poikuuden tunnetta

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2008.
Edellinen

Hommat luisti, urheilua, bottan-talo tulessa ja Bussin jäähyväisiä

Lauantai meni työntäyteisesti. Aamupäivällä alkoi duuni ja kesti iltapäivään saakka.
Ihan kivasti hommat hoitu. Olin jopa päivään tyytyväinen.

Tuli telkusta katottua mäkihyppyä, suomi voitti joukkuemäen. Hyvä juttu.
Toisaalta urheilirintamalla Kyrö taas aukaisi sanaisen arkkunssa ja paljasti mahdollisia epäilyjä dobing- juttuihin 2007 vuonna. Ei mee edelleenkään hiihdolla hyvin.

Helsingin Bottan talossa oli kuulemma tulipalo. Ostrobotnian paloi juhlasalista pahoin..alakerran Manalasta en tiedä, jossa joskus oon jopa käyny.

USA:n pressa Buss vielä säväyttää ennen lopullista jäähyväistä.
"Haluaisin tulla muistetuksi presidenttinä, joka vapautti 50 miljoonaa ihmistä ja auttoi rauhan saavuttamisessa, Bush sanoi äskettäin tehdyssä haastattelussa, josta Valkoinen talo julkaisi osia."
"Tulin Washingtoniin tiettyjen arvojen kanssa, ja samojen arvojen kanssa myös lähden"
kertoo STT välittämä uutisointi Elisanetin sivuilla.
Heh..tosiaan rauhanmies....


Tulisilla hiilillä, joukkuemäkeä ja kristillistä kasvatusta

Perjantaipäivä menim kuinn tulisilla hiilillä. Piti saada yksi projekti valmiiksi ja tiukoille veti, mut valmista tuli.

Illalla piti kattoo mäkihyppyä mut se keskeytettiin olosuhteiden vuoksi. No juuri ennen sitä miun suokki Harri Olli oli epäonnistunut hypyssään. Keskeytys siis ei kairaissut niin paljoa, jos se joukkuemäki vaikka huomenna hypättäisiin.

HNKY:n avioliitto-opas on kuulemma neuvonnut "rakastava fyysinen rankaiseminen" ole väkivaltaa. Tämä siis englanninkielisessä versiossa.
Tutkinnan pyynnön oli tehnyt asiasta vantaalainen Sari Roman-Lagerspetz ja nyt se menee valtakunnan syyttäjälle syyte harkintaan.
On siinä opetusneuvot kristilliseltä yhteisöltä, oikein hämmästyin ku kuulin asiasta ekakerran.


Äiskän luona, tiedonmäärää ja tekstareille kattohinta

Torstaipäivä meni jolkutellen. En oikein saanut mitään järkevää aikaiseksi.
No kävin kyllä katsoamassa äitiäni. Oli tyytyväinen vierailusta. Sanoi kyllä, että useamminkin saisi käydä.
No sain kyllä hyvät kaffeet ja kotona leivottua pullaa.

Päivällä tuli hiukan surffattua netissä. Etsin yhtä asiatietoa ja kun löysin, niin tuntui aina vaan löytyvän lisää aiheesta. Voi sitä tiedon määrää, kun vielä osais pomimia siitä oleellisemman.

EU viestintäministerit ovat päässeet yhteiseen linjaan paljonko saisi tekstivieti maksaa. Kuulemma katto olisi 11 senttiä ilman alv ja suomessa alv kanssa se olis si rohee 13 senttiä.
Tekstarien hinnat putoaisivat selvästi, sillä EU-maasta toiseen lähettävien tekstiviestien keskihinta on tällä hetkellä 29 senttiä.
Nyt homma kuulemma etenee si EU-parlamentin käsiteltäväksi. Kuhan siellä ei si lipsuttaisi.


Adoptio-oikeus ja Ilen juhlat

Keskiviikko oli lumeton, mutta iltapäivällä tuli vesiräntää.
Taitaa lumet sulaa viikossa kahessa täällä suunnassa.
Itse en tykkää loskakelistä yhtään.

Eduskunnassa alkoi sit keskustelu mies- ja naispareille tulossa olevasta sisäisestä adoptio-oikeudesta.
Tunnetusto kristillisten Räsänen etulinjassa vastustamassa muutosta. Uskon, että lakiesitys menee läpi, koska rintamassa on tapahtunut siirtymistä suvaitsevuuteen päin, kuten kokoomuksen Petri Salon kohdalla.

Kanervan Ile jaksaa kohauttaa. Nyt tapeetilla on hänen syntymäpäiväjuhlat, jokka järjestettiin taannoin Turussa ja Helsingissä.
Vaalirahoittaja Nova Group rahoitti silloisen ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok) syntymäpäiväjuhlia, kertoi MTV3:n 45 minuuttia.
Ile itse on ruvennut muistamattomaksi, eikä muista järjestelyjä, eikä maksajia.
Niinpä firma maksaa ja on nyt julkisuuden mukaan pahoissa talousvaikeuksissa.
Heh..maksoikohan Ilen juhlat liikaa......


facebookkia ja teleoperaattorien rahastus valtion tuella

Tiistai kulki kivasti, tuli käytyä torilla ja ostettua hiukan heräteostoi. Nyt kelpaa kulkea myös lämpimissä sormikkaissa.

Facebookissa on kaikenlaista toimintaa. Nyt siellä on joku Sipilä perustanut ryhmän Teuvo Lomania. Kuulemma hakataan Loman heteroksi.
Ihmettelen miksi sitä ei ole suljettu jo, vaan annetaan yhä olla. Sipilä on kuulemma perussuomalaisia Urjalan suunnalla.

Valtio antaa enintää 66 miljoonaa 200 ijoonasta euroa nopeiden laajakaista yhteyksien tekemiseen.
Kansallisen laajakaistaohjelman tarkoitus on taata sadan megan yhteydet kaikille vuoteen 2015 mennessä.
Kansallisen laajakaistaohjelman ulkopuolelle jää kuitenkin Lindénin mukaan parituhatta kotitaloutta, joille ei ole tarjota minkäänlaista vaihtoehtoa.
Ihmettelen vaan miksi ei Linden hoida kaikille suomalaisille ensin yhteyksiä. Nythän monet jäävät vielä paitti yhteyksiä nykyisilläkin systeemeillä.
Lankaverkko puretaan ja ihmiset jätetään heitteille.
Näin siis valtio pitää syrjäalueilla olevista ihmisistä huolta ja teleoperaattorit senkun vaan lihovat.


Kiirettä, Vanhan valtausta ja työttömymyystilastoilla huijattu

Maanantai meni sillai nopiasti. Kiirettä oli joka paikkaan.
No se ei yllätä mua, kun on maanantaipäivästä kyse.
Yleensä silo tuppaa tuleen iso lista tulevia töitä, jota sitten viikolla puretaan.
Lumimyteristä selvisin hyvin. Nokialla auramiehet olivat tehneet hyvää jälkeä. Kiitos heille siitä.

Nyt sitten on taas Vanha vallattu Helsingissä. Yli parisataa opiskelijaa valtas sen tänään vaatien opiskelijoiden asemaan parannusta. Erityisesti asumiseen ja asumislisäjärjestelmään(asumistuki).
No hyvin ajoitettu homma, koska tiistaina tulee kuluneeksi 40 vuotta vanhan valtauksesta.
Vanha Yllioppilastalo on ollut usein tapahtumien keskipisteessä, kyllä välilläkin.

Työttömien määrässä on kerrottu kuulemma liian alhaisia lukuja.
"Työttömyystilanne on synkempi kuin viralliset luvut kertovat. Työttömänä on todennäköisesti 20 000–40 000 ihmistä enemmän kuin tilastot näyttävät. Myös lomautettuja on jopa 15 000 enemmän kuin virallisissa luvuissa. Näin arvioi työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen." kertoo Taloussanomat.
Työ- ja elinkeinoministeriö ja tilastokeskus pitävät molemmat omaa tilasto ja kumpikin on vähätellyt määriä. Tilastokeskus aliarvioi määriä kuulemma enemmän.
Näin poliitikot kuulemma saavat nukkua yönsä paremmin. Niinpä.....


Myteriä, kansalaisaktivismia, idolssia ja BB:tä

Sunnuntai ja ihan hyvällä fiiliksellä. Myteri si saapui Nokiallekin päivän aikana ja illalla tuli si lunta oikein kunnollla. Saapi nähä sulaako pois ennen joulua...

Lumimyteri aiheutti eri puolilla kaaosta. Junat olivat myöhässä, lentokoneet laskeutu varakentille ja laivoja peruutettiin.
Olipa Helsingissä harvinaista herkkua myös salamat taivaalla. Sitä ei näe ihan joka päivä.
Nähtiimpä Helsingissä jopa kansalaisaktivismia, kun yleisö tuuppas ratikkaa ja poliisiautoa liikenteeseen, kun muuten eivät pärjänneet omilla tehoilla.
Helsingissä oli myös jouluavaus johon oli noin 30 000 ihmistä kumminkin saapunut sitä kattomaan. Olivat rohkeita..ku eivät pelänneet myteriä.

Idolsissa tuomarit yrittää Kallea pois. Kansa äänestää edelleen jatkoon. Hyvä niin.
Omia suosikkeja on Kalle ja Pete.

BB:ssä sai si lähtee Tampereen porukkaa. Alex, Anna ja Tuuli häädettiin, joista Alexin häätö miulle oli pikkuinen yllätys. Olisin halunnut Alexin vielä jatkavan...


Taxin jonotusta ja autoilijoiden välinpitämättömyys suojatietä kohtaan

Lauantai meni sillai kivasti viileässä ilmassa ja pikku pakkasessa.
Nukuin kyllä aamulla aika pitkään, ihan puoleenpäivään saakka.

Nyt on pikkujouluaikaa ja porukat käy paljon viihteellä ja eri pikkujouluissa. Itsellä vielä kaikki pikkujoulut edessä.
Aloin tuossa pohtimaan Vartti-lehden kirjoitusta, että pikkujouluaikaan Helsingissä saa odottaa jopa taksia tunnin.
Heh..heh.. varmaan kirjoittaja ei ole ollut liikenteessä klo 3-4 aikaa aamuyöllä. Sillo on ihme jos taksin saa alle 2 tunnin. Tämä siis normaalina viikonloppuna. Ruuhka viikonloppuna vielä vaikeampaa saada taksia.

Onkohan meillä alkanut tuo ajokulttuuri autolla heltymään. Jatkuvasti saa lukea jonkun jääneen suojatiellä auton alle. Siis suojatiellä, luit oikein.
Tietääkseni suojatiellä kävelijää pitää autoilijan väistää. Onkohan sakkorangaistukset liian lieviä, kun moni jopa menehtyy suojatiellä, puhumattakaan sadoista loukkaantumisista.
Itsekin meinasin Nokialla hiljakkoin jäädä suojatiellä auton alle, kun toinen auto lähti ohittamaan sitä autoa joka antoi minulle tietä. Kahjon toimintaa, jos ohitetaan toinen auto, joka on pysähtynyt suojatien eteen päästämään jalankulkijan ylittämään tietä.


Söpis kylässä, EU digikirjasto, ruokamyrkytystä ja leikkipuistokieltoa

Perjantai ja tuli aika aikasin herättyä. No kerkisin päivällä tekeen monta juttua. Jopa pesukone sai laulaa useamman koneellisen pyykkiä.
Piti vaihtaa puhdasta päälle ja sänkyyn uudet puhtaat lakanat.

Illalla si tuli Tampereen söpis kylään. Hän oli kyllä taas niin lutunen. Tykkään hänestä hirveästi. Valitettavasti hän vain ei kerennyt oleen kauheen myöhään, koska Nokialta juna läksee sillai aikasin takas Tampereelle.
Sovitttiin et ens kerralla on yötä tai si ihan lähteen miun mukaan stadissa poikkeeen. No se toteutetaan kyl :)

Jättisuosio jumiutti EU:n digitaalikirjaston het alkuun. Kuulemma heti kävijöitä oli yli 10 miljoonaa, kun koneet olis pystynyt ottamaan vain noin 5 milj. kävijää. Siis VAIN.
"EU-komission rahoittamassa multimediakirjastossa nettikäyttäjien nähtävillä yli kaksi miljoonaa kirjaa, valokuvaa, äänitettä, maalausta ja arkistodokumenttia unionimaiden kansalliskirjastojen ja kulttuurilaitosten kokoelmista.
Kokoelmista löytyy muun muassa Baudelairen, Beethovenin, Danten ja Vermeerin kaltaisten suurten eurooppalaistaiteilijoiden teoksia. Suomesta mukana on muun muassa Sibeliusta käsittelevää materiaalia." uutisoittee STT.
Linkki digikirjaston sivuille on seuraava: www.europeana.eu

Helsingissä si Rakennusviraston ruokalassa oli päässyyt alkueläin ruokaan ja myrkyttänyt sitä useita päivii. Kymmeniä jo sairastunut siihen.
Ruokamyrkytysten aiheuttajaksi on tehdyissä tutkimuksissa selvinnyt alkueläin Cryptosporidium. Kyseistä alkueläintä ei ole aiemmin löydetty elintarvikkeista Suomessa.
Oliskohan Palmian kilpailutus tehnyt tepposen ja hankittu raaka-aineita ulkomailta? Aika kertoo asian.

Helsingissä on noin 330 leikkipuistoa ja nyt osassa oltaisiin kieltämässä vapaa lasten puistokäyttö, että noin 19 palkattua puistotätiä saisi osassa työskennellä rauhassa.
Lapsia hoitavat puistotädit ovat saamassa päätösvallan siitä, kuka saa käyttää kaupungin leikkipuistoja heidän vuorojensa aikana.
Helsingin kaupunki suunnittelee alkavansa vuokrata puistovuoroja tädeille.
Heh..heh...oltaiskohan tässä taas menossa asiassa äärimmäiseen suojeluun.
Kyllä Nokialla tuos meijän lähipuistossa kaikki tulee keskenään toimeen. Niin puistotätit, kuin muut lasten vanhemat. Hesalaisista en niin tiedä ;)


Ensi lumi, Homoille adoptio-oikeus, Onnellinen perhetapahtuma ja vuoden turhake

Torstai ja Nokialle tuli hento lumipeite.
Ihan kiva päivä muuten, fiilis oli koko päivän korkealla.
Tampereen söpis on kans tulossa huomenna poikkeen.

Homoparit ovat sitten saamassa oikeuden sisäiseen adoptioon.
Nais- ja miesparien oikeus perheen sisäiseen adoptioon on tulossa mahdolliseksi. Hallitus hyväksyi tätä muutosta merkitsevän esityksen ja antaa sen eduskunnalle huomenna.
Hyvä, taas yksi kynnys ylitetty tasa-arvoisempaan elämään.

Onnellinen perhetapahtuma tapahtui, kun Finnairin torstainen reittilento Bangkokista Helsinkiin oli historiallinen. Kesken matkan koneen matkustajamäärä nimittäin lisääntyi yhdellä, kun tyttövauva päätti syntyä ilmassa Kazakstanin yllä.
Kuulemma on ainutlaatunen tapahtuma, Finnarililla ensimmäinen kautta aikain.
Onnittelut Ruotsalais äidille ja koko perheelle :)

Vuoden turhake on sitten Pantiton pullo.
Valinnan suoritti Suomen Luonto-lehti. Vuoden turhake valittiin nyt yhdeksännen kerran. Tällä kertaa kisaan osallistui vajaa 900 ihmistä, ja ehdotuksia kertyi viitisensataa.

Edellinen