Ecris l'histoire

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2010.

Talvi on ollut pitkä. Siltä se ainakin mielestäni tuntuu. Eikä se tunnu millään loppuvan. Olenko milloinkaan odottanut kevään alkamista näin paljon? Tuskin.
Oman ammatinvalintani takia olen joutunut painimaan lumen kanssa ensimmäistä kertaa koko urani aikana eniten. Vapaa-aika on siis jäänyt kovin vähäiseksi. Se on jättänyt myös jälkensä. Eikä vain vähäisten yöunien takia vaan myös ihmissuhteet ovat kärsineet.

Nyt kuitenkin kevät näyttää tekevän tuloaan, hitaasti mutta varmasti. Ihmissuhderintamallakin on liikettä.


Okalinnut

On olemassa legenda linnusta joka laulaa vain kerran elämässään, suloisemmin kuin mikään muu olento maan päällä. Siitä hetkestä kun se lähtee pesästä sse etsii okaista puuta, eikä lepää ennen kuin sen löytää. Puun julmien oksien keskellä laulaen se keihästää itsensä pisimpään ja terävimpään okaan. Ja kuollessaan se kohoaa oman tuskansa yläpuolelle ja laulaa kauniimmin kuin kiuru tai satakieli. Yhden suurenmoisen laulun jonka hintana on elämä. Mutta koko maailma pysähtyy kuuntelemaan ja Jumala hymyilee taivaassaan. Sillä paras on saavutettavissa vain suuren tuskan kautta... Niin ainakin legendassa väitetään. -The Thorn Birds, Colleen McCullough 1977-