• Torontolainen

Kovaa peliä

Olin eilen joulupippalossa, jonne odotettiin mm Ontarion oppositiojohtajaa Hudakia (kovaa oikeistoa). Hän kuitenkin järjestäjien mukaan ilmoitti, ettei tule, jos samassa huoneessa on Ontarion liberaali liikenneministeri Katheleen Wynne. Wynne on julkigay, mutta riitaa konservatiivien kanssa on myös Toronton julkisen liikenteen ohjelman peruuttamisesta. Uusi Mayor on henkilöautojen ja metron kannattaja, ja provinssi on rahoittamassa kaupunkiin lisää kevyttä raideliikennettä - jonka Mayor haluaa nyt peruuttaa, jo tehdyistä investoinneista huolimatta. Wynnellä on tasa-arvo-asioissa suuri symboliarvo myös. Muutamassa viikossa Toronton poliittisen korrektiuden normisto on mennyt huimasti oikealle. Mayor Fordin virkaanstujaisissa käytettin mm sanaa pinko, jonka piti jäädä 60-luvulle. Wynnen kutsua ei peruutettu ja hänestä tuli illan sankari.

3 kommenttia

Kolmoisritti

18.12.2010 22:11

julki jotain antaa hieman sellaisen arvolatautuneen merkityksen kuin vaikkapa "julkeasti gay" tai "häpeämättömästi julkisyntinen", eikö?

Torontolainen

19.12.2010 04:53

Täkäläinen media käyttää usein ilmaisua "openly gay". En näe tuossa julkigay arvorasitetta. Ehkä käytin sitä sen lyhyyden takia. Paikalla oli myös provinssin liberaalipuoluelainen maahanmuuttoministeri, mutta hänen läsnäolonsa Hudak ilmeisesti olisi sietänyt. Pointti tässä asiassa on se, että eräänlaisesta "eliitin sisäisestä" kohteliaisuudesta on konservatiivien taholta luovuttu, ainakin toistaiseksi.

Torontosta

22.12.2010 15:05

On monia openly gay eri valtion kerroksisa, minsitereita ,politiikkoja ja pienempia city counsellers.