• Marco

Kun Päivi sopan keitti!

No kas, taas on Päpsä, siis Räsäskän Päpsä avannut looraansa ja pulauttanut sieltä verbaalioksennuksen, mitäpä tälläkertaa?

Päivi toteaa tuoreessa blogissaan (pohtiessaan pitäisikö kirkon luopua vihkimisoikeudestaan), että:

"Uskonnonvapauden periaatteiden mukaan on tärkeää, että poliittinen valta ei sanele kirkoille, mitä niiden pitäisi tehdä, vaan että kirkot voivat itse päättää vapaasti, ilman painostusta omista opillisista kysymyksistään."

Voi Päivi, Päivi Päivi...

Suuressa lähimmäisenrakkaudessasi olet jälleen kerran kapsahtanut katselemaan asiaa turhankin mustavalkoisesti. Oikeasti tuo lause kyllä kuuluu, että:

"Uskonnonvapauden periaatteiden mukaan on tärkeää, että KIRKKO ei sanele POLIITTISELLE VALLALLE, mitä sen pitäisi tehdä, vaan että POLIITTINEN VALTA voi itse päättää vapaasti, ilman painostusta omista LAINopillisista kysymyksistään."

Mikä siinä nyt oikein mättää, kun ei mene perille, että ei ole olemassa KIRKKO ja muut -asetelmaa, vaan joko KIRKKO JA MUUT tai kirkko ja muut?! Ette te siellä ole yhtään sen parempia ihmisiä kuin me täälläkään, ja kun kerta niin kovasti peräänkuulutatte oppejanne ja niiden toteuttamisen vapauttanne, niin helkkarisoikoon, tehkää sitten niin ja lakatkaa hakkaamasta sillä halvatun Raamatulla!

Väittää Räpsäkkä-Päpsäkkä myös, että on yhteiskunnalle niin paljon halvempaa kun 2/3 osaa vihkimisistä tehdään kirkon toimesta, kun "muuten tulee maistraatteihin niin kovasti jonoa ja 'turhaa' päällekkäistä työtä"

-> johtopäätös;

Päpsäkkä-Räpsäkkä kokee ihmisten pariutumisen välttämättömäksi pahaksi, ja siitähän koituu vaan kuluja. Missä hiivatissa on taas se rakkaus?

Ylen aamu-TV:n haastattelussa Päivi sakoili senoissaan niin täydellisesti, että niin toinen haastateltava, kuin juontajakin kaiveli hetken aikaa päätään hyvin hämmentyneen oloisesti. Haastattelussa Päivi selkeällä Suomen kielellä kertoi KD:n kannattavan kahden naisen välistä avioliittoa ja tukevansa sukupuolineutraalia avioliittoa ...

Ai eiku, hei, eipäs sanonutkaan, ... Päipsykkä vaan kohelti ja sähelsi koko haastattelun, sekoili sanoissaan, änkytti - oli täysin esiintymiskyvytön. Samaan aikaan Setan edustaja oli selkeä, artikuloi hyvin, esitti mielipiteitään pohdintojen kautta ja toi esille konkreettisia esimerkkejä.

Hirvittää ajatella, että puoluettaan johtaa noin esiintymistaidoton hahmo, jonka käsitykset maailmasta ovat äärivanhoillisia.

Voi kun joku taho jossain tekisi tutkimuksen, kuinka moni kristillisten väestä ja/tai kirkkoon kuuluvista ihan oikeasti pitää Päpsän pälinöitä hyvinä ja oikeudenmukaisina! Niin puutaheinää se toistuvasti on, että olen äärimmäisen hämmentynyt (ja järkyttynyt) jos Päivi todellakin puhuu kansan syvien rivien hyväksynnällä aatoksiaan.

Muistakaa voi ja silli!

3 kommenttia

Torontosta

28.7.2010 03:12

Onko kirkot ja kaikkine eri uskontoineen valtion omistama business suomessa? Meilla ne ovat omia businekseja eivat edes maksa maa,tai muita veroja. Mika on vaarin, taalla on tuhansia kirkkoja kaupungissa jotka voisivat tuottaa rahaa kaupungille.

smo

28.7.2010 08:57

Suomen evankelisluterilainen kirkko ja Suomen ortodoksinen kirkko ovat erityisasemassa lainsäädännössä. On Kirkkolaki ja Laki ortodoksisesta kirkosta. Siltikään ne eivät ole valtion "omistamia". Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu vajaa 80 prosenttia suomalaisista ja ortodoksiseen kirkkoon runsas 1 prosentti. Suomessa kirkot maksavat kiinteistöveroa kunnalle, tosin ei käsittääkseni hautausmaista ja kirkoista. Muilla kirkoilla ja uskontokunnilla ei ole erityissuhdetta valtioon.

Torontosta

30.7.2010 03:23

Meilla taas hautausmaat on business osakkeidenomistajien omia. Se on hyva steady business. Valtio maaraa kuinka sellaista businessta tehdaan. Hautaustoimistot ja niitten palvelut on taas niitten omaa. Kirkolla ei ole mitaan yhteytta vain jos haluat kirkon siunauksen arkullesi oikein kirkossa, ne ottaa siita komean maksun.