• torso

Pyykkipäivä

Kello on 14.14. On sunnuntai. Aurinko paistaa. Normaalien ihmisten tapaan pitäisi olla ulkona. Olisi pitänyt siivota tänä viikonloppuna. Sohva imaisi - ja blogit. Miksi en minäkin? Katsotaan siis mitä tästä tulee.

Pesin äsken pyykkiä. Neljässäkympissä kevyttä kirjopyykkiä. Kone täyteen, hana auki, nupista kieräytys neloseen ja toisesta neljäänkymppiin. Pyykinpesuaine on kaikkeen yhtä hyvin eikä mihinkään kunnolla sopivaa BioLuvilia. Ei kirkasta, ehkä haalistaa. - Mistä te saatte koneellisen kuusikymppistä? En enää ikinä osta valkoisia kalsareita!

Tuo pyykkäysrutiini kuvastaa mun elämääni. Tasaista ja haaleaa. Samalla kaavalla kerrasta toiseen. Harvoin kuumaa, vielä harvemmin tulista. Kevyttä kirjopyykkiä vain.

Olen lukenut Aboan ja Esperanzan blogeja. Niitä on kiva lukea. Teksti on sujuvaa, miehet miellyttäviä. Elämä vaikuttaa tasapainoiselta ja molemmilla on haaveita ja unelmia, joita toteuttavat. Minäkin haluaisin rinnalleni elämäni miehen. Jonkun näihin pyykkäysrutiineihin. Silittämään ja viikkaamaan järjestykseen. Mua ja mun elämääni. Vetämään yhteistä lakanaa.

Esperanza kertoi joskus "suuresta rakkaudestaan" (siis siitä sitaattirakkaudestaan). Minä taidan olla juuri sellainen ihminen. Minuun on helppo rakastua, mutta minä en tunnu rakastuvan millään. Tosin minuun rakastuneet huomaavat nopeasti, että olenkin aivan arkinen pientä elämää elävä ihminen. Teen liikaa töitä, en harrasta mitään, en pidä yhteyttä ystäviini.

Ystävät väittävät nirsoksi. Käskevät heittäytymään, kokeilemaan ja nauttimaan hetkestä. Se on kerta toisensa jälkeen väsyttävää. Tietysti haluan nauttia kosketuksesta, katseesta ja suudelmasta, mutta en halua satuttaa. On pelottavaa huomata toisen rakastuvan, kun itsellä ei ole vastaavia tunteita. Mieluummin pesen pyykkiä, kuin heitän yhden kerran jälkeen menemään. Mutta entä kun huomaa, että paita ei pesukertojen jälkeen sovikaan? Hihat ovat lyhyet, hiertää ja puristaa. Hienosta, kalliista ja kauniista luovuttaminen surettaa, vaikkei se itselle sovikaan. Mistähän löytäisin sen vanhanakin rakkaan ja lämpöisen? Ehkä muodottoman mutta mukavan. Mulle sopivan. Sen, jonka lämpöön haluan hautautua, kun paha pakkanen puree ja viima värisyttää. Sen, josta en ikinä halua luopua. Sen, jonka pesen käsin.

5 kommenttia

sleepygay

5.11.2006 14:40

meillä ainakin pestään pyyhkeet ja lakanat kuudessakymmenessä... :)

Tervetuloa bloggaajien joukkoon... :)

Ja eiköhän sitä sullekin ole joku tässä maailmassa. Uskon kyllä, että kiakille joku on. Joillakin kestää vain vähän pidempään.

martin

5.11.2006 15:15

Tervetuloa blogimaailmaan!

Maailmasi on kirjava. Pesemällä hellävaroen kirjavia värejä voit ihan sellaisena kiinnittää huomiota. Mukavia pesutunteja siellä ja täällä!

torso

5.11.2006 17:21

Kiitos tervetulotoivotuksista! :)

Tulee sitä kuusikymppistä mullakin pyöritettyä. Pitäis kai käyttää pyyhe päivässä, että saa koneellisen säällisessä ajassa kerätyksi. Sinkun suuria huolia! :) Ehkä mun pitäis kiertää rappukäytävässä kerjäämässä naapureidenkin pyyhkeet koneentäytöksi.

Mutta onpa meillä mahtava kuutamo tänään! Kyllä silmä lepäsi sunnuntaikävelyllä, kun juusto mollotti jugendtalojen tornien lomasta.

Aboa

5.11.2006 18:47

Tervetuloa!

Pyykin peseminen on terapeuttista. Meidän huushollissa on työnjako; minä pesen pyykit, pupu hoitaa astianpesukoneen. Minusta tiskikoneen täyttö ja tyhjennys on aggressiivisen oloista hommaa: lautaset kalahtelevat, aterimet huutavat metallista ääntä. Mutta pyykinpesu on toista maata. Kahahtavia huokauksia, miedosti tuoksuvaa lämpöä, kesätuulen heiluttelemaa valkeutta.

En minäkään rakastunut pupuun päätäpahkaa. Jotenkin se mies vain toi itsensä sisään mun elämään. Oli jotenkin sopivan valmiina siinä vieressä, että oli helppo sujauttaa senkin kauluspaidat samaan kirjopyykkiin. Sekoittaa mustat sukat niin, ettei koskaan tiedä, saako jalkaansa kokoa 42 vai 44. Ohimennen viikata toisen kulahtanut teepaita itselleen yöpaidaksi.

millikan

7.11.2006 12:12

Pyykinpesuhuolet tulivat esiin täälläkin kun huomasin, kuinka vähän minulla onkaan valkopyykkiä. Kirjopyykkiä saa helposti parikin koneellista täyteen vaikka samaa väriä mutta valkoisia ei ole kuin pari paitaa...

Tervetuloa kuitenkin tänne.