• audinkopoika

Söpis kylässä, EU digikirjasto, ruokamyrkytystä ja leikkipuistokieltoa

Perjantai ja tuli aika aikasin herättyä. No kerkisin päivällä tekeen monta juttua. Jopa pesukone sai laulaa useamman koneellisen pyykkiä.
Piti vaihtaa puhdasta päälle ja sänkyyn uudet puhtaat lakanat.

Illalla si tuli Tampereen söpis kylään. Hän oli kyllä taas niin lutunen. Tykkään hänestä hirveästi. Valitettavasti hän vain ei kerennyt oleen kauheen myöhään, koska Nokialta juna läksee sillai aikasin takas Tampereelle.
Sovitttiin et ens kerralla on yötä tai si ihan lähteen miun mukaan stadissa poikkeeen. No se toteutetaan kyl :)

Jättisuosio jumiutti EU:n digitaalikirjaston het alkuun. Kuulemma heti kävijöitä oli yli 10 miljoonaa, kun koneet olis pystynyt ottamaan vain noin 5 milj. kävijää. Siis VAIN.
"EU-komission rahoittamassa multimediakirjastossa nettikäyttäjien nähtävillä yli kaksi miljoonaa kirjaa, valokuvaa, äänitettä, maalausta ja arkistodokumenttia unionimaiden kansalliskirjastojen ja kulttuurilaitosten kokoelmista.
Kokoelmista löytyy muun muassa Baudelairen, Beethovenin, Danten ja Vermeerin kaltaisten suurten eurooppalaistaiteilijoiden teoksia. Suomesta mukana on muun muassa Sibeliusta käsittelevää materiaalia." uutisoittee STT.
Linkki digikirjaston sivuille on seuraava: www.europeana.eu

Helsingissä si Rakennusviraston ruokalassa oli päässyyt alkueläin ruokaan ja myrkyttänyt sitä useita päivii. Kymmeniä jo sairastunut siihen.
Ruokamyrkytysten aiheuttajaksi on tehdyissä tutkimuksissa selvinnyt alkueläin Cryptosporidium. Kyseistä alkueläintä ei ole aiemmin löydetty elintarvikkeista Suomessa.
Oliskohan Palmian kilpailutus tehnyt tepposen ja hankittu raaka-aineita ulkomailta? Aika kertoo asian.

Helsingissä on noin 330 leikkipuistoa ja nyt osassa oltaisiin kieltämässä vapaa lasten puistokäyttö, että noin 19 palkattua puistotätiä saisi osassa työskennellä rauhassa.
Lapsia hoitavat puistotädit ovat saamassa päätösvallan siitä, kuka saa käyttää kaupungin leikkipuistoja heidän vuorojensa aikana.
Helsingin kaupunki suunnittelee alkavansa vuokrata puistovuoroja tädeille.
Heh..heh...oltaiskohan tässä taas menossa asiassa äärimmäiseen suojeluun.
Kyllä Nokialla tuos meijän lähipuistossa kaikki tulee keskenään toimeen. Niin puistotätit, kuin muut lasten vanhemat. Hesalaisista en niin tiedä ;)