ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Facebook-ilmiö: Putouksen Antti Holman "homorummutus"

Sami Mollgren • 28.11.2014 00:49 • 7 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Putouksen Antti Holma on tarttunut perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin lanseeraamaan "homorummutukseen" - eli Soinin kokemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ylenmääräiseen esilläoloon mediassa.

Holman videota jaetaan sosiaalisessa mediassa vilkkaasti. Sitä on katsottu yli 100 000 kertaa.

Sketsin alussa niin ikään Putouksen Niina Koponen ja Essi Hellén ihmettelevät nurkan takaa kuuluvaa meteliä.

Lähteeksi paljastuu rumpuja paukuttava homo - Antti Holma - jonka rinnassa lukee "Tahdon". Käsite Tahdon viittaa tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä edistävän Tahdon2013-kampanjan nimeen.


Julkaisu käyttäjältä Antti Holma.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Keskiviikkoillan poliittisessa keskustelussa tv1:ssä olivat mukana puolueiden puheenjohtajat. Arhinmäki toivoi, että tasa-arvoinen aviolittolaki menisi läpi, jotta loppuisi tuo Soinin homorummutus.
  vaeltaja2006 • 28.11.2014 03:22
Voi kun Antti Holmassa olisi ollut miestä rummuttamaan ihan homo-miehenä Putouksessa, mutta onhan sekin vähän edes jotain että transsahtelee tai irvailee salinaisille, vaikka sillä pönkittääkin "perinteisiä luutuneita kliseitä".

Homo lätkäjätkä -hahmo olisi ollut jo jotain.

"Taklaa, taklaa! Maalintekoa ei tämä homo lakkaa!"
  human • 28.11.2014 19:25
Tätä voi tarkastella myös siitä näkökulmasta, että nyt "perinteisiä luutuneita kliseitä" pönkittämässä on avoimesti homomies. Tässä mielessä oma hahmon komediaa on juuri siinä, että näin "luutuneet kliseet" kääntyvät nurin ja tulevat naurettaviksi. Tässä ei enää naureta homoille vaan omille näkemyksille homoista, jotka usein ovat syntyneet huumorista.

Ja joo, maskuliinisuutta ylikorostava/kompensoiva homomies on putoushahmona aika herkullinen, näihin törmää aina säännöllisin väliajoin ihan livenä.
  SaintJudy • 28.11.2014 21:28
Olen viihdyttänyt itseäni lukemalla syksyn 2001 parisuhdelain hyväksymiseen liittyvät eduskuntakeskustelujen pöytäkirjat ja tutkailemalla muutakin parisuhdelain laatimiseen liittyvää kirjallista historiallista materiaalia. Ensimmäinen huomioni on, että avioliittolain uudistusta on vastustettu ihan samoilla puheenvuoroilla.

Toinen, hauskempi huomi on, että "homorummutus" ei suinkaan ollut Timo Soinin keksintöä. Sen olemassaolon toi tiettäväksi eduskunnassa parisuhdelakiesityksen toisessa käsittelyssä 25.9.2001 tämän puoluetoveri Raimo Vistbacka.

- Tämä homorummutus on saanut osan kansasta ja suuren osan mediastakin luulemaan, että kysymys on todella merkittävästä vähemmistöstä. Mikäli lakiesitys hyväksytään vasten omaa käsitystäni, laiha totuus nähdään tulevaisuudessa. Pienen porukan iso meteli harhauttaa koko yhteiskuntaa. Meidän ei täällä eduskunnassa pitäisi tanssia pienten pillipiipariryhmien lobbausten tuloksena, lausui tuolloin tuo Kauhavan lahja maailmalle.

Eli tuommoiset pyöreät 13 vuotta ainakin meni, ennen kuin homorummutuksen lähde löytyi.
  smo • 23.10.2016 11:07
Minusta Soinin olisi kannattanut piemminkin nostaa esille tuo käsite "pillipiipariryhmät". Se olisi toki tuonut fanaatikkojen mieleen paljon herkullisempia ja hekumallisempia mielikuvia kuin tylsä homorummutus.
  Public eye • 23.10.2016 11:45
Kiitos lukuvinkistä, pitänee jossain vaiheessa lukaista silloisia selittelyjä.
Jos nyt oikein muistan, niin Vistbacka edusti Alajärven Ankkureiden pesäpalliporukkaa.
  Havainnoija • 23.10.2016 15:46
Noiden pöytäkirjojen pariin päädyin, kun Länsi-Suomi -lehdessä (verkkosivuilla) julkaistiin mielipidekirjoitus otsikolla "Onko sukupuolineutraali avioliittolaki todella hyväksi?" ( ls24.fi ) - ja tuossa kirjoituksessa oli tietysti kaikenlaista oikaistavaa ja muutenkin vastineen paikkaa. Jonkinlainen keskusteluhan siitä sitten kehkeytyi, tietenkin.

Eräs sosiaalisessa mediassa aktiivisena tunnettu henkilö toi esiin ennenkin esitetyn väitteen, että jossain oli parisuhdelain säätämisen yhteydessä luvattu, ettei sitä enempiä vaadittaisi. Tällaista lupaustahan ei tietenkään ole annettu, eikä kellään edes ole valtuutusta tuollaisen lupauksen antamiseen.

Toki vuonna 2001 oli yleinen käsitys, että silloin säädetty parisuhdelaki oli tärkeä edistysaskel, mutta kuitenkin kompromissiratkaisu. Nyt maininta kompromissista sai kyseisen jonkinlaista salaista tasa-arvohivutusta epäilevän henkilön tinkaamaan todisteita, että kompromissista todella on tuolloin puhuttu. Ja olihan siitä, tietysti.

Niinpä kaivoin esiin tuolloiset eduskuntakeskustelun puheenvuorot ( www.eduskunta.fi ) ja intouduin niitä sitten tavailemaan enemmänkin.

Parisuhdelain lähetekeskustelussa 19.9.2001 Anni Sinnemäki (vihr) lausui: "Näistä joistakin puutteista huolimatta toivon, että eduskunta voi hyväksyä tämän lain, joka luonteeltaan on ehkä jonkinlainen kompromissi." - ja samassa keskustelussa Katja Syvärinen (vas) lausui: "Lakiesitys on kompromissi, mutta toivon, että se edes tällaisena hyväksytään, sillä se on yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeä asia. Kaikkein tärkein se on niille pareille, jotka toivovat ja odottavat, että saavat virallistaa parisuhteensa."

Ja tuollahan oli "homorummutus" mainittuna.

Setan pääsihteeri Rainer Hiltunen oli kirjoittanut jo 21.2.1997 Kokoomuksen Nykypäivän Verkkouutisissa näin: "Uskonnolliselta pohjalta kumpuava homoliittojen vastustus on kuitenkin ollut hyvin äänekästä. Homojen ja lesbojen hyväksymisen on esitetty uhkaavan avioliittoinstituutiota ja jokaisen heteron perheonnea. Tämä siitäkin huolimatta, että avioliittolakiin ei edes kosketa. Esitetty parisuhdelaki on kompromissi, jolla luodaan minimiturvaa samaa sukupuolta oleville pareille."
  smo • 23.10.2016 16:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy