• Torontolainen

Oikeisto voitti Torontossa

Oikeistopopulistinen Rob Ford keräsi melkein puolet äänistä Toronton pormestarivaalissa, päävastaehdokas George Smitherman (gay, aviossa, adoptoitu poika) sai 35 pros. Fordin voittojuhlassa oli mm Ontarion taannoinen konservatiivipääministeri Mike Harris. Ford sanoi, että ei ole gay-vastainen, mutta "kaupungin rahoilla ei Pride-marsseja enää pidetä, niinkuin ei Labor Day-marrsejakaan". Ford aikoo laittaa mm ay-liikkeen tiukoille kaupungin piirissä, työnantajana. Fordin valinta tulee muuttamaan Toronton kansainvälistä kuvaa ja ilmapiiriä. - Homojen massapidätyksistä muistettu entinen Toronton poliisimestari Fantini muuten menee konservatiivien ehdokkaaksi tulevissa täytevaaleissa. Varmasti menee läpi. Eli meno on kovaa...

2 kommenttia

Torontosta

27.10.2010 03:13

Mika pormestari on? Taalla oli Mayor vaali. Aanestin gaymiesta. Anyway Mr. Ford on hyva Finance ja business mies, lopettaa kaupungin turhan tuhlauksen.

Torontolainen

29.10.2010 14:36

Suomalaista sanaa pormestari on käytetty vuosikymmeniä (ainakin Vapaan Sanan vanhojen numeroiden perusteella, Vapauden käännöksestä en tiedä) Mayor-tehtävästä. Amerikan puolella siirtolaiset puhuvat "majurista", ensin en ymmärtänyt. Suomessa pormestari liittyy vanhaan kaupunkihallintoon. Suomalaista kaupunginjohtaja -nimikettä ei täällä oikein voi käyttää, koska täällä on erikseen City Director (kuten oli Supperissa Mieto ihan viime vuosiin saakka).