• Torontolainen

Pormestarivaali profiloi Toronton

Toronton ensi lokakuun pormestarivaalin (yleinen äänestys kunnallisvaalien yhteydessä) pääehdokkaiksi ovat julkisuudessa muodostuneet oikeistolainen Robert Ford ja gay-mies George Smitherman. Ford on ilmoittanut kannattavansa "perinteistä avioliittoa" ja hyväksynyt erään evankelistapapin kannatuksen. Smitherman on aviossa miehen kanssa ja he ovat juuri adoptoineet pojan. Smitherman oli aiemmin Ontarion terveysministeri ja muistaakseni vice-premier.
Ford erehtyi innostuksissaan puhumaan maahanmuuttoa vastaan ja on joutunut selittelemään sitä. Kanadan oloissa kanta on mahdoton. Tämä on pitänyt gay-asiat nyt sivussa. Toronto on 2014 World Priden isäntä. Jos kaupungissa on silloin anti-gay -pormestari, City Hallin osallistuminen voi olla pidättyvää. Fordilla on vankka enemmistö muutamissa esikaupungeissa (vuoden 1998 llitosalueilla), kun taas Smithermanin takana on ydinkeskustaa. Saa nähdä.
Kun meillä on homofobiaan kallistuva liittohallitus, suurimman kaupungin Mayorin ei tosiaan tarvitsisi olla samaa suuntaa.