Hallitsematon rakennemuutos

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2006.
Edellinen

Makunautintoja

Ostin kokeeksi uudenlaista mehua. Rainbow:n omena-appelsiini-passio-sitruuna -hedelmäjuomaa. On hyvää! Toinen uutuus (siis minulle uutuus) oli Valion Aino pipari-gögi -jäätelö. Vei kielen mennessään ;-)

Rupesin TAAS KERRAN lukemaan Tarua sormusten herrasta. En enää edes tiedä, monesko kerta tämä on. Mutta kerta kerralta se on parempi :)


Kaiken se kestää, kaiken se kärsii

Eilinen päivä oli kaaos. Kiersimme kaikki mahdolliset vaatekaupat. Miksi? Siksi, että puoliskolla oli vaatekuume (onhan joillakin autokuume, joillakin vauvakuume, miksei siis jollakin vaatekuume?). Minä roikuin mukana ja yritin pysytellä hyväntuulisena. Hymy hyytyi siinä vaiheessa päivää, kun nälkä alkoi muistutella, että sitä pitäisi siirtää eteenpäin. Minä olin kuvitellut, että menisimme jonnekin hyvään ravintolaan nauttimaan hyvästä ruoasta kaikessa rauhassa. Vaan ei. Oli kuulemma kiire seuraavaan vaatekauppaan, ja piti päästä Hesburgerille haukkaamaan hampurilainen ja kokis. Riitaa välttääkseni annoin periksi, vaikka en nauttinut ateriasta yhtään.

Aterian jälkeen ilmoitin, että menen käymään kirjakaupassa sillä aikaa kun puolisko penkoo H&M:n alennuskoreja yhdessä tuhannen muun vaatekuumeenkiilto silmissään olevan kireän ihmisen kanssa. Tunteroisen jaksoin silmäillä ja lueskella kirjoja, ja ostinkin peräti yhden kirjan. Sitten soitin puoliskolle ja kysyin mistä päin kaupunkia hänet löytäisin. Hän oli edelleen H&M:llä... Ilmoitin meneväni Stockmannille ja pyysin tulemaan sinne sitten kun siltä tuntuu. Kiertelin ja katselin - ihmisiä. Tilanne toisaalta huvitti. Kireäilmeisiä naisia, kärsivän näköisiä miehiä, kitiseviä lapsia, kaikilla kiire. Parasta olivat komeat hyväntuuliset nuoret miehet, jotka kahdestaan tai muutaman hengen ryhminä kulkivat ostoksilla. Välillä kävin kahvillakin, kun väsyin kulkemiseen. Lopulta puolisko saapui, mukanaan neljä täyttä kassillista vaatetta.

Yritin ehdotella, että josko vaikka yhdessä nautittaisiin kupillinen kahvia Coffee Housessa, mutta ei kuulemma ehtinyt. Oli mielessä vielä yksi pikkuputiikki, jonne pitäisi ehdottomasti päästä vaateostoksille. Lähdin mukaan, uteliaisuuttani. Kuudelta illalla päätimme lähteä ajamaan kotiin. Matkalla piti pysähtyä vielä uuteen isoon Cittariin, jossa vierähtikin kivasti kaksi tuntia. Onneksi siellä oli Pullapirtin kahvilla, jossa - ihme kyllä yhdessä - joimme makoisat kahvit. Cittarissa minäkin kävin tutustumassa miesten vaatevalikoimaan, josta löysin komean villapaidan itselleni. Ei siis mennyt hukkaan alennusmyyntireissu!!! :)


Hävikki

Olen nyt muutaman kuukauden ajan testannut nettiyhteyttäni Ficoran testiohjelmalla. Kaikkina vuorokaudenaikoina, lähes päivittäin ja joskus jopa monta kertaa tunnissa. Lopputulos: vastaanottonopeus on 2.2 Mt pienempi, kuin sen pitäisi olla. Lähetysnopeus on 0.37 Mt pienempi, kuin teoreettinen nopeus. Sen voin hyväksyä, ja se ehkä kuuluu normaaleihin rajoihin vielä, mutta tuo todellisen vastaanottonopeuden ja minulle myydyn liittymän teoreettisen nopeuden ero on liian suuri. Jossakin on siis jotain pielessä.

Soitin palveluntarjoajan tekniseen tukeen. Puhelu kiersi neljällä henkilöllä. Ensimmäinen ei osannut sanoa mitään. Miksi siis hän on töissä teknisessä tuessa? Toinen henkilö sanoi, että virustorjuntaohjelma aiheuttaa tuon hävikin. Yli 2 Mt hitaammaksi virustorjunnalla??? Ei ole totta. Kolmas henkilö sanoi yhdistävänsä neljännelle, jonka kanssa sitten päästiin jo keskustelemaankin kunnolla asiasta. Hän osasi asiansa teknisesti, ja osasi tarkistaa millainen liittymä minulla on ja kuinka se on heidän päässään konfiguroitu. Hän jopa näki, että minulla on matkaa keskukseen 50 metriä, joten johdon pituudesta ei ole nopeus kiinni. Yhtä asiaa hän ei osannut heti sanoa, ja aikoi selvittää asian verkkopuolen teknisestä tuesta ja soittaa minulle takaisin muutaman minuutin kuluttua. Näin hän myös teki. Siinä oli asiakaspalvelu kohdallaan, kolmen muun henkilön osalta näin ei voi sanoa. Kuitenkaan tuo salaperäinen yli 2 Mt hävikki ei selvinnyt, vaikka monta muuta asiaa siinä tulikin käsiteltyä. Lopputuloksena minä siis maksan edelleen 8/1 Mt -liittymästä, ja saan vastineeksi 5.8/0.63 Mt!!!

Eilisen lumisateen jäljiltä ulkona on ihana talvinen maisema. Pakkasta on -8 °C ja aurinkokin näyttäytyi jonkin aikaa. Kunhan puolisko tulee töistä, lähdemme kyläilemään sukulaisilla. Samalla viemme yhden noista suklaarasioista viemisinä. Toivottavasti emme saa uutta tilalle ;-).

Huomenna lähdemme käymään Oulussa. Eipä meillä mitään asiaa ole, onpahan vain kummallakin vapaapäivä, jonka voi viettää muuallakin kuin kotona. Katsotaan sitten perillä minne ajaudumme, kauppoihinko, syömään, kahville?


Välipäivää

Tänään on ns. välipäivä. Se on siis kahden muun päivän välissä. Miksi siis mikä tahansa päivä ei voisi olla välipäivä? On arkipäiviä, on pyhäpäiviä, on juhlapäiviä jne. Ja on näitä välipäiviä, joita ei ole kuin kerran vuodessa muutama. No, jokainenhan tietää mistä nimitys oikeasti johtuu. Joka tapauksessa oikein hyvää välipäivää!

Lueskelin Pauli Matikaisen kirjaa "Kaksipiippuinen juttu". Hihittelin itsekseni sitä lukiessani, ja sain kummastuneita katseita puoliskolta. Viimein hän ei kestänyt, vaan kysyi mikä siinä niin hauskaa on. Vaan onpa vaikea yrittää selittää toiselle, mikä jossakin kirjassa huvittaa. Omin sanoin kerrottuna se ei kuulosta lainkaan samalta, kuin luettuna. Parasta onkin tyrkätä kirja nenän eteen ja käskeä lukea itse. Mutta mutta.. kun toisella on ihan erilainen kirjamaku ja erilainen huumorintaju. Olen huomannut, että helpoimmalla pääsee, kun tokaisee, että "yks juttu vaan" ;-).

Kumma juttu muuten. Minä, joka en ole metsämies ollenkaan, siis metsästäjä, nautin metsästysjutuista kertovasta kirjasta. (Välihuomautus: Pauli Matikaisen kirjat ovat kaikki yhtä hyviä). Metsässä toki liikun paljon ja metsästän kameralla. Ase on jotenkin vieras minulle. Sain siitä ihan tarpeekseni armeijassa.

Laitoin kuulumaan Leppävaaran kirkon kamarikuoron joululevyn "Lapsuuden joulu". Paras joululevy, mitä olen kuullut. Kannatti ostaa! Suosittelen!!!

Puolen tunnin päästä minulla on parturiaika. Täytyy kohta lähteä liikenteeseen. Samalla pitäisi tankata auto ja käväistä ruokakaupassa ostamassa pari purkkia maitoa. Muutoin on ruokaa jäljellä vaikka kuinka paljon. Miksikähän sitä pitää jouluksi varata niin paljon, vaikka tietää, että ei sitä niin paljoa parissa päivässä tule syötyä?

Lisäys muutamaa tuntia myöhemmin: Parissa tunnissa satoi 15 cm lunta. Ulkona on nyt kaunista. Kävin puhdistamassa pihan, virkistävä operaatio ;-). Ostin lokakuussa uuden lumikolan, ja pääsin nyt testaamaan sitä. Oli muuten huomattavasti kevyempi ja "helppokäyttöisempi" kuin entinen, jossa aisa oli puoliksi poikki ja vääntynyt kieroon. Sen käyttäminen oli työtä. Mutta se olikin kulkeutunut minulle 'perintönä', kuinka vanha lie ollutkaan (tuli talokaupan myötä). Nyt oikein odotan, että lunta tulisi lisää :).

Laitoin saunan lämpiämään ennen uloslähtöä. Kohta pääsemme puhdistautumaan (oho, kuulostipas joltakin kulttiseremonialta...).




No onkos tullut kesä

Lämpötila ulkona + 1.4 °C. Eroa eiliseen reilut 12 astetta. Onneksi kuitenkin maa on vielä sen verran kylmä, että tuo vähäinen lumi ei heti ala sulamaan.

Teimme päivällä pitkän kävelylenkin. Aurinko paistoi ja oli erittäin hyvä ulkoiluilma. Kauppojen ikkunoihin oli ilmestynyt huomenna alkavien alennusmyyntien julisteita. Myös ilotulitteita aletaan myymään huomenna. Hmm, pitäisiköhän käydä jokunen raketti ostamassa, niitä kun on kiva ammuskella uudenvuodenyönä mökillä. Toisaalta, niissä menee raha kirjaimellisesti savuna taivaalle...

Runsaan ystävien/sukulaisten taholta tapahtuneen lahjomisen seurauksena meillä on 13 konvehtirasiaa. Kukahan ne kaikki meinaa syödä???


Paketteja pukilta

Ei nähty joulupukkia... Muutama paketti sen sijaan oli ilmestynyt kuusen alle :). Niistä löytyi jotain tarpeellista, jotain tarpeetonta mutta ah niin mukavaa yllätystä, lukemista, tuoksua, aivovoimistelua... ;-)

Pakkasta ulkona -11 °C, sisällä mukavan lämmintä ja rauhallista. Ei ole kiire. Jo se antaa suuren nautinnon, kun saa vain olla. Nauttia läheisyydestä, hellyydestä, joulurauhasta.

Kuulin eräältä ystävältäni ennen joulua hauskan toiveen: "Rakas joulupukki, tuo minulle uusi pylly, entisessä on jo reikä." Repesin :). Laitoin yöllä viestin, jossa kysyin saiko hän toiveensa mukaisen lahjan, ei ole tullut vastausta ;-).

Nautinnollista joulupäivää!


Aattoaamua

Väsyttää. Puoli kolmeen saakka piti valvoa. Riisipuuro kiehuu hiljalleen tuossa. Sillä alkaa joulu :). Joulurauhan julistus täytyy seurata ehdottomasti. Sitten vielä käydään mummojen haudoille viemässä kynttilät ja käydään vesperissä. Sen jälkeen odotellaan sitä joulupukkia ;-)

Joulurauhaa!


Kuusta koristellessa

Päivä on mennyt ihan työn touhussa, vaikka etukäteissuunnitelmissa oli pelkkä lattian pesu ;-). Aamusta haimme kuusen sisälle lämpenemään ja sitä sitten ihailimme kahvinjuonnin lomassa. Siivous oli ohjelmassa heti aamukahvin ja sen myötä tapahtuneen heräämisen jälkeen. Tosin minusta tuntuu, että olen unessa edelleen =).

Vein matot ulos, imuroin, ja pesin latiat. Puolisko pyyhki pölyt pöydiltä ja hyllyiltä sekä laittoi ruokaa. Syötyämme läksimme käymään kukkakaupassa, jossa emme osanneet valita sopivaa asetelmaa. Vaikeata!!! No, toisesta kukkakaupasta se löytyi heti. Päätimme vielä pikaisesti käväistä tavaratalossa, jossa yllättäen meni pari tuntia. Meitä ei saa päästää sataa metriä lähemmäksi alennusmyyntiä!!! Löysin uskomattoman työkalusarjan: tytöille tarkoitettu metallinen salkku, joka sisältää vaalenapunaiset ihan oikeat työkalut. Vasara, tonget, erilaisia ruuvimeisseleitä, hohtimet, huivi, käsineet ym. ym. Hinta tarjouksessa 39 euroa. Se oli pakko ostaa :). No, tiedän yhden innokkaan 10-vuotiaan poikatytön, jolle laitoin sen pakettiin. Vaikka olisin minä voinut sen pitää itsekin... ;-).

Paketti toimitettiin perille. Harmi, kun en tajunnut ottaa kuvaa siitä, kukaan ei kuitenkaan usko kuinka söpö voi työkalusarja olla. Täytyy käydä joulun jälkeen ottamassa kuvia, ja laittaa tänne nähtäväksi :).

Päivän jo hämärtyessä lähdimme käymään palvelutalossa tervehtimässä iäkästä sukulaista. Veimme suklaata ja kukkia. Siellä sitten menikin aikaa taas jutellessa. Vihdoin selvisimme kotiin, ja koristelimme kuusen. Olin ostanut uudet kullanväriset paksut köynnökset sekä punaisia palloja, tiedättehän, sellaisia joulunpunaisia, kiiltäviä, joissa on kullanvärinen ripustusnauha. Ne köynnökset eivät passaa alkuunkaan, eivät kummankaan mielestä. Mutta olkoot nyt tämän joulun ajan, ostamme vuoden päästä uudet. Pallot sen sijaan ovat vihreän kuusen oksilla oikein kauniita.

Vessasta meni äsken lamppu. Ja juuri nyt, kun kaikki kaupat ovat kiinni. Ja loisteputki on erikoismallia, jota ei löydy kuin sähköliikkeestä. Hoidellaanpa sitten joulun ajan veskissä käynnit kynttilänvalossa :).

Kinkku on uunissa. Joskus kahden aikoihin yöllä pitäisi olla kypsä. Menee taas yösyömiseksi. En voi vastustaa kuumaa kinkkua ;-). No, tämä yösyönti on meillä tapana vain näin joulun aikaan... Yö on tarkoitettu nukkumista, ja, hm, niin, siis nukkumista varten!!!

Rosolli on tehty ja innostuttiin tekemään täytekakkukin. Sitä saa niin harvoin. Sellainen, jossa täytteenä on luumusosetta ja kermaa, ja ehkä vähän mansikoita jossain välissä. Täyttäminen on vielä tekemättä, ajattelimme käydä ensin saunassa ja tehdä sitten kakun loppuun. Sauna alkaakin olla lämmin. Ihanaa päästä lojumaan lauteille, nostaa jalat seinälle, rentoutua... Välillä vähän löylyä lisää, maata vain, ajattelematta mitään. Sitten saunapuhtaana puo- ei kun siis kakun kimppuun ;-)

Sauna kutsuu, siis näkemisiin!

Edellinen