• JuhaniV

Homojen heteroavioliittojen kautta homous säilyy kulttuurissa!!!

Psykologian apulaisprofessori Jan Antfolk:

"Ennen homoseksuaaliksi itsensä kokeneet olivat pakotettuja elämään heterosuhteissa. Mistä johtuen homoseksuaalinen taipumus on kulttuurissa jäljellä."
Ohjelmassa Efter Nio Antfolk esitti edellä olevan kommentin. Se on toki irroitettu keskustelusta, mutta silti minulle ainakin perin hämmentävä ja epämääräinen.

Siis että homomies avioiduttuaan naisen kanssa ja tehdessään lapsia pitää huolta homoperimän jatkuvuudesta väestössä?

Voisiko tästä seurata, että kun homoavioliitot yleistyvät, mutta niissä liitoissa lapsia on heteroavioliittoja vähemmän, homopopulaation pitäisi vähetä, kenties sammua kokonaan?

https://areena.yle.fi/1-50642492
Alkaa kohdasta 44'

Kuvaaja Marcelo Chagas palvelusta Pexels

4 kommenttia

JuhaniV

4.5.2021 20:03

Epäilin ensin, että käännös olisi epätarkka taikka väärä. Mielestäni käännös noudattaa tarkasti puhuttua sisältöä.

smo

5.5.2021 06:49

Yksilössä esiintyvät perinnölliset ominaisuudethan jatkavat matkaansa muutenkin kuin suoraan (omien) jälkeläisten kautta. On otettava huomioon sisarukset (vastaavien ominaisuuksien siirtyminen näiden jälkeläisiin) ja perityvien ominaisuuksien yksilökohtaiseen esiintuloon vaikuttavat asiat (sukupuoli, epigeneettiset tekijät ja paljot muut).

Seksuaaliseen suuntautuneisuuteen vaikuttaa ilmeisesti niin runsas setti perintötekijöitä, että myöhemmissä sukupolvissa tähdet sattuvat kohdilleen varmasti tulevaisuudessakin - siitä huolimatta, että homomiesten ajautuminen lapselliseen naissuhteeseen ehkä vähenee.

Minä ajattelen, että homoseksuaalien pakotettu eläminen heterosuhteissa ei ole (ollut) taipumuksen säilymiselle vaikuttavuudeltaan erityisen ratkaisevaa. Miesten homoseksuaalisuuden taipumuksen on myös aiemmin esitetty jollain tavoin ehkä olevan yhteydessä saman suvun naisten tavanomaista suurempaan hedelmällisyyteen.

Jare88

10.5.2021 06:45

Apulaisprofessorin kommentti vaikuttaa minusta kehäpäätelmältä: homoja on olemassa, koska homot ovat lisääntyneet. Mistä se ensimmäinen homo sitten tupsahti maailmaan?

smo

13.5.2021 07:59

Tai ainakin apulaisprofessori tuntuu ajattelevan biologista perinnöllisyyttä aika yksiulotteisella otteella.