• Tom Dooley

Turku(kin) palaa!

Nyt voi onnitella Tehyä! Ja suma ei enää seiso sairaaloitten oven pielissä ;) Joskin tässäkin sopimuksessa on kaikki riidanaiheet olemassa. Oikeusoppineet ovat jo ärähtäneet. Palkkaa ei saa yhdenvertaisuuden vuoksi sitoa siihen, että on ay:n jäsen, vaan työn vaativuuteen ja tuottavuuteen. Katsotaan, katsotaan ja odotellaan. Kohtahan on seuraava jännityksen kohde: voimalat ajetaan alas joulukuussa. Pientä vilua tiedossa, jos Jyrki-boy kera Matin ei saa aikaan pakolakia - tai jostakin löydy rahaa...

Työnantajat laskevat palkankorotuksetkin aivan eri tavalla kuin Tehy. Ja ilmeisesti ovat oikeassa - kun korotukset lasketaan seuraavalle kahdelle vuodelle. Ja sen jälkeen onkin edessä lakkosuma: nyt näppejään nuolemaan jääneet ottavat kaksin käsin. Jos on mistä ottaa. Kyllähän tämä nousu jonakin päivänä kääntyy myös taantumaksi ja laskuksi. Alkaa maksun aika.

Henkilökohtaisestikin voi joutua maksumieheksi. Kuten kerroin, kävin HammasTohtorillani viime viikolla. Tuli kuvat ja lausunto. Kysymys ei sinänsä ole tulehduksesta. Hampaan keinotekoinen juuri on katkennut ja on nyt osin poikittain sinänsä kunnossa olevan hampaan alla. Se on leikattava sieltä ulos ennen kuin asia pahenee. Hammas on vaihdettava. Ja mitäkö maksaa? Varovainen arvio on nyt 1.800 euroa.

Siinä meni seuraavien vuosien palkankorotukset :( Minulla on jo hankittu kevääksi kakkostyö. Vielä olisi aikaa kolmoskeikallekin. Otetaan tarjouksia vastaan - kaikki on saatua...

Jaa, juuri kuuntelin uutisia. Pahemmin, paljon pahemmin voisi olla.. Ihmisiä on katastrofien keskellä, 2.5 miljoonaa ihmistä sairastui viime vuonna HI-virukseen ja 2. miljoonaa ihmisiä kuoli siihen (suurin osa lapsia). Lukemat ovat pienemmät kuin vuotta aiemmin. Mutta jokainen sairastunut on liikaa.

Lopetan valittamisen. Töitä otetaan siitä huolimatta vastaan...