• Tom Dooley

Onneksi olkoon sairaanhoitajille?

Otsikko on vielä kysymysmuodossa, koska lopullinen hyväksyntä vielä vahvistamatta. Mutta palkankorotuksia on tulossa. Korotus lienee sitä luokkaa, että harvat ovat tuohon pystyneet. Meillä ei ole kovin montaa avainryhmää, jotka pystyvät tällä tavalla vaikuttamaan työehtoihinsa ja palkkaukseen. OAJ:n puheenjohtaja surkuttelikin sitä eräässä haastattelussa. Jos opettajat menevät lakkoon, kuka opettajia kaipaa ensimmäisinä viikkoina? Harva koululainen. Joskin vanhemmille koulujen sulkeminen aiheuttaisi päänvaivaa. Entä omassa ammattiryhmässä? Meidät on lailla määrätty hoitamaan kiireiset ja keskeiset tehtävät - joten lakkoilu olisi aivan turhaa.

Toiseksi onnittelen itseäni! Toinen yö peräkkäin, jolloin olen nukkunut ilman kemiallisia lisäaineita! Molempina öinä yhdeksän tuntia. Toivottavasti tästä alkaa positiivinen kierre ja loma saa aivan uuden suunnan. Jaksan taas ensi vuonna tehdä työtä palkkani eteen.

Nyt tuntuu hyvältä! Ystäväni Helsingistä saapuu kohta ja menemme syömään. Valitettavasti aikaa on vain vähän, mutta olen kiitollinen tuostakin ajasta. Hyvät ystävät ovat harvassa!