• JuhaniV

Homojen heteroavioliittojen kautta homous säilyy kulttuurissa!!!

Psykologian apulaisprofessori Jan Antfolk:

"Ennen homoseksuaaliksi itsensä kokeneet olivat pakotettuja elämään heterosuhteissa. Mistä johtuen homoseksuaalinen taipumus on kulttuurissa jäljellä."
Ohjelmassa Efter Nio Antfolk esitti edellä olevan kommentin. Se on toki irroitettu keskustelusta, mutta silti minulle ainakin perin hämmentävä ja epämääräinen.

Siis että homomies avioiduttuaan naisen kanssa ja tehdessään lapsia pitää huolta homoperimän jatkuvuudesta väestössä?

Voisiko tästä seurata, että kun homoavioliitot yleistyvät, mutta niissä liitoissa lapsia on heteroavioliittoja vähemmän, homopopulaation pitäisi vähetä, kenties sammua kokonaan?

https://areena.yle.fi/1-50642492
Alkaa kohdasta 44'

Kuvaaja Marcelo Chagas palvelusta Pexels

7 kommenttia

JuhaniV

4.5.2021 20:03

Epäilin ensin, että käännös olisi epätarkka taikka väärä. Mielestäni käännös noudattaa tarkasti puhuttua sisältöä.

smo

5.5.2021 06:49

Yksilössä esiintyvät perinnölliset ominaisuudethan jatkavat matkaansa muutenkin kuin suoraan (omien) jälkeläisten kautta. On otettava huomioon sisarukset (vastaavien ominaisuuksien siirtyminen näiden jälkeläisiin) ja perityvien ominaisuuksien yksilökohtaiseen esiintuloon vaikuttavat asiat (sukupuoli, epigeneettiset tekijät ja paljot muut).

Seksuaaliseen suuntautuneisuuteen vaikuttaa ilmeisesti niin runsas setti perintötekijöitä, että myöhemmissä sukupolvissa tähdet sattuvat kohdilleen varmasti tulevaisuudessakin - siitä huolimatta, että homomiesten ajautuminen lapselliseen naissuhteeseen ehkä vähenee.

Minä ajattelen, että homoseksuaalien pakotettu eläminen heterosuhteissa ei ole (ollut) taipumuksen säilymiselle vaikuttavuudeltaan erityisen ratkaisevaa. Miesten homoseksuaalisuuden taipumuksen on myös aiemmin esitetty jollain tavoin ehkä olevan yhteydessä saman suvun naisten tavanomaista suurempaan hedelmällisyyteen.

Jare88

10.5.2021 06:45

Apulaisprofessorin kommentti vaikuttaa minusta kehäpäätelmältä: homoja on olemassa, koska homot ovat lisääntyneet. Mistä se ensimmäinen homo sitten tupsahti maailmaan?

smo

13.5.2021 07:59

Tai ainakin apulaisprofessori tuntuu ajattelevan biologista perinnöllisyyttä aika yksiulotteisella otteella.

Juke-hm

20.5.2021 00:50

Professorin ajatus on järjetön, miten seksuaalista halua voidaan "pakottaa"?
Samalla voisi kysyä, voidaanko hetero "pakottaa" homoseksiin? Tai voivatko naiset raiskata miehen (ilman jotain dildoa tms)
Ehkä se nykyaikana jotenkin voisi onnistua ensin syöttämällä jollekin valtava määrä viagraa ja sitten laittamalla vielä jotain renkaita tms, ja sitten pakottaa nainen siihen päälle, vaikka epäilen siltikin operaation onnistumismahdollisuuksia mikäli uhri ei tunne halua siihen.

smo

2.6.2021 13:27

Seksuaalista halua tuskin voi varsinaisesti pakottaa, mutta tiettyjä elämänvalintoja tiedetään tehdyn eräänlaisen sosiaalisen pakon vuoksi. Kyse on esimerkiksi ns. perinteiset standardit täyttävän perheen perustamisesta ja elämistä siinä, ja sitten ehkä ohessa jotain varjoelämää. Vielä kun vaikkapa uskonnolla motivoiduista ihanteista on kyse, niin itsesyrjinnän tyyppiset sisäiset pakot ovat voineet myös vahvanpuoleisesti ”ohjata” tekemään tiettyjä elämänvalintoja. Kyse ei siis ole seksuaalisen halun ”pakottamisesta”, eikä professori minusta varsinaisesti tällaiseen viitannutkaan.

human

2.2.2022 00:00

Tuon mutu-proffan jutuille on ihan muunlaista tutkimustietoa, eli että monipoikalapsiset perheet "takaavat" homomiesten tai biseksuaalien olemassaoloa

theconversation.com/research-confirms-men-with-older-brothers-are-more-likely-to-be-gay-suggesting-same-sex-attraction-has-a-biological-basis-172396

Joskin sitten myös lukemattomat veljettömät ja esikoiset pojat ovat myös homomiehiä tai biseksuaaleja.