Homorummutus tuli politiikan sanastoon vuonna 2001

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Termin "homorummutus" toi politiikkaan Raimo Vistbacka (ps) eduskunnassa parisuhdelakiesityksen toisessa käsittelyssä 25.9.2001.

- Tämä homorummutus on saanut osan kansasta ja suuren osan mediastakin luulemaan, että kysymys on todella merkittävästä vähemmistöstä. Mikäli lakiesitys hyväksytään vasten omaa käsitystäni, laiha totuus nähdään tulevaisuudessa. Pienen porukan iso meteli harhauttaa koko yhteiskuntaa. Meidän ei täällä eduskunnassa pitäisi tanssia pienten pillipiipariryhmien lobbausten tuloksena, totesi kansanedustaja Vistbacka puheenvuorossaan.

Sittemmin termiä ovat käyttäneet poliittisissa ulostuloissaan esimerkiksi Timo Soini (PS), joka liitti sen "kulttuurimarxistien mesoamiseen" sekä Vesa-Matti Saarakkala (PS).

Homorummutuksella viitataan todennäköisesti termiä käyttävän henkilön kokemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ylenmääräiseen esilläoloon mediassa ja muissa julkisissa yhteyksissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syntymänsä jälkeen homorummutus-käsite on synnyttänyt parodiaa sekä erilaisia sosiaalisen median "meemejä". Tunnettu on esimerkiksi Antti Holman video homorummutuksesta.

Facebook-ilmiö: Putouksen Antti Holman ´homorummutus´
Eduskunta: Täysistunnon pöytäkirja 101/2001 vp
Kansanedustaja laati mustan listan ´homorummuttajista´ ja rasismin vastustajista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!