• audinkopoika

Taxin jonotusta ja autoilijoiden välinpitämättömyys suojatietä kohtaan

Lauantai meni sillai kivasti viileässä ilmassa ja pikku pakkasessa.
Nukuin kyllä aamulla aika pitkään, ihan puoleenpäivään saakka.

Nyt on pikkujouluaikaa ja porukat käy paljon viihteellä ja eri pikkujouluissa. Itsellä vielä kaikki pikkujoulut edessä.
Aloin tuossa pohtimaan Vartti-lehden kirjoitusta, että pikkujouluaikaan Helsingissä saa odottaa jopa taksia tunnin.
Heh..heh.. varmaan kirjoittaja ei ole ollut liikenteessä klo 3-4 aikaa aamuyöllä. Sillo on ihme jos taksin saa alle 2 tunnin. Tämä siis normaalina viikonloppuna. Ruuhka viikonloppuna vielä vaikeampaa saada taksia.

Onkohan meillä alkanut tuo ajokulttuuri autolla heltymään. Jatkuvasti saa lukea jonkun jääneen suojatiellä auton alle. Siis suojatiellä, luit oikein.
Tietääkseni suojatiellä kävelijää pitää autoilijan väistää. Onkohan sakkorangaistukset liian lieviä, kun moni jopa menehtyy suojatiellä, puhumattakaan sadoista loukkaantumisista.
Itsekin meinasin Nokialla hiljakkoin jäädä suojatiellä auton alle, kun toinen auto lähti ohittamaan sitä autoa joka antoi minulle tietä. Kahjon toimintaa, jos ohitetaan toinen auto, joka on pysähtynyt suojatien eteen päästämään jalankulkijan ylittämään tietä.

2 kommenttia

Nermal

23.11.2008 15:35

Taksia tosiaan saa pikkujouluaikana odottaa. Välillä tuntuu, että voisi olla paikallaan että julkista liikennettä lisättäisiin sesonkiaikana yöaikaan. Monet kuljettajat eivät kuitenkaan kuulemma suostu kaupunkiliikenteen yövuoroihin. Ymmärrettäväähän se kyllä on; ne ovat rankkoja vuoroja ja on niissä turvallisuusriskinsäkin. Itse olen useammankin kerran (nuorempana ja sporttisempana) kävellyt 10 km matkan baarista kotiin, koska matka meni kävellen yhtä nopeasti kuin taksijonossa odotellen.

En tiedä toimiiko tämä Helsingissä, mutta meilläpäin taksin saa nopeasti, kun kävelee parin sadan metrin päähän taksiasemasta ja soittaa taksin siihen osoitteeseen. Taksit nimittäin ovat saaneet ohjeen, että soitetut kutsut ovat etusijalla taksijonoihin nähden.

Autot tosiaan ajavat nykyisin monesti aika tylysti muuta liikennettä huomioimatta. Tämän viikon Helsingissä viettäneenä täytyy kuitenkin sanoa, että pääkaupungissa autoilijat tuntuvat ottavan muut tienkäyttäjät huomattavasti paremmin huomioon kuin pienemmissä paikoissa. Niillä liikennemäärillä se lienee välttämätöntä.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi

audinkopoika

23.11.2008 18:16

Helsingissä on yksi hyvä puoli. Siellä autoilijat antavat tilaa toiselle autoilijalle kaistaa vaihtaessa. Tampereella se ei tule kuuloonsakaan. Ethän tuu siihen, kun minulla on etuoikeus on vahva menttaliteetti tosiaan Tampereella. Helsingissä kun annetaan tietä toiselle se takaa samalla sujuvan liikenteen paremmin.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi