• Jaquel

Tarina jatkuu...

Kaikkea mahdollista oli tapahtunut sen jälkeen kun Jay oli Heddylle raottanut salaisuuttaan. Nyt olisi toisen kaverin vuoro tietää.

Jipen Jay oli tuntenut kolmannelta luokalta asti. He olivat ihan hyviä ystäviä, vaikka eivät niin syvällisistä asioista puhuneetkaan.
Ei Jaylla ollut tarkoituskaan Jipelle kertoa seuraavaksi. Hän oli suunnitellut, että kesällä olisi kertonut siskoillensa. Mutta erään illan jälkeen oli Jay joutunut muuttamaan suunnitelmiansa.
Sinä iltana pojat olivat Jayn kotona katselemassa elokuvaa. Jossain vaiheessa elokuvaa, Jay nousi ylös nojatuolistansa ja meni keittiöön. Takaisin tullessaan hän huomasi jotain mikä sai kylmän hien virtaamaan pitkin otsaa ja sydämen hakkaamaan tuhatta. Voi ei! Jay huusi mielessään ja meni istumaan. Hän oli unohtanut erään kuvan pöydälle. Kuvassa oli kaksi alastonta miestä. Jippe on varmaan huomannut ton. Hitto! Jay ajatteli ja oli katselevinaan elokuvaa.
Elokuvan jälkeen Jippe lähti kotiinsa. Jay jäi katsomaan kuvaa ja mietti oliko Jippe nähnyt kuvan vai ei. No, jos oli, niin tämä ei ollut kehdannut sanoa mitään asiasta.
Sinä iltana Jay päätti kertoa Jipelle lähitulevaisuudessa.

Tekstiviestin lähetettyään ja saatuaan vastauksen Jayta alkoi jännittää. Mitenkähän Jippe tulee reagoimaan asiasta?

Lauantaina, kellon lyödessä jo puolta yötä Jay seisoi tyhjän parkkipaikan reunassa ja imi tupakkaansa. Hän yritti muotoilla ajatuksensa sanoiksi. Ja ne jollain tavalla järkeviksi lauseiksi.
- Tota...mun pitäis kertoa sulle....eiih.. Sä oot ehkä...eikä.. Jay mietti kuumeisesti vuorosanojansa.

Hetken päästä auton valokeilat valaisivat jäähallin parkkipaikan. Jippe ajoi autonsa Jayn viereen ja nousi autosta. Hetken aikaa he vaihtoivat kuulumisiansa ja juttelivat autosta. Koko sen ajan Jay mietti, että milloinkohan hän voisi kertoa. Oli Otettava lisäaika.
- Mennääks käymää tos huoltiksella? Mun pitää ostaa tupakkaa. Jay sanoi.
Jippe suostui ja kohta he olivatkin huoltoaseman pihalla.

Jay sytytti tupakan, kun he olivat tulleet takaisin parkkipaikalle. Okei, nyt mä kerron. 10, 9, 8, 7... Jay laski päässään, kunnes saavutti nollan ja hän aukaisi suunsa. Vaan sanoja ei tullut. Hän yritti uudestaan ja lopulta sai suustansa sanat.
- Tota, mun pitäis kertoa sulle jotain. Sä oot ehkä jo arvannutkin. Tai sit et.
- Joo, mä ehkä tiedän.
- Niin, mä oon homo.
- Joo, mä tiesin sen.
- Onks se sust ihan ok?
- Joo. Tai siis normaaliahan se on.

Jippe ja Jay keskustelivat vielä hetken ja lopulta päättivät lähteä nukkumaan. Olihan kello jo 2 yöllä.
Jaylla oli taas helpottunut olo sydämmellään. Hänen ei tarvitsisi enään piilottaa itseään kaappiin ystävänsä seurassa.