ristiriitaisesti kehuskelee ei meillä ryhmäkuria, se on vanhojen puolueiden juttu, mutta takki kääntyy kun tulee tasa arvo kysymys josta kauhean positiivisesti ei ajatella soinin uskontokunnan johdon puolelta...
jos juvonen äänestää tasa arvoisen avioliiton puolesta niinkuin on luvannut niin varmaan potkitaan persuista pois. veikkaan että timppa sanoo että so so takaisin ruotuun.
Soini taitaa vihata ajatusta homo- ja lesbopareista, jotka kutsuvat liittojaan avioliitoiksi aika paljon, kun on valmis tallomaan suitsuttamansa mielipiteenvapauden ylitse niitä vaikeuttaakseen. Uskomattoman tekopyhää ja säälittävää, jopa populistilta.
Jos julistautuu kansanmieheksi, tulisi myös kuunnella suomalaisten selvän enemmistön mielipidettä avioliitolaista. Jos haluaa vaan nostaa omat äänestäjänsä muiden yläpuolelle "kansan" etujoukoksi, jonka mielipiteet itse vielä sanelee, sen voi sanoa suoraan.
Timo Soini, sinä olet valehtelija. Sinä sanot ajavasi kansan tahtoa ("kansa on puhunut"), mutta oikeasti vain siinä määrin mikä milloinkin sopii agendaasi. Sinä et edusta kansan tahtoa, sinä edustat mielivaltaa. Antaisit edustajien päättää sen mukaan mikä on heidän mielestään oikein, vaikka harva tuskin on edes lukenut aloitetta läpi.
Vähän sellainen mutu on, että Soini on lähtenyt ristiretkelle omalla laivallaan, sen jälkeen kun puolueen piiristä lähtöisin ollut heteropride ei ottanut tuulta purjeisiinsa sisällöllisistä syistä johtuen ja sen toteuttajien taustalla olleiden kyseenalaisten viiteryhmien tultua julki.
Soinin lausunnot samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta ovat tiukentuneet sitä mukaa kun on käynyt yhä selvemmäksi avioliittolain uudistuksen laaja kannatus kansan keskuudessa. Lähestyvä kansalaisaloitteen käsittely lienee niinikään hermostuttanut Soinia.
Soinin kannanotto kameroiden edessä vaikutti siltä, että hän alkaa olla avioliitolakitilanteesta todella huolestunut ja hermostunut. Esimerkiksi oman porukan sähläysten vuoksi peli ei kuljekaan Soinin nuottien mukaan.
Soinin porukka on kuin kapallinen kirppuja. Hallinta on lähes epätoivoista. On mielenkiintoista nähdä kuinka kauan vielä menee, että toistuu SMP:n mallin mukainen puolueen kahtiajakautuminen taikka sirpaloituminen. Ei ole varmasti läheskään kaikkien sen puolueen kannattajien mieleen Soinin itsevaltainen päätös jäädä pois hallituksesta suuren vaalivoiton jälkeen. Aika toimii nyt Soinia vastaan.
Soini on kirjoittanut plokissaan aikaisemmin näin:
Ryhmäkuri ja itsekuri
Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria.
Perussuomalaisten valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria.
Saako jokainen ryhmän jäsen toimia miten haluaa?
Periaatteessa kyllä, kunhan ryhmäkokouksessa etukäteen kertoo asiaa käsiteltäessä, että on eri mieltä ja toimii sen mukaan.
Useat perussuomalaisaktiivit kertovat eri foorumeilla, että he eivät hyväksy Soinin ryhmäkuripakkoa.
---
Soini perustelee tasa-arvon vastustamista valitsemansa roomalaiskultin opein, mutta Soini on vähemmistössä omiensa keskuudessa, sillä tasa-arvo on edistynyt nopeimmin juuri katolisenemmistöisissä maissa ja osavaltioissa, katso maailmankartta:
Kartta ei ole näköjään ajan tasalla, sillä siitä puuttuu esim. kolme Meksikon osavaltiota, joissa laki on voimassa.
Ensimmäisissä lain säätäneissä maissa (Hollanti 2001, Belgia 2003, Espanja 2005 ja Kanada 2005) katolinen kirkko on suurin.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kertoo, että keskustaedustajat saavat tietenkin äänestää omantuntonsa mukaisesti.
- Jos tuo asia tulee saliin äänestykseen, itse ainakin sitä kannatan, Tiilikainen sanoo.
Jaahas, Soini se "panee itseään halvalla".
Tuo perusteettomien suomalaisten poppoohan taannoin valitti muista puolueista, että niissä ryhmäkuri kuulemma estää edustajia äänestämästä oman tahdon mukaan - ja nyt persut sitten joutuvat nuolemaan omaa puoluekurimustaan.
Timo Soini taitaa olla "heikoilla" kun kannatus ei olekaan kehittynyt niinkuin hän ilmeisesti on odottnut. Nyt hänen täytyy osoittaa olevansa "Herra Talossa" saadakseen ainakin mileipiteiltään hajoavan lafkansa pysymään koossa.
No, Timo Soinin uskollisina sylikoirina ainakin Teuvo Hakkarainen, Pentti Oinonen ja Maria Tolppanen seuraavat isäntänsä esimerkkiä ja taatusti äänestävät EI kun se aika tulee!Onhan näet se taivasosuus jollakin tavoin varmistettava!
Kerrankin täytyy sanoo, et Soini on väärässä. Jos vastustaa ryhmäkurii, se pitää tehdä aina ja kaikissa tilanteissa. Ja turhaan Soini on huolissaan tosta alotteesta: eduskunta pyyhkii sillä joka tapauksessa perseensä.
Pikkulinnut ovat laulelleet sellaisia, että eduskunnan käytävillä on vaihdeltu ajatuksia avioliittolaki-asiasta ja vaakakuppien hienoinen kallistuminen on johtanut tilanteeseen, ettei aloite olisikaan ihan itsestäänselvästi vessapaperitavaraa. Nyt nämä intohimoisimmat uudistuksen vastustajat on alkaneet asiasta hermoilla.
voi olla että joko persuissa on joku sanonut että hänkin kannattaisi tasa arvoista avioliittolakia, tai sitten soini kuullut että moni on muuttanut kantaansa myönteisemmäksi tasa arvolle ja voisi 1 äänikin ratkaista.
Timo Soini kertoo uusimmassa plokissaan, että hän puheenjohtajana määrää äänestyskäyttäytymisen myös ns. omantunnonkysymyksissä:
http://timosoini.fi/
----
Perussuomalaiset kovasti kehuivat kansalaisaloitelakia, koska se heidän mielestään antaa kansalle mahdollisuuden vaikuttaa asioihin.
Lisäksi he haluavat yli 50 000 kannatusilmoitusta keränneet aloitteet täysistunnon äänestykseen, sillä "mielestämme käsittelyprosessiksi ei riitä se, että aloite lähetetään lähetekeskustelun jälkeen valiokuntaan, jossa se voidaan ”haudata” ilman toimia tai valiokunnan sisäisen äänestyksen jälkeen jättää käsittelemättä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittääkin, että kansalaisaloitteista tulisi aina antaa mietintö."
No voi voi. Valittakaa vasemmistoliitostakin. Siellä yksi edustaja ryhmäkurin saattelemana pakotettiin allekirjoittamaan homoliittoaloite, vaikka edustaja ei olisi halunnut.
Itselleni PS:n ryhmäkuripäätös ei tullut mitenkään yllätyksenä, vaan olen ollut koko ajan perillä asiasta.
Vau, sähän ootkin terävä, että olet ihan ollut perillä asiasta koko ajan. Kas kun mä ja ainakin pari miljoonaa muutakin sen on tiennyt jo pidemmän aikaan.
Sinänänsä persujen ryhmäkuri-asiassa ei todellakaan perrussuomalaisten kohdalla ole mitään yllättävää tai oikein edes uutista. Sen sijaan siinä on, että puheenjohtaja Timo Soini käänsi julkisesti takkinsa ja söi sanansa juuri tämän asian kohdalla.
Toki tiedetään, että paavia kumartavalle puheenjohtaja Soinille avioliittoasia on hankala. Tiedetään, että puolueen ytimessä on lukuisia muitakin syvästi homo-ongelmaisia. Ja tiedetään, että perussuomalaisten liepeillä on fanaattista heteropride-porukkaa.
Mutta Soinin julkinen pyllynpyyhintä aiemmilla ryhmäkuri-näkemyksillään on merkittävä julkinen linjanmuutos puolueen aiemmin väittämälle linjalle.
Kansanedustajan tulisi ensin kunnioittaa perustuslakia, sitten äänestäjiään ja vasta sitten jotain puolueen ryhmäkuria.
Muutenkin en käsitä koko ryhmäkuria. Vanhat puolueet on ryhmäkurin avulla tehneet päätöksiä, jotka kurmoottaa suomalaisia. Esimerkkinä jätevesiasetus, joka pakotti maaseudun ihmiset alistumaan Brysselin byrokraattien oikkuihin.
Nyt sitten persut haluaa astua samalle tielle, ei voi muuta kuin ihmetellä Soinia.
Ei hän tee ainakaan yhtään helpommaksi äänestää persuja tulevissa vaaleissa.
Niin. Kumpaakohan äänestäjät valintaa tehdessään enemmän ajattelevat - ehdokkaan tekemiä vaalilupauksia vai hänen edustamansa puolueen vaalisloganeita?
Annettu ääni tosin kopsahtaa puolueen yhteiseen laariin vaikka ehdokas ei saisi riittävästi ääniä päästäkseen puolueen listoilta läpi, mutta kansanedustaja on kyllä nimenomaan vastuussa omille äänestäjilleen eikä puolueelle.
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.