Manse Pride 2022: Ole totta Tampereella

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen
Manse Pride 2022 -kulkue Tampereella (kuva: Mikko Kivinen)

Tampereella vietetty Manse Pride -viikko huipentui lauantaina pride-kulkueeseen ja pääjuhlaan Sorsapuistossa. Pride-viikon teema on ollut Ole totta Tampereella.

Kulkueen järjestäytymisen alkaessa kaupunkia ja osallistujia kasteli rankka sadekuuro, joka kuitenkin väistyi pian. Itse kulkueen ja puistotapahtuman aikana sää oli aurinkoinen ja poutainen.

Pride-marssi lähti liikkeelle liikkeelle kello 15 Koskipuistosta, josta kulkue eteni Rongonkatua, Vellamonkatua, Tammelan puistokatua ja Yliopistonkatua kohti pääjuhlapaikkaa Sorsapuistoa. Kulkueen iskulauseita olivat esimerkiksi "Syrjintä on syvältä", "Rakkaus on kaikille" ja "Ole totta Tampereella". Tapahtuman järjestyksestä ja liikenteenohjaksesta vastanneiden mukaan kulkue oli kilometrin pituinen ja siinä oli yli 3 000 osallistujaa. Kulkue taittoi matkaa yli tunnin.

Sorsapuistossa puhui esimerkiksi tapahtuman suojelija, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sdp), joka kertoi myös translakiuudistuksen etenemisen aikataulusta eduskunnassa. Viihteellisempää ohjelmaa tarjosivat drag show ja rapduo Sofa.

Pride-viikon järjestelyjen takana ovat Sinuiksi ry ja Tampereen kaupunki. Näiden lisäksi mukana on ollut muitakin toimijoita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!