Perussuomalaisten menestys

» Linssilude Timo Soini

Hirvisaari kirjoittaa blogissaan muun muassa:

Ensinnäkin: Tamperelainen kansantaiteilija ja ystäväni Seppo Lehto on superhumoristi eikä mikään ahdaskalloinen natsi, ja hän on omien sanojensa mukaan "syntymähumalassa" eikä häntä kukaan tai mikään hillitse.
Toiseksi: Hänen visiittinsä eduskuntaan oli erittäin ajankohtainen tiistaisen istunnon takia (HE 19 sananvapaus ja rikoslaki), sillä käsittelin puheessanikin juuri Lehdon oikeusmurhaa.
Kolmanneksi: Pahoittelen, jos joku on loukkaantunut hänen internetissä julkaisemistaan kuvista, ja valitan jos jollakulla pipo kiristää; minulla ei kiristä.
Neljänneksi: Medialla taas mopo pahasti keulii, ja sen ainoana tarkoituksena lienee silkka kiusaaminen ja vahingonteko.

http://jam.pp.fi/blogi/294.htm
---
Lisäys
Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma antoi perustuslain mukaisen huomautuksen Hirvisaarelle. Se on järein toimenpide, jota puhemies voi käyttää tällaisessa tilanteessa.
http://yle.fi/uutiset/heinaluomalta_huomautus_hirvisaarelle/6863055
Ilta-Sanomien toimittaja Johannes Kotkavirran erittäin aiheellinen huomio:

"Soini ei ole erottamispäätöksen yhteydessä ottanut kantaa Hirvisaaren tekoihin tai mielipiteisiin. Soinia huolettaa ainoastaan törttöilyn vaikutus puolueen kannatukseen. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Hirvisaaren samanlaisilla puheilla keräämät äänet kyllä kelpasivat."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288605435460.html
Tämä tapaus aloitti Perussuomalaisten hajoamisen. Natinahan on jatkuvasti kulisseissa kasvanut ja vieläkin kulissit ovat pystyssä, mutta käytännössä vain Soinin persoona pitää kokonaisuutta kasassa. Jos ja kun Soini päivänä eräänä onkin syystä tai toisesta syrjässä keskipisteestä, niin se on soromnoo.

EDIT:

Soini myös tietää varmasti oman merkityksensä puolueen olemassaololle.

***

James Hirvisaaren häätäminen oli puolueen kannalta lähinnä oman kuvan kiillottamista. Käytännössä Hirvisaaresta sai helpon syntisäkin, jonka poisheittämisen jälkeen on taas vähän aikaa vähän keveämpi kulkea ja esittää puhtaampaa.
Jamesgate jatkuu vielä esimerkiksi Asikkalassa, jossa joudutaan pohtimaan Hirvisaaren erottamisesta syntyvää tilannetta. Toistaiseksi on epäselvää, väistyykö Hirvisaari kunnanvaltuuston varapuheenjohtajan tehtävästään.

http://www.ess.fi/?article=430977

Hirvisaari alkoi tänään haukkua puoluetovereitaan.
Pirkko Ruohonen-Lerner on Hirvisaaren mielestä "äärimmäisen huono ryhmänjohtaja, kiukkuinen ja pahantuulinen, ihmissuhdehallinta ala-arvoista. Omassa kansanedustajan työssään hyvinkin ahkera. Puukottaja, puolueen varsinainen hajottaja". Soini on Hirvisaaren mielestä mm. huono ihmisjohtaja sekä huonotuulinen jyrä.

http://www.ess.fi/?article=431028
Välillä olikin hiljaista perussuomalaisten leirissä, mutta onneksi kuluneen kuukauden aikana on alkanut tapahtua.

On ollut perussuomalaisten järjestämä natsahtava heteropride kristdemien peukuttamana, sitten Soini pullahti kaapista pikkudiktaattorina "homoliittoasiassa", Jamesgate Lehtoineen on edelleen menossa ja paikallisyhdistyksissäkin tapahtuu.

Tänään on vuorossa Mäntsälän kapina, jossa tappouhkauskin lensi.
Mäntsälän perussuomalaisten paikallisyhdistys jouduttiin lopettamaan hallituksen jäsenten välisten riitojen vuoksi. Hallituksen jäsenet ovat riitelyn lisäksi tehneet toisistaan ilmoituksia sosiaaliviranomaisille, poliisille ja Kelalle.
Koko tilanne on niin tyypillisen perussekava, että kannattaa lukea itse:

http://www.ess.fi/?article=431043

Koska perussuomalaisia ei näytä yhteisten asioiden hoitaminen kiinnostavan, on tietenkin ilahduttavaa, että heille maksettujen suurten puoluetukien vastapainoksi kansa saa edes sirkushuveja.
He-hee. Vaikka olenkin ollut sitä mieltä, että Persuille tulisi antaa mahdollisuus näyttää mihin he pystyvät, nii nyt on ehkä aika myöntää, että nää näytöt puhuvat puolestaan...en tiedä, oletettavasti puolueessa on/ on ollut mukana porukkaa, jotka pyrkivät hoitamaan yhteisiä asioita, jonkinlaiselta järkipohjalta, mutta näitä pohjanoteerauksia alkaa kasaantua sellaista tahtia. Dermokratia tietysti tuottaa tämänkin vaihtoehdon ja eduskuntavaaleihin on vielä aikaa, joten toistaiseksi kyseessä on suuri puolue, mielipidemittauksissa jopa toisiksi suurin.
Persujen hajoomista on povattu niin kauan ku jytky on ollu pystyssä ja vieläkään sitä ei oo tapahtunu. Persut erotti 39:stä kansanedustajasta yhden. Homojen toinen suosikkipuolue Vasurit on puolestaan tähän mennessä erottanu 14:sta kansanedustajastaan kaks. Eikä tietenkään unohdeta muiden puolueiden ympärillä pyörineitä kohui...
Minä en ole tätä ennen nähnyt erityistä merkkiä varsinaisesta repeämästä. Nyt ensimmäinen konkreettinen merkki on tullut. Uskon edelleen, että perussuomalainen puolue on "voimissaan" niin kauan kuin tanssi jatkuu Soinin ympärillä. Sen jälkeen alkaa näivettyminen. Perussuomalaisten menestys ei perustu mihinkään tulevaisuuden visioon, vaan protestille annettavaan tilaan. Sen sijaan, että olisi jokin ihanne, niin puolueen olemus koostuu enemmänkin erilaisten vastustuksien summasta. Tuolle olemukselle ei suitsiminen tiedä hyvää.

PS. Muidenkin puolueiden kannattaisi vähän mennä itseensä ja oikeasti kirkastaa visioitaan.
Mihinkäs Kepun menestys sitten perustuu? Onks Kepulla esim. todellista vaihtoehtoo EU-tukipakettien suhteen? Tuskin, vaan todennäkösesti tullaan seuraavissa eduskuntavaaleissa näkeen yks Suomen poliittisen historian törkeimpii takinkäännöksii.

Vaikka Persuista nyt potkittaskin Hirvisaari ja ehkä Hakkarainen pois, niin mitä sitten? Ei ne siitä mihinkään hajoo. Se ilahduttas viherpiipöitä aivan liikaa! ;D
"Eikä tietenkään unohdeta muiden puolueiden ympärillä pyörineitä kohui..."

Tässä ketjussa kerrotaan perussuomalaisista ja heidän tekemisistään. Uuden Suomen Puheenvuorossa voi sitten kertoa ja kauhistella muiden puolueiden tekemisiä. Siellä päivystää perussuomalaiskaarti, jonka "keskusteluihin" voi halutessaan osallistua.
Tossulla on tänään ollut tosi paha päivä, noussut varmaan väärällä jalalla sängystä tms.:

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151095-vassarit-vaalivat-kommunistien-henkista-perintoa
Hyvä Riquman1990,

Me ollaan tapeltu keskenämme tällä sivustolla kuni kiimaiset kollit konsanaan jo pari vuotta.

Miksi vitussa???!!!

Olisikohan aika haudata sotakirves, antaa rauha SMO:lle ja kumppaneille saitin pyöritykseen ja ruveta miettimään enempi niitä meitä yhdistäviä juttuja; eli hallitsematonta homofobisten äärimuslimien maahanmuuttoa, Suomen puolustuksen alasajoa, poliisin määrärahoja jne. Ja jutella vaikka privana. Se olisi itse asiassa ihan hyvä, jos vain joskus viitsisit.

Persujen hommat hajoavat ihan aikuisten oikeasti käsiin. Toinen toistaan typerämmät edustajat vetävät koko puolueen pohjamutiin. Sinä et voi sille mitään. Kyllä ne Hakkaraiset ja Allah-ahot lähtee kohta kiitään joko itse tai ajettuna myös.

Ota yhteyttä privaattina, jos siltä tuntuu. Kaksintaistelukutsuja ei ole luvassa (paitsi verbaalikaksintaisteluun ehkä kaljalla istuessa. Voin vaikka maksaa siitä riemusta.).

Agendasta huolimatta en silti tykkää Persuista vähän vähää. Paitsi Tom Packalenista, joka on ihan muuten vaan hyvä jätkä ja kunnon poliisi.

Ja Riquman, Tom on muuten nimestään huolimatta ihan suomenkielinen...
Mihin toi Paten purkaus nyt taas liittyy?

Mitä tulee Persujen "typeryyteen", niin rehellisesti sanottuna Suomen kaks typerintä puoluetta on Vihurit ja Vassarit. Ja vaikka Hakkarainen ja Hirvisaari potkittaskin Persuista, niin mitä sitten? Sinne jää vielä 37 muuta.
Kansanedustaja Tossavainen menee nyt mielestäni liian pitkälle.
Hän väittää muun muassa, että "ministereistä ainakin Ville Niinistö, Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen hyväksyvät lainvastaisen toiminnan."
...Ajallisesti kaukaista, mutta silti periaatteessa samanlaista toimintaa oli natsi-Saksassa 1930-luvulla. Ja Suomessakin samoihin aikoihin Lapuan-liikkeen toimesta."

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151173-ministerit-hyvaksyvat-lainvastaisen-toiminnan-erotkaa
---
Perussuomalaisten Hauta-aho kirjoittaa ongelmista puolueessaan:

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151008-ps-euroehdokasvalinta-kansanvaltainen
Valtion omistajaohjauksen piirissä on mm. Arctia, Fortum, Kemijoki, Neste, Patria, Vapo, Kemira, Outokumpi, Rautaruukki, Stora Enso, Talvivaara.

Hallitusneuvotteluissa omistajaohjaus on annettu Vihreille. Kenelle sitten tuli yllätyksenä, että Vihreät toteuttavat omia tavoitteitaan?

Onko "poliittinen ohjaus" aina kategorisesti vain ja ainoastaan pahasta?
Koska tämä asia nyt nostettiin esille, kirjoitan yhden sitä koskevan kommentin.
Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on tyytyväinen, että Hautala selvitti asian perin pohjin ja jatkoi: "Mutta sitten toisaalta täytyy todeta, että omistajaohjauksen velvollisuus on katsoa valtionyhtiöiden toimintaa ja tehdä tämänkaltaista harkintaa kuin Arctia Shippingin osalta on tehty. Siinä mielessä tämä itse sisältöasia on mennyt ihan järkevällä tavalla”.
Katainen toteaa, että hänen oikeudenmukaisuuskäsityksensä mukaan sekä prosessi että lopputulos menivät oikein. Kataisen mukaan myös jatkossa omistajaohjauksesta vastaava ministeri voi käyttää rikosilmoitusasioissa samanlaista harkintaa kuten Hautala.
”Näin toimitaan yksityisissä yrityksissä ja näin toimitaan valtionyhtiöissä. Aina pitää katsoa, mikä on sen valtionyhtiön etu”, Katainen sanoi.

Artikkelin lopussa Katainen kertoo, kuinka hankala ja monitahoinen asia on kyseessä:

http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+Hautala+toimi+oikein/a1381461343747
Soini ois valmis potkiin Virheet kokonaan ulos hallituksesta tekemästä enenpää virheitä ja vahingoittamasta tätä maata yhtään enenpää. Soini on oikeessa siinä suhteessa, et Virheet ei oo hallituksessa ollessaan muuta tehnykään ku töpeksiny. Eka Niinistö, sit Hautala ja vielä kerran Hautala. Aika paljon virheitä mahtuu noinkin pieneen puolueeseen...

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/10/1818303/soini-hallituksessa-on-toimintakyvyton-puolue

Vaikuttaa siltä, et Hautala ei pahemmin kehtaa näyttää naamaansa emämöhläystensä jälkeen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288608640994.html
"Soini ois valmis potkiin Virheet kokonaan ulos hallituksesta" ja niin edelleen.

Nyt vaan sattuu olemaan niin, ettei Soinin pitkäkestoisella meuhkaamisella ole merkitystä muualla kuin hänen omassa porukassaan. Soini ei myöskään vaihda ministereitä, turha edes haikailla. Soinin ulostulot tuovat muille suomalaisille korkeintaan hienoista hupia lokakuuhun.
Soinin neljä viimeisintä plokikirjoitusta todistavat jälleen kerran, ettei hänestä ole ministeriksi seuraavassakaan hallituksessa. Populistisella huulenheitolla ei maamme asioita hoideta.

Neljä surkeaa plokikirjoitusta:

http://timosoini.fi/
---
Lisäys
Puheenvuoro ja kommentteja sunnuntai-illaksi:

http://harrikiiskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151603-rasismin-ja-vihamielisyyden-varaan-rakennettu-puolue
Eiköhän Hautala ja Greenpeacen eduskuntaryhmä oo jo moneen kertaan todistanu, et niistä ei kerta kaikkiaan oo hoitaan vastuullisesti meidän maan asioita. Muille suomalaisille Greenpeacen eduskuntaryhmän toiminta aiheuttaa lähinnä valtavan myötähäpeen tunteen.

Jälleen uus kohu mainitusta Greenpeacen eduskuntaryhmästä saatiin, kun ko. puolueen liittohallituksen jäsen nimitteli Persujen kaupunginvaltuutettuu rasistisesti. Miten monta vastaanvanlaista ulostuloo tosta puolueesta vielä saadaankaan?

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/vihrean-kasittamaton-purkaus-maahanmuuttajasta-persujen-rotupesutuote/
Kun ei ole mitään tärkeää tekemistä, niin silloin tietenkin kahden nuoren keskinäinen kinastelu on maailman tärkein asia.

Liisa Tamminen pyysi myöhemmin anteeksi kommenttiaan. Tamminen ja Xia tapasivat toisensa lauantaina. Xian mukaan väärinkäsitys ratkaistiin keskustelemalla.
Siinä se.
Ja kun ei oo mitään tärkeetä tekemistä, lehdistö ja tietyt nimimerkit kyttää Persujen tekemisii kuola suunpielestä valuen.

Ja totta kai vihurit tietenkin kiinni jäädessään sanoo, et "mähän pyysin jo anteeks, eiks se muka riitä?" Tai ku jää kii toinen toistaan typerämmistä kommenteista, niin kyse on "väärinkäsityksestä". Ei, anteekspyyntö ei todellakaan riitä. Virheiden/Greenpeacen pitäs irtisanoutuu tästä.
Missä viipyy keskusteluketju vihreiden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä? Silloin ei tarvitsisi toistuvasti kuormittaa tätä ketjua asiaankuulumattomilla jutuilla.
Itse asiassa... tämä ketjuhan ei sinänsä ole Persujen tekemisiin tai tekemättömyyksiin liittyvä ketju, vaan persujen menestymistä pohtiva ketju. Persujen tarinaan vaikuttavat myös muiden puolueiden valinnat.
No mutta sitten.
Kiitos oikaisusta. Tässä ketjussa voidaan siis keskustella kaikesta mahdollisesta, mikä saattaa vaikuttaa Perussuomalaisen puolueen kannatukseen, eli kaikista asioista taivaan ja maan välillä, joista perussuomalaisilla poliitikoilla tai heidän kannattajillaan voi olla mielipide.

Itse kyllä selkeyden nimissä jaottelisin poliitikkojen tai puolueiden kannatusta koskevaa keskustelua esimerkiksi kussakin tapauksessa aloitteellisen tai eniten aktiivisen poliitikon puoluekannan mukaisesti, mutta käyhän sen tietysti näinkin.
Public eye kirjoitti: "Missä viipyy keskusteluketju vihreiden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä? Silloin ei tarvitsisi toistuvasti kuormittaa tätä ketjua asiaankuulumattomilla jutuilla."

Kyseisen piiperön avautuminen Persuista liittyy olennaisesti Persuihin. Jos Puppari kaipailee omaa ketjuu Vihureille, niin siitä vaan perustaan!
Joo, pidetään mielessä. Heti kun tulee esille jotain sanomisen arvoista vihreistä, lupaan olla kirjoittamatta sitä tähän ketjuun. Joku muu voi kyllä ehtiä ensin :)
Soinin viimeisin plokiulostulo kertoo ongelmista ja epätoivosta:

http://timosoini.fi/

Siis Soinin omista ongelmista. Ahdistavaa hänelle, kun ei ole päässyt ministerien joukkoon ja aika sekä energia kuluvat oman porukan kurissapitämiseen sekä vihollisten etsintään.
Soini puhuu asiaa. Iltalehti oli ainoo, joka uutisoi tästä Virheiden uusimmasta rasistisesta möläytyksestä. Jos joku Persu ois möläyttäny Virheiden mamujäsenestä jotain vastaavaa, niin YLE:n valtakunnallinen ykköskanava ois käsitelly sitä pääuutislähetyksessään.
Ei Soini-ilmiö mihinkään oo hiipunu, vaan pikemminkin vakiintunu osaks tän maan valtavirtapolitiikkaa. Suomessa on nyt pysyvästi 4 suurta puoluetta.
Kyllä näitä populistiliikkeitä tulee ja menee niin kauan kun riittää ihmisiä, joille ei kelpaa mikään ja jotka omasta mielestään osaisivat tehdä kaiken paremmin kuin kukaan muu. Ja niitähän riittää.

Sitten kun oikea valta alkaa houkuttaa ja jopa vie mukanaan, tulee myös vastuu ja todelliset tulokset tulevat näkyviin. Ja kierre alkaa taas alusta...
Ja sulleko riittää, et me saadaan tukee Euroopan kiviriippoi sekä omaa kansaansa sortavii kehitysmaita ja ottaa tänne vielä elintasopakolaisii em. maista?
Perussuomalaiset nuoret mainostavat itseään ilmaiseksi Usarin Puheenvuorossa. Nyt on menossa syyskokouksen ehdoskaslistan esittely.

http://kunnallisvaaliehdokastoniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151956-kannatan-ps-nuorten-pjksi-eloa-seka-vpjksi-voutilaa-ja-hernesniemea

Siinä homofobi Toni Ahva kehuu homofobi Simon Eloa, joka kirjoittaa homoista muun muassa:

"Tosiasiassa tämä on vain rekisteröidyn parisuhdelainsäädännön jälkeinen toinen välietappi, jonka mahdollisen läpimenon jälkeen esitetään sopivan ajan päästä sitä "oikeaa tasa-arvoista avioliittolakia", joka mahdollistaa lukumääräneutraaliuden eli moniavioisuuden.
Sillä niillä samoilla argumenteilla, joilla kannattaa tätä lakimuutosta, täytyy kannattaa myös moniavioisuutta."

Elon kootut aivopierut:
http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133952-tasa-arvoinen-avioliittolaki-on-vain-yksi-valietappi

Samuli Voutila kuuluu myös samaan perussakkiin, joka vastustaa homojen oikeuksia.
Sangen outoja nämä umpiossa kasvaneet persutapaukset, jotka julistavat tietämättömyyttään ja sivistymättömyyttään kaikkialla.
Kansanedustaja Olli Immonen (ps) laati Uuden Suomen Puheenvuoroon kirjoituksen, josta US:n vastaava päätoimittaja Markku Huusko sanoo muun muassa:
- Se koettelee sananvapautemme rajoja ja myös Uuden Suomen sääntöjä. Hän on laittanut kirjoituksen itse päätöksentekijöille ja kansalaisille avoimeen blogipalveluumme eilen ja vastaa sääntöjemme mukaisesti itse sen sisällöstä.

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152660-kansanedustaja-olli-immosen-islam-kirjoituksesta

Immosen kirjoitus:

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152629-miksi-islam-on-uhka

Puheenjohtaja Timo Soini ei ole vielä ottanut kantaa Immosen kirjoitukseen.
Torsti Äärelä perustelee puolestaan kirjoituksessaan, miksi tänään on Soinin kohtalonpäivä:

http://indy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152669-29-oct-mmxiii-%E2%80%94-timo-soinin-kohtalonpaiva
---
Immonen vastustaa homojen kansalaisoikeuksia kuten avio-oikeutta, haluaa turvata sananvapauden sallimalla kiihottamisen kansanryhmää vastaan, vastustaa poliisin tiedonsaantioikeuden lisäämistä aseluvan hakijan terveydentilasta, koska se muka tuhoaisi lääkärin ja potilaan välisen luottamussuhteen, haluaa Ylen tv-lähetykset maksukortin taakse ja niin edespäin.
Yle julkaisi taloustutkimuksella teettämänsä kyselyn. Otos oli 2910, virhemarginaali 1,5 prosenttiyksikköä. Haastattelut on tehty 7.- 29.10.. kantansa kertoi 63,4 prosenttia vastanneista.

Keskusta 23,2 % (+0,6)
Kokoomus 18,1 % (-0,3)
Perussuomalaiset 17,4 % (-1,4)
SDP 16,9% (+1,6)
Vihreät 8,4 % (-0,9)
Vasemmistoliitto 7,6 % (+0,4)
RKP 3,9 (-)
Kistillisdemokraatit 3,5 % (+0,2)

http://yle.fi/uutiset/sdpn_kannatus_nousuun__ps_putosi/6908802

Virtaako väkeä perussuomalaissta SDP:n syliin?
Vertailussa puolueiden kannatus kaksi ja puoli vuotta sitten kevään 2011 eduskuntavaaleissa ja nyt:

Kok 20,4%, nyt 18,1 %
Sdp 19,1 %, nyt 16,9 %
Ps 19,1 %, nyt 17,4 %
Kesk 15,8 %, nyt 23,2 %
Vas 8,1 %, nyt 7,6 %
Vihr 7,3 %, nyt 8,4 %
Rkp 4,3 %, nyt 3,9 %
Kd 4,0 %, nyt 3,5 %

Kokoomus ja Sdp varmaankin nostavat kannatustaan tämänpäiväisistä lukemista. Koska ps:llä ei ole kohujen lisäksi mitään annettavaa Suomelle, sen kannatuksen väheneminen tietenkin ilahduttaa.
Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään noin puolentoista vuoden kuluttua 19.4.2015.
Milläs puolueella on viime aikoina ollu ne suurimmat kohut? Silti Vihureiden kannatus pysyy varmaan kutakuinkin samana, koska tässä maassa on aina 6-8 % väestöstä tarpeeks törppöi niitä äänestään. Kattokaa nyt taas, mitä ympäristötuhopuolue on saanu aikaan: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63571-suomessa-jarkyttava-kaanne-vihreat-saivat-taman-aikaan

Tällasta kulttuurii Virheet haluu Suomeen - jopa Persut joutuu pelastaan homoi virhemuslimien kynsistä! http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63622-simon-elo-hammastyi-kuolemantuomiosta-ps-konservatiivi-joutuu-puolustamaan-homoja
keskustan muutos ainoa tuntuva,muut menee enemmän tai vähemmän virhemarginaaliin. ei mitään uutta auringon alla.
Kepun kannatuksen nousu ihmetyttää: onkos äänestäjien muisti tosiaan näin lyhyt?
Niin, perussuomalaiset taas ovat kyenneet siihen harvinaiseen saavutukseen, että kannatus laskee vaikka ollaan oppositiossa. Hallituspuolue vihreät taas lisäävät kannatustaan. On siinä ihmettelemistä...
Ai miten niin laskee? Vaihtelee korkeintaan 15-24 % niin ku kaikilla muillakin puolueilla. Virheet taas on todistanu sen, et ei niistä oo hallitusyhteistyöhön.
Yleensä kyky hallitusyhteistyöhön todistetaan osallistumalla hallitusyhteistyöhön mieluiten suhteellisen pitkän aikaa, kuten Vihreät ovat tehneet vuosina 1995-2002 ja vuodesta 2007 lähtien. Hallitusyhteistyö tarkoittaa kompromisseja ja usein myös lehmänkauppoja, mihin Perussuomalaisista ei ainakaan toistaiseksi ole ollut.
Yleensä kyky hallitusyhteistyöhön osotetaan nimen omaan myös pysymällä hallituksessa ja olemalla aiheuttamatta turhii kohui. Piiperöthän eros hallituksesta vuonna 2002 ydinvoimapäätöksen jälkeen. Samoin myöskin Virheiden molemmat ministerit (joista toinen on ex-ministeri) aiheutti parikin isoo kohuu nykyhallituksessa toimiessaan. Aika hyvin noinkin pienelle puolueelle!
Aika harvassa ovat ne puolueet Suomessakin, jotka eivät ole kertaakaan eronneet hallituksesta kesken kauden tai joidenka ministerit eivät ole aiheuttaneet kohuja.
Keskustan kannatuksen nousu johtuu siitä, että persuja eduskuntavaaleissa 2011 äänestäneet keskustalaiset ovat huomanneet, ettei persuista ole maan asioiden hoitajiksi. Vaikka monet Keskustan kannattajat ovatkin vanhoillisia, heille persujen rasistiset, homovihamieliset ja muut ulostulot ja törppöilyt ovat kuitenkin liikaa.

Sdp:n kannatuksen nousu alamaista johtuu siitä, että persuja vuonna 2011 äänestäneet demarit palaavat takaisin demarien leiriin, koska persut eivät ole ajaneet duunarin asiaa. Persujen työmies Putkonen uhosi persujen valloittavan ammattiyhdistysliikkeen ja ties mitä, mutta ay-vaaleissa persut eivät edes vaivautuneet asettamaan kuin muutaman ehdokkaan ja Putkosen puheet osoittautuivat pölhöpopulismiksi:

http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/5140-kuinka-tassa-nain-kavi-perussuomalaisten-ay-valtaukselle-taydellinen-knock-out
---
Persujen jengikytköksistä.

Tämänpäiväinen Iltalehti kertoo, että tietyt persukansanedustajat ja kunnallispoliitikot ovat hyvää pataa Bandidos MC:n kanssa, jonka poliisi luokittelee rikollisjärjestöksi. Persut ovat tehneet vaalityötä ja toimineet yhteistyössä tämän liivijengin kanssa.
Jutussa mainitaan mm. Eerola, Hakkarainen, Turunen, Kokko jne.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013110617689685_uu.shtml
Helluntaiherätykseen hurahtaneen elämä ei ole ruusuilla tanssimista nyky-Suomessa.

Edustaja Mika Niikko järkyttyi syvästi kuukausi sitten, kun Ylen opetusohjelmassa kerrottiin, että masturbointi on ihan normaalia. Niikon mukaan masturbaatiojakso oli omiaan aiheuttamaan ahdistusta ”seksuaalisävytteisen” sisällön vuoksi. Niikko kirjoittikin kaikilla foorumeilla Ylen kaameasta ohjelmasta ja laati oitis kirjallisen kysymyksen hallitukselle, mitä hallitus aikoo tehdä kaameuden lopettamiseksi.
Ministeri Pia Viitanen (sdp) vastasi Niikolle tänään, ettei hallitus tee yhtikäs mitään, sillä hallitus ei määrää Ylen ohjelmista ja sen lisäksi Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on luokitellut ohjelman sisällöltään sopivaksi 7-vuotiaille lapsille.

Niikko ei tietenkään tähän vastaukseen tyytynyt, vaan Niikon mielestä Viitasen vastaus on ristiriidassa hallituksen tavoitteiden kanssa (?) ja Niikko kysyykin, että "missä on se taho, joka puuttuu verovaroin toimivan YLE:n ohjelmatuotantoon, jos se on ristiriidassa hallituksen tavoitteiden ja YLE-veroa maksavien vanhempien kasvatusvastuun kanssa?"
Kannattaa lukea kommentit.

http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153319-ministeri-ei-valvo-ylea

Niikko on näköjään poistanut mehevimmät kommentit, harmi.
---
Lisäys

Perussuomalaisuus ei innostanut ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194851102628/artikkeli/perussuomalaiset+jai+nollille+tamyn+vaaleissa+katso+tulokset.html
Siitä huolimatta Yle ois voinu miettii kaks kertaa ennen ku julkasee tollasen ohjelman. Se on järkyttäny myös aika monien lasten vanhempii. Ikäraja ois ainakin voinu olla korkeempi, sanotaan vaikka 13.
Niin. Se järkyttyneitten vanhempien suojeluhan tässä taitaakin olla pääasia niin Niikola kuin muillakin täysin luonnollisesta asiasta mielenrauhansa menettäneillä persu- ja kd-henkisillä. Pikemminkin olisi ollut syytä määrätä ohjelmalle yläikäraja vaikka jonnekin 16 vuoden tienoille. Mutta niinhän se on, että mitä tietämättömämpiä ihmiset ovat, sitä helpompi heitä on hallita.
Ikärajan määrittelystähän tässä olikin kyse. Vai onks sun mielestä oikein, et Yle näyttää itsetyydytystä 7-vuotiaille?
Minusta on ihan oikein, että 7-vuotiaalle kerrotaan ihmiskehon toiminnasta asiallisesti jo hieman ennen kuin toiminnot käynnistyvät ja yllättäen eteentullut asia herättää hämmennystä. Tällainenhan on Ylen tehtävä, eikös?
Mun mielestä vasta murrosikäselle kuuluu kertoo tollasista asioista. 7-vuotias on vielä lapsi.
Nimimerkki Riquman1990 ja kansanedustaja Niikko ovat sitten varmaan myös sitä mieltä, että esimerkiksi lasten maailmaantuloon johtavasta prosessista ei saa hiiskua lapsille mitään ennen kuin he varmasti ovat itse sukukypsässä iässä. Kyllä järkevämpää on kertoa mahdollisesti hämmennystä - ja joka tapauksessa tiedonhalua - herättävistä asioista heti siinä vaiheessa, kun lapsi on valmis oppimaan uusia asioita.

Mikä siinä itsetyydytyksessä muuten on niin erikoista ja kamalaa, että siitä ei saa kertoa kuin vasta sitten (jos silloinkaan), kun mistään tietämätön lapsi on jo ehtinyt järkyttyä havaitsemistaan kummallisista kehontoiminnoista?
Olennaista onkin, et millä tavalla lapsille puhutaan asioista. Kyllähän lasten tulosta maailmaan voi kertoo lapselle, mut tuskin nyt ihan kaikkii yksityiskohtii erilaisine asentoineen tarvii mainita. Itsetyydytys nyt tuskin kiinnostaa 7-vuotiasta penskaa ja sit ku alkaa kiinnostaa, ni eiköhän se penska ihan itekseen keksi sen, miten se menee. ;)
En ole vielä ehtinyt lukea Himasen kestävän kasvun malli -raporttia, mutta ajattelin sen kyllä lukea, jahka sopiva hetki koittaa. Silmäilyn perusteella vaikuttaa ihan laadukkaalta rapparilta.

Ei siis Soinilla pitäisi olla Himasen raportin suhteen mitään erityistä ihmeteltävää - paitsi persujen roolin huomioiminen varsin viiltävin ja osuvin sanankääntein.

- Keskeinen syy Perussuomalaisten nousuun on ollut puolueen voimakas kansallismielinen vastarinta kaikenlaista avoimuutta kohtaan - olipa kyse maahanmuutosta, Euroopan unionista tai eurosta ylikansallisen globaalin verkostoyhteiskunnan kehityksen edustajina.

- Perussuomalaiset on suomalainen versio nousevasta äärinationalismista, joka nojautuu populismiin tarjoamatta ratkaisuja suuriin akuutteihin haasteisiin.

Raportti on luettavissa PDF-muodossa osoitteessa http://vnk.fi/julkaisukansio/2013/j22-Kestavan-kasvun-malli/PDF/fi.pdf

Olisi hienoa, jos Soini joukkoineen kykenisi ottamaan noista huomioista vaarin - ja ehkä saada joukkonsa kylvämään, jotta aikanaan olisi niitettävääkin. Nykyisellään persujen annista ei ole edes lannan korvikkeeksi kasvua ajatellen; niin vetistä se persu-ruikuli näyttää olevan.

Valitettavasti otollista maaperää persumaiselle kielteiselle lähestymistavalle on.
Kiitos linkistä, täytyykin jossain vaiheessa perehtyä. Himanen vaikuttaa ajan tasalla olevalta realistilta.
Havainnoija kirjoitti: "Kiitos linkistä, täytyykin jossain vaiheessa perehtyä. Himanen vaikuttaa ajan tasalla olevalta realistilta."

*Pärsk!* ;D

Tässä on parin varsin arvostetun professorin mielipide Himasen ulostuksesta. Mä poimin siitä parhaat palat:

""Kirjan heikkotasoisin luku on päätösosan ensimmäisenä oleva Fernando Calderonin teksti nimeltä inhimillisen kehityksen uudelleenarviointia. Se on tekstinä jokseenkin jäsentymätön, ja jotkut sen lauseet vaikuttavat kuin YK-ympäristöön tehdyn puppugeneraattorin suoltamilta", Alasuutari arvioi."

*

""Aloitetaan positiivisista asioista. Kieli on parantunut Sinisestä Kirjasta, ja osa tapaustutkimuksista on ihan asiallisia. Mutta Himasen ja Manuel Castellsin osuuksia lukiessa päällimmäinen tunne on sääli ja myötähäpeä", Haaparanta sanoo."

*

"Haaparannan mukaan ainakaan Himasen tekemät osat eivät kelpaisi normaaliksi akateemiseksi tutkimukseksi.

"Olen omien tutkimusintressieni takia lukenut aika paljon yhteiskuntafilosofista kirjallisuutta, mutta olen amatööri. Jos minäkin silti näen nopeasti, että kirjallisuutta ei tunneta ja kehitelmät ovat naiiveja virityksiä, vaikea uskoa että tämä voisi tulla julkaistuksi millään normaaleilla kriteereillä.""

*

"Haaparanta ottaa esimerkiksi nobel-palkitun taloustieteilijän Amartya Senin, jonka näkemyksiin Himanen pohjaa omia kehitelmiään ihmisarvosta.

"Näyttää, ettei Himanen ole edes perehtynyt kunnolla kyseiseen kirjallisuuteen", Haaparanta päättelee."

*

""Näkemys hyvinvointivaltiosta ei pidä lainkaan paikkaansa, eikä Himasella ole mitään lähdeviitteitä väitteen tueksi. Hyvinvointivaltion perustahan on siinä, että tarjotaan koulutusta, jotta ihmiset oppivat pärjäämään. Ja kun on sosiaalivakuutusjärjestelmä, ihmiset uskaltavat ottaa riskejä ja tehdä innovaatioita", Haaparanta sanoo."

*

"Pertti Haaparanta uskoo, että tutkimuksen ympärillä velloneen kohun takia Himasella on ollut kova paine saada aikaan jotain uutta ja merkittävää.

"Pohjan heikkous ja asioihin perehtymättömyys on sitten johtanut kaikenlaisiin omituisuuksiin.""

*

"Haaparannan mukaan huonostakin kirjasta jää yleensä jotain käteen.

"Tästä ei jää mitään. Siksi ensimmäinen tunne on vähän säälin tunne: Miksi henkilö on ajautunut tekemään tällaista?"

http://www.hs.fi/politiikka/Professorin+reaktio+Himasen+raporttiin+S%C3%A4%C3%A4li%C3%A4+ja+my%C3%B6t%C3%A4h%C3%A4pe%C3%A4%C3%A4/a1383791307257
Täällä onkin näköjään Persui mollaava paikallisparlamentti ihan hiljaa. Meniks jauhot suuhun? ;D
Miksi jauhot menisivät suuhun? Nuo kaksi "perussuomalaisuutta" kuvailevaa lainausta ovat varsin paikkansapitäviä. Ne tämän ketjun viitekehyksessä olivat syy nostaa raportti esiin. Eikä tapanani ole muutenkaan kumarrella ketään siksi, että tällainen joku nauttisi erityistä laajempaa "arvostusta". En Haaparantaakaan.
Mut kumartelet kuitenkin Himasta?

Huvittavaa, et Himanen esittää ulosteessaan Persut syyllisenä kaikkiin Suomeen ongelmiin, vaikka Suomen "voimakaksikko" Käteinen ja Urpolainen on "vastuunkantamisellaan" ne ongelmat tähän maahan luonu. Ja mikä toi Himasen väite siitä, et Persut ois torpannu maahanmuuton on olevinaan? Maahanmuuttohan on koko ajan kasvanu.
En kumartele Himastakaan. Tuosta raportista minulle syntynee perusteellisempi mielikuva sitten, kun olen lukenut sen ensin. Raportinsta siteeraamani persu-huomiot sattuivat kuitenkin Soinin ihmettelystä kertovan huomion innoittaman silmäilyn myötä silmiini.

Kun lukee, voi ymmärtää.

Kataisen tai Urpilaisen toimilla tuskin on perustavaa vaikutusta niihin ongelmiin, joita nyt on ratkottavana.

Mitä tulee persuihin ja maahanmuuttoon, niin eipä persuilla ole torppaamiseen mahdollisuuksia, kun sillä lailla jättivät käyttämättä mahdollisuutensa hallitusvastuuseen. Eikä Himanen mitään väittänytkään persujen torpanneen maahanmuuttoa; totesipahan vain persuista huokuvan nurkkakuntaisuuden ja änkyröinnin. Sellaisen asenneilmapiirin leviämisellä on aivan varmasti perustavaa vaikutusta niihin ongelmiin, joita nyt on ratkottavana.
En nyt kyllä olisi halunnut tähän keskusteluun juuri puuttua, mutta kun ihmiset niin asiasta intoutuvat, niin sanonpa nyt sanasen.

Perussuomalaiset eivät ole Soinin ja jopa median väitteistä huolimatta mikään SMP:n perinteen jatkaja.
Vanha kunnon SMP oli V Vennamon johdolla pikemminkin aika lähellä vasemmistopuolueita "hyvällä tavalla ja ystävällismielisesti pienten ihmisten asiaa ajaessaan". SMP oli liikkeenä innostunut, muttei vouhottava, kiivas ja vauhko. Sen kannattajat olivat sen ajan perusjuntteja (siis ihan positiivisessa tai neutraalissa mielessä sanottuna), joille neekeri oli erikoinen ja toivottu vieras kirkonkylällä, kommunisti oli naapuritilan Jaakko, jonka kanssa oltiin samassa kalastuskunnassa ja pontikankeittoringissä ja homo oli semmonen etelän kekkuli, josta ei tarvinnut välittää. Sen edustajatkin olivat edes jotenkuten käytöstavat omaavia ja täyspäisiä ihmisiä.
SMP jakaantui erimielisyyksiin, kuten perussuomalaisillekin tulee käymään.

Perussuomalaisten edeltäjinä Suomessa on kaksi vastaavaa liikettä: Lapuanliike ja IKL.

Timo Soini on nykysuomen Vihtori Kosola ja Jussi Halla-Aho sen Elias Simojoki.

Siinä, kun SMP tukeutui ihan oikeaan perussuomalaiseen urputukseen ja jurputukseen, nämä "perussuomalaiset" taas ryntäävät syrjäytyneiden äärihörhöjen ääniä kalastelemaan. Natsismi tuntuu olevan valttia. Moottoripyöräjengitkin on kuulemma nyt otettu mukaan toimintaan. Kiva kiva. Kyllähän Bandidoskin ihan ruskea/mustapaidoista käy puoluetoiminnassa...
Riqu, lasten masturbointi alkaa paljon ennen murrosikää. Shere Hite -raportin tekemisen aikoihin poikien tahattomat erektiot ja masturbointi isoissa määrissä alkoivat keskimäärin kymmenvuotiaana ja ekat siemensyöksyt tulivat n.11-vuotiaina ja sikäli kun nuorten kehitystahti on menneestä muuttunut, se on vain aikaistunut. Pienetkin lapset masturboivat ja ovat tehneet niin aina. Ja aika moni pentu tuntee tekemisistään syyllisyyttä. Jos sitten joskus yläasteiässä kerrotaan että se on ihan normaalia, niin asiaan liittyviin tunteisiin on aika myöhäistä yrittää vaikuttaa, eikä silloin tiedolla enää tee niin paljoa mitään. Parempi silti myöhään kuin ei milloinkaan.

Ite muistan kun ysiluokalla tytöille oli pidetty jokin keskustelu kuukautisista, miten kettuuntuneita ne oli siitä, että se tehtiin ysillä, kun "kaikilla" oli ne mekat jo. Ennen alkamista se tieto olisi tarvittu, myöhemmin siitä jankutus on vaan nöyryyttävää.

En oo nähnyt ylen ohjelmaa jossa sooloseksiä käsiteltiin, joten en ota siihen kantaa, kommentoin vaan mitä näin sun kirjoittavan aiheesta yleisesti täällä. Oon kanssasi samaa mieltä siitä, ettei lapsille tai nuorille tarvi tai saa opettaa mitään seksitekniikoita, uskon että se on väärin seksualisoivaa ja luo sellaisia normeja joita ei tarvita. Masturboida pitää saada ihan tekniikalla mistä tykkää ilman arvioita siitä, miten se kuuluu tehdä. Koko homman pointtihan on oppia tuntemaan oma vartalonsa ja asiat joista pitää omaehtoisesti, ennen ryhtymistä puuhiin muiden kanssa. Mutta että lapsille ei saisi puhua seksistä tai masturbaatiosta on musta seksiä väärällä tavalla mystifioivaa. Samalla tavalla kuin alastomuutta mystifioidaan vääriin ja tehdään siitä jotain erityistä, vaikka Suomessa on ollut hienoa saunakulttuuri, jossa voidaan olla alasti perheen ja suvun kesken ilman, että se on mikään juttu.

Ihmiset on seksuaalisia syntymästään asti. Pienillä seksuaalisuus vain on sisäänpäinkääntynyttä ja se on se asia, joka murrosiässä alkaa muuttua. Se, että alkaa haluta sisällyttää muita ihmisiä omaan seksuaalisuuteensa.

Oikeestiko sun kädet löysi housuihin vasta joskus murkkuna? Ei lääkärileikkejä olisi kannattanut jättää väliin, se on kiva ja tärkeä vaihe sekin.
Pate, onks joku väittäny, et Persut ois SMP:n perinteen jatkaja? Sillon ku Vennamo oli politiikassa mukana, elettiin kultasta 60-, 70- ja 80-lukuu, jollon Suomessa ei ollu tietookaan maahanmuuton ja EU:n ongelmista. Veikko Vennamo oli vanha horisko enkä mä rehellisesti tajuu, mikä siinä vetos kansaan.

Persujen jakaantumista ei oo tähän mennessäkään tapahtunu eikä varmaan jatkossakaan tuun tapahtuun, vaikka Pate siitä vetääkin orkkui säännöllisesti. Persut on tuonu kansallismielisyyden Suomen politiikkaan, luulis Patenkin olevan tyytyväinen.

Itse asiassa, mitä tulee Suomen töppäilevimpään puolueeseen, niin Suomen töppäilevin puolue on kyllä yksinoikeutetusti Virheet eikä mikään muu. Hautala, Niinistö, energiapolitiikka jne. Ei noiden Virheiden touhuissa on järjen hiventäkään.
Olen kuullut monen naisen kertomuksen siitä, millaisen säikähdyksen ensimmäiset kuukautiset aiheuttivat. Kukaan ei ollut heille kertonut asiasta mitään, ei edes oma äiti. Tuon kaltaisten luonnollisten asioiden salailu on haitallista nuoren kehitykselle. Vääränlaista seksuaalisuutta on tarjolla esimerkiksi internetin kautta aivan liian varhain. Väärien mielikuvien torjumiseksi seksuaalisuudesta pitää voida puhua jo varsin nuorella iällä.
Mika Niikon typistynyt ihmis- ja maailmankuva on lähtöisin Amerikan raamattuvyöhykkeeltä sekoitettuna pölhöpopulismiin, niin tulos on sikäli ymmärrettävä.
Sexpo-säätiö käsittelee Niikon valitusta lausunnossaan ja toteaa, että seksuaalisuudesta ei pidä vaieta, vaan sitä pitää käsitellä kiertelemättä ja realistisesti kuten ohjelmassa tehtiin.

http://www.sexpo.fi/blog/2013/10/16/lehdistotiedote-lasten-ja-nuorten-seksuaalisuudesta-pitaa-puhua-avoimesti/
---
Manuel Castellsin ja Pekka Himasen tutkimus Kestävän kasvun malli sai persupopulistit avautumaan Usarin Puheenvuorossa. Tossavainen, Oinonen ja muut kirjoittivat pitkiä litanioita tutkimuksesta, jota he eivät olleet edes lukeneet. Persujen ihannemaahan on Venäjä, jossa johtaja määrää etukäteen, mitä missäkin tutkimuksessa saa sanoa. Nyt kun tutkimus kertoi muuta kuin mitä Soini sanoo, niin kyllä oli taas itkua ja vaikerrusta.
Löytyi sentään kansanedustaja Pirkko Mattila (ps), joka oli vaivautunut sen lukemaan eikä sitä huonona pitänyt. Mattilan mielestä Himanen kuvaa tulevaa maatalouttakin mielenkiintoisesti ja Mattila lisäsi, että ”tutkimus sisälsi myös ison joukon hyviä lähteitä lisää luettavaksi”. Peruspersu Seppo Leskinen Haukiputaalta vastasi heti, että ”minä en ole lukenut, enkä kuulemani perusteella aio edes vaivautua lukemaan”. Sillä lailla.

Useimpien persuedustajien käytös on mielestäni hyvin epäsuomalaista. Mitään ei haluta oppia eikä mistään oteta selvää. Käsitykset esimerkiksi homoista tulevat Amerikan kiihkouskovaisten valheellisista julkaisuista tai Vatikaanista. Kun lukee Soinin, Elon, Oinosen, Tossavaisen, Mäkipään ja useimpien muiden persuedustajien kirjoituksia, ei voi kuin ihmetellä, miksi niinkin monet persut haluavat elää koko elämänsä luulojen ja uskomusten verkossa. Suomalaisuuteen kuuluu oleellisena osana tiedon hankkiminen ja itsensä sivistäminen varsinkin nyt, kun tieto on kaikkien saatavilla, mutta persuedustajat eivät halua tai kykene.
---
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy sanoi eilisessä puheessaan, että populismi ja nationalismi eivät kykene tarjoamaan vastauksia aikamme haasteisiin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013111017704047_ul.shtml
---
Nyt kun on pimeää ja tuulista eikä ulkoilu innosta, voi perehtyä Lasse Forsbackan kirjoitukseen Persujen nousu ja uho. Teksti on pitkä ja siinä on kirjoitusvirheitä, mutta eivät ne pahemmin sanomaa häiritse. Lyhyt lainaus kappaleesta, jossa on myös paljon persujen homofobiasta:
- Jumala on tarkoittanut avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi, jotta jokaiselle persulle riittäisi nainen. Myös aborttioikeus pitää poistaa, koska sitä mieltä on puolueen katoliseksi kääntynyt varakardinaali Soini yhdessä hallitukseen itsensä keplotelleen äärikonservatiivi-imaami Räsäsen kanssa.

http://lasseforsbacka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153631-persujen-nousu-ja-uho
Ylen tavoittama Lieksan kaupunginsihteeri Matti Taponen vahvistaa persujen ryhmäpuheenjohtaja Saastamoisen rasismityyppisen ulostulon:

- Saastamoinen kertoi asiasta ennen maanantain valtuuston kokousta. Läsnä kuulemassa oli parikymmentä valtuutettua, sanoo Taponen.

http://yle.fi/uutiset/lieksan_lehti_perussuomalaiset_eivat_halua_kokoontua_somalialaisten_kanssa_samassa_tilassa/6929803

Saastamoinen väitti, että somaleista tarttuu sairauksia:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111217713987_uu.shtml
Perussuomalaispoliitikon somalimöläytyksestä käynnistetään tutkinta. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä kiihottamisena kansanryhmää vastaan ja syrjintänä. Yle ei ole tavoittanut Saastamoista kommentoimaan.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisen_epaillysta_somalimolaytyksesta_poliisitutkinta__puoluesihteerikin_tuomitsee/6930479
---
Lisäys
Sdp:n varapuheenjohtajan kannanotto:

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2013/11/12/sdpn-vainio-lieksassa-perussuomalaista-apartheidia
Ketä kiinnostaa jonkun pikkukylän kunnanvaltuutetun sanomiset? Paljon meluu tyhjästä.
Toivottavasti kiinnostaa, ainakin niitä, jotka suunnittelevat jossain vaiheessa äänensä antamista perussuomalaiselle ehdokkaalle.

Vai kuinka suuri kunnan pitää olla, ennen kuin sen luottamushenkilön rasismi lakkaa olemasta hyväksyttävää? Sitä paitsi tuo "pikkukylä" Lieksa on lähes 13000 asukkaan kaupunki, jossa perussuomalaisilla on kolmanneksi suurin valtuustoryhmä heti sdp:n ja keskustan jälkeen.

Nyt puolueen äänitorvena toiminut Esko Saastamoinen on Lieksan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan piirin toinen varapuheenjohtaja ja Lieksan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja.
Saastamoisen kannattaisi nähdä vähän maailmaa. Olen nyt asustellut Länsi-Afrikassa puolitoista kuukautta, valkoisia on täällä vain muutama enkä ole huomannut että paikallisista tarttuisi tauteja sen enempää kuin muistakaan. Osa väestä on muslimeja (mm. asuintaloni vartijat ovat nigerialaisia muslimeja), osa kristittyjä mutta kaikki ovat jotenkin sitoutuneet vodouhun. Täällä voi olla hyvin myös ateisti, kukaan ei ole sen kummemmin ihmetellyt kun olen sanonut olevani uskonnoton.

Saastamoisen puheissa kuuluu saman ajattelu kuin apartheidissa tai natsien suhtautumisessa juutalaisiin.
Lieksan perussuomalaisten valtuustoryhmä erotti Esko Saastamoisen puheenjohtajan paikalta. Piirikokous käsittelee tapausta viikonloppuna, jolloin kenties tehdään lopullinen ratkaisu.
Lieksan kaupunginjohtaja Esko Lehto puolestaan painottaa, että Lieksan perussuomalaisille "ei missään tapauksessa" osoiteta uutta kokoustilaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111317717055_uu.shtml
---
Kaupunginjohtaja Esko Lehto käynnisti maahanmuuttajien työryhmän keväällä. Koska kokouksia pidettiin hyödyllisinä, työryhmä sai vakituisen kokoontumispaikan, joka Saastamoisen mukaan nyt sitten "levittää sairauksia". Saastamoinen sanoi kiihtyneenä, että tilat pitäisi myrkyttää, kertoo vieressä kuunnellut Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.

Kaupunginjohtaja Lehto sanoo:
- Minulla ei ole mitään moitteen sanaa heitä (=maahanmuuttajia) kohtaan. Päinvastoin kokoontumisemme ovat olleet aina hyvähenkisiä ja kaikin puolin asiallisia, Lehto mainitsee tiedotteessaan ja huomauttaa, että muillekin maahanmuuttajaryhmille voidaan antaa kokoustilat.
Lieksan kaupunki on saanut tunnustusta tavasta, jolla se on puuttunut rasistiseen liikehdintään. Nyt Esko Lehto muistuttaa, että kaupungissa on noin 40 eri kansallisuuden edustajia, jotka puhuvat yli 30 eri äidinkieltä. Hän huomauttaa, että tapahtumat eli tässä tapauksessa Saastamoisen lausunnot osoittavat, että maahanmuuttajien työryhmää tarvitaan.

Lähde: Karjalainen
Kertoo jotain Länsi-Afrikan turvallisuustilanteesta, et siellä asuintaloissa on vartijat.

Mitä tulee somppuihin Lieksassa, niin onhan noiden somppujen perseilystä siellä kirjotettu lehdissä vaikka mitä, et ei ne nyt ihan tuulesta temmattui ne jutut oo. Mm. 45 minuttii-ohjelmassa oli juttuu somppujen tukien väärinkäytöksistä ja muusta yleisestä perseilystä.

Nyt ei enää yhtään pakolaista Suomeen!
Koeta nyt Riquman1990 sitten päättää, oliko kyseessä "paljon melua tyhjästä" vai ei.
Eikös nuo perussuomalaiset pelänneet niitä tauteja? Perseilytauti näyttää ainakin tarttuneen jo ajat sitten, joten sitä on myöhäistä pelätä.
Kertoo lähinnä Länsi-Afrikan tuloeroista, ja myös tuloeroista eurooppalaisten ja täkäläisten välillä. Talossa asuu vain valkoisia, en tosin tunne oloa mitenkään turvattomaksi ja kuljeskelen pimeän aikaan ulkona jos huvittaa eikä mitään hankaluuksia ole ollut. Riqun toisessa ketjussa kaipailemaan halpatyövoimaa täällä on enemmän kuin kukaan tarvitsee eikä terveys- ja sosiaalimenot päätä huimaa. Muutama päivä sitten yksi ihminen kuoli tuohon muutaman sadan metrin päähän hautausmaan kupeeseen. Alta kymmenvuotiaat skidit myyvät Nigeriasta salakuljettua bensaa tien varsilla, tai kuka nyt mitäkin. Jos tuloeroja kasvatetaan ja julkisia palveluja ajetaan alas Suomessa edelleen niin siellä on kohta samanlaista, ja tietkin alkavat jo olla afrikkalaista tasoa. (Toki täällä on hyväkuntoistakin tiestöä)
Pete kirjoitti: "Asuintaloissa on vartijat Nykissäkin."

Tiedetään. Ja Nyki onkin niitä turvallisimpii kaupunkei maailmassa.

Mitä tulee somppuihin ja muslimeihin ylipäätään, niin onhan niilläkin kaiken maailman puhtaussääntöi. Ja sit ku sama kohdistuu niihin itteensä, alkaakin itku, voihke ja valitus.
Minun tietääkseni sitä itkua, voihketta ja valitusta on kuulunut pelkästään perussuomalaisten suunnalta.
Rasistit paikallispoliitikoiden innostamina ovat pilanneet Lieksan ja koko Suomen mainetta, eivät maahanmuuttajat.
Pari esimerkkiä lähiajalta.

Kahdeksalle lieksalaiselle syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288466094721.html

Lieksalaismiehelle vankeutta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan:
http://yle.fi/uutiset/hovioikeus_kovensi_facebook-rasismijutun_tuomiota/6605054

Tässä oli vain pari esimerkkiä. Lieksalaisrasistit muutama paikallispoliitikko mukaan lukien ovat levittäneet valheellisia väittämiä somaleista nyt muutaman vuoden.
Eiks somput oo nimen omaan jo kohta neljännesvuosisadan itkeny rasismii ja syrjintää Suomessa?
Riquman 1990,

Muslimien uskontoon kuuluu peseytyminen ja puhdistautuminen, jota he odottavat ITSELTÄÄN eikä muilta. Ennen moskeijaan menoa tulee pestä kädet ja jalat. Saattaisi pelata ihan hyvin näin länsimaissakin (siis ei moskeijaan, vaan ihan mihin hyvänsä ihmisten ilmoille mennessä itse kullakin).

Mainitsemasi somput ovat muuten useimmat "rodultaan" issoja, ja läheistä sukua esimerkiksi monille Etiopian heimoille, Kenian Maasaille ja muille pohjois-Kenian heimoille. Yhteistä näille on pituus, hieman vaaleampi ihonväri kuin serkuillaan eteläisemmässä Afrikassa ja "eurooppalaisemman" näköiset kasvonpiirteet (ei niin lytty nenä ja tukkakin kasvaa joskus suorana).

Minulla kun ei vaan kertakaikkiaan astu aivoon tämä:
Miten nimimerkki Riquman1990 suhtautuu juuri somaleihin niin kielteisesti?
Vielä mustemmat nigerialaiset kun jahtaavat meitä sekä netissä että fyysisesti täällä Suomessakin jatkuvasti.

EDIT: Lisäksi somalialaisilla on ihan oikeasti hätä. He tarvitsevat apua.
Pete hyvä,

Enemmistö suomalaisista suhtatuu kielteisesti somppuihin ja somput on todennäkösesti kolmen halveksituimman ryhmän joukossa Suomessa. Miks? Onks Pete koskaan vaivautunu tutustuun kyseisen ryhmän työttömyys- tai rikostilastoihin? Mitä tulee somppujen "hätään", niin eihän Somaliassa oo sodittu enää moneen vuoteen ja maahan on just valittu presidentti, parlamentti ja hallitus. Ja kyseinen ryhmä on ihan ite siellä neljännesvuosisadan verran tappanu toisiinsa, joten saa syyttää "hädästään" ihan itteensä.

Mikä vimma sulla on puolustella somppui joka käänteessä?

Mitä nigerialaisiin tulee, niin millä tavalla ne on "jahdannu" suomalaisii netissä tai muualla? ;D
Riquman1990 hyvä,

Enemmistö suomalaisista EI suhtaudu kielteisesti somaleihin.

Meillä täällä Espoon Matinkylässä pörrää pikku niglettejä potkulaudalla ohi oikealta ja vasemmalta koiraa kusella käyttaessäni. Huutelevat toisilleen suomeksi ja nauraa käkättävät myös suomeksi. Käyttäytyvät yhtä huonosti kuin kantasuomalaisetkin.

Mitkä ovat muuten nuo kolme halveksutuinta ryhmää?

Romanit (meillä on romanipoliiseja)?
Somalit (meillä on somalipoliiseja)?
Venäläiset (meillä on venäläistaustaisia yleisesikuntaupseereita)?
Mitkä ihmeen ryhmät?

Somaliaan iski muuten juuri hirmumyrsky. Ihmisiä kuoli tonneittain.

Puntmaahan.

Se on se alue, mistä merirosvot ovat kotoisin.
Ne jotka rupesivat ryöstelemään, kun kiinalaiset troolarit ryöstökalastivat kaikki kalat, Laittomasti.

Pitäisikö auttaa, vai sanoa, että kyllähän niillä lunnasrahoilla aika paljon maksetaan?

P.S. Käyttämäni termi "niglet" on erittäin epäkorrekti, mutta käytinpä silti.
P.P.S. Jos et ole kuullut Nigerialaiskirjeistä, olet kusessa.
Enemmistö suomalaisista nimen omaan suhtautuu halveksivasti just somppuihin. Ei sun tarvi mennä ku tekeen aiheesta katukysely, niin sä huomaat sen helpommin.

No, täällä Itä-Helsingissä noita somppui on kuule vielä enemmä ku Espoossa. Rättipäistä kaapuakkaa ja lorvivaa ukkoo riittää ihan riesaks asti.

Somppupoliisei Suomessa? Pystyt sä mitenkäään todistaan ton väitteen? Äläkä viittaa mihinkään "sotilaskyttiin", kiitos. Ja venäläispoliiseistakaan mä en oo kuullu.

Ja somppumerirosvot onkin tosiaan paatuneita hyväntekijöitä: rosvopomot elää leveesti ja kansa kärsii. On kyllä monikulttuuripropaganda uponnu Pateen...

Mitä tulee nigerialaiskirjeisiin, niin täytyy olla aika tyhmä mennäkseen moiseen halpaan. Ja Nigerialaisii asuu Suomessa aika vähän, joten ne ei oo päässy täällä vielä varsinaisesti perseileen toisin ku somput.
Riquman1990,

"Somppupoliisei Suomessa? Pystyt sä mitenkäään todistaan ton väitteen? Äläkä viittaa mihinkään "sotilaskyttiin", kiitos. Ja venäläispoliiseistakaan mä en oo kuullu."

En pysty todistamaan mitenkään, mutta olen kyllä itse nähnyt. Länsi-uudenmaan poliisilaitoksella (Espoo, Kilo) työskentelee kaksikin tummaihoista poliisimiestä. Toinen on somali ja toinen joku muu (ilmeisesti suomalainen äiti ja afrikkalainen isä). Olin siellä vanhan YK-joukkokaverin luona kylässä ja kahvitellessa kanttiinissa istuivat molemmat viereisessä pöydässä.

"Sotilaskytistä" en puhunut mitään, mutta nyt kun mainitsit, niin sotilaspoliiseina on palvellut ja palvelee edelleen monia somalitaustaisia varusmiehiä, joista aika moni haaveilee poliisin ammatista siviilissä.

"Venäläispoliiseistakaan" en maininnut sanallakaan. Puhuin "yleisesikuntaupseeritasoisista venäläistaustaisista" sotilaista, tarkoittaen vaikkapa esimerkiksi minua vuotta vanhempaa kadettikurssia olevaa everstiluutnantti Vladimir "Vova" Panchinia. Rannikkojääkärikoulun kasvatteja ja hyvä kaveri.

Käy nyt hyvä mies se armeija ja ryhdy vasta sitten kommentoimaan sotilas- ja poliisiasioita.
Muuten, Riquman1990,

"somput" ovat lähes kaikki itse asiassa issoja. Heimo on läheistä sukua Kenian Maasaille ja Etiopian heimoille.
Yhteistä kaikilla on pituus ja "enempi eurooppalaisen maun mukaiset" kasvonpiiirteet. Menee jotakuinkin eurooppalaisen ja afrikkalaisen välimaastoon.

Näitä varsinaisia "neekereitä" taas ovat eteläisemmät (tai Kenian tapauksessa jokseenkin samoilla leveyspiireillä elävät) heimot, kuten esim. Kikujut.

Eteläisessä Afrikassa taas yksi yleinen heimo ovat Zulut.
He eivät edes ole Etelä-Afrikan kantaperäistä väestöä, vaan tuotu sinne pohjoisemmasta perhekunnittain palvelemaan brittiarmeijassa ja erityisesti poliisissa. Zulut olivat ylpeä ja valloitushakuinen sotilaskansa, joka saatuaan pahasti turpaansa briteiltä 1800 -luvulla, teki päätöksen, että "if you can't beat them, join them", ja värväytyivät brittihallinnon palvelukseen ympäri Afrikkaa. Erityisesti Etelä-Afrikassa heitä vihataan aivan älyttömästi heidän osuudestaan apharteid-ajan julmuuksiin.

Omat paikalliset neekurisuuruutemme ovat suomalaisäitien ja afrikkalaisten (ei-somalien) aikaansaannoksia. Esimerkkeinä Lola Wallinkoski (ent. Odusoga) ja Jani Toivola. Molemmat ihan yhtä hyvän (ellei paremman) näköisiä kuin kantaväestö. Urakin on näyttänyt urjenneen vähän paremmin kuin sille Sepolle, 25 v. , mummin uuninpankolla ja peräkammarissa taskulämmintä kossua tissuttelevalle.

Että semmoista tällä kertaa...