Soini MTV3:lle: Perussuomalaisilta vaaditaan ryhmäkuria avioliittoasiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 25

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii perussuomalaisten kansanedustajia noudattamaan puolueensa kielteistä linjaa tasa-arvoisesta avioliitosta, kun aloite tulee eduskunnan käsiteltäväksi.

- Edellytän, että perussuomalaiset kansanedustajat noudattavat puolueen vaaliohjelmaa, joka ennen vaaleja on kansalle kerrottu, Soini totesi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa. Perussuomalaisten vaaliohjelmassa ilmaistaan, ettei puolue hyväksy samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkimistä avioliittoon.

Peruossuomalaisten kansanedustajat ovat kristillisdemokraattien jälkeen eduskunnan homoavioliittokielteisin ryhmä. Kuitenkin esimerkiksi kansanedustajaksi valittu Arja Juvonen ilmoitti kuitenkin vuoden 2011 vaalien yhteydessä kannattavansa avioliitto-oikeutta homoille.

Juvonen äänesti kuitenkin keväällä lakivaliokunnassa sitä vastaan, että kansanedustajien lakialoitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista olisi alettu käsitellä. Joidenkin arvioiden mukaan Juvosta oli tuolloin ohjeistettu puolueensa johtoportaasta jyrkin sanoin.

Nyt Juvonen ei halua kertoa MTV3:n uutisille, että aikooko hän mahdollisesti äänestää homoavioliiton puolesta vai vastaan. Juvonen kertoo odottavansa, että aloite saapuu eduskuntaan ja siitä keskustellaan perussuomalaisten ryhmässä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yleensä avioliittolain uudistuksen tyyppisissä aiheissa kansanedustajat ovat saaneet äänestää omien arvojensa mukaan, ns. omantunnon kysymyksenä. Soinin linjausta pidetäänkin perinteestä poikkeavana. Myös 45 minuuttia -ohjelmassa vieraillut presidentti Tarja Halonen piti Soinin tapaa toimia perinteen vastaisena.

Soini itse on aiemmin todennut, että perussuomalaisten eduskunta- tai valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria.

- Luotan siihen, että perussuomalainen päättäjä tietää mitä tahtoo ja vastaa siitä. Joskus on oltava vastakarvaan jopa omassa porukassa, kirjoitti Soini 16.10.2008 päivätyssä bloggauksessaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osallistui toukokuussa 2013 Pariisissa järjestettyyn massiiviseen samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavaan mielenosoitukseen. Mielenosoituksen järjestäjät olivat taustaltaan pääosin uskonnllis-konservatiiveja.

MTV3: Soini vaatii ryhmäkuria homoliittoasiassa
MTV3: Homoliittoja kannattanut perussuomalainen: Paras edetä varovasti
Keskustelu: Timo Soini hämmästelee median suhtautumista ´homoliittoaloitteeseen´.

25 kommenttia

  • 1 / 25
  • puppeliassi
  • 25.9.2013, 22.57
ristiriitaisesti kehuskelee ei meillä ryhmäkuria, se on vanhojen puolueiden juttu, mutta takki kääntyy kun tulee tasa arvo kysymys josta kauhean positiivisesti ei ajatella soinin uskontokunnan johdon puolelta...

jos juvonen äänestää tasa arvoisen avioliiton puolesta niinkuin on luvannut niin varmaan potkitaan persuista pois. veikkaan että timppa sanoo että so so takaisin ruotuun.
Soini taitaa vihata ajatusta homo- ja lesbopareista, jotka kutsuvat liittojaan avioliitoiksi aika paljon, kun on valmis tallomaan suitsuttamansa mielipiteenvapauden ylitse niitä vaikeuttaakseen. Uskomattoman tekopyhää ja säälittävää, jopa populistilta.

Jos julistautuu kansanmieheksi, tulisi myös kuunnella suomalaisten selvän enemmistön mielipidettä avioliitolaista. Jos haluaa vaan nostaa omat äänestäjänsä muiden yläpuolelle "kansan" etujoukoksi, jonka mielipiteet itse vielä sanelee, sen voi sanoa suoraan.