The days of my life

Seuraava

Lomapäiväkirja (lyhyt versio)

Päivitetään nyt kun on kerran aikaa.

Mitä tein kesälomalla:
Chicagossa pällisteltiin arkkitehtuuria - ja uutta art institutea. Rakennus ja aikalaistaiteen kokoelma ovat aika komeat.

New Yorkissa kierrettiin galleriat, tavattiin miehen ystäviä, juhlittiin miehen synttäreitä MoMan ravintolassa. Hyvää. Ja vähän kai käytiin ostoksillakin. Central Parkia kierrettiin useampaankin kertaan kun oli välillä niin hyvä sää, ja käytiin Brooklynissä baijerilaisessa Bierhallessa. Sinne mennessä käytiin Oulu-baarissa, jolla ei ollut nimen lisäksi mitään tekemistä Suomen kanssa. Paikka ei myynyt edes Finlandiaa, minkä hankkimisen ei pitäisi olla ylivoimainen saavutus. Oudoin kokemus oli Puerto Rican Festival Rochesterissa. Elämysmatkailua NYC:ssä.

Matka jatkui Los Angelesiin lentäen, josta autolla San Franciscoon ykköstietä pitkin. Matkalla yövyttiin Santa Barbarassa ja Cambriassa, sekä käytiin Solvengissa, Santa Inezissa (30 mile drive) ja käytiin tutustumassa Hearstin linnaan. Reitti oli tosi kaunis ja sääkin suosi suurimman osan aikaa. Avoauton vuokraaminen kannatti, katto oli alhaalla koko ajan.

San Franciscosta tykkäsimme kovasti, vaikka visiitti olikin lyhyt. Jos aikoo saada yleiskuvan kaupungista, kannattaa ajaa kaikista turistioppaista löytyvä 49-mile-drive. Se vie kaikkiin kaupungin luonteen kannalta tärkeisiin paikkoihin ja antaa kuvan vehreästä, urbaanista paikasta jossa ihmisten on hyvä asua. Taidemuseo on hieno, vaikkakin vähän raskas arkkitehtuuriltaan. Kokoelmasta jäi mieleen juuri avattu sculpture garden katolla.

Yhdessä päivässä alas Los Angelesiin, tai ainakin melkein. Yövyttiin jossain Jumalan hylkäämässä rannikkokaupungissa, josta oli vielä noin kahden tunnin matka hotellille West Hollywoodiin. LA ei ollut niin kiva kuin San Francisco. Minne tahansa meni, piti aina ajaa sinne autolla. Getty Museum oli todella upea, vaikka minuun iskikin rakennuskokonaisuus ja puutarha enemmän kuin varsinainen taidekokoelma. Huntigton Library oli myös komea, mutta siellä sama juttu. Esillä oleva taide oli suht tylsä kokoelma englantilaisia muotokuvia, mutta rakennus ja puutarhat olivat kauniit.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin loppui tämäkin loma. LAXista CDG:lle ja sieltä parin päivän tasoittelun jälkeen junalla kotiin. Töihin palatessa minua odottivat iloiset uutiset kuten jo mainitsin - minun ei tarvitse vaihtaa tehtävänimikettä.

Viikko oltiin töissä ja sitten istuttiin taas koneessa, tällä kertaa Helsinkiin. Sieltä auto alle, äidin luo Savonlinnaan, Madama Butterfly, kaverien katsastus, lukiokaverin höyrylaivaan tutustuminen, takaisin Helsinkiin, ilta DTM:ssä (mies halusi välttämättä) ja sunnuntaina sukulaisten mökille Ruotsinpyhtäälle saunomaan. Illaksi kotiin, minä Kölniin ja mies Pariisiin.

Rankkaa on elämä. Nyt voisi taas vähän rauhoittua.


Kesä on kai sitten jo pidetty

Kesälomaa takana kolme viikkoa miehen kanssa, ja päälle vielä pidennetty viikonloppu lapsuuden maisemissa. Töissä näyttää huomattavasti valoisammalta kuin lomalle lähtiessä, eli saan uusia tehtäviä ihan näillä näppäimillä. Vanhat tehtävät alkoivat loppua käsiin eikä pomo ollut varma pystyykö pitämään minut tiimissään. Nyt näyttää siltä että pystyy.

Tästä tää taas lähtee.


Uusi tulokas

Ranneliikettä olen lukenut jo pidemmän aikaa, mutta blogia en ole vielä koskaan kirjoittanut. Mennessä nähdään kuinka usein päivitän ja mihin tarkoitukseen tätä tulee käytettyä - matkapäiväkirjana luultavasti.


Seuraava