavat poliitikot sen edessä näyttävät. Vastaus kuuluu: kuvitelkaa hetkeksi todeksi populistin unelma.

Se Suomi olisi eronnut EU:sta ja palannut jäyhään impivaaralaiseen hallintotapaan. Rajat olisi suljettu maahanmuuttajilta, paitsi jos he ovat jääkiekkoilijoita. Kehitysapu olisi lopetettu.

Investointipankkitoiminta olisi kriminalisoitu. Pankinjohtajia nöyryytettäisiin toreilla. Yritysten lopettaminen ja työntekijöiden irtisanominen olisi kielletty. Sosiaali- ja terveyssektori söisi 94 prosenttia julkisista varoista, ja kuntien veroprosentti olisi 28.

Eduskunnassa istuisi korkeintaan 20 kansanedustajaa, joilta olisi viety avustajat, virkakännykät, taksisetelit ja torkkupeitot. Julkisiin tiloihin hankittaisiin vain maisematauluja, ja oopperatalossa toimisi jättiläismäinen kirpputori.

Seuraavaksi kysykää itseltänne, tämäkö on teidän Suomenne – vai ehkä sittenkin se, jota populisti kovaäänisesti vaatii tilille.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Populismin+monet+kasvot/1135262662641/?cmp=tm_etu_paakirjoitus
Naurattaa ton JuhaniV:n pelottelu populismilla. Täysin epärealistista ja utopistista kuvitella Suomi Euroopan takapajulaks ilman EU:ta. Vaarallista tollanen ykssilmänen, kritiikitön suhtautuminen EU:hun...
Sisälukutaito taas hakusessa, Riquman. Analyysi oli Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan Matti Apusen. Hänen realismistaan en tiedä, mutta arvelisin hänellä kuitenkin olevan jonkinlaista tietämystä "utopioidensa" tukena.
Niin, mut JuhaniV kopioi sen tänne, joten mä uskosin myös sen ajattelevan asioista samalla tavalla.
Matti Apunen on taitava kirjoittaja. Hän osaa myös kärjistää, kuten hän teki Hesarin kirjoituksessaan. Minusta on nautinto lukea osaavaa ja pohtivaa ajatuksen kulkua siinäkin tapauksessa, että en olisi kaikesta samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Parhaimmillaan kirjoitus on silloin kun se haastaa lukijansa pohtimaan ja väittämään mielessään jopa vastaan. Nythän lehdet tarjoavat jopa tilaa vastata helposti, nopeasti ja julkisesti. Ennen piti kirjoittaa kirje toimitukseen, jota useimmiten ei edes julkaistu. Toki on olemassa helppoja tapoja saada ihmiset väittelemään kirjoituksesta. Riittää kun lipsauttaa H-sanan jossakin välissä tekstiään. Heti viemärin luukku aukeaa. (Tällä kielikuvalla tarkoitan sitä, että "homo" saa edelleen joissakin ihmisissä lähes automaattisesti liikkeelle kaikkein rumimpia ja inhottavimpia ajatuksia ja tarpeen kirjata ne jopa julki.)
Vaalipommi osa 1. Puheenjohtaja Timo Soinin (ps) haastattelu 6.1.2011:

Pitäiskö homojen saada mennä naimisiin?

"No EIII! Avioliitto on miehen ja naisen välinen asia."

Mikä sä olet sanomaan ketkä saa ja ei saa mennä naimisiin?

"En mä sitä sanokaaan, vaan laki!"

Mutta jos pystyt vaikuttamaan lakiin, niin...

"Se pysyy siinä! Pultataan kahdella ruuvilla."

http://www.city.fi/artikkeli/En+ole+homostelun+asiantuntija/3709/
veikkaukseni eduskuntavaaleista 2011: 1. kokoomus 2. sdp 3. keskusta 4. PerusS 5. vihreät 6. vasemmisto. En toki toivoisi tuollaista järjestystä. Mutta kunhan veikkailin aikanikuluksi.
MTV3:n pari päivää sitten julkaistun kyselyn mukaan tilanne on nyt seuraava:

Kokoomus 19,8
keskusta 19,3
SDP 17,3
Perussuomalaiset 17
Vihreät 9,2
Vasemmistoliitto 7,3
Kristillisdemokraatit 4,1
RKP 4,0

Maikkarin tilaaman mittauksen toteutti Research Insight Finland aikavälillä 13.1. - 8.2, kysymyksellä "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?". Kaikkiaan haastateltiin 1 953 henkilöä, ja kantansa kertoi 1 405 vastaajaa (71,9 %). Virhemarginaali isoissa puolueissa on 1,9 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Persut siis hengittävät ihan SDP:n niskaan. Hurja nousukiito on kuitenkin vähän tasoittunut.
Sopii toivoa, että vaalitaiston toden teolla alkaessa päästään puhumaan myös asiallisista asioista, ja että persut ovat myös mukana kaikissa mahdollisissa keskusteluissa, joko Soinin tai myös mahdollisimman monen muun ehdokkaansa edustamana.

Kaikilta puolueilta edellytän suoria kannanottoja ja konkreettisia ratkaisumalleja tyhjien sloganeiden ja maailmoja syleilevien utopiavisioiden sijaan. Pahin virhe, johon "vanhat puolueet" voivat sortua, on perussuomalaisten vähättely ja yritykset lakaista heidät maton alle.

Eivätköhän nuo numerot asiakeskustelujen jälkeen ala näyttää vähän toisenlaisilta, tai sitten suomalaisessa demokratiassa on jotain todella pahasti vialla. Joka tapauksessa perussuomalaisten äänisaalis muodostunee sellaiseksi, että ministerinpaikkoja tulee. Tästä ei voi sanoa muuta kuin että sitä saa mitä tilaa - niin persut kuin kansakin.
Kertokaa mulle: tarkoittaako Perussuomalaiset samaa kuin Timo Soini?
Eli toisin sanoen onks sillä puolueella ketään muuta edes hitusen vakavasti otettavaa politiikkoa riveissään?
Mietin täs vaan sitä hetkeä kun näist tulee se yksi suurista, että ketä siellä päättämässä sitte suhaa. Pelottavaa.
En todellakaan äänestä näitä mut vaikeeks menee ehdokkaan löytäminen tänä vuonna. Aion löytää silti.
Uuden Suomen kommentaattori Pekka Siikala otsikoi tuoreen pakinansa: "Protestiväki lähtee persuista kuin kuppa Töölöstä" silloin jos persut menevät hallitukseen. Ne, jotka äänestävät persuja, tulevat Siikalan mielestä silloin pettymään ja pahasti. Persut eivät yksin pysty muuttamaan maailmaa paremmaksi pelkästään protestoimalla.
saapa nähdä miten käy PS:n Uudenmaan ulkopuolella. Soinia voi äänestää vain uudellamaalla, eikä Persuilla ole muita valovoimaisia ja tunnettuja ehdokkaita (paitsi Halla-Aho, joka hänkin vaikuttaa Helsingissä). Veikkaan että eduskuntaan nousee suuri määrä valtakunnallisesti tuntemattomia uusia kansanedustajia. Niinkuin Persujen kohdalla.
Tässä Persu-ilmiössä on mielestäni hyvää se, että se on saanut uusia ihmisiä kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista.
Perussuomalaisten kannattajista lienee suurin osa ns. "nukkuvien puolueesta". Todellisessa äänestystapahtumassa pitää nähdä vähän enemmän vaivaa kuin gallupiin vastaamisessa. Pitää vaivautua äänestyspaikalle. Ei ole varmaa, että nukkuvat heräävät siihen toimeen. Joten taitaa olla hörhötystä suurelta osin koko asia.
Tässä kävi kuten kävi. Nyt tekisi mieli sanoa, että "mitäs minä sanoin". Ja sanonkin.
Niinpä kävi...
Onneksi oma ehdokkaani (J. Toivola) meni läpi. Muuta ilonaihetta onkin sitten suurennuslasilla haettava...
Ai niin... Onhan kuitenkin Vasliitto peitonnut Persut Paavo Arhinmäen johdolla Helsingissä... On ne kuitenkin ihan kivoja nekin.
Riqu hyvä.
Meinasin kyllä ensin tuota Stubbin Alexia äänestää, mutta sitten tajusin, että se menee kumminkin läpi, ja tarkoituksenahan oli saada muitakin sateenkaarisävyisiä mukaan...
Näin Epsoossa.
Oisit vaan äänestäny sitä Stubii. Siinä ois ainakin ollu pätevä ja hyvä ehdokas (joka onneks myös sentään pääs läpi) ja puoluekin ois ollu oikee(nlainen). Ei ketään pelkän homouden takii kannata äänestää eduskuntaan, koska siellä on jo kiintiöhomopaikat Tynkkyselle ja Haavistolle, jotka on onneks ansainnu paikkansa eduskunnassa vähän muillakin avuilla ku pelkällä homoudella. Toivola todellakin sopii paremmin näyttelijäks/juontajaks ku politiikkaan.
Minä odottaisin Toivolan poliittisen uran alkamista ennen sen kritisoimista.
Jani Toivolan valinta parlamenttiin on keskusteluttanut kovasti. En voi kommentoida Janin tv-esiintymisiä, sillä vastaanottimeni kannettiin Repe & Romun jätekonttiin tarkalleen 12 vuotta sitten. Käsitykseni perustuu siis muihin lähteisiin.
---
Toivola on syntynyt kaksikielisessä Vaasassa. Hän on opiskellut mm. New Yorkissa, josta hän valmistui näyttelijäksi 2002. Näyttelijäntyön ja muiden esiintymisten lisäksi hänellä on yritys, jolla on myymälät Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Toivolan tavoitteena on muun muassa, että maahanmuuttajat integroituvat ja löytävät paikkansa niin yhteiskunnassa kuin työelämässäkin. Seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo on luonnollisesti myös hänen päätavoitteitaan. Hän on osallistunut useisiin julkisiin vähemmistökeskusteluihin ja maahanmuuttajapaneeleihin avoimesti homona.

Koska kansanedustajat ovat meidän edustajiamme, heitä saa mielestäni verrata toisiinsa. Kuten kerroin, täältä on tulossa perussuomalaisedustajia parlamenttiin, joista kahden vaaliteemoja seuraavassa.

Toisen sydäntä lähellä on lähetystoiminta (=pakanoiden käännyttäminen). Hänen mielestään yhteiskuntaa ei saa horjuttaa millään keinotekoisilla tasa-arvovaatimuksilla. Kihniöläisenä hän vaatii, että Suomen on oltava yksikielinen. -Lea-rouvalle olisi varmaan tehnyt hyvää elää välillä muuallakin kuin yli 60 vuotta Pirkanmaan syrjäisimmässä kylässä. Ajattelin lähinnä yleissivistyksen hankkimista.

Toisen vertailukohteen ongelmana on myös ruotsinkieliset. Suhtautuminen homojen kansalaisoikeuksiin on suorastaan kummallinen. Näin meidän Veltto.

Näistä täysin toivottomista tapauksista voisi kirjoittaa helpostikin sata sivua, mutta antaa nyt olla.
---
Mielestäni Jani Toivola kuuluu nykyisten edustajien parhaimmistoon.

Arvostettu ja laajalevikkinen saksalaislehti kirjoitti Jani Toivolasta ja hänen taistelustaan avoimen Suomen puolesta. Toivola sanoo artikkelin lopussa, että näinä aikoina tarvitaan hänen kaltaistaan.

Die Welt: Kampf für ein weltoffenes Finnland

http://www.welt.de/print/die_welt/politik/article13247734/Kampf-fuer-ein-weltoffenes-Finnland.html
Perussuomalaisten piiristä on kuulunut herkkähipiäisyyttä puolueen nimen PerSu-lyhenteestä, ja sen käytöstä mediassa on kanneltu jopa Julkisen sanan neuvostolle. Eilen illalla Aamulehti uutisoi verkkosivuillaan, kuinka Perussuomalaisten lähettämässä tiedotteessa kerrotaan Tampereella kesäkuussa järjestettävästä Persussuomalaisten 9. puoluekokouksesta.
Arki on iskenyt Perussuomalaisten elämään. Kirjoituksessaan sosiaalisessa mediassa kansanedustaja Jussi Halla-Aho haikaili Kreikkaan sotilasjunttaa pistämään asioita järjestykseen. Sittemmin Halla-Aho on sanonut kirjoituksensa olleen tyylilleen tyypillinen kärjistys. Halla-Ahon kirjoittelun seurauksena puolueen puheenjohtaja Timo Soini ilmaisi halunsa erottaa Halla-Aho määräajaksi Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner pitää Halla-Ahon kirjoittelua asiattomana. Eduskuntaryhmä päättää huomenna, miten Halla-Ahon suhteen menetellään.
Sen sijaan, että Jussi Halla-Ahoa tituleerataan nyt kansanedustajaksi, tässä asiayhteydessä on oleellisempaa tituleerata häntä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi, jotta lausunnon vakavuus ei jäisi kenellekään epäselväksi. Hän on siis ajatusmaailmassaan valmis hallitsemaan kansakuntia sotilasjuntilla ja panssarivaunuilla myös tilanteissa, joissa ongelman ydin on loppupeleissä vain ja ainoastaan ei mikään muu kuin raha.
Minulla on vaikeuksia ymmärtää Halla-ahon motiiveja. Hän on merkittävässä tehtävässä. Kaikki mitä hän lausuu on nyt painoarvoltaan aivan toisenlaista kuin ennen vaaleja. Minulle hänen julkinen sanailunsa näyttäytyy taitamattomana uhitteluna. Tuore lausunto on röyhkeä puuttuminen toisen maan hallintoon. Se ei jää ulkomailla huomiotta siitäkään huolimatta että se on yhden kaukaisen maan yhden ärhäkän poliitikon yksityisajattelua. Hän tarjoili oivallisen välineen niille, jotka juuri katsovat Suomea varsin vinoon.
Halla-aho näyttää alvariinsa vetoavan siihen, että hänen "tyylikeinojaan" ei ymmärretä. Vedetääs nyt Perussuomalaisten ja Hommafoorumilaisten iloksi se kuuluisa natsikortti esiin, ja todetaan, että Hitlerkin ampui itsensä ihan turhaan; hänhän olisi sotarikosoikeudenkäynnissä voinut vain todeta ykskantaan, ettei hän voi sille mitään, jos hänen ilmaisunsa tyylikeinot ymmärretään väärin, ja siksi lahdataan muutama sataa tuhatta juutalaista. Jossain vaiheessa täytyy tulla raja vastaan siinä, miten pitkälle Halla-aho voi vedota tyylikeinoihin. Omasta mielestäni hän ei voisi oikeastaan nytkään vedota tyylikeinoihin, koska hänen kirjoituksissaan ei todellakaan ole tyyliä.

Mainittakoon, että edellä mainitsemani Hitler-esimerkki oli vain kärjistetty tyylikeino, ja siksi siihen natsikortinkaan esiin vetämiseen ei oikeastaan tule vedota.

Halla-aho laukoo kyllä tyylin varjolla sopimattomuuksia, mutta samalla hän on prinsessamaisen herkkä itseensä kohdistuvalle kritiikille. Eikös silloin olekaan kyse tyylikeinoista, kun hänen kommenttejaan arvioidaan? Jotain miehen persoonasta kertoo sekin, että keskustelemallahan hän ei juuri mielipiteitään ilmaise. Hän vain kirjoittaa niitä. Mahtaako syynä olla se, että puhetilanteessa joutuu heti vastaamaan sanomisistaan, ilman miettimisaikaa että milläs tämänkin sammakon nyt selittäisi, joka suusta karkasi tällä kertaa. Esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuustossa toimiessaanhan Halla-aho ei ole juuri puheenvuoroja käyttänyt.
Halla-Aho ei ole ilmeisestikään sisäistänyt vielä poliitikon perusohjetta: Ajattele mitä sanot, ettet tule sanoneeksi mitä ajattelet.
Nyt uutistietojen mukaan Persu-nimi on eduskunnassa kiellettyjen sanojen listalla. Sensuuri iski.
Heti kun joku persu päästää suustaan sammakoita (mitä tapahtuu n. kuukausittain), alkaa itku "median ajojahdista". Jos
ei halua ikävää julkisuutta, kannattaa pitää se turpa kiinni, kun ei kerran osaa puhua niin kuin sivistyneet ihmiset.
>Nyt uutistietojen mukaan Persu-nimi on eduskunnassa kiellettyjen sanojen listalla. Sensuuri iski.

Samoin ymmärtääkseni "Kepu" -sanan käyttö Keskustapuolueesta on nykyisin kielletty. Eiköhän tässä ole taustalla ihan vain pyrkimys edistää valtakunnan arvoikkaimmassa paikassa, eli eduskunnassa, toisia kunnioittavaa ja hienotunteista kielenkäyttöä, jossa toisen puolueen kansanedustajia kutsutaan kunnioittavasti sillä termillä, jota kyseinen puolue puoltaa itsestään käytettävän. Eihän siellä myöskään saa suoraan väittää toisen edustajan olevan valehtelija, vaan pitää ilmaista tämän puhuvan muunneltua totuutta. Lisäksi eduskunnassa on olemassa sellainen pukukoodi, joka kunnioittaa itsenäisen Suomen tasavallan arvoa. Niinpä aikoinaan muistaakseni käytiin keskustelua siitä, saako kansanedustaja Veltto Virtanen käyttää istuntosalissa baskeria päässään. Muistaakseni sai taiteilijan vapauksiin vedoten. Silloin hän ei vielä ollut Perussuomalaisten kansanedustaja. Ja jos oikein muistan, vuosi sitten kesähelteillä käytiin keskustelua myös siitä saako istuntosalissa miehet heittää puvun takin tuolin selustalle ja istua pelkkä puvun paita kravaatteineen näkyvissä mitä vaatetuksen yläosaan tulee. Tärkeitä asioita.
Perussuomalaisissa riittää puhuvia päitä, tai sanoisinko öykkäröiviä. Meidän kaikkien parhaaksi olisi toki ollut, mikäli Halla-aho olisi jatkanut kirkkoslaavin tutkijana, Hirvisaari konduktöörinä, Soini samoilisi pyhiinvaellusreiteillä, Veltto Virtanen omistautuisi musiikilleen, homovastaiset edustajat rukouspiireilleen ja Hakkarainen ynnä muut pihalla olevat paneutuisivat pelkästään kotiaskareisiinsa. Kiket ja vastaavat voisivat pyörittää jytkyjumppastudioitaan. Saarakkalat ja vastaavat puolestaan voisivat omistautua taiteelle, postmodernismi mukaan lukien.
--
No, ulkomailla voi aina sanoa olevansa Ruotsista.
Olen tuota Soinin Timppaa jo täällä palstoilla joskus ihmetellyt, että miten katolinen voi väittää itseään PERUSsuomalaiseksi?
Nyt lisään vielä sen, kuinka kukaan, jonka etunimi on James, voi tehdä samoin...
Niin, Soinin pitäisi muistaa "maassa maan tavalla". Katolisuus hävisi täältä jo uskonpuhdistuksen aikoihin eikä se missään nimessä
kuulu suomalaisuuteen. Myöskään James-nimisiä ei pidä suvaita, koska moinen ulkomaalainen nimihapatus turmelee kulttuurimme!
Ja kaiken maailman oha-Allah-sivaripellet tulee ulkoistaa maastamme, sillä siviilipalvelus ei sovi isänmaallisiin arvoihimme ollenkaan.
Kansanedustajien keskuudessa on useita, jotka eivät usko ihmisen vaikuttavan ilmastonmuutokseen ja lämpenemiseen. Näitä löytyy erityisesti perussuomalaisista ja keskustalaisista.

Nämä kansanedustajat vastasivat, että he eivät usko ihmisten vaikuttavan ilmastonmuutokseen:

Keskusta: Lasse Hautala, Jari Leppä, Arto Pirttilahti, Markku Rossi ja Mikko Savola. Peräti 16 jätti vastaamatta.

Perussuomalaiset: Juho Eerola, Lauri Heikkilä, Reijo Hongisto, Olli Immonen, Anssi Joutsenlahti, Ari Jalonen, Pentti Kettunen, Maria Lohela, Pirkko Mattila, Hanna Mäntylä, Jussi Niinistö, Vesa-Matti Saarakkala, Timo Soini ja Juha Väätäinen.

Muiden puolueiden vastanneista kaikki vastasivat kyllä.

Ilmatieteen laitoksen tutkimuspäällikkö Heikki Nevanlinna kehottaa kieltäjiä palaamaan koulun penkille. Hän korostaa, ettei kyse ole ”uskosta”, vaan kyseessä on fysikaalinen fakta, jonka takana maailman tiedeyhteisö seisoo. Nevanlinna kehottaa kansanedustajia hakemaan tietoa. Hänen käsityksensä mukaan päättäjien ei kannata uskoa jokaista maallikkoblogistia.
Nevanlinna ehdottaa, että mikäli kiinnostusta löytyy, Ilmatieteen laitos voi järjestää aiheesta seminaarin kansanedustajille.

Kuten on aiemmin tullut ilmi, poikkeuksellisen moni kansanedustaja tietyissä puolueissa uskoo luomisoppiin. Jotkut näistä myös haluavat, että luomisoppia opetettaisiin koulussa oikein oppiaineena. Mikäli näin tehtäisiin, ihmiskunnan keräämä tieto korvattaisiin vähitellen ihmiskunnan keräämillä luuloilla.

Eräs tuttavani oli sitä mieltä, että kansanedustajia ei tulisi vaivata liian monimutkaisilla kysymyksillä. Pitäisi aloittaa aivan alusta kysymällä esimerkiksi: Uskooko arvoisa edustaja, että maapallo on pyöreä?

***
Korkea-arvoiset piispat ovat tarkkaan laskettuaan saaneet selville maailman luomisen todellisen ajankohdan. Maailma luotiin 22. lokakuuta 4004 ennen ajanlaskumme alkua. Tapahtumasta tulee kuluneeksi laskutavasta riippuen joko 6014 tai 6015 vuotta, jos oikein ymmärsin. Piispatkaan eivät pystyneet määrittämään tarkkaa kellonaikaa (GMT, UTC, EEST), mutta olivat varmoja, että luomistyö tapahtui kyseisen lokakuun 22. päivän ehtoopuolella.
Tarkoittaako tuo 22.10.-4004 luomistyön alkamispäivää, vai päivää, jolloin maailmasta tuli valmis?
Olen ollut siinä käsityksessä, että luominen kesti viikon, vai oliko se kuusi päivää ja Luoja huilasi sitten sen seitsemännen. Timo Soini varmaan voisi katoliselta kannalta valaista tätä kysymystä. Edellyttäen tietysti, että nuo laskijapiispat eivät olleet harhaoppisia eli protestantteja, joiden laskelmat voivat olla pielessä yhtä paljon kuin ilmastontutkijoiden laskelmat.
"Luvassa terassisäitä! Ensilumi tuli jo!"
Ilmaston lämpeäminen on tietenkin korkeamman hallelujassa, kun on jokseenkin sekava tuo viiden päivän ennuste. Sataahan sitä tuhkaa ja tulikiveäkin...ja sammakoita.
Soini on niin lihava, ettei kauaa noilla läskeillä elä. Mahtaa olla kova kuormitus sydämellä.

Soini on fundamentalistiuskovainen ja haravoi myös sillä ääniä. Ehkä hän kokee olevansa johdatuksessa.

Ihmettelen vaan, että miten noilla asenteilla lisätään syrjäseutujen työllisyyttä ja palvelujen saatavuutta. Käytännössä käy niin, että syrjäseudut jäävät ilman ja Suomi eriarvoistuu. Kiitos siitä saavat perussuomalaisten muukalaisvihamielisten puheiden, joiden laineet saavuttavat syrjäkylien hörhöt.

Kun persut pääsevät hallitusvastuuseen ja valtiovarainministeriön virkamiesten hampaisiin, loppuu laulu lyhyeen. Sitten nähdään, millä lailla kupla puhkeaa.
Kannattas tutustuu liperinuutiset.fi-sivustoon, jossa näitä Persujen "ökkäröintei" on julkastu ennen, kun tulee asiasta avautuun. Ihan asiallisista ja faktoihin perustuvaa kirjotteluu eikä todellakaan täytä kunnianloukkauksen tunnusmerkistöö. Niinhän sitä sanotaan, et se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, eli jos Liperin kunnan virkamiehet ei kestää niihin kohdistuvaa kritiikkii, niin sillon on valitettavasti väärällä alalla. Kuntalaisilla on oikeus tietää totuus, jos kunnan johdossa toimii entisii rikollisii, jotka on oikeudessa tuomittu mm. kavalluksesta ja
joilla on 2,5 miljoonan euron velat ulosotossa.

http://liperinuutiset.fi/ETUSIVU.aspx

"Havainnojan" kannattas käyttää havannointikykyynsä vähän monipuolisemmin...
Saman uutisen mukaan persuissa on myös 3 kansanedustajaa, jotka puoltaa lakialotetta: Reijo Tossavainen, Arja Juvonen ja Anne Louhelainen, eli kuten sanottu Persuissa ei oo ryhmäkurii, joten joku homomyönteinen Persu voi puoltaa lakialotetta. Jos adoptio-oikeus jätettäs pois, niin Persuistakin löytys enemmän allekirjottajii ku vaan ne 3...
Jollain kumman tempulla Mika Niikko niputtaa yhteen seksuaalisen suuntautumisen ja henkilön arvomaailman.

Toisin sanoen, jos vaikkapa Riquman haluaisi mennä Mika Niikolle töihin, hänen olisi pakko työhaastattelussa kertoa, sattuuko ehkä olemaan seksuaalisesti kiinnostunut omaa sukupuoltaan edustavista henkilöistä. Jos vastaus olisi myöntävä, joutuisi varmaan selittelemään aika pitkään, että ei se kuitenkaan arvoihin vaikuta, ihan nämä perussuomalaiset arvot tässä kuitenkin jylläävät...
Puppari ei varmaan oo kuullu sellasesta ku valehtelu työhaastattelussa. Ei tarvi selitellä, jos ei kerro mitään tai valehtelee kysyttäessä. Mä en työantajana kysys suuntautumista niin ku en mitään muutakaan yksityisasiaa, mut jos joku omasta alotteestaan kertos, niin en mä palkkais sitä töihin, koska ois jotenkin epäilyttävää moinen mainostaminen.
Mutta Niikko olisi valmis kysymään ja vetäisi varmasti omat johtopäätöksensä, jos ei suostuisi vastaamaan laittomasti esitettyyn kysymykseen.
Mä puhuinkin valehtelusta, en vastaamatta jättämisestä. Ei sillä, et mä haluisin mennä töihin paikkaan, jossa (laittomasti) kysytään yksityisasioita.
Mitäs kummallista tossa... Halla-ahohan otti mielestäni aika jännän kannan aikanaan noihin aikanaan, totesi vain että syyttömien ampuminen on väärin. Josta sitten suora jatkopäätelmä on että syyllisten ampuminen onkin aivan ok? Ja kun vielä Breivik oli sitä mieltä että hänen uhrinsa olivat syyllisiä, niin tuliko Halla-aho sanoneeksi että hänen mielestään Norjan tapahtumat olivat ok?
Tämä turpaan ottaminen, facebookaaminen yms. yms. voi olla perussuomalaisten strategia pitää näkyvyyttä yllä. Tuulipukukansa menee ilman muuta äänestämään lyötyjä ja torjuttuja. Löytyy niin mukava samaistumiskohde välittämättä tippaakaan heidän todellisesta linjastaan.
Jani Toivolan kuningasajatuksii:

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011100414504898_vi.shtml

Ja ammattiloukkaantuja-Toivola on taas loukkaantunu:

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/televisio.shtml/1400102/jani-toivola-raivostui-kansanedustajan-rajusta-kommentista

Jani Toivola vois jatkossa lopettaa ton julkisen avautumisen loukkaantumisistaan ja keskittyy tanssimisen ja ammattiloukkaantumisen sijaan enemmän kansanedustajan työhön - tai vaihtoehtosesti irtisanoutuu eduskunnasta ja perustaa oman tv-ohjelman, jonka nimi on Jani Toivolalla on asiaa. Siinä se vois kertoo, mitä mieltä se on päivän polttavista kysymyksistä ja kertoo, miten sitä on taas päivän aikana loukattu.
Kansanedustajan työhön kuuluu arvokysymykset. Ne ovat sitä todellista työtä.
Mitäs, jos Riku itsekin keskittyisit ihan siihen työhön, mitä sinulla on (jos on), etkä tulisi heittämään täysin törkeitä henkilöön kohdistuvia solvauksiasi tänne?

Kyllä. Meille kaikille on jo tullut selväksi, ettet pidä Jani Toivolasta. Ei sinun tarvitse omaa rasistista asennettasi täällä päivittäin julistaa.
Tarvitseeko aina provosoitua noin? Kanssakeskustelijoiden kunnioittamisen pitäisi aina olla molemminpuoleista. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, tai jotain. Saunassa ja keskustelufoorumilla ollaan kaikki tasa-arvoisia keskenämme.

Mielestäni täällä ei ole erityisesti solvattu ketään, puhumattakaan siitä, että olisi esitetty rasistisia asenteita. Julkisuuden henkilö nyt tapaa olla suurennuslasin alla, ja tämän julkisesta toiminnasta on ihan sallittua kertoa omat mielipiteensä.

Olen minäkin hieman huolissani ns. äärimmäisiä tunnetiloja kuvaavien suomen kielen ilmausten inflaatiosta. Eikä Jani Toivola ole ollut ihan osaton tällaisen kehityksen vauhdittamisessa.

Sinänsä arvostan Toivolan rohkeutta ottaa kantaa vahvasti ihmisoikeuskysymyksiin ja muihin omantunnonasioihin. Ja toki hänen suhteensa kulttuuriin ja taiteisiin on minusta huomattavasti terveemmällä pohjalla kuin mitä perussuomalaisten suunnalta on kuulunut.
Mitäpä, jos Petekin vaan keskittys virkaansa puolustusvoimissa ja jättäs kirjottelut Ranneliikkeessä vähemmälle. Olettaen tietysti, et Pete ylipäätään on (tolla militaristisella asenteella) töissä puolustusvoimissa, kuten väittää. Harvoin tollaset maanpuolustusintoilijat siellä pärjääkään...

Ja mikä rasismi? Turha vetää rasismii mukaan tähän keskusteluun. Mun arvostelu kohdistu pelkästään Jani Toivolan toimintaan eduskunnassa ja sen ulkopuolella. Musta ihonväri ei vapauta Jani Toivolaa siihen kohdistuvasta kritiikistä.

Ja kuka täällä on solvannu ja ketä? Harvoin Peten suusta on muuta kuultukaan ku toisiin käyttäjiin kohdistuvii henkilökohtasii solvauksii.
Vihreet vois lopettaa, jos ne ois fiksui, ton kohkaamisen ilmastonmuutoksesta, koska ilmasto ei lämpenekään, vaan pikemminkin kylmenee, vaikka virallinen propagandakoneisto väittääkin sen lämpenevän.

http://areena.yle.fi/ohjelma/2501

Muutenkin pitää erottaa, mistä keskustellaan, kun puhutaan "ilmastonmuutoksesta": puhutaaks ympäristöongelmista vai siitä, et ilmasto ois oikeesti muuttumassa (ihmisen toimesta). Ympäristönsuojeluhan on tärkeetä, mut sillonkin pitää olla huolissan enemmän ympäristöongelmista, kuten saastumisesta, vesistöjen likaantumisesta, ilmakehän puhtaudesta jne. eikä suinkaan kohkata ilmastonmuutoksesta.

Mistä Vihreet ylipäätään on keksiny koko käsitteen ilmastonmuutos? Siihenhän Vihreiden kannatus oikeestaan perustuu, "ilmastonmuutoksesta" ja ympäristöasioista kohkaamiseen, koska ilmeisesti Vihreissä ollaan siinä käsityksessä, et mikään muu puolue ei oo kiinnostunu ympäristöongelmista eikä niiden ratkasusta. Onneks enemmistö suomalaisista osaa pitää järjen kädessä myös ympäristöasioissa.
Kiitos Riquman, tulipa nyt kerralla sekin selväksi, mihin se vihreiden (toki varsin vähäinen) kannatus perustuu. Ilmastonmuutoshan se.

Onneksi sentään useampi suomalainen ei ole haksahtanut pitämään tätä kysymystä mitenkään tärkeänä, tai edes totena, vaikka vihreät ovat onnistuneet kohkaamaan siitä niin, että jopa Yleismaailmallinen Virallinen Propagandakoneisto on saatu siihen uskomaan. Ja hyvä että aina yhtä luotettava MOT on nyt löytänyt tiedemiehen, jolla on hallussaan LOPULLINEN TOTUUS, tästäkin asiasta.

Näinhän se on ennenkin ollut, että kyllä kansa tietää...
http://jukkarelander.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84847-kansa-tietaa
Jaaha, niinhän se tietysti on, et Vihreiden totuus on aina se oikee virallinen totuus, koska virallinen totuudentorvi nimeltä Jukka Ralander on niin sanonu.

Totuushan nyt kuitenkin sattuu oleen se, et Vihreiden (onneks varsin vähänen) kannatus perustuu ilmastonmuutokseen ja ympäristökysymykseen, vaikka moni äänestääkin Vihreitä lähinnä arvoliberalismin takii. "Liberalistisii" arvoi löytyy kuitenkin myös esim.;

a) vasemmistoliitosta, joka kannattaa homoavioliittoo,

b) SDP:stä, joka kannattaa työntekijöiden oikeuksii ja joka on jämähtäny savupiipputeollisuusaikakauteen, jota ei enää oo

c) Kokoomusta, joka kannattaa vapaata maahanmuuttoo, koska suomi tarvii halpatyövoimaa ulkomailta

d) ja Persuista, jotka vastustaa mm. ydinvoimaa ja kannattaa ympäristösuojeluu järkevämmistä näkökohdista ku Vihreet.

Ja tässäpä hyvä kirjoitus Vihreistä:

http://erkkihavansi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41698-vihreiden-virheiden-virnuilua

Ja miks ylipäätään muilla ku Vihreillä on tässä maassa äänioikeus, koska eihän "ne muut" osaa edes äänestää oikein ja Vihreillähän on tunnetusti se lopullinen totuus kaikissa asioissa?
Timo Soinin, tuon iltapäivälehtien kultamunan, ei tarvitse paljon suutaan avata, kun taas revitään näkyviä otsikoita.

Nyt hän on totuuden torvena lausunut, että ei siitä viinanjuonnista mitään haittaa ole, pelkkää huhupuhetta. Aiheena on tietysti budjetissa oleva alkoholiveron korotus, jonka vuoksi esimerkiksi kossupullon hinta noussee peräti eurolla (apua!!!). Soinin mukaan tämä on huutava vääryys duunareita kohtaan, jotka haluavat luonnollisesti ottaa "kovan duuniviikon jälkeen pienen kopsun".

Niinpä. Kyllä nyt suomalainen duunari tekee konkurssin. Yhdestä kossupullosta tulee kymmenisen reilua "kopsua", toisin sanoen Sonin säälittelemän duunarin kuukausimenot lisääntyvät pahimpina kuukausina (5 viikonloppua) jopa 50 senttiä. Vuodessahan se tekee kovien duuniviikkojen määrästä riippuen lähemmäs 5 euroa.

Mahtaako kyseessä olla kuitenkin pers... anteeksi, The Finns -puolueen kampanja ammattiyhdistysliikkeen valtaamiseksi. Jotenkin vain tuntuu siltä, että Soini tässä pahemman kerran aliarvioi suomalaisen duunarin järjenjuoksun, asioiden tärkeysjärjestyksen ja suhteellisuudentajun. Olisikohan valtakunnassa ja budjetissa joitakin oikeitakin ongelmia, jotka kannattaisi nostaa julkisuuteen?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/timo-soini-uusii-kielta-jytkyn-jalkeen-tuli-kopsu/art-1288419872951.html

PS. Iltasanomien toimittaja äimistelee kopsu-sanan käyttöä ja pitää sitä käyttösuomen uudistamisena. Taitavat olla kovin nuoria nämä nykyajan poliittiset toimittajat. Kaiken lisäksi toimittajaparka joutui etsimään sanan merkitystä urbaanista sanakirjasta, vaikka sen käyttöalue on mahdollisimman kaukana urbaanista...
Missäs kohtaa Soini on sanonu vastustavansa alkoholiveron korotusta? Soinihan vaan siteeras sitä, mitä on joskus sanottu siitä, miten duunareiden ottamista kopsuista ei oo ollu haittaa eikä sitä joskus ennen oo pidetty ollenkaan pahana. Taitaa Pupparilla ikä tehdä tepposet...
Juu, olen pahoillani. Minun ikäisilläni on tapana kuvitella, että budjettikeskustelussa puhutaan budjetista ja joko kannatetaan tai vastustetaan esityksen kohtia.

Totta kai Soini kannatti puheenvuorossaan lämpimästi alkoholiveron korotusta, vaikka alkoholista ei mitään haittaa olekaan. Persuke edellä kulkeva puolue katsoo luonnostaankin taaksepäin ja muistelee sitä, mitä ei joskus 50 vuotta sitten yleisesti tajuttu pitää ollenkaan pahana. Kossuhan on elintarvike ja kuuluu jokaisen duunarin eväsboxiin.
EN itse mitenkään kuulu tämän sivuston ylläpitoon, mutta k*rpii tämä henkilökohtaisuuksiin meneminen.
Esimerkiksi nimimerkin Riqu... takaa kirjoitetuissa kommenteissa voisi keskittyä enemmän asioihin ja vähemmän henkilökohtaisuuksiin.
Henkilökohtaisuuksiin ei oikeastaan pitäisi mennä täällä ollenkaan.
Keskustelualueella voisi muistaa hyviä tapoja, ja onhan meillä täällä ihan sääntöjäkin:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=help&grpid=
Tohon Pupparin Perusssuomalaisii mollaavaan kirjotukseen, jossa siteerattiin jotain Soinin yksittäistä lausetta, on vaikee ottaa kantaa, koska pitäs nähdä Soinin koko puheenvuoro. Muutenkin koko Pupparin kirjotus oli tarkotushakusta ja hyökkäävää propagandaa, samoin myöskin toi Pupparin kommentti "nuorista" toimittajista tietämättä kyseisen tomittajan ikää. Puppari vois lopettaa noi hyökkäykset millon nuorii, millon Perussuomalaisii vastaan ja keskittyy asia-argumentteihin. Ajat muuttuu, tulee uutta sukupolvee, arvon Puppari...
Vaikka mieli tekisi lopettaa tämä juupas-eipäs-jankkaaminen, väännetään nyt vielä kertaalleen rautalangasta mistä alkuperäisessä puheenvuorossani oli kyse.

1) Poliittisia puolueita arvioidaan niiden edustajien eli poliitikkojen sanojen ja tekojen perusteella. Poliitikko, varsinkaan kansanedustajaksi asti edennyt ja vielä vähemmän puolueen puheenjohtaja, ei vahingossa päästele suustaan mitä sattuu, koska hän tietää, että poliitikkojen puheita seurataan julkisuudessa varsin tarkasti. Kaikella on tarkoituksensa ja kohderyhmänsä, johon puheen on määrä vaikuttaa.
Jos Timo Soini lausuu jotain alkoholi- tai veropolitiikasta, hän tietää hyvin ja jopa toivoo, että lausuntoa sekä sen taustalla olevia motiiveja arvioidaan julkisuudessa. Tätä lausuntoa siis arvioin, puuttumatta mitenkään Timo Soinin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten ikään, ulkonäköön, painoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, uskontoon tai muuhun sellaiseen.

2) Puheenvuoroni jälkikaneettina ihmettelin Ilta-Sanomien peräti jutun otsikossa ihmettelemään sanaan "kopsu", joka mielestäni on suomea äidinkielenään puhuville aikuisille jokseenkin tuttu sana, eikä siinä mielessä minkäänlaista kielen uudistamista. Totesin, että mahdollinen syy ihmettelyyn voi olla lehden toimittajan ikä, jolloin hän ei ole edes ammatikseen suomen kieltä käyttävänä henkilönä ehtinyt aiemmin kartuttaa sanavarastoaan kyseisellä ilmauksella. Kyseessä ei ollut hyökkäys, nuoruushan on ajan mittaan korjautuva ominaisuus, ja nyt toimittaja sitten tuntee tuonkin sanan.

Riqumanille tiedoksi Timo Soinin puheen laajempaa kontekstia: Hänen ydinajatuksensa lienee ollut se, että hallituksen budjettiin sisällyttämä alkoholiveron korotus ei kohdistu haittaveroon vaan on askel kohti tasaveroa, koska se rankaisee samalla tavoin kaikkia kansalaisia varallisuudesta riippumatta. Tämän mielipiteensä vahvistamiseksi Soini eduskunnan ja Suomen kansan edessä mitätöi kaikki alkoholihaittoja koskevien tutkimusten tulokset julistamalla viinan tavanomaiseen kulutukseen kuuluvaksi täysin harmittomaksi hyödykkeeksi, jonka hinnannousu heikentää ennen kaikkea työväestön toimeentuloa.
Hittiläinen!

Meinasi ihan unohtua, että 'Paavinusko-Soinin', 'Sivari-Allah-ahon' ja James "potkukelkka" Hirvisaaren lisäksi löytyy vielä tällainenkin, suorastaan perustavaa laatua oleva "Perussuomalainen" kuin Freddy van Wonterghem...
No eihän tuo ole niin erikoista, kun muistaa, että Freddy on alunperin peffa eli perusflaami Belgiasta. Aikaisemmin Freddy aiheutti hälyä julkisuudessa kertomalla haluavansa bordelleja Suomeen, kun huorissa käynti kuuluu peffan kulttuuri-identiteettiin ja Freddy on niin kiireinen liikemies, että naisten lirkutteluun ei ole aikaa
Kylläpä Freddy työllistää viranomaisia kovasti. Vasta kesäkuussa samainen van Wonterghem oli syyteharkinnassa kirjoitettuaan seuraavasti: "Positiivisena asiana voidaan pitää, aina kun tapetaan muslimityttö, saadaan yksi potentiaalinen muslimien synnyttäjä pois pelistä". En tiedä miten tuossa jutussa kävi tai onko se vielä ollut käräjillä. Toivottavasti kirjoittelun toistuvuus katsotaan raskauttavaksi asianhaaraksi.

Toinen kotkalainen perussuomalainen Juho Eerolahan vastikään vaati Venäjän TV:ssä Petsamon palauttamista ja on kunnostautunut mm. julkisella strippaamisella. Näiden hemmojen poliittinen uskottavuus on nähdäkseni jotakuinkin Pelle Hermannin luokkaa.
Kyllähän Perussuomalaisiin mahtuu jos jonkinlaista suomalaista...

Onhan niissä Vihreissäkin mm. Tarja Gronberg, joka asuu Polvijärvellä Jumalan selän takana maalaistalossa ja omistaa vanha Mitsubishi Pajeron (tosi ympäristöystävällistä) tai Pekka Haavisto ja Oras Tynkkynen, jotka lentelee ympäri maailmaa "parantamassa" (anteeks pahentamassa) millon mitäkin epäkohtaa (niin ikään ympäristöystävällistä). Ja Vihreethän tunnetusti kannattaa tänne lisää homofoobisii muslimeita homoi potkiin (tosi homomyönteistä). Tynkkynenkin asuu Tampereella, pitää kakkosasuntoo Helsingissä ja matkustaa junalla Helsinki-Tampere välii (juna kuluttaa sähköö, joka tuotetaan ydinvoimalla, mikä onkin tosi "ydinvoimavastasta" toimintaa Vihreiltä).

Ja jos edellisessä ei ollu tarpeeks, niin viimestään jo Vihreiden energiavero- ja arvonlisäverolinjaukset osottaa, ettei kyseisellä puolueella oo hajuukaan tavallisten ihmisten elämästä. Ja kuten edellä huomataan, ei kaikki Vihreetkään asu Helsingissä ratikkakiskojen äärellä (ja Vihreiden energiaverot nostaa myöskin Vihreiden hellimän joukkoliikenteen, kuten juna- ja ratikkamatkojen hintaa).

Ja Vihreitä lähellä oleva Greenpeace kiipee millon mihinkin ydinvoimalatyömaalle häiritseen työmiesten työtä ja osaltaan hidastaan ydinvoimalan valmistumista, mikä jo viimestään todistaa ympäristöaktivistien kyvyttömyyden kantaa vastuuta ja täydellisen epädemokraattisuuden, koska ydinvoimalapäätös tehtiin demokraattisella enemmistöpäätöksellä hallituksessa.
Joopa...

Aikoinaan ollessani töissä YK:lla Genevessä pomonani oli belgialainen (flaami) ex-santarmimajuri, joka yleisen huhun mukaan oli saanut esimiehiltään ystävällisen neuvon siirtyä kansainvälisiin, diplomaattisella koskemattomuudella suojattuihin tehtäviin silloin Belgiassa riehuneen pedofiiliskandaalibuumin vuoksi.
Mies oli täysi ääliö, jonka koko turvallisuuspalvelu tunsi paremmin nimellä "Inspecteur Clouseau". Pojotorillakin olisi muuten varmaan hänestä kerrottavaa...
Käydessäni autolla lomailemassa Suomessa tankkasin Ranskan puolella ja seuraava pysähdys oli Hollannissa. Belgiassa en pysähtynyt edes kuselle. (liikennevaloihin pari kertaa Liégessä kyllä, mutta sitä ei lasketa, koska jalkani eivät koskettaneet Belgian maaperää...).

Ja nyt meillä on siis flaami perussuomalainen ilonamme! Mitä hän täällä tekee? Onko hän niin kaistapää, etteivät edes Belgian flaamit, nuo Mannereuroopan (skotit ovat vielä sisäsiittoisempia) joen rannassa banjoa soittavat pisamanaamat halunneet häntä enää porukkaansa, vaan lähettivät tänne meidän riesaksemme?

Hiphurraa...
Lukekaapa tämä:

[url]http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tyrmistys-herasi-miksi-tama-1400ekk-tienaava-perhe-karkotetaan/art-1288429319840.html?ref=hs-tf-promo1[/url]

Eikös tullutkin kuin tilaustyönä tuollainen imagonpuhdistus natsi-, homofobia- ja rasismiskandaaleissa rypeneille Perussuomalaisille? Eiväthän ne mitään rasisteja olekaan! Katsokaa nyt tuotakin laupeudentyötä maahanmuuttajaperhettä kohtaan!

Keskitysleirivartijoilla oli natsi-Saksassa taipumus valita omaatuntoaan rauhoittaakseen vankien joukosta joku juutalainen jolle olivat ystävällinen. Natsit laskelmoivat vielä sen varaan, että saavat näiden lellikkijuutalaisten avulla lievemmän tuomion natsismin romahdettua.

Natsit perustivat myös idyllisen Theresienstadtin keskitysleirin osoittaakseen muulle maailmalle miten hyviä olivat juutalaisille. Leiri oli tietysti vain katala valheellinen kulissi.

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaarelle nämä ovat fasismin historiasta tuttuja asioita, mutta tulipahan kerrottua teille muille jotka Hirvisaaren outoa käytöstä ihmettelette. Ja sitä miten hiljaa "maahanmuuttokriitikot" ovat olleet hyysäri Hirvisaaren PR-tempusta.
Eli jos Persut puolustaa työtä tekevää maahanmuuttajaperhettä, niin ne tekee siinäkin virheen? Ei näiden "suvaitsevaisten" logiikkaa voi ymmärtää...
Tuo nimi "Hirvisaari" on sen verran harvinainen, että mietiskelen tässä, onko hän mahdollisesti sukua kesämökkinaapurilleni, Laila Hirvisaarelle (ent. Hietamies).

Olisikohan Lailalla jotakin sanottavaa asiaan?

EDIT: Ai niin; "James" on tietysti vielä harvinaisempi (tai harhaisempi...).
Hannu hyvä jokaisella ihmisellä on sananvapaus ,jota muuten Suomessa ei valitettavasti ole. ..Tavalliset 100% lihaa syövät hetero miehet ovat joutuneet orjan asemaa Suomessa..Miksi heidän suu pitäisi tukkia jeesus teipillä?Homot voivat arvostella muita ihmisiä vapaasti, mutta jos hetero mies aukaisee suunsa niin heti ajojahti alkaa!!..Saithan sinäkin Hannu arvostella minun kirjoitusasua ja rikoit samalla vammaislakia ,mutta eihän se laki sinua koske!!
Edellinen