• Bertarido

Keskilännestä ja lentomatkustamisesta

Tulin juuri takaisin konferenssista Illinois'n Urbana-Champaignista, oli hyvä konferenssi - omasta esitelmästä ilmeisesti pidettiin. Muutenkin konferenssin henki on hyvä: joukko vanhoja ja muutamia uusia tuttuja.

Vaikka Chicago on Illinois'ssa, on muu osavaltio yhtä suurta preeriaa ja meininki aika maaseutuhenkistä, mikä tarkoittaa, että koti, uskonto ja isänmaa on kunniassaan. Hotellin vastaanottovirkailija valitteli sitä, kuinka Chicagon lehdet julkeavat arvostella presidenttiä (!). Niin, mitäs siihen sanot...

Käveltiin parin kollegan kanssa kadulla ihan normaaleissa konferenssivarusteissa (kauluspaita ja ihan normaalit housut yms., ei todellakaan mitään pukumeininkiä), kun sieltä sitten joku paikallinen murrosikäinen pentu huutaa ohiajavan auton ikkunasta "Why do you look like you're going to church". Siis anteeksi että mitä?! Mitä helvettiä se tälle pennulle kuuluu, vaikka käveltäiisin tappi takamuksessa?! Joskus tuntuu, että amerikkalaisia lapsia voisi kasvattaa Suomen vanhan mallin mukaan s.o. "saa näkyä, vaan ei kuulua". Kuuluvat vähän turhan hyvin...

Toinen vastaava tapahtuma oli, kun kävin hakemassa Subwaysta vähän purtavaa. Samassa rakennuksessa toimii huoltoasema ja huoltiksen kassalla notkui joku 19-20-v. kundi, joka näytti aivan sikafarmarilta ja tod.näk. sitä olikin. Se tillotti meikäläistä monttu aivan totaalisen auki. Olisi pitänyt heittää kundille "What the F*CK are you staring at?!". Siinä olisi varmaan saanut turpaansa, kun pari sikafarmarikaveria olisi liittynyt joukkoon iloiseen, eikä poliisista olisi ollut mitään apua, joten jätin väliin. Nyt täytyy sanoa, ettei siihen tuijotukseen minusta ollut mitään aihetta, minä kun en näytä ns. fägäriltä ollenkaan, vaikka asu olikin huolitellumpi kuin 90% vastaantulijoista ja loput olivat hotellissa majailevia bisnesmiehiä.

Tuli ihan mieli jo palata kotiin, siellä sentään voi kadulla kävellä rauhassa. Tosin Harvard Yardillakin pitää olla varovainen, läheisen high schoolin enimmäkseen mustat oppilaat ovat takavuosina hakanneet homoiksi katsomiaan opiskelijoita kävellessään/valuessaan Yardin poikki.

Koska osavaltiossa oli ukkosmyrsky- ja tornado(!)varoituksia päällä, katsoi lentoyhtiö voivansa peruuttaa lentoni sunnuntailta. Näin ollen jouduin jäämään Champaignin jännittävän kaupungin jännittävään esikaupunkiin ylimääräiseksi päiväksi - omalla kustannuksellani, koska peruutus oli "weather-related", ei niiden tarvitse korvata latin latia. Tuskaa helpotti upgrade ensimmäiseen luokkaan Chicagosta Bostoniin. Onneksi älysin ottaa läppärin mukaan, sillä saattoi hoidella rästimaileja, -duuneja yms. Otin tietenkin kunnon päiväunet, katsoin TV:tä pitkästä aikaa, ihan hauskaa nähdä mm. West Wingiä ja muutama hulvaton jakso South Parkia. Tänään sitten back in business.